Šta je novo?

LG Nexus 4

Meni se ne cuje zvuk za notifikacije od skoro, ne mogu da provalim zbog cega. Kad stavim slusalice na njima se sve cuje normalno. Pokusajte vi sto imate problem sa zvukom dok razgovarate da flashujete radio iz kk 4.4. Cuo sam da kada se upgrade-uje na lp zvuk pobrljavi, pa posle i ako se vrati na kk 4.4 ili bilo koji drugi rom ostane radio iz lp

Poslednja izmena:
Ljudi, treba mi pomoc, polomio mi se ekran na mom n4. Jel moze neko da mi da savet da li da narucim sa interneta(i odakle) ili da nosim negde u servis?

Ja bih ovlasteni servis, platis vise ali si siguran da je sve ok. Platis manje za robu sumnjivog porijekla. :)

Kakav je Chroma ROM, djeluje mi krstena tema na XDA, fino nabacano?! [emoji4]

Ma sve je to danas i na nexusu u 5 deka. Nema nikakve razlike u brzini, performansama itd izmedju lollipop romova. Neki ima ovaj features, neki onaj i sl. a stabilnost, brzina, bagovi sve isto.

Koristio sam Chroma pola sata, CM Theme Engine mi je mnogo bolji od Layera koliko god linija codea imao, ne svidja mi se onaj AppOpps, mnogo je CMom nekako bolji...itd itd. Zale se i na random restarte i jos neke bagove koji ne mogu biti rijeseni prije izlaska factory imagea za n4.

Vratio sam backup na dobri stari za mene CM12.

Ja sam trenutno prilicno izbedacen Nexusom. Elem, dobio sam od firme neki sljamsung iz nizeg segmenta. Neki Core Prime LTE, 1.2 ghz quadcore snapdragon 400 (valjda), sa 1gb rama bla bla... Telefon ima 4.4.4 KK i ne da bolje i brze radi on N4 na Lolipopu, nego sramota. Baterija je takodje daleko bolja od N4 (i ako je otprilike istog kapaciteta ili manje).
Ekran je krs (rezolucija), ostalo je sve na strani sljamsunga.
Pretpostavljam da N4 kolje kernel, na samsungu je 3.10, a na nexusu 3.4.
Iskreno se nadam da ce stici neki update i da ce Nexus ponovo zablistati, bas sam nesto izbedacen kada sam uporedio telefone. N4 mi je prirastao srcu, ali kad saberem i oduzmem, neki levi samsung ga polako prestize... godine ga stigle.

Pa ni u tom Sljamsungu ne rade majmuni od developera i ostalo. Vjerujem da rade najbolji strucnjaci iz ove oblasti.
Veliko je nezadovoljstvo korisnika sa LPom imam osjecaj najvise na N5, gledam po oglasima raja ga daje i za 200e, ili uglavnom zamjena za neki samsung/htc/iP. Samsung sumnjam da ce za svoje top modele izbaciti neku bagovitu verziju Lollipopa. Treba im skinuti kapu nemaju premca na ovom polju ipak kad se sve uzme u obzir, ne moze Nexus parirati top modelima iz Galaxy Serije, pogotovo S6, koji mislim da ce da sije sve nexuse zajedno uzduz i poprijeko. [emoji51]
Nexus dodje vise kao experimentalna developer serija Googleova, meni to i nije lose ***, neka jeftinija investicija na duze staze za prosjecnog balkanca.

Poslednja izmena:
Da li je neko uspeo da se poveže na eduroam mrežu na lolipopu? Sve sam probao i neće. Na 4.4.4 je radilo.

Šta si koristio pre Chrome, možeš li mozda da ga uporediš sa Purity romom?

Pre Crome SimpleAOSP 5.0.2 sa AK kernelom a pre njega Cataclysm 5.0.1 sa Unleashed kernelom. Sad koristim Crome sa njegovim kernelom i malo je fluidniji od obe predhodne kombinacije. Purity sam koristio dok je bio Kit Kat tako da ne vredi porediti.

Molim te nemoj tako naširoko da pišeš, pola sata sam čitao...

I da sam napisao esej realno ne bi ti nista vise koristio jer se kod ovih stvari sve svodi na licne preferencije (rom features koje imas izlistane na prvoj strani svakog rom treada na xda) i subjektivni utisak (o brzini i fluidnosti kod koje presudnu ulogu ima kernel a ne rom).
Ako sam napisao da su utisci pozitivni sigurno nisam imao nekakvih problema sa romom tipa restarta, fc, gubljenje signala itd.
Drugim recima dok ne probas sam ili ti "od gledanja nema selameta"....

Drugar ima Nexus 4, a pitanje je:

U viberu ne moze da otkuca smajlije, cela leva vertikala, dok u Whatsappu nema tih problema. Takodje nekad mu zeza touch kod slova "A" na tastaturi dok mu ikonice u launceru bas na tom mestu rade najnormalnije.
Ima LP.

Da li je cuo neko za ovako nesto?

Verovatno je problem u samom touchscreen-u. Čim treba nešto preciznije da se uradi, on slabije reaguje. Neka proveri digitajzer preko neke aplikacije za tu namenu.

Ja sam imao taj problem..i kasnije mi je totalno posao ekran..sam je poceo da ulazi i izlazi dje mu dune..ugl to mu je pocetak kraja ekrana.

@Corvus Corax
koja je to aplikacija?

Jel imate folije? Meni je ekran pravio takve stvari. Skino sam foliju, par praznjenja i nestade, a vec bio spreman da ga saljem za kanadu :D

Ne treba mu aplikacija ima u developer options, pointer location

Poslednja izmena:
@Corvus
hvala

@Mahatma
ja nisam imao folije a ni tel mi nije ispadao preko pola god, a preko noci je pocelo da me to zeza. A da se mijenja ekran ne isplati se.

Edit.. zna li neko koliko koliko moze da kosta zamjena digitajzera, a ne citavog ekrana?

Poslednja izmena:
Postoji li mogucnost da proradi PS3 kontroler DS3 na Nexus 4 Lollipop?
Probao sam ali nikako da se poveze preko BT-a. Imam root.

Postoji li mogucnost da proradi PS3 kontroler DS3 na Nexus 4 Lollipop?
Probao sam ali nikako da se poveze preko BT-a. Imam root.
Moraš da instaliraš posebnu aplikaciju koja će da prepozna džojstik. Ja nmg da se setim kako se zove app al znam da se plaća..

Nazad
Vrh Dno