Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Noob pitanje :
Rekreativac, 99% teram po Bg asfaltu, stock gume sa kramponima, kapiram da su offroad.
Pitanje : sta dobijam ukoliko stavim namenske gume za asfalt i da li bi ja kao obican rekreativac uopste i primetio neku razliku?
Dobio bi ti tisu voznju, lepsi grip i ako stavis tanje gume, manji otpor pa bi mozda dobio i na brzini. I naravno ako stavis tanke gume dobices i neudobniju voznju i osetio bi svaku rupu i kamencic :)

Noob pitanje :
Rekreativac, 99% teram po asfaltu,

Da li krute vile ili bolji Amortizeri " rock shox tora ili recon " i gde se mogu kupiti dobre krute vile tj bar srednjeg kvaliteta ? Treking bike u pitanju, Hvala :)

Noob pitanje :
Rekreativac, 99% teram po Bg asfaltu, stock gume sa kramponima, kapiram da su offroad.
Pitanje : sta dobijam ukoliko stavim namenske gume za asfalt i da li bi ja kao obican rekreativac uopste i primetio neku razliku?
Ja sam progledao kada sam zamenio kramponjare za glatke gume. Vozim lakše, manje otpora, više uživam, manje zvuka. Tačno we oseti promena i kako bajs mili po asfaltu.

Menjaj ne razmišljaj.

Samsung mozes staviti gume 26x1.75 koje mogu posluziti ako nekada sidjes sa asfalta, a pristojne su za asfalt. To je neka zlatna sredina i kompromis za MTB koji je vecinu vremena na asfaltu. 26x1.5 je vec dosta manje upotrebljivo za off road. Dve sezone koritim ove i do sada nikakvih problema (pu,pu,pu).
http://probike.rs/gume/26"/Spoljna-guma-SCHWALBE

Jel ima neko stari XTR 960 pogon? Kupih neki ali naravno posto su stari lancanici,srednji malo zeza i nije bas za voznju. Ako neko ima srednji lancanik koji je u voznom stanju ili ako je porucivao od negde neka napise. Gledao sam po raznoraznim sajtovima i krecu se u rasponu od 30 do 50e novi...
U sustini uzeo sam ga, iako je problematican sto se tice lancanika, jer mi se vizuelno mnogo svidja + krenuo sam sa poliranjem pa ce da zalici na nesto uskoro nadam se :D

Evo malo slika sa voznje od 1. Maja dvor na uni- dosanski novi-zrinj - kostajnica i okolina i sela i sume... uploadfromtaptalk1432043661084.jpguploadfromtaptalk1432043755268.jpguploadfromtaptalk1432043943657.jpguploadfromtaptalk1432044073593.jpguploadfromtaptalk1432044192176.jpg

Biciklisti, moze jedan brzinski savet - narucio sam detetu bicikl, danas stigao i pola dana sam ga sklapao - da li treba da podmazem lanac na novom biciklu? Ako treba, cime? Imam masinsko ulje, ali mi se cini da bi trebalo ipak mast da bude?

@zoki uh dobre slike i jos bolji bajsevi :) Svaka cast!
5c4a6fdead37246ee8778ffd8741bda7.jpg

Evo jedna od mene :) Kamenicki vis, iznad Nisa.

Uzeh kombinovane (kisa- suvo) Rabe paknove sa izmenjivim patronama za v brake. Valja li to cemu ili sam se zayebao?

Sve zavisi koliko si ih platio.

Imam ja 960 xtr i bash pre par nedelja kupih na oglasima sve tri shajbne u super stanju pa ih menjam uskoro.
meni je zezala srednja ova sad sa novim lancem, chejn saking se deshavao, i to sam reshio voznjom od jedno 500-1000km da se lanac malo "razvuche" :)
Inache... lepi bajkovi i fotke.... samo spd oobavezno.

Poslednja izmena:
Pratim oglase skoro svakodnevno ali mora da mi je promako taj oglas sa lancanicima :) Koliko si ih platio? Ja se razmisljam o "middleburn" ili "stronglight" srednjim sajbnama, mozda porucim nesto.. Sta mu dodje chejn saking? Ova moja sajbna nije da preskace ali kao da trza, i to donji deo lanca. Bukvalno poskakuje na mestu gde se odvaja od sajbne, ako me razumes... :)
Verujem da bi se i to ispeglalo voznjom ali vozim drugi pogon taman dok ovaj sredim pa cemo da vidimo onda.
Da nisi i ti mozda nesto radio sa kurblama, s obzirom da su zgodne za pravljenje dvofaza/jednofaza, poliranje itd...

Necu ja da pravim dvofaz ili single, ja hocu samo da ispoliram kurble. Inace nisam mnogo zalazio u problematiku konverzije, znam samo da uglavnom rade po ovom uputstvu : http://ti10x.blogspot.com/2012/09/jeff-jones-xtr-960-crankset-modification.html?m=1
Nema veze patrona koliko znam, bar na mtb...

EDIT : Trenutni izgled, ovo do sada je samo rucno smirglanje vodenom smirglom, planiram jo sjednom da predjem, ovog puta sa 2000 granulacijom a posle da usledi poliranje pastom i busilicom sa adekvatnim nastavkom.
IMG_20150520_095932 res.jpg

Poslednja izmena:
Ahahahaha....lapovanje pogona :D
Platio 30e sve tri.... super stanje.
chejn saking.... kad ti se zalepi lanac za shajbnu i povuche ga na gore.
Znam da su neki polirali, nemam sad tu ambiciju :)

Ima li ko preporuku za kacigu da uzmem ? Vozim već dve sezone bez iste ali baš ne bih više da rizikujem . :) Da li uzeti nešto od naših domaćih prodavaca ili naručivati sa ebaya ili aliexpressa ? Za nekih max 30-35 eura (toliko mogu trenutno da izdvojim za to) .

@demios Da totalno je lapovanje kurbli :) Super si proso sa cenom... Ja imam dva para matorijih pa cu da probam da iskombinujem najbolje tri. Resto vracamo na oglase... :)

Elem, ako ima u planu sutra i prekosutra da vozi po Beogradu, gdegod, moze da se javi na PP, dolazim nekim poslom veceras i bicu u bg sutra i prekosutra i da, nosim bajs sa sobom :D Nisam nikad vozio po Beogradu pa eto rekoh i to da isprobam...

Biciklisti, moze jedan brzinski savet - narucio sam detetu bicikl, danas stigao i pola dana sam ga sklapao - da li treba da podmazem lanac na novom biciklu? Ako treba, cime? Imam masinsko ulje, ali mi se cini da bi trebalo ipak mast da bude?

Ako je lanac nov on bi trebao da bude fabricki podmazan. Kada ga pipnes oseti se onako lepljivo pod prstima, nesto izmedju ulja i voska. Pitanje koja klasa je u pitanju, ali ako je iole krsten brand mora da je podmazan.

Nije vazno, zaobici cu ga u svakom slucaju.
Dobri u-lock sistemi su must-have za svako iole ozbiljnije zakljucavanje bajsa tako da sajle, kineze u startu treba zaobici u sirokom luku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno