Šta je novo?

The Witcher 3

Namestih i ja na 60. Foliage visiblity range na high i pogadjate, naravno hairworks na off.

Sve na ultra, takodje foliage visiblity range i backgrund charakters na high, hairworks izgasen.
Zauzece video memorije 1700mb, GPU 64-70%, CPU 50-80%, FPS 28-38.
Ali nema naglih padova FPS.

Drugari bez ljutnje al ove teme su nekad sluzile da bih covek mogao da cuje misljenja o igri..

U zadnjih par naslova fokus ide na Narodne verzije i na 60fps-a, zasto nekom radi lose i zasto ovo zasto ono. Dajte onda lepo da se napravi jos jedna podforum za igre i resavanje problema, jer stvarno vise gubi car citanja..

Verujem da ce se vecina sloziti sa ovim jer stvarno nemam vise sta pametno da procitam ovde, neki ce reci slobodno nemoj da citas al nije vise ni to resenje. I jedno pitanje dal se mi okrecemo ka tome ko ce vise fps-a izvuci nego ka samoj igri ?

Dzabe pricas, kad je GTA 5 izasao za PC 30 strana su napucali o tome ko koliko fps ima, kome kako radi itd...

Pa imate teme u odeljku za konzole, tamo toga nema...:d

Poslednja izmena:
Jeste bre ugusiste ga sa tim testovima, procentima, zauzecem rama, gpu-a, cpu i ostalih u-a. Nego, ajmo sada na ozbiljnije teme. Jel' ima tog lisca sto leti na vetru ili nema?:d

primetio sam da mi sa vsync manje prikucava. bio je deo koji uopste nisam mogao da prodjem. desetak puta uzastopno dok nisam ukljucio vsync

Inace, koliko rama uzima igra ?

A o cemu da pisemo, o kaskanju kroz travu, pa gledanje pola sata dijaloga(filmica) i sve tako.
Sve vec vidjeno, pratis put od zutih cigala, usput iskasapis nekog, prizivas konja i tako...

Pa imate teme u odeljku za konzole, tamo toga nema...:d

Mozda nema diskusije ali problema ima i te kako, ali posto nemaju cime da izmere fps i sl (a i da imaju cemu to ako ne mogu nista da promene?) onda skruseno prihvataju sva ogranicenja cutke noseci konzolaske amove bez roptanja.
Na konzolama ima samo Reset, a on ako pomogne-pomogne. Ako ne pomogne mogu samu da blenu i crn ekran i da cackaju nos.

Jeste bre ugusiste ga sa tim testovima, procentima, zauzecem rama, gpu-a, cpu i ostalih u-a. Nego, ajmo sada na ozbiljnije teme. Jel' ima tog lisca sto leti na vetru ili nema?:d

Nisi u toku?
Lisca na vetru nikad nije ni bilo, zato nema ni downgrade-a.

Poslednja izmena:
obavezno da se podesi fullscreen i hardware cursor.ogromna je razlika i izmedju igre na ssd-u i na hardu,pop je uzasan.tipujem da ce im trebati bar mesec dana da je srede kako treba za PC,ako ne i puno cekanje enhanced-a.crossfire radi bolje sa WU drajverima za 10tku,ako je verovati ljudima na guru3d.

Ovo kad si napisao ispade da konzolasi igraju zbog price i gameplaya, a PC igraci da bi mjerili fps.
Pa njima je svejedno, posto ih tehnicka strana ne zanima.
Samo kada negde zapne neka tamo i traze resenje...
A sto se igre tice svako je dozivljava na svoj nacin...nekome ce biti hit a nekome i nece.

Pa njima je svejedno, posto ih tehnicka strana ne zanima.
Samo kada negde zapne neka tamo i traze resenje...
A sto se igre tice svako je dozivljava na svoj nacin...nekome ce biti hit a nekome i nece.
Pa mislim, njih tehnicka strana ne zanima, to ima smisla. Medjutim neke ljude sto kuvaju na PCu samo ta strana i interesuje. Igra im ne sluzi kao igra, vec kao benchmark test, pa kad taj test malo zapne onda moram citati 20 strana o tome kako grafa daje 2 frame manje nego na poljskom grafikonu ili kako ima padove ako stavi AA duplo veci.

Za mene ima smisla, naleteo sam na dosta resenja i postedeo sebe muka.
Da nam igre izlaze optimizovane i rede bez problema ne bi bilo ni ovoga.
Ovako ljudi mogu da vide sta ih ocekuje i da zajednicki nadju resenja i najbolja podesavanja.

Usao sam u ono selo na pocetku i radi dobro, ne pada nesto drasticno FPS, secne ponekad ali s obzirom da igram ovo na High u 1080p bez AA na mojoj sklopociji rekao bih da je vise nego dobro. Sad nznm dal ce kasnije biti bas nekih sela i gradova koji su puno zahtevniji pa tu pocne jako da sece ali do sad ovo leti :)

A o cemu da pisemo, o kaskanju kroz travu, pa gledanje pola sata dijaloga(filmica) i sve tako.
Sve vec vidjeno, pratis put od zutih cigala, usput iskasapis nekog, prizivas konja i tako...

Pa o samoj igri da pricas, a ne o testovima, ovo jeste benchmark forum, ali ne verujem da je ovaj deo foruma zamisljen kao diskusija samo o tome ko moze koliko da izvuce fps.
Ako nemas sta pametno ili zanimljivo da napises onda bolje i nista da ne napises, niko nece da ti zameri. Ovo kad se ovako cita preko interneta moze da zvuci bezobrazno ali mi to uopste nije namera.
Samo sam u u fazonu, alo ljudi jel ostao neko da igra igre radi zabave ili se sve pretvorilo u benchmark testove, kolko mogu fps da izvucem ako kloknem graficku itd.
Gde je ona diskusija o prici, questovima, skilovima, easter egovima...

Gde je ona diskusija o prici, questovima, skilovima, easter egovima...

To je spoiler i generalno o tome ne treba pricati. Uostalom, IT forumu vise prilici diskusija o tehnickim karakteristikama igre, diskusija o prici je vise za knjige i knjizevni klub. A fps je normalna prica posebno sto je igra tek izasla, ljude zanima mogu li da poteraju igru, u kojim detaljima, itd.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
To je spoiler i generalno o tome ne treba pricati. Uostalom, IT forumu vise prilici diskusija o tehnickim karakteristikama igre, diskusija o prici je vise za knjige i knjizevni klub. A fps je normalna prica posebno sto je igra tek izasla, ljude zanima mogu li da poteraju igru, u kojim detaljima, itd.

Ne, diskusija o igri treba da obuhvata sve, a ne 90% tehnikalije, 5 % kako krekovati igru i 5% pod razno.

Najbolje da admin odvoji jednu sekciju Witcher benchmark, tweek... za raspravu o grafici, a neka procisti ovu temu i ostavi je za temu vezano samo za questove, pricu...

Ne pomaze, stvarno ovo nisam nikada vidio, da 50-60 fps izgledaju kao 20 xD kada spustim na 30 i puknem lock onda se kao sjeckanje malo smiri ali je opet prisutno.

bice ovde patcheva i drajvera, igra nije nista specijalno graficki, veliki samo hajp nista vise, lepa graficki ali samo to...

Igra je tek izasla (sinoc) sad ocekivano je da ljudi podesavaju i traze najbolji setovanje.
Bice price o samoj igri ako bude vredela cemu...ovako sve sa navigacijom i radarom.
Za sada mi lici na film, sve je uglavnom "sazvakano" tako da questova prakticno i nema.

Ovo kad si napisao ispade da konzolasi igraju zbog price i gameplaya, a PC igraci da bi mjerili fps.

He he, ja sam stekao baš takav utisak. Ono, dođem da pročitam šta Skyrimovci misle o igri, a nađem samo "meni radi na toliko fps, meni na ovoliko". Ja sam probao malo na PC-u igru, ali nije mi to to. PS4 mi je mnogo bolji za igranje. Ili eventualno PC sa box kontrolerom. Tastatura mi je nekako postala haotična. A nekad bio PC gamer :).

Vama igra makar radi pa imate o cemu da se raspravljate, ja ne mogu 5 minuta da sastavim a da mi ne izbaci na desktop :mad:

Ma ne treba nista odvajati, samo eto tema ce biti monotona ako je svaki post vezan za benchmark.

Vrh Dno