Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedina je razlika sto se mozda jednom od vas dvojice predvidjanje i ne ispuni nikada ali slozio bih se s tobom.

yMlR8GE.png

Mislis, "kupis kajmak" :)

Kao sto genialac kaze "probice 200 ko noz kroz puter kad dodje vreme" i ja kazem probice 270 kao noz kroz puter kad dodje vreme.
Statisticki gledano, obojica cemo biti u pravu kroz DeltaT.

Znas kako kazu i corava koka nadje zrno :) pogodicete i vi nekad slazem se :p
Ovo vec malo duze vremena traje niti probija 270 ni 200$ vrti se izmedju, ali svemu dodje kraj pa i tome vidicemo gdje ce prvo krenuti.

Pa šaraj malo :)

4h rising wedge + structural resistance, ne može da probije.

Poslednja izmena:
BTC / LTC [cena, menjacnice, kupovina i prodaja]

Sarao ja, to mi bio poslednji :p

Ako nekom treba koji $ u btce kodovima imam na prodaju.
Kontrakt PP

Kakva je ovo za*ebancija nikad mi neće biti jasno. Postavi buy order 400btc na cenu 241,1, a sell oder na 241,46 takođe 400-500 komada...pa zašto se ne razmene ako su tako blizu???

Pa sto da razmeni kad je sve to jedan isti lik? On je postavio zidove s obe strane i kupuje ili prodaje izmedju toga.

Naravno da moze. Ako se vise nakupuje onda ce zidovima nagurati cenu malo vise pa ce prodavati po vecoj ceni. Ako je vise prodavao onda ce pogurati dole da se nakupuje opet. Zidovi ne moraju ni da se pipnu, bitne su samo trgovine izmedju.
U krajnjem slucaju nije iskljuceno ni da trguje bez provizija neko.
Naravno, moze biti i bezbroj razlicitih likova ali je manje verovatno.

Naravno da moze. Ako se vise nakupuje onda ce zidovima nagurati cenu malo vise pa ce prodavati po vecoj ceni. Ako je vise prodavao onda ce pogurati dole da se nakupuje opet. Zidovi ne moraju ni da se pipnu, bitne su samo trgovine izmedju.
U krajnjem slucaju nije iskljuceno ni da trguje bez provizija neko.
Naravno, moze biti i bezbroj razlicitih likova ali je manje verovatno.

Vjerovatno da to i pokušavaju što kažeš ali nikako to nije jedna ekipa. Nije moguće ostvariti razliku za zaradu kupujući i prodajući izmežu 241 i 242$ Samo za fee je potrebno najmanje 0,6o$ u oba smera. Zato mislim da to moraju biti dva suprostavljena tabora. Ekipa ili pojedinac sa gomilom $ "brane" da cena ide ispod 241$ tu kupuju sve za sad, nadajući se da će ga na kraju pogurati gore da prodaju a druga ekipa /koji imaju gomilu btc-a/ na 242$ rade isto ali u suprotnom smeru.
Neko će da popusti, samo da mi je znati ko će pre.... hehe :)
.........
Student;
Tačno tako je bilo na Gox-u, super je bilo. Tada se znalo šta zidovi znače i kuda će cena posle, a sad ovo nije, nažalost našu, više tako. :)

Ako si pazljivo procitao moj post i razmislio malo zakljucio bi da je itekako moguce da je jedan isti lik. Nemoj da me razumes pogresno, ne mora da znaci da jeste jedan lik ali ima matematike i za takvu opciju. Kad imas puno para otvaraju ti se mogucnosti o kojima nikada ranije nisi ni pomisljao da su moguce. Sto vise para imas, vise mozes da utices.

Pažljivo sam pročitao, i razmislio. Došao sam do zaključka da je opravdano isključivo ako ne plaća fee.

Pametnjakovic a? A da se kladimo da u 5000e da nece preci 500$ sledecih godinu dana? Kako ti to zvuci kad malo podignes uloge? :d

Niti imam 5000 $ niti sam ikad tvrdio da ce LTC preci 500$ u narednih godinu dana za razliku od nekih sto su najavljivali cenu od 100 $. Posto ti predhodna ponuda neodgovara imam za tebe novu spreman sam da se kladim sa tobom u 500 evra da najniza dnevna cena litecoina na BTC-E ove godine nece preci 40 $. :wave:

Poslednja izmena:
Jel ti to mene zezas?! Posle koliko si se setio da me citiras? Preskoci me s takvim opkladama. Lako je sada praviti se pametan, gde si bio pre dve godine da ti prognoziras nesto? Aj vrati se na zemlju pa mozemo da pricamo.

I to jos rasklapajucu :)

Šta je bilo sa minerima - pionirima sa foruma?
Jel bio bar jedan da je sačuvao pa prodao btc na 700-800-1000 usd, ili su baš svi prodavali za siću kako iskopaju?
Jel ima bar jedan svetao primer na forumu da je neko kupio malo više coina kada je bio 2-3-13usd i sačuvao ih za veliki skok? :)

Poslednja izmena:
Jel bio bar jedan da je sačuvao pa prodao btc na 700-800-1000 usd, ili su baš svi prodavali za siću kako iskopaju?
Jel ima bar jedan svetao primer na forumu da je neko kupio malo više coina kada je bio 2-3-13usd i sačuvao ih za veliki skok? :)

Pre bi dobio odgovor da si pitao ko je dobio ona 2 mil evra na lotou....:eyebrows:

Pa zato sto nema smislenog odgovora, vecina su prodavali za 2-10$, nesto malo onih koji su prodali na 800$, uglavnom se dobar deo vecih kopaca u srbiji istovara kako kopa... jer treba platiti struju itd... dok jedan "manji" deo cuva, uglavnom manji kopaci cuvaju...

Svakako su bolje prosli ti koji su prodavali odmah, pogotovo pre 2012, od onih koji su cekali ltc na 50-100 a usli u pricu 2013. godine ili kasnije...Posto 100K $ u LTC-u na njegovom maksimumu danas nije ni 3K $. Pitaj bolje koliko je ljudi imalo 100k$+ u coinima pocetkom decembra 2013 a da ima danas ispod 10K zbog tvrdoglavog cuvanja i odbacivanja realnosti...

Nisam jasno naznačio da sam pitao za btc. LTC nisam ispratio kretanje cena.
Hvala na ogovoru svakako.
Pratio sam postove na forumima i sećam se postova kada je btc bio baš nizak, i kako je većina kopača svoj veliki trud unovčavalo za male iznose, i jedva minimalnu zaradu kada se oduzmu troškovi struje i ulaganja u hardver a da su samo 7-8 meseci sačekali mogli su da sa tim istim trudom reše glavne životne planove.
Sećam se diskusija i planova, šta raditi kada je btc bio 3$ pa skočio na 12-13$ pa sreće što nešto nije prodato a opet sića u pitanju.
Pa prevrtanje po novčanicima da li je ostao neki minimalni leftover kada je cena btc-a odletela u nebo.
Oduvek sam planirao da pročitam sve ove teme post po post, hronološki, da vidim šta se tada dešavalo ali nikada nisam našao vremena.
Neverovatna priča. Bili ste učesnici istorijskog dogadja i svi koji su bili u priči od početka su imali šansu da reše sve svoje finansijske probleme.
Iz tog ugla me je zanimalo sada. Ako je neko ispratio priču od početka do kraja, post po post, da li imamo makar jedan potvrdjen slučaj da je neko postupio ispravno i uspeo da napravi bar 50k eur.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno