Šta je novo?

The Witcher 3

Taj rad. Sreca pa grafika nije toliko bitna stavka za generalni kvalitet igara.
Mada, sad za koji dan kada krenu graphics botovi po temi... :d

Botovi troluju već 50 stranica, ali dobro oladiće se posle destak dana, a mi ćemo moći da uživamo u rekem delu :):)

Hahaha :D atmosferičari :D oni po pravilu imaju ružne ribe (ili momke :D ), jer nije im bitno kako izgledaju, bitno im je da su "kvalitetni" :p

Upravo tako, lepota je prolazna kao i grafika u igricama ;)
A svako ima pravo na svoje prioritete :d

Jedan fin video prikaz - Low vs. Ultra

Kao što kažu neki u komentarima "Low is the new ultra"

Mislim da će se igra moći fino podesiti u opcijama, da klizi ko sanke.

Jel ovo sa Day 1 patch-om?
Nista ne vidim u Video description

Hahaha :D atmosferičari :D oni po pravilu imaju ružne ribe (ili momke :D ), jer nije im bitno kako izgledaju, bitno im je da su "kvalitetni" :p

Cuti mnogo im je i to sto imaju. :d

Inace DeRadicci nam se vratio, svet moze da odahne...

Poslednja izmena:
Ti imas neki problem sa mnom, za koji ja ne znam...? Vec drugi put za par dana me u ovoj temi prozivas.

Ne brini, nisam ni odlazio. Udji na profil, pa ces videti po postovima da sam sve vreme bio tu.
Samo manje obracam paznju na smarace i trolove. :)

Poslednja izmena:
Koja je poenta porediti video na youtube koji bukvalno unisti 80% informacija.
Nikad mi to nece biti jasno.

Poslednja izmena:
^^^ Jel ja to tripujem ili Preview bolje izgleda barem sto se tice blizih objekata?

Poslednja izmena:
Koja je poenta porediti video na youtube koji bukvalno unisti 80% informacija.
Nikad mi to nece biti jasno.

E sad, ispade da je slika na YT ocajna i da se ne vidi nista. Video bitrejt je nesto manji od pravog fullHD snimka ali to ne znaci da je kvalitet slike drasticno losiji. Bez obzira na to razlike u efektima mogu da se primijete, a za to nije potrebna kristalno jasna slika. Mozda je glupo ako se uz pomoc YT snimaka uporedjuje kvalitet tekstura ali kada su neke druge stvari u pitanju i te kako da se moze vidjeti razlika.

I coravi ce vidjeti da je grafika osakacena u odnosu na onaj prvi gejmplej demo, ali je poenta da igra i pored tog fijaska djeluje da ce biti vrhunska, vjerovatno bolja od dvojke.

Poslednja izmena:

VOlmbZG.jpg

E sad, ispade da je slika na YT ocajna i da se ne vidi nista. Video bitrejt je nesto manji od pravog fullHD snimka ali to ne znaci da je kvalitet slike drasticno losiji. Bez obzira na to razlike u efektima mogu da se primijete, a za to nije potrebna kristalno jasna slika. Mozda je glupo ako se uz pomoc YT snimaka uporedjuje kvalitet tekstura ali kada su neke druge stvari u pitanju i te kako da se moze vidjeti razlika.

I coravi ce vidjeti da je grafika osakacena u odnosu na onaj prvi gejmplej demo, ali je poenta da igra i pored tog fijaska djeluje da ce biti vrhunska, vjerovatno bolja od dvojke.

Čuj fijaska... šta onda reći za ono kako je reklamiran Dark Souls 2 i šta smo na kraju dobili :) Grafika je i u finalnom izdanju fenomenalna... kome je to najbitnije. Ja lično bih bio zadovoljan i sa Witcher 1 grafikom ako je sve ono tačno što opisi za PS4 kažu... a kažu da lagano imamo igru godine. Ja kažem na slepo, pred nama je najbolja igra u zadnjih 15 godina :)

Btw da li neko zna gde može da se nadje Collector's Edition za PC?

Samo da se nadovezem za Physx i dedicat 750Ti kartu.
Ono, osim sto donosi neki boost u jacini od 10-20%, cini mi se da doprinosi i stabilnijem i fluidnijem radu kod nekih igrica. Zasad je to najizrazenije u Metro serialu., gde je drasticno poboljsan frametime a samim tim i vidljivo je bila fluidnija igra. A i ima nekih primera gde je dolazilo do nekih problema kada su se Physx igre duze igrale, do neke vrste opterecenja grafike, pa i tu na stabilnosti sistema moze da pomogne.
Mislim, da ce i u Witcheru dosta doci do izrazaja dedicat karta i sto se tice perfomansi i sto se tice same stabilnosti i fluidnosti igre, jer je ova igra bas jaka Physx igra i ima bas dosta tih efekata.
I bice u buducnosti sve vise Physx igara jer je sad on deo Nvidia GameWorksa.

EDIT: @Kartelusm, mora jedna 670 da renduje sliku, a druga 670 da obradjuje Physx efekte.

Poslednja izmena:
@reviewsrb

Mislim da igra koristi samo HairWorks (kosa/krzno). Dakle, nema PhysX particle efekata, fluida i tkanine (APEX).

Poslednja izmena:
@reviewsrb super, ako ti nije sta uradi nam neki mali testic sa igrom kada izadje, bas da vidim kolika bi to razlika bila kada bi uzeo neku kartu za physx.
@Jovyland ima i te kako physx efekata prisutni u igri.

Ima dosta efekata.
The Witcher 3: Wild Hunt: HairWorks, HBAO+, PhysX, Destruction, Clothing.
HairWorks, Clothing(ovo su nove stvari) i Physx( to je puna imlementacija, kao u Batmanu), su sve Physx tehnologije i sve su one deo tog GameWorksa i tog nekog novog PhysX FleX-a, https://developer.nvidia.com/physx-flex. Samo ne znam da li je ovaj Destruction deo physx engina, cu da proverim.
@Leon 4,
ocu obavezno, zasad sam super zadovoljan sa ovom 750Ti kao dedicat kartom, obrno sam skoro sve physx igre i super sljaka.

Poslednja izmena:
http://www.geforce.com/whats-new/articles/the-witcher-3-wild-hunt-is-your-system-ready.
Izgleda da je i ovaj Destruction deo Physx engina:
"Though not a selectable or configurable setting, The Witcher 3: Wild Hunt also features NVIDIA PhysX, which adds realistic cloth and destruction effects throughout the game. Powered by the CPU and available on all platforms, these effects make the world feel more alive and dynamic"
Zanimljivo je da ce moci ovi effekti da sljkaju kroz CPU obradu i videcemo kako ce ispasti, jer ipak je kroz neku dosadasnju praksu ipak obrada physx-ja kroz CPU pokazala lose rezultate.
U svakom slucaju, bas teska Physx igra, videcemo sta sve to znaci u praksi, kroz samu grafiku i sta donosi i kroz sam gameplay.

Lepo, to nisam znao.

Vrh Dno