Jel si imao mogućnost da probaš Passport??
Ovako stavio sam sliku negde unazad imao sam 8520 >>9900 >> Passport. Koristio sam Q5 i Q10 u smislu imao mi je drug oba moba i više puta sam se igrao sa istim. (ložimo se samo na BB

)
Kucanje na Passportu je vrlo jednostavno i ušao sam u štos vrlo brzo i upravo probao na tvoj zahtev kucam bez problema ne gledajući u mob. bez greške. Ali kucanje sa jednom rukom zaboravi moguće je nešto bzv. u nekoj čudnoj pozi ruke, jednostavno mob. je za ljude koji nameravaju da koriste isti sa DVE ruke kraj.
Sad će oko mesec i po dana kolko imam Passport i ja sam skroz prezadovoljan,mob ni jednom nije zaglavio, zabagovao i sl. jednostavno radi posao pozivi,sms,Viber,Whats up,Facebook. Al aj da prijavim da app Facebook nije savršena i da ima bagova i nedovoljno opcija lek za to je da se udje preko browsera u isti.
Ne znam koji su tvoje bojazni ali shift i zarez i tačka su uvek tu na touch ekranu i vrlo lako se dolazi do istih.
Uzeo sam neku sliku sa neta.
Kad klineš na @123
otvara se ova slika
Volim da se zanesem i ne odgovori ti na jedno pitanje. Nije iritantno koristiti te opcije na ekranu u toku kucanja jel su veoma pametno postavljene meni lično ne pravi nikakav problem.
Elem mob. kao i drugi imaju predict i ja je koristim a pošto mob. uči reči koje često kucaš vrlo često koristim swipe na tastu gde on doda š,ć,ž i za sad skroz lagano kuckam čak i uživam u tome.
Ako želiš da rezimiram ja ću reći da je Q10 ili Q5 bolji za kucanje jel je taj setup tastature najbolji i da bolji je od Passporta u tom segmetu ali daleko da je to za svemirsku daljinu. Passport je jednostavno mnogo bolji overall mobili telefon :wave:
Da ako imaš neku mogućnost probaj Passport i lično vidi kako ti se dopada. Ja sam npr. kupio mob samo na osnovu recenzija na netu prvi put ga video kad sam otvorio kutiju.