Šta je novo?

Jiayu S3 Advanced 3GB RAM

Kakvo plitko i pogresno razmisljanje. Da li ti imas pojma koliko kostaju razvoj, logistika, podrska po celom svetu, trening zaposlenih i sl.? Nisam primetio da postoji Jiayu servis i obezbedjeni delovi masovno po Evropi. Brend sa sobom ne donosi samo lep logo vec i kvalitet kontrole i sigurnost za kupca. A Jiayu, Ping-Pong Chiu Chiu i ostala bratija mogu sutra da nestanu lako, a sa njima i bilo kakva sansa da dobijes rezervni deo, a kamo li nesto vise od toga.

Mozda ne znas jer te niije interesovalo jer te interesuju samo poznate marke naravno necu to da ti osporovam najveca mana je sto oni nemaju podrsku koliko imaju poznati brednovi ali dali si bas siguran da nemaju svoje shopove pa prvo provjeris i vids Jiayu ima svoje radnju u Njemackoj,zatim svoje ditributere Italiji,Spaniji,Poljskoj,Ukrajini itd ali oke vidjecemo za godinu dvije tri koji ce od ovih brendova dostici populranost u skorije ce se sigurno naci i u ponudi operatera nebi me cudilo pa da vidimo sta ce se onda za njih pricati

Poslednja izmena:
Kakvo plitko i pogresno razmisljanje. Da li ti imas pojma koliko kostaju razvoj, logistika, podrska po celom svetu, trening zaposlenih i sl.? Nisam primetio da postoji Jiayu servis i obezbedjeni delovi masovno po Evropi. Brend sa sobom ne donosi samo lep logo vec i kvalitet kontrole i sigurnost za kupca. A Jiayu, Ping-Pong Chiu Chiu i ostala bratija mogu sutra da nestanu lako, a sa njima i bilo kakva sansa da dobijes rezervni deo, a kamo li nesto vise od toga.
Ja bih rekao da je tvoje razmisljanje plitko, ali ne bih isao dalje u raspravu jer ti imas par dugmica vise i to volis bez razloga da koristis, zato ne nameravam da idem sa tobom u dublju pricu iako bih dao dodatno objasnjenje.
Svakako je OK da imas svoje misljenje iako je pogresno.

Ja bih rekao da je tvoje razmisljanje plitko, ali ne bih isao dalje u raspravu jer ti imas par dugmica vise i to volis bez razloga da koristis, zato ne nameravam da idem sa tobom u dublju pricu iako bih dao dodatno objasnjenje.
Svakako je OK da imas svoje misljenje iako je pogresno.

Dakle ti se plasis da cu ja da iskoristim svoje dodatne privilegije ako se ti ne slozis sa mnom? To je glupo, ja sam ucesnik u raspravi kao i ti.

Prosto, ubedi me u suprotno. Ja znam koji troskovi postoje, znam koliki je to posao i koliko finansijskih resursa to iziskuje, tako da ne pricam napamet. Samsung, LG, HTC i Apple su u mogucnosti da naplate vise jer su izgradili svoj renome.

Mozda ne znas jer te niije interesovalo jer te interesuju samo poznate marke naravno necu to da ti osporovam najveca mana je sto oni nemaju podrsku koliko imaju poznati brednovi ali dali si bas siguran da nemaju svoje shopove pa prvo provjeris i vids Jiayu ima svoje radnju u Njemackoj,zatim svoje ditributere Italiji,Spaniji,Poljskoj,Ukrajini itd ali oke vidjecemo za godinu dvije tri koji ce od ovih brendova dostici populranost u skorije ce se sigurno naci i u ponudi operatera nebi me cudilo pa da vidimo sta ce se onda za njih pricati

To je svakako za pohvalu, ali ce i cene rasti shodno rastu distributerske i servisne mreze.

Nemo' se ljutite, ali dajte si otvorite temu 'zasto ne bih/bih kupio relativno nepoznatog kineza'. Fala ;-)

Ta priča se već prežvakala stotinu puta u onoj originalnoj temi o kineskim telefonima.

Pozdrav svima, hteo bih da kupim ovaj telefon, ali preko sajta coolicool se ne može više naručiti sa osiguranjem od carine, da li je neko poručivao sa osiguranjem sa sajta http://www.antelife.com/ ?

Nisam poruciavao preko njih ali se jesam interesovao i i dalje jesam zainteresovan za takav vid kupovine, ono sto stoji je da kad se ide ne porucivanje preko njih kao treci korak stoji insurance osiguranje i ono iznosi 8% , za ovaj model to je nekih 14e koliko bi oni vratili, trebalo da vrate u slucaju da ti carina naplati porez ali samo 14 , bez obzira na to koliko crina proceni tel i koliko ona stvarno posle potrazuje za njega a to moze biti i 40 50e ! Bolje ista nego nista.

Probao sam sad sa coolicool-a i daje samo preko dhl osiguranje i to 20$ shipping i 20$ osiguranje

To nije logično. Prodavac bi najpre trebao da odbije da primi uplatu za osiguranje preko dhl-a čak iako nudi tu opciju preko obične pošte.
Razlog je jasan, mnogo je veća šansa da će carina biti naplaćena i troškovi veći ako ide dhl-om.
Ja ne bih produžio sa plaćanjem jer ćete prodavac najverovatnije kontaktirati da menja uslove slanja i slično. To je samo moje mišljenje. Ne znači da sam u pravu.

Probao sam sad sa coolicool-a i daje samo preko dhl osiguranje i to 20$ shipping i 20$ osiguranje
Moze preko obicne poste shipping je 1,99 $ a recimo za ovaj fon treba jos 16$ da se doplati za osiguranje.

Probo sam ja i to jeste tako piše dok nedodjes do kraja za plaćanje, a na konačnoj cifri je samo poštarina bez osiguranja pa dodje da platim ukupno 202$ znači nema osiguranja

Da sad vidim cackali su listu zemalja ja sam kad sam narucio telefon a davno sam se registrovao, bio pod Yugoslavia sad nje nema vec posebno na dnu liste stoji Serbia i sad ne moze da se plati inace kad sam trazio povracaj novca odmah su vratili 27.4 a novac je vec bio na kartici 30.4 znaci za tri dana od kad sam trazio refund a sad vidim ne radi, haha strasno.
Znaci izgleda sam zadnji koji je uspeo da poruci preko obicne poste i da je free bilo sad vidim da je 2$ shipping i da ne moze da se plati osiguranje.

A sada? Ne znam da li je ovo dozvoljeno kaciti ovako link , vidim da su i drugi kacili!

jedno poredjenje ali nece da ucita, poredio sam jayu s3, meizu m1note, king zone z1, ecoo e04.

Poslednja izmena:
Stigla rezervna baterija sa punjacem. Nije isla na carinu. Baterija istovetna ovoj u telefonu. I punjac je Jiayu.

Jedan zanimljiv osvrt na telefon posle mesec dana koriscenja

(ja nisam imao potrebu da bilo sta flesujem, a ni ostali na xda koliko sam video)

Poslednja izmena:
Ako se odlučiš za kupovinu, ne brini za ekran. Odličan je. :)
Imaj samo u vidu da je to u pitanju obična prodavnica/reseller. Nije zvanični Jiayu sajt.
Nemam iskustva sa njima. Mnogi su tamo kupovali S3 iz ubedjenja da je zvanična prodavnica u pitanju.

Ne znam dal je zvanicna prodavnica, ali je dobra cena :)
moram procitat temu jos jednom, kakva mu je kamera? ima nekih custom romova?

Pa dobro, nije ni bitno uopste sa koje je prodavnice :) bitno mi je kakav utisak odaje telefon u ruci, da li kao jeftiniji modeli ili kao ovi high-end :) npr meizu mx4 izgleda super, ali nisu iste cene

Nisam nesto preterano licno koristio uredjaj, kolega ga je kupio (verziju sa 2GB) i na uredjaju je apsolutno sve u potpunosti OK. Po onome sto sam ja gledao, sem sto je bas velik (5.5), odlican je.

Nazad
Vrh Dno