Šta je novo?

Laptop zamena za deskotop

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
Pozdrav, da vas ne zamaram previse sa razlogom ,recimo da moram umesto trpezarije da pravim spavacu sobu a na mesto racunara dolazi trpezarijski sto samim tim nemam gde da drzim desktop skalameriju.
Teska srca cu morati da prodam moj pc (intel I5 4440 ,Ati radeon 7770...) i da dodam nesto para i kupim neki iole dobar laptop.
Svestan sam da za male pare nema sanse da nadje ni priblizno dobar lap kao sto mi je bio desktop ali sta da radim.
Budzet mi je ako sve uspem da prodam i dodam neke pare preko rata max 750000din
Laptop bi koristio za sve po malo ,obrada fotografija, igrice, net.... znaci nista specificno .Eto tako svaki savet je dobrodosao :)

Ma to je previse pare da ti ja kazem, ali to je neka plafon cena za koju sam spreman da dam. Zeleo bih da to bude visegodisnje resenje a ne trenutno. I mora na rate jer ziv kes nemam

To je bas dosta para, a nazalost premalo za neki laptop koji bi bio makar dostojna zamena tvog kompa.

Evo ovako nesto moj predlog

Ali opet, bolje za ove pare da ganjas neki polovan laptop koji ima makar jos 1 godinu garancije, nacices mnogo jacu masinu...

Haha, samo jos dal je mislio 750 hiljada ili 75 :)

Mislim da za te pare bolji neces naci...

Veruj mi 100% na reč, ne isplati se ništa ispod nečeg ovakvog.

Ja sam prošle godine u junu morao da prodam desktop i kupim laptop (Inspiron 5737 17r), i to je bilo sve samo ne prijatno iskustvo. Prodisao sam kako sam se vratio nazad na desktop.

Evo ti par mojih nekih mišljenja:
- Ekran: ništa ispod 17", kao što već rekoh, izgubićeš vid na 15"!
- Procesor: Intel, i to izbegavaj one sa "u" na kraju - to su ultra štedljivi ali i ultra spori procesori (osim kod nekih i7-ica, mada su i to dvojezgarni procesori)
- RAM: treba ti 8gb, mada to možeš i naknadno ugraditi
- HDD: idi na SSHD ili neki hibridni drajv, tu ćeš osetiti priličnu razliku u odnosu na običan hdd. Možeš umesto toga kasnije ugrađivati ssd umesto optike, ali znaj samo da u brojnim slučajevima to ne funkcioniše baš kako treba (razni problemi sa SATA interfejsom, itd.)
- Grafika: čini mi se da su ljudi imali manje problema sa Nvidiom.

Moj najprijateljskiji savet ti je da sačekaš dok ne skupiš još tih 10-20k, jer ćeš se posle kajati a nećeš moći da ga prodaš i izvučeš pare. Takav laptop se kupuje jednom u par godina, dobro promisli i nemoj biti brzoplet kao ja prošle godine.

Poslednja izmena:
Ma ja nikad ne bih ni menjao desktop nego moram zbog deteta necu fizicki imati mesta za desktop a i cesto putujem tako da bi mi vise trebalo nesto mobilnije. A zaista nebih davao vise od 70tak hiljada plafon 80 a za te pare nema nijedan laptop sa nvidia 840 i intel procesorom koji nije "u" . Vrlo je bitno da laptop moze da se kupi kod nas zbog kupovine na rate .

Na KP-u mozes da kupis proverene workstation/DTR laptopove za po 300-350e bez problema, od proverenih prodavaca.
Naravno, ne idu sa garancijom, ali je poenta i tih DTR-ova u cinjenici da se slabo kvare, a i ako se pokvare imaju odlican garantni plan i ostalo.

Neki W thinkpad tipa W510/W520 moze da se nadje za OK novac, to je jedina firma kojoj bi dao novac (doduse ne njima vec onome ko prodaje polovan :D, ali znas sta hocu da kazem) jer deceniju ipo unazad prave kvalitetne laptopove osim T61p serije nijedan problem niko nije imao po pitanju umiranja.

Trazi uostalom na KP nekog iz tvog grada, koristi reci poput "quadro, nvs", i trebalo bi da nadjes ono sto ti treba.

Ja licno kada kupujem polovno uvek se vodim mislju da ako je kod njega radilo 2-3 godine, radice kod mene jos toliko najmanje, a verovatno i vise, vecina kvarova se desi u prvih 6 meseci kod tehnickih uredjaja.

Poslednja izmena:

Ako je do kako si napisao to moze svaki Laptop a ako je do igara uzmi moj predlog Asus G551jm gledaj verziju sa 860m

Slaba je 840tka i te se prave samo sa DDR3 vram-om
Gledaj 860m te su sa DDR5vram(naravno ako ti je do igara a ne do igrica)

Znaci li ovo da niko nema iskustva sa ovim Dell-om?

Dell preskup za ono sto nudi mozda samo ima malo bolju(kuciste) zavrsnu obradu ali hardver nevredi bacati pare po meni Asus i kraj price.

Ipak bih se odlucio za novu varijantu sa sto duzom garancijom kako bih iole bio miran narednih nekoliko godina
Novo novo nikako polovno ipak su to tvoje pare a i nije nimalo naivna suma eto ti predlog znaci Asus G551jm gledaj samo one sa 860+ pa nagore kartama.
Eo ja na mom igram GTA 5 i Wot bez ikakvih problema ako ti to nesto znaci. Pozz... i sretno [emoji4]

Ovaj "U" na kraju oznake procesora mu dodje kao neki stedljivi I7 ja bih to zaobisao iako je i7 to "U" mi neuliva osecaj snage [emoji17] pogotovo za gejming!
118 000din. Je mnogooo vise od 75 000din koje sam jedva spreman da izdvojim.
Pa jeste neznam sta da ti kazem ako je za gejming nebi se bakcao oko HP-a i Dell-a!
Asus tu pravi čuda tako da...

ma na kraju cu da pokusam da prepakujem PC u neko manje kuciste (posto vec imam micro ATX plocu) i da pokusam da sto vise smanjim prostor za desktop . Jer definitvno suvise love treba za neki pristojan laptop

Nazad
Vrh Dno