Šta je novo?

LG G3

Ne možeš tako, ovo je LG, kralj štap i kanap metoda :D
Moraš onako kako je cvexkeks okačio

LG je tata, a ovo je radilo na G2 telefonu pa što ne bi sada na G3 :)
Samsung je to isto - štap i kanap + gubitak garancije :D

radilo je i na G3 na kitkatu, na lollipopu ne radi.

kakav štap i kanap kod samsunga? sve se flešuje iz odina, dva klika, i tako se flešuju svi modeli poslednjih 5 godina valjda. kao i nexusi. nema nauke. pogledaj ti proceduru za G3, što za LP root (kog nije bilo 3 meseca) što za recovery (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3048845 ako ti je promaklo).

Za note 4 ne postoji rut za Lollipop već se koristi onaj sa kitkata pa sad ti vidi :D

Mada retko ko to zna jer svi čuvaju telefone da ne zeznu Knox i garanciju :D

Root je root, kakav kk i lp? Ako radi onda ima root. Nove metode se prave kad stare ne rade.

Cao svima,

Razmisljam se da moj Nexus 5 zamenim za G3, pa me interesuje da li je to vredno cimanja ili ne? Prelazak sa N4 na N5 me je izasao 80e proslog leta, tako da kapiram da me ni ova trampa ne bi izasla vise (mozda i manje jer G3 ne mora da bude nov).
Nisam nesto zaludjen custom romovima, itd, itd, tako da me taj aspekt bas i ne zanima, na N4 sam se igrao sa romovima i xposed modulima ali n5 za ovih godinu dana nikad nisam rutovao niti bilo sta slicno.
Menjao bih ga jer mi je prevashodno dosadio, ako izleti neka dobra ponuda, mada ne znam, buni me i velicina i krhkost G3, a opet mu ni performanse nisu nesto jace od N5 ako pogledam realno...

Svako misljenje je dobrodoslo :)

Hvala na savetima, tako ce i biti onda :)

Taj G4 ce da bude sila, ali mi se ne daje 500e za telefon, iskreno..

Presao bi sa konja na magarca. Nema razloga uzeti ovo posle Nexusa.

Dobijaš značajno bolju kameru, sd slot, ir, fm ako ti je to bitno.
S druge strane, N5 je fluidniji (mada je i G3 na Lollipopu dovoljno brz), svetliji ekran, ažuriranje na vreme i duža softverska podrška.
Ja bih prelazio samo zbog kamere, zbog drugih stvari i ne toliko. Priče o krhkosti zanemari, manje više isto kao i svaki drugi telefon.

G3 je dovoljno brz? Jeste ako se prelazi sa single core procesora i 512 rama.

Ja sam presao sa Nexus 4 i zamisli nisam ni rootovao telefon i opet sam prezadovoljan. :O

Ja iskreno ne verujem da ću uzeti G4, neće on doneti ništa specijalno bolje nego G3 koji je i dalje zmaj i biće još 2 godine.

@vojkan kako ti deluje g3 posle nexusa? :)

Ja sam svojevremeno zamenio g2 za n5 kao fan nexus serije...da li bi to uradio opet? 100% Ne! O g3 necu ni da komentarisem...

@vojkan kako ti deluje g3 posle nexusa? :)
Nikako. :) ajde sto g3 po defoltu ne moze da radi sa ondemand governerom (??) nego mora da se akrobatise da se ugasi ono automatsko smanjenje brajtnesa. O glupom oversharpeningu na 2k ekranu ne treba trositi reci.
Baterija je fazon za 15min SOTa bolja od n5...
A da ne kazem sto recovery maltene ne moze da se ubaci..
Realno dobar je za ljude koji predju sa lg fino,samsung core itd itd i naravno ljude koji gotive dobru kameru. G3 stvarno dobro slika.

Ja sam odustao od prelaska na njega. Sada eventualno s5 ili m8 ganjam :)

Poslednja izmena:
Uzmi G3, ako ništa drugo, barem zbog osveženja, uz prednosti koje su ostali naveli, ja bih rekao puno lepši UI, i puno lepši telefon, G3 je baš lep. Uopšte nije slično iskustvo kao sa N5, tako da je dobro osveženje. Nexus je nešto kao Škoda, LG je Audi. I G2 je odličan ugrade, bolji nego G3, baš zbog stvari koje ste naveli.
G4, pa neće biti ni sličan kao G3, osećam da se nastavlja tradicija parnih brojeva, i dobijamo telefon koji će biti pun pogodak, kao i G2.

Pre kupovine poneses štap i kanap, jer nikad ne znaš čime može LG da iznenadi [emoji23]

Ma bolje da je kupio Iphone :p

Već sam rekao da kada je drug prelazio na gpro2 probao je prvo g3 i poludeo. Kaže ako gpro2 bude tako očajan neće ni da pređe na android sa iPhonea.

Reko ne brini to je g3

Nemojte tako, pa to je telefon godine 2014. :)

Nikako. :) ajde sto g3 po defoltu ne moze da radi sa ondemand governerom (??) nego mora da se akrobatise da se ugasi ono automatsko smanjenje brajtnesa. O glupom oversharpeningu na 2k ekranu ne treba trositi reci.
Baterija je fazon za 15min SOTa bolja od n5...
A da ne kazem sto recovery maltene ne moze da se ubaci..
Realno dobar je za ljude koji predju sa lg fino,samsung core itd itd i naravno ljude koji gotive dobru kameru. G3 stvarno dobro slika.

Ja sam odustao od prelaska na njega. Sada eventualno s5 ili m8 ganjam :)

I sta dobijas ? MSM8974AC su ti oba. Svi telefoni bazirani na ovom cipu pate od istog jer je fabricki overklokovan + tesko je obuzdati jezgra u stanju mirovanja na 300 mhz,dva jezgra su uvek online (default mpdecision),interactive ili performance su uvek default governeri i pregrevanje pod "opterecenjem" :).
Inace moram da dodam da je samsung-ov i htc-ov kernel source mnogo ozbiljnije odradjen.

Poslednja izmena:
na kom je to telefonu performance default governor?

Vrh Dno