Šta je novo?

Jiayu S3 Advanced 3GB RAM

Ne znam sta da kazem u vezi cene, nije skupo, nego bih se ja malo pripazio tih "originala". Nije nista strasno ali ja sam tako uzeo poklopac baterije za meizu mx4 zlatni :) kao original i sve naj naj. Medjutim kad sam ga izvadio iz kutije i pokusao staviti na telefon, onaj isecak nazad za kameru nije bio bas precizno isecen, pa sam ja morao malo sastrugati turpiom za nokte jedno milimetar . No kazem nije strasno ako je plastika.

To je ta cena.
BTW. ~5$ je silikonska futrola, ~12$ je rezervna baterija sa njenim punjacem, ~5$ je tempered glass, ~10$ je zadnji poklopac

Super je ponuda dodatne opreme za telefon. Ima i solo baterija za 8$.

Sasvim korektne cene. :)

Cene jesu OK, ali ponuda futrola i nije neka.
Uz tel sam dobio silikon, ali bele, napola providne, boje, a telefon crni :d Rupa na silikonu za USB je preuska. Za slusalice je knap. Ove samsungove imaju problem da uklope.
Obod koji prelazi preko ekrana bi trebao da je malo izrazeniji i da se malo teze skida jer ce ga pad svuci. Onako, bas kineski. Rado bih je menjao, ali nema nista osim na preklop sto se lepe. To ne bih nikako. Najvise bi mi leglo nesto kao EFC-1G6B za SIII, ali dobro i ova ce posluziti svrsi (nadam se da nece biti probe :D )

BTW. Narucio sam dodatnu bateriju i punjac. Videcemo kad ce i koliko ce sve da kosta :)

Potvrdjujem da je kod Dirtown Digital na Aliju original dodatna oprema za S3. Stavio sam link pre par strana. Vec mi je stigla silikonska i kozna futrola i back cover.

BTW. Narucio sam dodatnu bateriju i punjac. Videcemo kad ce i koliko ce sve da kosta :)
Meni je to izgledalo kao odlična ideja, ali sam ipak odustao. Baterija mu je dosta dobra i može svakako izdržati ceo dan prilično zahtevne redovne upotrebe.

Ako ću već kidati telefon i trošiti bateriju za par sati, onda će i utičnica biti u blizini pa sam pomislio da bih je retko zaista menjao zbog arčenja plastike...

Ipak, komplet je baš jeftin, pa ako je neko konstantno napolju, isplati se uzeti dodatnu bateriju i punjač, puniti je s' vremena na vreme i držati u šteku ako zatreba negde na terenu. :)
Ipak dobra kupovina. :)
Verujem da carina neće otvarati paket.. :)

Poslednja izmena:
I meni baterija dosta dugo traje, cisto da ne bude zabudne. Rezervnu sam uzeo za nepredvidjene situacije.

Naisao sam na jedan bug, a video sam jos jednog da se zali na xda: sinhronizacija na firefoxu ne radi!

Ipak, komplet je baš jeftin, pa ako je neko konstantno napolju, isplati se uzeti dodatnu bateriju i punjač, puniti je s' vremena na vreme i držati u šteku ako zatreba negde na terenu. :)

Za takve situacije je Power bank mnogo praktičniji. Nema potrebe više zamlaćivati se sa dodatnim baterijama kad su Pb uređaji ovako povoljni, i nude višestruki kapacitet.

Ima značajne razlike druže. Ja volim sve to da imam ali mi realno powerbank ne treba. Mnogo retko sam daleko od utičnice a da prethodno nisam napunio telefon ako će mi trebati za my tracks tokom hiking-a npr, a inače uvek biram telefone sa jačom, tj bar dovoljno jakom baterijom.
Ne sporim da je powerbank nezamenljiv kod dužih boravaka u prirodi ali ova baterija i punjač za Jiayu su samo 13$, baterija je sićušna u odnosu na powerbank i lako stane pa čak i u novčanik a pruži jedan dodatni dan korišćenja uz zamenu koja traje sekund. Kod powebank-a je autonomija veća ali je i neuporedivo veći dodatni teret i zahteva višesatno punjenje.

Mali offtopic...
Svako ima različite potrebe ali meni je ovo idealno:
http://www.aliexpress.com/item/3000...Cellphone-iPhone-4-4s-5-5S-5C/1672400635.html
Za relativno male pare odradi nam posao dopunjavanja (ne mora do vrha) hiljadu malih uređaja koje nosimo (žena, djeca, ja...) koji se pune preko USB-a. Znam da je krš, no name, i da je kapacitet daleko od 30Ah ali radi. I što je najbolje ostaviš ga na svijetlom mjestu i on se bar malo dopuni solarno. Izleti, kampovanja, ali i boravak napolju u gradu... dovoljno pomogne. Čak i u kući kad nije baš zimski period stavim ga pored prozora i kad mi iznenada zatreba znam da nije prazan.

Jel si kupio taj što si linkovao?

Snimio sam ovog prodavca odavno. Na telefonu sam pa me mrzi da proveravam detaljno ali mislim da je u pitanju proizvodjač tih punjača što svakako čini kupovinu najsigurnijom.

Kupio sam neki na oko sličan (jeftiniji od drugog prodavca) i crkao je posle dva punjenja a ovaj često daje lepe i realne popuste pa me zbunio koji da uzmem. Da li skuplji, a u stvari tada jeftiniji, pa da li valja ili ne, i samo ga ostavim u wish list i odustanem ..haha
Mrzelo me da čitam detaljno baš svaki opis i komentare. Nisu neke pare u pitanju ali mi žao bespotrebnog slanja preko pola sveta , i još plastike u kanti.
I onaj neispravan još držim u kolima. :)

Jesam, odličan je. Pre toga sam imao neki od 3 USD koji nije bio u stanju ni da održava bateriju dok koristim navigaciju. Ovaj puni odlično, koliko sam primetio odokativno. Jedino ga još nisam testirao sa dva uređaja. Prodavac ima dobre popuste, strpi se malo, pa uzimaj kad bude akcija.

Jeste da je off ali gde bi se mogli naruciti kvalitetni kablovi usb - micro usb na aliju ? Mislim ovi sto idu iz punjaca u mob. Kratak sam za 2 takva kabla. Mozda bolje da se uzmu na buvljaku ili.. ?

Ja sam uzeo ovaj Hamin kad mi je crkao od SIII i nije bilo problema. Ima ih raznih duzina. Inace, sto deblji kabl - to bolji!

Jeste da je off ali gde bi se mogli naruciti kvalitetni kablovi usb - micro usb na aliju ? Mislim ovi sto idu iz punjaca u mob. Kratak sam za 2 takva kabla. Mozda bolje da se uzmu na buvljaku ili.. ?

Mislim da nema logike naručivati sa alija. Velika je sansa da kupiš kabal koji ne vredi ničemu a razlika je u par stotina dinara.
Kod nas što se prodaju na oglasima za 250-300 din su krš kablovi sa alija plaćeni pola dolara i sa njima se neces usreciti. Pitanje je da li će uopšte puniti telefon i ako da, biće to brzinom puža.
Poslednji koji sam kupio pre par godina je bio neki no name u Nova Computers od 1,5m i sasvim je kvalitetan a bio je tada samo 250din. Sada verujem da su malo skuplji.
Ako kupuješ na pijaci, neka bude neka lokalna da možeš da vratiš kabal nakon što ga isprobaš. Ako je "normalne" debljine, i ako puni telefon normalno brzinom onda ok.
Verujem da ima i na aliju dosta kvalitetnih ali će cena verovatno biti približna ili ista kao kod nas.
Ne znam, neka neko linkuje proizvod na aliju ako je kupio kvalitetan a da mu je cena ispod 300 din kada stigne ovde.

Poslednja izmena:
Evo da se i ja ukljucim u temu u vezi kineskih manje poznatih brednova posto je tema vecinom i Jiayu s3 prvo to je ozbiljnja kompanija koja vec ima prodavnice po Njemackoj razlog tome sto su oni jeftiniji je jer su jos uvijek manje poznati nemaju reklame manji tim koji radi u kompaniji i dok ne postanu neki od njih vise poznati dali ce to biti Jiayu Meizu Xiaomi ili One Plus One cijene ce biti niske imate primjer cist sa Htc-om kineska kompanija koja prije par godina je bila aposlutno nepoznata ovdje i da je neko imo njihov mobilni vjerovatno biste rekli nikad cuo naravno HTC je sada mnogo poznata kompanija i to govori i cijena njihovih modela isto tako i Huawei. A sad pregleda kinekih modela poput ovog Jiayu i mnogih drugih nacete na kanlima youtube itxtutor ili s7slayer imate i gizchina web stranciu koja se bavi samo kineskim modelima.

Potrazi na eBayu Belkin kablove za $2.

Evo da se i ja ukljucim u temu u vezi kineskih manje poznatih brednova posto je tema vecinom i Jiayu s3 prvo to je ozbiljnja kompanija koja vec ima prodavnice po Njemackoj razlog tome sto su oni jeftiniji je jer su jos uvijek manje poznati nemaju reklame manji tim koji radi u kompaniji i dok ne postanu neki od njih vise poznati dali ce to biti Jiayu Meizu Xiaomi ili One Plus One cijene ce biti niske imate primjer cist sa Htc-om kineska kompanija koja prije par godina je bila aposlutno nepoznata ovdje i da je neko imo njihov mobilni vjerovatno biste rekli nikad cuo naravno HTC je sada mnogo poznata kompanija i to govori i cijena njihovih modela isto tako i Huawei. A sad pregleda kinekih modela poput ovog Jiayu i mnogih drugih nacete na kanlima youtube itxtutor ili s7slayer imate i gizchina web stranciu koja se bavi samo kineskim modelima.

Prvo, HTC je kompanija sa Tajvana, a ne iz Kine.
Drugo, HTC je proizvodio samrtphone uredjaje jos iz doba Windows Mobile 5 i 6, sto je bilo jos pre 10 godina, tako da su daleko od nepoznate kompanije.
Trece, porediti HTC i Jiayu je besmisleno.

Oke necemo o geoplitcikm stvarima Tajvan je smatran dijelom Kine i stanovistvo cine vecinom kinezi i ne ja nisam poredio ovdje nista samo sam rekao zasto je jedan od ovih brendova koje sam spomenuo manje poznat ako cemo tako da se HTC bavi stim vise od 10 godina onda ajde da kazemo da je Jiayu osnovan prije 6 godina uglavnom ono sto hocu da ja kazem da za ove pare od 180e koliko sada kosta ovaj model Jiayu ne mozete dobiti nista slicno kod nas od poznatih brendova koji je to 64bitni telefon za te pare sa 3g rama full hd dispelojm LG i sony imx214 13mpx kamerom plus nfc samo ljude treba razuvjeriti da te kompanije nisu nista manje lose od poznatih bredova i da ce njiho vreme doci xiaomi i meizu se vec probio i kod nas ali jos uvijek nema popularnost

Potpuno se slazem sa tvojom stavkom. Odlican telefon, od proizvodjaca koji je ozbiljna kompanija. Redovno izbacuju updejte, i vode racuna o korisnicima.
Sto se tice HTC-a oni nisu bili nikad jeftini. Secam se kad je izisao HTC diamond, wm6.1 bio je skup ko sad m9, i sva ta serija telefona je bila bas skupa.

Potpuno se slazem sa tvojom stavkom. Odlican telefon, od proizvodjaca koji je ozbiljna kompanija. Redovno izbacuju updejte, i vode racuna o korisnicima.
Sto se tice HTC-a oni nisu bili nikad jeftini. Secam se kad je izisao HTC diamond, wm6.1 bio je skup ko sad m9, i sva ta serija telefona je bila bas skupa.
Da ali ti uporedjujes cene kod nas a kod nas je svaki telefon bar za 50% skuplji.
Recimo i Meizu i Xiaomi kad se budu omasovili kod nas(ako budu) ce kostati mnogo ali je dobra stvar sto ti taj fon mozes da kupis preko neta nov da kazem iz prve ruke kad izadje iz fabrike, a HTC ti kupujes kod nas u shopovima ili kod operatera koji nabiflaju marzu 300% pa to izgleda skupo.
Ali ne mozes da odes na sajt recimo htc i kupis fon direktno ili od nekoga sa Tajvana koji je narucio direk iz fabrike.
I tad bi htc bio skuplji ali ne mnogo mozda 10% od manje poznatih brendova.
Cene rastu kad se fon nadje u Srbiji e tu covek hoce da na jednom prodatom zaradi za jos 3 takva telefona, znaci marza, pdv.... eto ode u nebesa cena.
Inace nikada vise ne idem na "poznate marke" telefona vec vise od godinu dana furam thl t100 i kad uporedim sa tim poznatim istog cenovnog ranga i sa vecim cenovnim rangom opet je bolji.

Ne, ovaj HTC sam kupio u Svajcarskoj, u Zenevi, skoro pa odma cim se pojavio.

U to vreme mislim da ni nije bilo ovakve kupovine , bar ne u ovakvoj expanziji iz Kine mobilnih telefona.

Poslednja izmena:
Pa to ti kazem nebitno jel u Srbiji ili Svici svugde svaka ruka mora da zaradi a kad dodje u prodavnicu ili sop mobilnih eto tu jos dodatne marze i pdv ili ti vat.
Da si mogao da fa kupis kao ove kineske mobilne sto zapravo i htc i lenovo.... jesu video bi koliko bi ga manje platio.
Ali nema veze ja mislim da su ovi nanje poznati kineski telefoni dostigli zadovoljavajuci kvalitet koji opravdava cenu a najveca mana je servis tj. garancija je nemas ispred nosa rezervne delove pa da moze svaki servis da ti zameni, vec moras da saljes fon ili da kupujes online deo ako znas sta je riknulo pa da vidis da li ce neki servis da ti to zameni.
Ali koliko vidim to je mali procenat mnogo veci procenat poznatih zavrsi u servisu.

Pa mislim da su kinezi najvise pretrpili i ostali na nekom losem glasu zbog nekih kopija poznatih marki i nekih drugih stavri nevezano za mobilne naravno samim tim i jako losom izradrom ali ovo su kompanije koje su ozbiljne eto primjer je da Jiayu ima svoj shop u Njemackoj rade na tome da stalno budu bolji npr Xiaomi je po prodaji prestigao Iphone u Kini jedan od razloga mozda zasto su u startu poznate marke skuplje kao Samsung evo da navedem je reklama zadnji primjer je da je Samsung dao cak 5 milion za novi film James Bonda to jest licno glumcu Daniel Craig-u samo da bi se korstio njihov novi S6 a prethodno je odbijen Sony tako da sve to kosta i treba naplatiti da ne spominjem druge reklame poput toga koliko kosta samo reklama na finalu Super Bowl-a

Apsolutno se slazem sa tomom i tvrdim da poznati tekefoni i nisu kvalitetniji u toj meri za razliku, vec moraju da naplate reklame koje imaju po svetu.

Apsolutno se slazem sa tomom i tvrdim da poznati tekefoni i nisu kvalitetniji u toj meri za razliku, vec moraju da naplate reklame koje imaju po svetu.

Kakvo plitko i pogresno razmisljanje. Da li ti imas pojma koliko kostaju razvoj, logistika, podrska po celom svetu, trening zaposlenih i sl.? Nisam primetio da postoji Jiayu servis i obezbedjeni delovi masovno po Evropi. Brend sa sobom ne donosi samo lep logo vec i kvalitet kontrole i sigurnost za kupca. A Jiayu, Ping-Pong Chiu Chiu i ostala bratija mogu sutra da nestanu lako, a sa njima i bilo kakva sansa da dobijes rezervni deo, a kamo li nesto vise od toga.

Uh.. Pa pre ce da nestanu sony ili htc nego neki tamo kinez tipa zte,huawei ,xiaomi,meizu.. ;)

Ali stoji to da su veci troskovi kada si veliki igrac,ali isto tako stoji i to da na marku uzimaju ogroman profit. ( ili makar pokusavaju da uzmu :) )

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno