Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sta je on tu kriv sto da ga ne ocenis.

Bolje da ga neoceni nego da mu da negativnu a nije siguran koliko je njegova krivica.

Bas to. Nemoj ni da ocenjujes, zaboravi da se sve to i desilo, usput prekoci i aks sledeci put.

opet mislim da nije pravedno, nista covek nije kriv sto je tebi kasnio otkup, kakve veze on ima sa tim...sto ne zasluzuje ocenu?

Ako je preuzeo paket odmah, logicno je da mu das pozitivnu ocenu.

opet mislim da nije pravedno, nista covek nije kriv sto je tebi kasnio otkup, kakve veze on ima sa tim...sto ne zasluzuje ocenu?

Slažem se, ocenjujes prodavca ili kupca a ne kurirsku službu. Prema toj logici, nijedan Kinez ne bi dobio ocenu zato sto isporuka traje oko 30 dana ;)

Stigao novac posle 13 dana . Nikada više preko AKSa . Tačka .
Sad ne znam kako , i da li da ocenim lika . :S:

oceni ga,verovatno nije njegova krivica

inace,kada sam tek poceo i trebao da napravim prvu prodaju,kupac mi je ponudio da saljem preko aksa,ja ih pozovem i vec preko telefona vidim kolko je sati,nazovem coveka i kazem "slusaj,postexpress ili ti ne saljem"
i od tada koristim iskljucivo postexpress
em njemu stigne roba sledeci dan,em meni pare na ruke dan posle toga i svi srecni

Slažem se, ocenjujes prodavca ili kupca a ne kurirsku službu. Prema toj logici, nijedan Kinez ne bi dobio ocenu zato sto isporuka traje oko 30 dana ;)

Odakle ti to da isporuka iz Kine traje uvek 30 dana?
Mislim s obzirom da si rekao da isporuka traje oko 30 dana.
Ja cu ti postaviti dokaze da stize iz Kine za 5,6,7,...12dana sa sve free isporukom.

Evo šta me dovodi u dilemu .
Čovek lepo komunicira preko poruka , sve dok paket nije stigao u Suboticu . Posle toga ne odgovara na poruke , telefon koji je ostavio kad se registrovao na nije u funkciji , telefon koji je dao preko poruke nije dostupan sve vreme , ne odgovara na mejl kojm se registrovao . Sve to traje 13 dana , kaže da radi u AKS u , to je i potvđeno. Mislim da je bilo neke namere ... Što se mene tiče stvar je gotova , čak i da nije poslao 300 din , plašim se da neko drugi ne naleti .
EDIT:
Da dodam , to što radi u AKS , otvara mu razne mogućnosti (pošiljka je isparila , a isparljive materije se drugačije pakuju , tužite nas ) , barem koliko sam otpratio topik o Kurirskim službama .
I dalje sam u dilemi . Možda ga i ne ocenim :(

Poslednja izmena:
Evo šta me dovodi u dilemu .
Čovek lepo komunicira preko poruka , sve dok paket nije stigao u Suboticu . Posle toga ne odgovara na poruke , telefon koji je ostavio kad se registrovao na nije u funkciji , telefon koji je dao preko poruke nije dostupan sve vreme , ne odgovara na mejl kojm se registrovao . Sve to traje 13 dana , kaže da radi u AKS u , to je i potvđeno. Mislim da je bilo neke namere ... Što se mene tiče stvar je gotova , čak i da nije poslao 300 din , plašim se da neko drugi ne naleti .
EDIT:
Da dodam , to što radi u AKS , otvara mu razne mogućnosti (pošiljka je isparila , a isparljive materije se drugačije pakuju , tužite nas ) , barem koliko sam otpratio topik o Kurirskim službama .
I dalje sam u dilemi . Možda ga i ne ocenim :(
Čisto sumnjam da će da se uzbudi ako ga ne oceniš, većina i ne ocenuje na K&P.

Odakle ti to da isporuka iz Kine traje uvek 30 dana?
Mislim s obzirom da si rekao da isporuka traje oko 30 dana.
Ja cu ti postaviti dokaze da stize iz Kine za 5,6,7,...12dana sa sve free isporukom.

Retko stigne za 5dana , modus je izmedju 20-30dana a ne retko i duze od 30dana tako da covek nije pogresio ,treba bas da te ..... da stigne za manje od 10dana ,plus carina 10dana

Menij je jednom paket stigao za 12 dana, nisam mogao da verujem kako je dojurio. Uglavnom, jednom i nikad više, sad im u proseku treba 30 dana bez zadržavanja na carini...

anyway, kupujemprodajem poskupeo cenu obnavljanja oglasa sa 25din na 35din, mizerno poskupljenje, ali sasvim opravdano imajuci u vidu koliko posla, maintenancea, i ljudi koji objavljuju i obnavljaju oglase.

Uvek ce mi draze biti njima da dam novac nego limundo.
Takodje jos jedno 'lepo' iskustvo od malopre, nasao oglas za MDR-7506 slusalice, solidna cena, posaljem coveku poruku "zainteresovan sam za slusalice ako su i dalje aktuelne!", on odgovori kako su u stvari kineske kopije koje je on kupio u kini, pa ako sam i dalje zainteresovan nije nikakav problem da izvrsimo transakciju
Zahvalim mu se srdacno, ali mi ne vrsi posao u svakom slucaju, hvala doduse na iskrenosti.
Poenta price: Iskren covek, vecina bi prodala, samo neka ide, retki su takvi danas, ali ih ima :D

O kakvom maintenencu pričaš, sistem za objavljivanje oglasa je automatizovan! Oni su tu samo kad treba kršiti autorska prava, štite prodavce koji imaju "izlog" i koji plaćaju a kupce ko šiša, kada imaš problem nema ih nigde, napisali su gomilu članova kojima su se zaštitili kao beli medvedi i nisu odgovorni za ništa.
Probaj da nađeš email adresu preko koje bi mogao da ih kontaktiraš, ili broj telefona ili vlasnika sajta a već kad smo kod vlasnika prvo pogledaj iz koje države je vlasnik pa će ti biti jasno gde idu pare tj. kome...
Limundo jeste zlo ali ta lova ostaje u zemlji a ovi su 10 puta gori.

Hint: najlakše ćaš nači podatke o njima preko registra firmi na sajtu privredne komore srbije, toliko o tome koliko su transparentni sa sopstvenom sajtu...

@Sirius9
Pa vidis da ovi sto placaju da su zadovoljni, nema negativnih itd... znaci ima zadovoljnih, sad to sto nismo tu to je druga prica :)

O kakvom maintenencu pričaš, sistem za objavljivanje oglasa je automatizovan! Oni su tu samo kad treba kršiti autorska prava, štite prodavce koji imaju "izlog" i koji plaćaju a kupce ko šiša, kada imaš problem nema ih nigde, napisali su gomilu članova kojima su se zaštitili kao beli medvedi i nisu odgovorni za ništa.
Probaj da nađeš email adresu preko koje bi mogao da ih kontaktiraš, ili broj telefona ili vlasnika sajta a već kad smo kod vlasnika prvo pogledaj iz koje države je vlasnik pa će ti biti jasno gde idu pare tj. kome...
Limundo jeste zlo ali ta lova ostaje u zemlji a ovi su 10 puta gori.

Hint: najlakše ćaš nači podatke o njima preko registra firmi na sajtu privredne komore srbije, toliko o tome koliko su transparentni sa sopstvenom sajtu...

Maintenance vidim bar 2 puta nedeljno, a proveravam isto limundo i KP otprilike dnevno, tako da mi se cini da vise rade na njemu (njemu - sajtu), a kada pricam o opravdanom poskupljenju od 10din mislim na serverload, caching, i umni rad koji je morao da bude ulozen da bi sve to funkcionisalo.
Drugo, KP nista ne uzima, a kada imam problem do sada sam imao OK iskustva sto se tice njih, i kada su trigger-happy po pitanju uklanjanja oglasa, kako mojih tako i tudjih, ako im lepo objasnim situaciju, srede stvar. Zadnje sto je bilo je da su mi skinuli oglas za koji sam platio opciju isticanja, 50din, i da nisu automatski vratili dok im nisam rekao da trebaju, i u roku od jednog dana su uradili.

Sto se tice izloga, ne bih znao, posto nemam i ne planiram, mozda potrosim 1000din u roku od 3-4 meseca, a dosta toga prodam, sta znam, i to je sve na isticanje/obnavljanje oglasa (obnavljanje je uracunato u 50din za isticanje, btw)
A sto se tice love i gde ide, ne bi moglo manje da me zanima, mogu mojih 4 hiljada dinara godisnje i jedini i drugi u Irak da salju i finansiraju rat, dok god sam ja ok sa njima, ne znam za sta bi mi trebao broj telefona ili vlasnika sajta ikada, ne zovem ni u WinWinu vlasnika kada mi se pokvari uredjaj koji sam kupio kod njih..:/

Poslednja izmena:
Poenta je da kriju informacije kao zmija noge. Svaka normalna i odgovorna firma ima telefon istaknut na sajtu kao i barem jedno ime kontakt osobe, jedan email makar to bio i generički office@
U svakom slučaju kao što željko kaže, prodane duše...

Više od pola kompjutera mi je sa K&P i nijedan problem. Baš sam sinoć kupio Hitachi od 2TB, nov novcat, radio 2 dana za 6000, u pola cene od istog radnji. Na Limunu i kupini ionako nema ništa više vredno.

Poenta je da kriju informacije kao zmija noge. Svaka normalna i odgovorna firma ima telefon istaknut na sajtu kao i barem jedno ime kontakt osobe, jedan email makar to bio i generički office@
U svakom slučaju kao što željko kaže, prodane duše...

Pa da se prijavljujete i tuzikate kao na limundu,kao da nemaju preca posla nego da glume sajber policajce.Vi opste ne kapirate da njih to ne zanima dok se lova sliva u njihov dzep.Nikog oni nisu naterali da kupi ili proda na tome limundu ili kp.Sve je iskljucivo na vasu dogovornost.Zakon je taj koji im dozvoljava te oni su cisti i uredni po svim pravilima pa mozete samo da im zavidite ili tuzite,naravno ako imate love a i da imate nista vam ne vredi.

hahaha broj telefona na KP :) Pa vi nemate pojma koliko MI (Srbi) volimo da smaramo nekog telefonom... Iskreno se nadam da se salis da bi iko normalan okacio takav kontakt.

Mislim da mi mesamo oglase i aukcije. Tj sajtove za iste.
Oni koji drze aukcije moraju da vode racuna sta i kako se radi kod njih. Uostalom kao i prave aukcijske kuce. Taka je Limundo.
A KP su obicni oglasi, kao i Halo oglasi na trafici. Niko se njima ne zali...

Na KP sam dobio gratis, od KP tima, da mi oglas bude 7 dana prvi u kategoriji :)

Valjda im se svideo neki moj oglas.

Roba koju prodajem je specificna, i ne prodaje se lako. Na limundu da postavim samo kao aukciju mi treba 150-200 dinara bez izgleda za neku prodaju tek tako.

Na kupindu promenise pravila, tako da ako necu da mi predmet stoji normalno moram ili da obnavljam ili da postavljam opet rucno + provizija kad se proda.

Na KP se maltretiram sa rucnim obnavljanjem, ali me ne kosta nista. Cak mi i odgovara da stoji broj telefona, ako nekoga zanima da moze da me okrene lepo :)

Ma jok, tako su i meni 1, imao sam oglas za mobilni i drugi ogl za futrolu i oni naravno istaknu futrolu:smash:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno