Šta je novo?

Upgrade procesora.

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
E ovako imam masinu iz potpisa i razmisljao sam da zamenim procesor.
Hteo bih ovaj moj x6 da prodam i kupim fx 8300 koji bih stavio na istu plocu,dakle samo da zamenim procesor.
E sad zanima me da li je ovaj upgrade uopste vredan cimanja?Ono sta me najvise zanima su igre.Gta 5,The Witcher 3...
Posle bih verovatno kupio i gtx770 ali prvo bih da zamenim procesor jer kontam da je vreme za tako nesto..Odradio je svoje posteno ..😀

+1

Ne bi primetio gotovo nikakav dobitak. Ako vec hoces nesto da menjas, zameni i plocu i procesor za neki i5

Hvala na odgovorima.
E sad namece se pitanje da li ce ovaj moj x6 na 3,6ghz(nisam uspeo vise da ga poteram) biti usko grlo za neku jacu graficku tipa gtx770,280x...?
I sta mislite o varijanti i7 2600k+z77?moze polovno da se nadje za 240e.

Ps mislim da je ta varijanta odlicna sa i7, u svakom slucaju mnoogo bolje nego bilo koji AMD.

Vrsice ti posao i AMD, ali s obzirom da moze za lepe pare da se proda taj x6, doplata ne bi bila uopste velika koliko bi dobio na performansama.

Definitivno odličan izbor bi bio i7 za 240e.
Ali grafičku nemoj AMD. Razlog, GTA5 bolje radi na NV plus Witcher 3 će sigurno bolje raditi na NV.

Mozda si u pravu, ali problem kod nVidie je sto trenutno ima samo dve zdravorazumske kupovine: GTX750 i GTX970. A polovnjaci u svim rangovima su precenjeni.
Tako da on ima samo dva pametna izbora, da uzme polovnu R9 280X sa bar 8 meseci garancije (140-160 evra) ili novu/polovnu GTX970 (300+ evra).

@DeRadicci

Da, sa ekonomske strane AMD je bolji izbor.

Ja sam tako mislio i za cpu da je AMD logican izbor, kao nije najbolji ali "value for money"....Nisam ni znao shta sam propushtao godinama.....

offtopic:
Od 200AMD cpu , crklo mi je 10, preostalih 190 jako ne vole toplotu, tj zahtevaju stalno chishcjenje i odrzhavanje i box cooler se chuje kao da cje da poleti.
Od 1000 intela shto je prodao "partner" vratio se 1 na reklamaciju, jedan je radio mesec dana bez ventilatora na box cooleru niko nije primetio(ja sam znao zaboravio da prenesem) ? lik je igrao LOL? 🙂

Poslednja izmena:
Malo kasnim sa odg. al sad sam tek video temu.
@DoG
Sa X6 na FX je prelazak sulud , čudi me da ti je i palo to na pamet vidim da si stariji član. Imao sam FX i ostao na Thubanu.Kupuješ bukvalno isto.
Elem ako možeš baci veći OC na tom cpu-u i vozi, a lično furam 280X OC bez ikakvih problema nisam primetio ni za jednu igru da je Cpu bootlneck. Ustvari meni ni jedna igra ne secka u 1080p rez High,Ultra setings za sve igre. Čast izuzecima Dying Light primer al nisam probao sa novim updejtima.

i7 2600k je odličan CPU i ta komba bi bila lep i ne preskup upgrade to skroz podržavam.
Mada ja sam imao lično tu dilemu i lično sam rešio do novog AMD cpu-a ne pravim upgrade taman će X6 thuban 5godina da napuni u korišćenju 😉

Poslednja izmena:
@B-ZiGER hvala na savetu.
Mislio sam da su fx 83xx bolji u igrama eto cisto sto imaju jos 2 jezgra i mogu dosta vise da se OC ali sam se izgleda prevario.
Ovaj moj posto je otkljucan(verovatno utice na OC potencijal) nece preko 3,6ghz :crash:
Probacu danas Gta 5 da vidim kako sljaka,i kontam da sacekam Witcher 3 pa da vidim sta mi je ciniti.
Sto se tice i7,sam prelazak na tu platformu bi me izasao oko 120e(tu naravno racunam da cu prodati cpu+mb).
Da li je mozda bolja varijnta sto se tice igara da prodam gtx660 i kupim 280x?
Bojim se da joj mozda x6 ne bude bottleneck :trust:

za gta sigurno da ce 280x da radi mnogo bolje (pogledaj benchove i sam) i to bi ti sad trenutno bio najmudriji apgrejd.sto se tice OC-a,procackaj malo forum,ne odustaj tako lako,za cedjenje suve drenovine treba malo strpljenja.gtaV voli jak cpu,ne ocekuj cuda od svog proca na 280x,ali tih 1gb vise ce ti omoguciti da se igra raskomoti,sad u gradu verovatno ce biti povuci-potegni.za gta prelaz na fx-a se ne isplati,iako verovatno ne bi puno doplacivao.toj igri prosto treba 2xxx/3xxx/4xxx i5 na sto vecoj hercazi da bi sve bilo kako treba.

Iskustvo sa FX-8350 i ROG 280x koje posedujem, u GTA V je skoro sve na max osim MSAA i fura 55-60fps...tako da ove price povuci potegni su glupost...vec sam pisao test i5 sa gtx970 i moj komp, intel je malo bolji to stoji ali to da toj igri treba i5 na sto vecoj hercazi je odvala veka...toj igri treba sto jaca zver od grafike vise nego procesor..ali je igra koja koristi vise jezgara i tu znaci sirova snaga a ne single core performanse...e sad ja bih ti opet preporucio taj Intel jer nije svaka igra kao GTA V, u kombinaciji sa R9 280x jesces malu decu...za jednu GTX 970 bukvalno dve R9 280x mozes uzeti...

Iskustvo sa FX-8350 i ROG 280x koje posedujem, u GTA V je skoro sve na max osim MSAA i fura 55-60fps...tako da ove price povuci potegni su glupost...vec sam pisao test i5 sa gtx970 i moj komp, intel je malo bolji to stoji ali to da toj igri treba i5 na sto vecoj hercazi je odvala veka...toj igri treba sto jaca zver od grafike vise nego procesor..ali je igra koja koristi vise jezgara i tu znaci sirova snaga a ne single core performanse...e sad ja bih ti opet preporucio taj Intel jer nije svaka igra kao GTA V, u kombinaciji sa R9 280x jesces malu decu...za jednu GTX 970 bukvalno dve R9 280x mozes uzeti...

Dzabe zver od grafike kad procesor ne moze da je "hrani", ako ne moze da izadje na kraj s tolikim objektima, AI-om, fizikom, i sl. GTA V zahteva vrlo jak procesor. Moj 4670K na 4.5 Ghz radi na 100% i cesto ne moze da gura 60 fps-a.

Ja nisam rekao nigde na treba dobar procesor koliko znam, samo sam napisao da je odvala ovo za i5 sto je napisao umart i da ce sa AMD-m biti povuci potegni kao ivo za sirovu snagu 🙂
Pozz

kad bi zapravo citao umesto sto vredjas bez osnove video bi da se odnosilo na tog fenoma kojeg poseduje,kojeg je otkljucao i koji nece da se klokuje.postajete nesnosni sa tim brecanjem,kao da sam vam ja kriv sto je rockstar tako napisao igru.

Rec odvala nije uvreda tako da ono, malo se edukuj o znacenju reci "vredjanje" 😉 Pa neka ga, sam ce osetiti performanse i shvatiti da treba da klokuje, ali ja sam spomenuo nesto drugo u svom odgovoru, ja ne kazem da je AMD bolji od Intela ali nije ni toliki krs, e sad ono sto ja nisam tacno znao je da si ti mislio bas na njegov procesor 😉
Pozz

opet ne citas,pokusao je na sve nacine,nece,i ovako je nategnuto jer je otkljucan u x6.takodje,prvi sam su savetovao da ne odustaje vec da zasuce rukave i pokusa sve.inace,i nemeres da otpanjis MSAA jer si na amd-u,da si na haswell-u na 4ghz na 280x bi mogao opusteno da ga upalis,i to na 2k.tolika je razlika.kad amd ode ispod 4hz stvari postaju cupave,izguglaj ako meni ne verujes.

Ima na oglasu dzab dzabe 280x kolko sam video. Nzm mene mrzi da svlacim taj gta v. A i cekam jos tri updejta i tolko fixeva da izadje pa cu skinuti neku krstenu verziju. Moja licna filozofija je ne menjati thubane ili fx ove ko ima sve do izlazka zen cpu ova i intel 6xxx serie jel relno nema potrebe a i tad cemo da vidimo.

Nazad
Vrh Dno