Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Meni u centru NS nisu hteli da izdaju karticu jer sam na starom Mix Net L paketu :(

Ja sam danas bio do Telenora da vidim postoji li šansa da uzmem karticu ili da pošalju na adresu jer se ugovor ne vodi na mene, već na ćala koji nije tu. Naravno da nisam uspeo u tome. Devojka koja radi me je savetovala da ne menjam još jer imaju problema da u mestima gde nema podrške za 4g još uvek dolazi do problema prilikom prebacivanja na 3g ili 2g.
Sačekaću još malo, taman ćale da dođe i da mi uzme karticu.

Koja fora sa mtsom, nece da mi radi lte ako ne uzmem neki novi paket?

Tako kazu u poslovnici ...

Pre dva dana je prof. Aleksandra Smiljanic dala insajder informaciju da Telekom kao celina ulaze 2 puta vise u razvoj od sbb-a i 5 puta vise od Telenora. Dakle rade to odavno i pre lte-a. Po meni dobra stvar.
Ili da se postavi pitanje - zasto drugi igraci na trzistu ulazu toliko puta manje a sebe predstavljaju kao lidere, za razmisljanje..

Jel zna neko kad ce manji mts mobilni paketi imati lte, nezvanicno bar?

Poslednja izmena:
Pravo pitanje je zasto onda nisu 5 puta bolji od Telenora, ako vec ulazu 5 puta vise? Ili se mozda u to ulaganje racuna i izvlacenje para putem "sponzorskih" ugovora raznoraznih kriminalnih organizacija?

Pozdrav

Ukratko :

4g-mapa-pokrivenosti-mts.jpg

Ukoliko ste novi ili postojeći korisnik postpaid tarifa Miks XL, Miks XXL, Super i Super Plus ili internet tarifa Mobilni Net L ili Mobilni Net XL i nalazite se na području koje je pokriveno mts 4G signalom, imate priliku da prvi uživate u prednostima nove 4G tehnologije. Korisnici tarifa Miks XXL, Super i Super Plus, internet tarifa Mobilni Net L i Mobilni Net XL na mobilnom uređaju (telefonu ili tabletu) mogu besplatno da prate mtsTV GO sa 13 TV kanala (7 nacionalnih, 5 kanala TV ArenaSport i SOS kanal), kao i da besplatno koriste dodatne servise: VoD Mikser sadržaji, Gledaj unazad, 72 sata unazad i Snimanje sadržaja

Pravo pitanje je zasto onda nisu 5 puta bolji od Telenora, ako vec ulazu 5 puta vise? Ili se mozda u to ulaganje racuna i izvlacenje para putem "sponzorskih" ugovora raznoraznih kriminalnih organizacija?

Pozdrav

Bas tako,sigurno racunaju u to i "malo" kraduckanja nasih vlastodrzaca,onda razna sponzorstva kako si rekao i sl.,ali nikako u sam kvalitet i razvoj mreze. Istina je da su se malo popravili u odnosu na pre par godina,ali to jos nije to. Jos ima dosta reklamacija i sam kvalitet mreze i dalje nije kao u Telenoru,ali zato imaju malo bolju pokrivenost od telenora. VIP ni ne racunam,oni su jos puno suplji i sa obicnim signalom,a isto imaju dosta reklamacija. Ukratko,svi imaju prednosti i mane,pa kome sta odgovara ;)

Da li zaista neko može Aleksandru Smiljanić da uzme za ozbiljno?

Užas, sad se smorih, pre 10 dana sam obnovio ugovor, nisam imao pojma da tek sa Miks XL može 4G (ostavih Miks L) :S:

rafiki: da to boli, zao mi je sto je neko high dozvolio da se to radi , da toga nema bilo bi bolje! meni su u drugim industrijama poznati slucajevi da nakon privatizacije, agencija za priv. gleda privatizacione obaveze oko ulaganja papiroloski i da stranci takodje itekako brljaju...
Pozdrav

Užas, sad se smorih, pre 10 dana sam obnovio ugovor, nisam imao pojma da tek sa Miks XL može 4G (ostavih Miks L) :S:
Uh baš cimanje, meni srećom ističe za mesec dana pa mogu da promenim operatera...

Mada realno nigde nema bolji paket od ove fore sa 50% popusta :)

Nije problem u parama, razlika je mala nego na jajarski način teraju korisnike da pređu na jači paket ...
Ja koristim Mix L (1700 dinara) i imam 50% popusta, dok Mix XL košta 2000 dinara ...

Ističe mi ugovor pa bih da pređem u vip ili telenor (baš zbog ovih gore stvari) ali ne vidim da ima bolji paket za ta pare :)

400 minuta i 4000 u okviru mts mreže mi je sasvim ok (još se i prenosi ako pretekne u naredni mesec) ali 600MB se uvek potroši ma koliko bio wifi dostupan :)

Valjda će malo poraditi na paketima sada kada je 4G dostupan ...

Poslednja izmena:
A sta da kazu oni koji imaju mixnet L ? Kosta isto 2000din plus ima 1.5gb ali ne moze da koristi 4g. :)
Mada cenim da ce za koji mesec pustiti.. Nigde se ne zuri

Može preći na veći paket, a na manji ne. Tako meni stoji u članu 2 Aneksa ugovora na 12 meseci sa 50% popusta na pretplatu.

Opet uveli tu glupost?? Ja sam presao na manji sa prethodnim ugovorom.

3g pretplata ja klasično jajarenje i lopovluk! Što se tiče ovog sada slučaja, ja se samo nadam da su to uradili s nekim razlogom (recimo, da smanje gužve u startu, ili ovo što @alfaunits kaže - da se narod malo navikne), te da će kasnije pustiti svima. Ako ne - stvarno su jajare poslednje. Odem 10 dana u MNE i mogu da potrošim 100GB za 800rsd, a ovde se dešavaju ovakve stvari? U najmanju ruku čudno...

Poslednja izmena:
Ne znam odakle toliko losa misljenja o mtsu. Ja sam posle 6 godina Telenora sa svim predrasudama, presao na mts pre 5 meseci. Ni u cemu nisu gori od Telenora, cak je pokrivenost bolja. Sto se tice ovoga oko paketa koji imaju pristup 4G, ne vidim kako to oni sebi pucaju u nogu. Da li vi stvarno ocekujete LTE uslugu na planu ispod 10 EUR / USD? Ne vidim kako neko ko trosi ispod te sume mesecno na pretplatu moze da bude zanimljiva musterija za najnoviju tehnologiju bilo kom provajderu. Ako VIP ili Telenor pruzaju 4G ispod te sume, ili predjite kod njih ili promenite paket. BTW, videcu danas da uzmem tu karticu, pa javljam rezultate.

Poslednja izmena:
Koji ti paket imas u mts i koliko ga placas ?

Bedak...isao sad da uzmem karticu ali se broj ne vodi na mene nego na majku odnosno ona je potpisnik ugovora i ona mora da podigne karticu a ja to nacisto zaboravio jer koristim broj vec 4 i vise godina...cisto da znate da ako se ugovor vodi na drugoga nece vam dati karticu.

Mts je u pitanju...

Dace ako imas ovlascenje za to :) (zato i postoje u nromalnim zemljama "power of attorney" :))

Sve je to normalno. Procedure moraju da se poštuju i onda kada nam to ne odgovara.

Zamisljam scenario da su svima dozvolili pristup na 4G:d

-Navala na sim kartice i ko ima i ko nema 4g telefon,gužve,redovi,panika,histerija.

-Paničan izlazak iz poslovnica u cilju pronalaženja signala.

-Gužve na saobraćajnicama,sudari,haos na ulicama a sve zbog traženja signala u vožnji ,jedna ruka na volanu,druga na mobilnom,oba oka u visini krovova.

-Histerično pokretanje speed testa ,mreža ne može da podnese,pada,4G se spušta na par mega.

-Diže se kuka i motika,kreću ka poslovnicama,barikade,protesti,pada vlada.

Moram reći da su mi simpatični tvoji postovi ali mi reci jednu stvar,koliko ljudi koje ti poznaješ ima 4G telefon?Evo je da kažem,15 kolega sa posla,10 prijatelja,20 deca i rodbina,znači cirka 50 ljudi iz glave samo nas dvojica imamo 4G telefon...Ili si klinac kome je mnogo dosadno(registrovao si se ove godine na Benchu) ili misliš da si tvoje fore svima zanimljive....Ne znam ne kapiram te ali ništa pametno nisi napisao u ovoj temi..

Koji ti paket imas u mts i koliko ga placas ?

Imam Miks XXL, placam ga 1800 dinara. Njega cu prebaciti na LTE. Zena koristi broj iz Mega Box paketa, ali posto ona koristi HTC One X, i da hoce ne moze da uzme 4G (mada ona ne zna ni sta je 3G, tako da toliko o tome...)

Nazad
Vrh Dno