Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Posto vidim da root moze da se odradi samo na par verzija softvera ,da li se posle takvog ruta dizanjem na novu verziju softvera gubi root ?

Mislim da ima nacin da se sacuva root i na petici,nesto sam citao,valjda se iz recoverija flesuje ceo fabricki rom u zip formatu i onda ostaje root.

Petica koja se flesuje mora biri prerooted posto ne moze inace da se rootooje nakon instalacije. Moze da se dirty flashuje sa 4.4.4 na 5.0.2 i sacuva root ali onda ne radi r/w nego mora da se preflashuje dualrecovery pa nakon toga patchuje kako bi recovery proradio a i da proradi r/w (sistemske particije). Ja nisam radio dirty flash jer je prelaz sa 4 na 5 pa sam hteo da sve bude clean. Jedina mana je sto nakon svakog restarta mora na sekund da se udje u airplane mlode kako bi se umesto No service ispisalo ime operatera. Na tabletu sam pa ne mogu da kopiram linkove ali ako nekome treba pomoc neka javi.

Jel kupovao neko Magnector X2

Odakle je najbolje naruciti vidim ima i direktno sa sajta, jel neko narucivao koliko se ceka.

Imao i ja te magnet kablove od par dolara i punili su kilavo i nikada do 100%,bacio sam ih posle nekoliko punjenja da ne bih ostetio bateriju.Posle toga uzeo taj magnector i lepo je punio a i magnet je bio za medalju,prodao ga jer nisam imao potrebu za njim na poslu. Jedino kuci punim preko originalnog dock-a i puni savrseno.

Meni treba preko originalnog docka blizu 4h...nesto mi to mnogo?Koliko tebi treba od 0 do 100 posto @fain?

Ti rece da ti se smanjilo punjenje na 2h sa originalnim dockom kada si ga kupio koliko se secam?
Na starom sistemu je punjenje bilo 2h a na lizalici je 2:30min. Naravno od 3-100%

Ma nekad mi se brze napuni Z2 sa dockom od Z1,ali Z3 sporije ide,DK-48 je,al dzabe je.

Ja sam isto uzeo preko Alija,magnetni kabal,sa led notifikaciom,2€ ..sve ok,puni ga do kraja,baterija ok drzi,magnet solidno jak..nisam mjerio za koliko ga puni al ga definitivno puni brze od 4h ,mozda taman oko 2h trajanja

Ja sam uzeo ovaj od 2$ i sa 2A kockom puni 1600mA, znaci da je skroz dobar kabl

Da li neko ima predstavu sta znaci ona zvezdica gore pored wifi signala koja mi se pojavila pre sat vremena i ne znam kako da je obrisem.
bd00ccdcc9839cb9272279b782c8b9be.jpg

To je valjda priority mode.
Klikni volume dugme pa pojacaj zvuk i nestace zvezdica :)

Jeste to je, hvala puno. Vrv sam slučajno to uključio.

Skontah da mi ne radi mms na telefonu :( Ima li ko da je na mts i da mu radi mms bez problema? Napominjem da sam podesio sve (uneo sve parametre) kao sto je objasnjeno na sajtu mts-a i nece. Internet i wap rade bez problema (koja je uopste poenta/razlika izmedju internet i wap apn-a)!?

Sta ti stoji kod apn type za net i mms?
Stavi za net da pise default a za mms da pise mms.

Sto se tice onoga no service, to se i meni desavalo ali je prestalo u zadnje vreme. Ja sam provalio, kod mene se to desava kad se telefon posle restarta/paljenja odmah kaci na wifi. Ako bi se zakacio odmah na 3g/lte onda mi je pisalo normalno mts.

Poslednja izmena:
Skontah da mi ne radi mms na telefonu :( Ima li ko da je na mts i da mu radi mms bez problema? Napominjem da sam podesio sve (uneo sve parametre) kao sto je objasnjeno na sajtu mts-a i nece. Internet i wap rade bez problema (koja je uopste poenta/razlika izmedju internet i wap apn-a)!?

Ja sam na MTS-u i radi mi sve sa ovim podešavanjima za net i MMS.
Samo obriši sve APN koje već imaš, podesi samo ova dva, i obavezno restart posle:

Kod:
NAME:
mts
APN:
gprsinternet
PROXY:
PORT:
USERNAME:
mts
PASSWORD:
064
SERVER:
MMSC:
MMS PROXY:
MMS PORT:
MCC:
220
MNC:
03
AUTHENTICATION TYPE:
APN TYPE:
default,supl,internet,admin
APN PROTOCOL:
IPv4
APN ROAMING PROTOCOL:
IPv4
BEARER:
Unspecified
MVNO TYPE:
None

Kod:
NAME:
mts mms
APN:
mms
PROXY:
PORT:
USERNAME:
mts
PASSWORD:
064
SERVER:
MMSC:
http://mms.mts064.telekom.rs/mms/wapenc
MMS PROXY:
172.017.085.131
MMS PORT:
8080
MCC:
220
MNC:
03
AUTENTICATION TYPE:
None
APN TYPE:
default,mms
APN PROTOCOL:
IPv4
APN ROAMING PROTOCOL:
IPv4
BEARER:
Unspecified
MVNO TYPE:
None

Trebalo mi je mnogo vremena i raznih pokušaja dok mi nije sve proradilo.
Fora je da ostaviš SAMO ova dva APN-a. Obriši wap i bilo koji drugi APN koji si pravio. Napravi ova dva nova gore, odradi restart i to je to.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem,probacu. I ja sam mislio da bi mogao biti problem sto imam 3 apn-a u podesavanjima.
Proradilo i bez restarta. Jedino nisam imao parametre defoult,mms u apn type,moguce da je i to problem. Kako god,sad sve sljaka.

Poslednja izmena:
Vrijedi li sada kupiti Sony Z3 poslije Nexusa 5?

zavisi. ako ti je nexus dosadio onda što da ne. ako imaš neku konkretnu zamerku treba videti koliko je to bolje ovde i da li vredi doplate od oko 150€ (ili veće ako hoćeš nov sony).

Vrijedi li sada kupiti Sony Z3 poslije Nexusa 5?

Da ako si spreman da platis... Presao sam sa n5 na nov z2 (doplata 120e) koji je fakat skoro pa isti telefon kao i z3... Ono sto dobijas u odnosu na N5 je bolja izrada, bolja kamera, mnogo bolja baterija, UI priblizan vanilli, fluidnost je ista, jedina zamerka bi bila brzina dobijanja poslednje iteracije Androida i podrska za custom romove (ako ti ova poslednja dva nesto znace)...

U svakom slucaju tesko ces naci nekog Sony korisnika koji bi se pozalio na isti... Mada je bilo nekih u pocetku na forumu ali se ispostavilo da "preferiraju" vise Nokiu i Samsung...

Gde se podesava da mi ne iskace na glavni ekran obavestenje da sam dobio poruku i sl? Da mi samo zvucno obavesti da je stigla neka vrsta poruke whatsapp i sl i da mi ostaje to gore u notifikaciji.

Ako mislilo na isto.m udjes npr u whatsapp u settings pa u notification i strikiraj popup notofication..i tako ako hoces na viber..i to je to

Moram da pohvalim zvuk na sluskama posle apdejta na peticu.Dobio je jos malo cini mi se i na glasnoci,kvalitet je odlican bio i pre.Samo dobre sluske i gruvaj. :)

Ako mislilo na isto.m udjes npr u whatsapp u settings pa u notification i strikiraj popup notofication..i tako ako hoces na viber..i to je to
Nije to u pitanju, nego mi dok sam npr u Chromu, iskoci kad mi stigne poruka na whatsapu, a odštiklirao sam tu opciju u podesavanjima...

Jel postoji opcija da proverim da li je Z3 zakljucan na Telenor a da ne ubacujem drugu karticu tj druge mreze?

Kucaj *#*#7378423#*#* pa idi na service info pa sim lock. Ako su ti sve 0, znaci da je otkljucan.

Inace, danas sam primeio na telefonu zutu mrlju od lepka sa leve strane displeja i vidi se malo da se displej tu odlepio. Tel je u garanciji ali iskreno, strah me da dam na servis, posto znam kako se to kod nas radi nestrucno (cast izuzecima). Plasim se da ne sjebu i sam displej a i da ne izgrebu telefon...

Vrh Dno