Šta je novo?

LG G3

Nisam imao taj problem sa pucanjem.
Pa veci je problem obaranje klokova i seckanje, grejanje, fixovanje kamere, dosta losije kupljenje zvuka u bucnom okruzenju, zvuk generalno losiji (preko slusalice za 2 klase). A tek problem na G2 sto ne smes telefon da odlepis od obraza da bi te sagovornik cuo.
Ima i Note mana (gomila problematicnih ekrana) ali su svakako manje.
I da, ne znam zasto se uopste porede G3 i N4. Poredite ga sa N3 kad vec mora, mada je i od njega gori.

Jesam ja sam kacio thermal bas sam napisao i da sam ga flesnuo a sta si editovao meni je ok da bude 75 C i 2.2 ghz throtle, stavio oversharpening na 0 imao da biram kad sam radio ROM, posto je valjda onaj aroma ili kako se vec zove. Ma nema na cemu :)
I kako deluje bez oštrenja, dosta bolje pretpostavljam?

Pošto nemam recovery ja sam ručno kopirao fajlove, pa sam onda i otvarao da vidim šta je u njima i video sam da je smanjenje brajtnesa zeznuo lik pa sam to editovao, stavio je nešto tipa prvi korak ne diraj drugi 90 treći 80 četvrti 85 :) Ja sam stavio da prva 2-3 koraka drži 100% i dalje, pa tek posle da skine na 80 90 ili koliko već, nije ni bitno, ionako nikad neće doći tu. Bitno je da u normalnoj upotrebi (pa čak ni u 3d) ne obara takt ni svetlo, a i kad obori to je na 2.27 kao što i sam znaš, kao s800, ok skroz...

Ima li neki kernel da valja? Treba mi samo da ima neke dobre cpu governore i da podržava undervolt.

I kako deluje bez oštrenja, dosta bolje pretpostavljam?

Pošto nemam recovery ja sam ručno kopirao fajlove, pa sam onda i otvarao da vidim šta je u njima i video sam da je smanjenje brajtnesa zeznuo lik pa sam to editovao, stavio je nešto tipa prvi korak ne diraj drugi 90 treći 80 četvrti 85 :) Ja sam stavio da prva 2-3 koraka drži 100% i dalje, pa tek posle da skine na 80 90 ili koliko već, nije ni bitno, ionako nikad neće doći tu. Bitno je da u normalnoj upotrebi (pa čak ni u 3d) ne obara takt ni svetlo, a i kad obori to je na 2.27 kao što i sam znaš, kao s800, ok skroz...

Ima li neki kernel da valja? Treba mi samo da ima neke dobre cpu governore i da podržava undervolt.
Pa ako ces iskreno, krenuo sam da radim ROM i pojavi se ta opcija, ja onako vidim da je default 100% a oni stavili na 0, a reko ajde da uradim kako su stavili znao sam otprilike ali nisam bio siguran sta je. I kada sam uradio nisam primetio neku ozbiljnu razliku koji svi spominju dok nisam i sam procitao. Pa onda opet flesnuo rom ali sa tim i tek onda sam uocio razliku, pa ugl sada je malo cistiji ekran onako je imao neku bzvz senku na slovima. I to se primecuje samo u tekstu. :)

Eto kod mene 20i stavio ga jucer i fino se ponasa. Sasvim dobra baterija za G3

uploadfromtaptalk1427755307835.png
uploadfromtaptalk1427755323315.png

Zbog čega pojedinci misle da u ovoj temi ima LG hejtera, u stvari znam, svi koji iznesu realne mane telefona, to su hejteri i neobjektivni ljudi, a oni lepo, argumentovano opisali zbog čega tako misle. Još jedan off-topic post, ali morao sam, jer su neki ubeđeni da ovde postoje hejteri i fanovi, a čudno je da su njihovi postovi čak i najobjektivniji. Bravo za Vojkana, zadnji postovi su mu surovo tačni.
G3 je tek sada sa LP nekako zaokružen proizvod, i tu nije otkrivena topla voda, i stvarno je glupo kada neko uleti sa pričom, tipa, što, pa to nije tačno, evo kod mene to ne zeza, a uradio sam ovo, ono...pa čekaj prijatelju, time valjda dokazuješ sve mane...itd, itd, biće toga uvek u ovoj temi, i protiv toga se ne može, nego ajde, da kažem koju, možda se neko pronađe i promeni mišljenje...
Nema ovde PUNO hejtera, i PUNO fanova, puno je više normalnih i objektivnih ljudi, verujte...

Svasta sam procitao u ovih par strana unazad... I kod mene bar te mane nisu bile slucaj, Sa KK-a sam flesnuo Custom(ali sam sve stock ostavio sto je moglo, samo sam deo bloata izbacio) LL sa root-om i recovery-jem, tako da je to bilo moguce skoro od samog pocetka ko je hteo. Nikakva pregrevanja nisam imao, imao sam max up time oko 750h (mogu SS da stavim) i telefon je usporio malo posle nekih 100h i posle toga je isto radio Cache-RAM je uvek bio od 400-600MB. Neko je uzeo Nitra za primer a coveku telefon nije valjao, dobio je hardver koji nije bio kompatabilan sa softverom. Ne radi fluidno kao Nexus, ali i taj nexus je do nedavno morao da se resetuje svaka dva dana da bi radio ok (drugar ga ima pa se mnoogo zalio), ali radi savim lepo i i dalje je jedna od boljih kupovina i nisam se ni malo pokajao.

Svasta sam procitao u ovih par strana unazad... I kod mene bar te mane nisu bile slucaj, Sa KK-a sam flesnuo Custom(ali sam sve stock ostavio sto je moglo, samo sam deo bloata izbacio) LL sa root-om i recovery-jem, tako da je to bilo moguce skoro od samog pocetka ko je hteo. Nikakva pregrevanja nisam imao, imao sam max up time oko 750h (mogu SS da stavim) i telefon je usporio malo posle nekih 100h i posle toga je isto radio Cache-RAM je uvek bio od 400-600MB. Neko je uzeo Nitra za primer a coveku telefon nije valjao, dobio je hardver koji nije bio kompatabilan sa softverom. Ne radi fluidno kao Nexus, ali i taj nexus je do nedavno morao da se resetuje svaka dva dana da bi radio ok (drugar ga ima pa se mnoogo zalio), ali radi savim lepo i i dalje je jedna od boljih kupovina i nisam se ni malo pokajao.
+1

23a0dd64d44388b83e2b2c891d475b49.jpg

1.5H cistog gaming-a, sve su 3D igre tipa asphalt i jos neke drag trke, posto sam bio unutra 40% manual mi je bilo dovoljno osvetljenje :) wifi i bluetooth bili "on" svo vreme. :) Najviša temperatura 70C, ja i vise nego zadovoljan ;)

Izvinjavam se na offtopicu.

Čim ti sa nexusom čekaš OTA, nije on za tebe...
Tako da slobodno pređi na g3...

Cekam OTA zato sto sam prethodni put ponovo zakljucao bootloader, tako da kada ga sad budem otkljucao moracu da odradim wipe telefona a imam brdo meni bitnih stvari (lenj sam da napravim bekap i posle sve vracam)..

Igrao sam se ovih dana sa slow mo opcijom kod snimanja video zapisa...
Na telefonu sve to lepo ispadne i prikaže slow mo ali kada se klip prebaci na komp prikaže ga kao i običan video,znači bez slow motiona

Jel ima neka opcija da i na računaru isto pokazuje slow motion?
Pretpostavljam da treba player koji to omogućava ali mene više interesuje kako taj slow mo video okačiti na youtube u tom formatu...znači da bude slow motion i da ga tako pokaže a ne da ga pokaže kao običan video

Poslednja izmena:
Ima li neko problem da mu Mcfee na stock romu salje internacionalne SMS na broj +192 53539035?

Igrao sam se ovih dana sa slow mo opcijom kod snimanja video zapisa...
Na telefonu sve to lepo ispadne i prikaže slow mo ali kada se klip prebaci na komp prikaže ga kao i običan video,znači bez slow motiona

Jel ima neka opcija da i na računaru isto pokazuje slow motion?
Pretpostavljam da treba player koji to omogućava ali mene više interesuje kako taj slow mo video okačiti na youtube u tom formatu...znači da bude slow motion i da ga tako pokaže a ne da ga pokaže kao običan video

I ja sam se isto igrao i ista stvar me zanima samo sto sam ja i primetio da su snimci losijeg kvaliteta ako snimas napolju dok su unutra jako jako dobri, napolju kada snimam kao da je manja rezolucija od 720p..

Neko je pricao o bacenih 600mb rama i da se aplikacije ne gube iz memorije prilikom restarta. To je zato sto G3 ima aktiviran z-ram po defaultu i to tacno 613mb. Evo :)
2d8c6aae70661d9fb7c77ff5b2150549.jpg

Poslednja izmena:
Šta će telefonu od 3 giga rama uključen zram?

Kod mene je isključen po defaultu.
Koji kernel koristiš i ako je stock sa koje verzije?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1427832929665.png
    uploadfromtaptalk1427832929665.png
    499.2 KB · Pregleda: 195
Čuj koji on ima - pa Samsung S3 to zna svako, samo komentariše u svim drugim temama ...
Auto Golf II normalno :D

image.jpg

I ja sam se isto igrao i ista stvar me zanima samo sto sam ja i primetio da su snimci losijeg kvaliteta ako snimas napolju dok su unutra jako jako dobri, napolju kada snimam kao da je manja rezolucija od 720p..

Koliko sam uspeo da saznam G3 nema tu mogućnost kao Z2 npr da sačuva slow motion video i da ga takvog pusti na kompu nego moraš sam da edituješ FPS da bi dobio slow motion video...

Ma gde nema, video se snima u 120fps, treba samo da usporiš u nekom plejeru koji koristiš za pregled snimka na računaru na 25% brzine. Na kmplayer - u to ide shift i num -, ili desni klik pa u playback idi na slow

Slow motion fajl treba da bude sacuvan u tom obliku i da se pusta na svim os/svim plejerima bez editovanja. Tako je i na nekim telefonima iz 2010. ne vidim zasto bi bilo drugacije na G3..

Poslednja izmena:
Ma gde nema, video se snima u 120fps, treba samo da usporiš u nekom plejeru koji koristiš za pregled snimka na računaru na 25% brzine. Na kmplayer - u to ide shift i num -, ili desni klik pa u playback idi na slow

Opet kazem slow motion video sa Z2 nisi morao da usporavas jer je po defaultu bio sacuvan tako. Na G3 nije to slucaj

Slow motion fajl treba da bude sacuvan u tom obliku i da se pusta na svim os/svim plejerima bez editovanja. Tako je i na nekim telefonima iz 2010. ne vidim zasto bi bilo drugacije na G3..
O tome pricam. G3 ne cuva slow motion fajl. Kada ga prebacite na komp morate u playeru da ga usporavate a Z2 je cuvao takav fajl automatski i kada ga pustite na playeru on je slow motion vez usporavanja.
Ako ne verujte probajte pa cete videti

Evo i ovde su pisali o tome:
http://www.reddit.com/r/LGG3/comments/2byfku/slow_motion_videos/

Poslednja izmena:
Procitao sam dobar deo ove teme i sada sam jako blizu toga da odustanem od kupovine G3 telefona. Ono sto je najgore nema drugih alternativa osim IP6 koji je duplo skuplji za verziju od 64gb (700e).

Da li neko ima neku preporuku?

Sta trazis od moba ?
Kada si razmisljao o g3 onda bi lagano mogao i na note 4 ?
Ali razmisli i o s5,z3 i m8

Vrh Dno