Šta je novo?

Prelazak na intela zboga GTA V, koju maticnu/cpu?

R9 290 je grijalica i 290X takodje, samo gledas kako termometar raste. I nema sanse da su mogli da dobiju ovakve rezultate, sve i da je upaljen Physx. Ne moze 660Ti biti bolji od 280X, a kamo li 290/290X. Drugo ovo je i dalje igra koja je work in progress, nije puno izdanje i nije izvrsena optimizacija, a i nema driver podrsku. Nije merodavan test.

evo ja kupio 290x .... i najvecu temperaturu sto sam video je bila u furmarku ... 82c posle 15 minuta .... ne znam odakle ti to da je grejalica :) realno dok se igram ni ne cujem vent na njoj, a ako moze da greje bice dobro za sledecu zimu ... neki blagi OC i eto besplatno grejanje gajbe

Poslednja izmena:
Jel se ovi sale da ce igre da rade 20-25% bolje sa identicnim hardwerom na win 10?!

Kontam da to nece vaziti za svaku igru. A za nadolazece igre vrlo verovatno, DX12 fazon.

Jel se ovi sale da ce igre da rade 20-25% bolje sa identicnim hardwerom na win 10?!

ako sam dobro ispratio sve, tek ce DX12 iskoristiti sve mogucnosti AMD karti (serija 2xx) (a valjda i Nvidia kartica 9xx serije).... i CPUova sa vise jezgara .... otud i taj performance boost :) tj DX12 mu isto dodje kao Mantle :)

I Vulcan je isto to za OpenGL, što će se preneti i na Android. Tako da je sada prekretnica, da se stvarno koristi šta je plaćeno. Naravno i dalje mogu da zabrljaju, nije DX12 magija za loše urađen posao.

evo ja kupio 290x .... i najvecu temperaturu sto sam video je bila u furmarku ... 82c posle 15 minuta .... ne znam odakle ti to da je grejalica :) realno dok se igram ni ne cujem vent na njoj, a ako moze da greje bice dobro za sledecu zimu ... neki blagi OC i eto besplatno grejanje gajbe

Nisam mislio po pitanju temperatura, moja u Valley-u dostize oko 82C kada se klokuje masno, nego da hladnjak mora da se resi dosta toplote pa super sluzi kao grejalica za sobu :D Zimi mi ne ide ispod 25C u sobi :D A nije bas besplatno grejanje sobe, opet je to 250-300W kada vuce neku jaku igru :)

Zavisi od modela. Moj dobaci 95 čim se optereti.

^ Referentna?

rasklopi i zameni fabricki uzas od zvake i stavi normalnu pastu,nebo i zemlja posle ce da bude po pitanju temperatura.

Ne radi full GPU u ovoj igri na Win 8.1, dok je na Win 10 zakucan na 99%. Popeglace oni to dok izadje igra.

Da li se gubi garancija ako se menja pasta na grafičkoj?

zavisi od grafičke. ako imaš jaču od r7 270x (a i para za pomenutu akrobaciju) , onda se isplati.

što se tiče zamene paste, ukoliko preko šrafa na hladnjaku, stoji nalepnica - garancija ćao.

Pa imam r9 280x,mislio sam da bi uz i5 mogao izvuci vise iz graficke,a i neke igre laguju(dying light).
Videcu koliko budem imao para pa cu tako i planirati.

S time da ja ne bih sad kupovao vec uzeo Skylake, cak i sa samo 15% vise performansi bice isplativije.

Da li se isplati prelazak sa fm2/x4 na 1150/i5 zbog gta 5?

Ne isplati se , jedino ako te malo svrbe parice, a to je onda neka druga prica.
Ako imas A10 7850k i R9 280X ne treba ti nista jace za bilo koj gejming. Problem je sto pojedine igre izlaze nedoradjene i tek sa 5-6 apdejtom moze da se ih igra normalno .

S time da ja ne bih sad kupovao vec uzeo Skylake, cak i sa samo 15% vise performansi bice isplativije.

Isto sam mu htio napisati strpit se do skylajka pa onda uzimat i5 da mu treba bolji cpu za R9 280X treba sigurno i5 i R9 280X idu ko med i mljeko :d

toćno, ali djelomice !

pitanje je šta se sve krije u toj skajlejk oblandi.

najpametnije bi bilo da svoj okidač na novčaniku za sad držimo u idle poziciji.

Mudro zbori brka.

Ne isplati se , jedino ako te malo svrbe parice, a to je onda neka druga prica.
Ako imas A10 7850k i R9 280X ne treba ti nista jace za bilo koj gejming. Problem je sto pojedine igre izlaze nedoradjene i tek sa 5-6 apdejtom moze da se ih igra normalno .

Da isplati se, ako imas novac, i ako zelis da ti igra leti.

Ja sam preso pre nepunih nedelju dana na Z97 Sabertooth Mark 2 i Intel i5 4690k sa AMD FX 8350 i Sabertooth 990FX R2.0 i mogu vam reci da sam prezadovoljan i sto mi se svidja kod Intela je sto ima konstantan FPS tj ne varira puno kao sto je kod AMD-a. Presao sam i zbog igara i manje potrosnje i brzeg renderovanja a i zbog podrske PCI 3.0 podrske sto AM3+ ploce 99% slucaja nemaju... U svakom slucaju ako imas malo veci budzet neces se pokajati zbog prelaska a i doduse sve zavisi zasta ti sluzi PC... Ja sam naveo par stvari koje su meni bile bitne i prezadovoljan sam tako da od mene ide topla preporuka svakom ko zeli da predje sa AMD na Intel, jer kad pogledate bolje sad preci na Intel nego cekati DDR4 i ostala cuda koja nas mogu kostati ko zna koliko ;)

Poslednja izmena:
Ja mislim da si najvecu korist imao sto si sada dobio PCI 3.0 :d

Nazad
Vrh Dno