Šta je novo?

BLACKBERRY Q10

Nisu to nerealne cene nego su prave.
Ovi jeftini BB Q10 i Z30 koje smo pokupovali za "male" pare su fabrički reparirani i otud niža cena, tako da to ne bi trebalo da te čudi (a ni druge). Postoji nekoliko kategorija repariranja telefona pa svaka ima svoju cenu...

Taj telefon ima svoju cenu je kvalitet sklopova u njemu jako visok a što mi je potvrdio i serviser koji godinama servisira mobilne telefone. .

Taj telefon ima svoju cenu je kvalitet sklopova u njemu jako visok a što mi je potvrdio i serviser koji godinama servisira mobilne telefone. .

DARK SIDE, u potpunosti se slažem sa tobom. Potvrdio i meni drugar. Svi BB mobiteli više klase imaju komponente, u sebi, extra kvaliteta!

DARK SIDE, u potpunosti se slažem sa tobom. Potvrdio i meni drugar. Svi BB mobiteli više klase imaju komponente, u sebi, extra kvaliteta!
Ovaj rastura i popravlja telefone 15 god. Kaze da je svaki konektor, flat, vod, ploča, visokog kvaliteta.

BB je uvek bio kvalitetan uređaj, sviđa mi se izrada telefona, baš baš!

Ma ok je to, i ja se slazem da je vrhunskog kvaliteta, ali da li je to od presudnog znacaja sada, kada svi menjamo telefone na godisnjem nivou? Plus je telefon koji je star skoro dve i po godine, sa vec zastarelim hardverom. Da je lep jeste, meni se mnogo svidja, ali da li bih ga kupio za te pare, ne bih. 150-160e za nov, mozda bih i dao, ali za godinu star telefon...tesko.

Ma ok je to, i ja se slazem da je vrhunskog kvaliteta, ali da li je to od presudnog znacaja sada, kada svi menjamo telefone na godisnjem nivou? Plus je telefon koji je star skoro dve i po godine, sa vec zastarelim hardverom. Da je lep jeste, meni se mnogo svidja, ali da li bih ga kupio za te pare, ne bih. 150-160e za nov, mozda bih i dao, ali za godinu star telefon...tesko.
Bb nije fon koji toliko često menjaš kao npr samsung.. Njegov hardver nije presudan za fluidnost rada jer je takav operativni sistem da nije preterano zahtevan. zato retko ko gleda hardversku specifikaciju telefona kada kupuje blackberry... oni nisu baš ludi da stavljaju preskupe procesore za operativni sistem koji ne iziskuje previše resursa od hardvera.

imam jedan problem: posle zadnjeg update uvek mi javlja svakih par dana da postoji novi update,iako sam to vec odradio.jel se to nekome desavalo?

još jedno pitanje - pokušavam da uparim Q10 i L920
Nokia mi izbaci "make sure that this PIN .... matches the PIN that is displayed on BBQ10"
ali Q10 ne pokazuje polje za unos PIN koda

upario sam Q10 i sa E51 bez problema, dobio sam broj

gde je problem?

Pa i nema polja za unos koda. Samo potvrdiš pin koji ti BB pokaže...

tačno, isto je bilo i sa E51
svejedno, ne dobijam polje za potvrdu kad parim sa L920

Uzeo sam pre par dana passport oduševljen za sada. Evo i jedna slikica sa starim barakicama koje i dalje rade u fullu :p

11219456_10206351674846833_5986627827291817247_n.jpg

Ja ne menjam jos uvek Q10...fenomenalan telefon, za poruke, ubija...Naravno, pored njega, tu je i jedan Android :)

Slazem se. Odlicna kombinacija.

Ukratko. Mob je aždaja. Ko je probao ili ima q10 ili q5 to je skoro pa isto što se tiče softa. E sad osećaj kucanja I touch I swipe na samoj tastaturi već mora da se proba. Reko bih ovo mora da se vežba. Ali postajem sve bolji. Veličina je po meni ok ali reakcije ljudi koji imaju tipa s5 je kao u je kolko mob. Mob je tanak I bez problema staje u džep svakih pantalona,jakna naravno bez problema, u pantalonama mi se ne čini da imam ciglu jel napominjem mob je lagan.

Trenutni soft je 10.3.1779 I sve funkcioniše perfektno,nisam nikakav bag još uvek iskusio I ceo mob leti što se tiče svih aplikacija koje sam za sad probao od igara samo asphalt 8 I nekog spidermana.

U toku razgovora prezadovoljan sam kako se čuje sagovornik A svi su pohvalili kako se ja čujem.
Baterija bez problema gura dva dana A mislim da moze I više jel ga ja bas ne ispustam iz ruke.

Generalno sam prezadovoljan mogu slobodno da kažem da je ovo mob za kojim se ljudi okreću kad ga izvadim iz džepa a u 2015toj retko koj mob može to da izazove kod ljudi recimo samsung edge to može.

Poslednja izmena:
Ukratko. Mob je aždaja. Ko je probao ili ima q10 ili q5 to je skoro pa isto što se tiče softa. E sad osećaj kucanja I touch I swipe na samoj tastaturi već mora da se proba. Reko bih ovo mora da se vežba. Ali postajem sve bolji. Veličina je po meni ok ali reakcije ljudi koji imaju tipa s5 je kao u je kolko mob. Mob je tanak I bez problema staje u džep svakih pantalona,jakna naravno bez problema, u pantalonama mi se ne čini da imam ciglu jel napominjem mob je lagan.

Trenutni soft je 10.3.1779 I sve funkcioniše perfektno,nisam nikakav bag još uvek iskusio I ceo mob leti što se tiče svih aplikacija koje sam za sad probao od igara samo asphalt 8 I nekog spidermana.

U toku razgovora prezadovoljan sam kako se čuje sagovornik A svi su pohvalili kako se ja čujem.
Baterija bez problema gura dva dana A mislim da moze I više jel ga ja bas ne ispustam iz ruke.

Generalno sam prezadovoljan mogu slobodno da kažem da je ovo mob za kojim se ljudi okreću kad ga izvadim iz džepa a u 2015toj retko koj mob može to da izazove kod ljudi recimo samsung edge to može.

Hvala za info :) Neka te u zdravlju služi :) Ako s5 korisnici kažu da je veliki onda jeste, jer je s5 glomazan. Ali on je neprocenjiv kada je u pitanju fizička tastatura.A pogotovo swipe senzori na njoj.Prvi tel da znam da to ima.. Čitao sam da je baterija vrh na njemu. Uglavnom testeri napominju da je za mailove,poruke,viber i sl neprevaziđen a da je u ostalom sasvim u rangu ostalih...Tako da, se meni taj fon sviđa....

Sto se BBa tice ja odoh u off dok ne padne cena na Q20.

A koja je tebi prihvatljiva cena? Evo prodacu ti ja moj za 330€ :)

Prihvatljiva i realna cena je max. 200e kao i za Q10.

To sto ti mislis da je nesto "realna" cena ne znaci bas nista - cenu diktira trziste.

Pa dobro, nije da se radi o istom telefonu (q10 i q20) a kako nazalost ne mozemo kupovati uredjaje po proizvodjackoj ceni...

Pozdrav drugari :) zanima me ima li neko koga ne mrzi da mozda snimi kako radi telefon sa ovim zvanicnim update 10.3.1 ili eventualno neko iz BG kome ne bi bilo mrsko da se nadjemo da ja to testiram na licu mesta.
Kupio bih Q10 ali me zanima prvo da vidim da li je to to sto meni treba. Ujedno, ako neko prodaje svoj tel, ja sam raspolozen za saradnju.

Poslednja izmena:
Jel koristi neko navigaciju na BB? Konkretno NavFree za BB? Mapa kao mapa beograda (Srbije je ok)kolko sam video. Prvo pitanje jel vam radi ovaj program, jel meni prijavljuje da mi GPS nije ON a upaljen je Location Services. Jel grešim negde?

Da jel ima neko uputstvo kako da namestim Ćirilicu na BB? U pitaju je BB-Passport thx na odgovorima.

Radi mi NavFree normalno i na business i na personal profilu.

@B-ZiGER: jesi li se navikao na tastaturu na Passportu (mislim najvise na space umesto v i b tastera, ostalo sve gurnuto)? Kakva je u odnosu na ostale BB qwerty telefone (iskljucivo u pogledu text inputa)? Da li moze da se kuca bez gledanja u telefon? Da li je iritantno to sto moras da koristis i touch screen pri kucanju?

Ja se dvoumim izmedju Q10 i Passporta, a od Passporta me jedino odvaja ta 3-row tastatura. Kao da nisu mogli da gurnu shift/tacka/zarez tastere u jos jednu kolonu, i ovako je siroka tastatura. :\

Jel si imao mogućnost da probaš Passport??
Ovako stavio sam sliku negde unazad imao sam 8520 >>9900 >> Passport. Koristio sam Q5 i Q10 u smislu imao mi je drug oba moba i više puta sam se igrao sa istim. (ložimo se samo na BB :p)

Kucanje na Passportu je vrlo jednostavno i ušao sam u štos vrlo brzo i upravo probao na tvoj zahtev kucam bez problema ne gledajući u mob. bez greške. Ali kucanje sa jednom rukom zaboravi moguće je nešto bzv. u nekoj čudnoj pozi ruke, jednostavno mob. je za ljude koji nameravaju da koriste isti sa DVE ruke kraj.

Sad će oko mesec i po dana kolko imam Passport i ja sam skroz prezadovoljan,mob ni jednom nije zaglavio, zabagovao i sl. jednostavno radi posao pozivi,sms,Viber,Whats up,Facebook. Al aj da prijavim da app Facebook nije savršena i da ima bagova i nedovoljno opcija lek za to je da se udje preko browsera u isti.

Ne znam koji su tvoje bojazni ali shift i zarez i tačka su uvek tu na touch ekranu i vrlo lako se dolazi do istih.

350838d1430666461t-what-former-iphone-users-saying-about-blackberry-passport-20150503_205218_edi.jpg

Uzeo sam neku sliku sa neta.
Kad klineš na @123
otvara se ova slika
BN-ER435_STERN0_P_20140923180329.jpg

Volim da se zanesem i ne odgovori ti na jedno pitanje. Nije iritantno koristiti te opcije na ekranu u toku kucanja jel su veoma pametno postavljene meni lično ne pravi nikakav problem.

Elem mob. kao i drugi imaju predict i ja je koristim a pošto mob. uči reči koje često kucaš vrlo često koristim swipe na tastu gde on doda š,ć,ž i za sad skroz lagano kuckam čak i uživam u tome.
Ako želiš da rezimiram ja ću reći da je Q10 ili Q5 bolji za kucanje jel je taj setup tastature najbolji i da bolji je od Passporta u tom segmetu ali daleko da je to za svemirsku daljinu. Passport je jednostavno mnogo bolji overall mobili telefon :wave:

Da ako imaš neku mogućnost probaj Passport i lično vidi kako ti se dopada. Ja sam npr. kupio mob samo na osnovu recenzija na netu prvi put ga video kad sam otvorio kutiju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno