Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Iskoristite lepo vreme u narednom periodu. Ko nije pedalao ove godine, imace dosta prilika u narednom periodu. :p

Očekuje se dosta ljudi tj. biciklista tako da vidimo se u nedelju. :)

Jel neko slucajno kupovao preko Ebay-a, AliExpressa, Alibabe i slicnih sajtova svetla za bicikle ?

Zanima me da li ima sta jeftino da se nadje a da je provereno OK, treba mi samo prednje svetlo al da bude onako malo bolje ne ona standardna sto je bolje da ih nemas.

Mislim da je vise puta pisano o tome u temi. Ja konkretno imam "solarstorm" sa alija i zadovoljan sam intenzitetom svetla, jedino bi autonomija mogla da bude (dosta) bolja. Realno, za tu cifru (20-30e) je i besmisleno ocekivati da pored solidne diode i lepog, cnc alu, kucista, jos i kvalitetne baterije. Medjutim i pored toga, za ovu cenu svakako preporucujem ovu kupovinu...

Jedna najavica za Nišlije ili sve one koji se zateknu u blizini:

Otvaranje biciklističke sezone 2015

Kada se niko kompetentniji nije javio, da napiešem ja koju :).

Bilo je izmežu soo i dvesta ljudi. Puno pozitivne energije. Dobili smo policijsku pratnju i blokirane raskrsnice na celom putu od centra do banje. Iskreno, očekivao sam da će odnos rekreativaca i malo ozbiljnijih vozača biti nešto drugačiji. Moguće da je ostalo tako zbog prvobitne najave rute.

Sve u svemu, divno organizuovano, super druženje i atmosftera, vrlo rado bih se odazvao opet na bilo kakkvu sličnu priču koja je u okviru ili malo preko mojih mogućnosti.

Sve je tacno sto si opisao samo sto je relacija bila i vise nego smesna :( Da bude jos gore, povratak u sopstvenoj reziji... Kapiram da je vecina onda u stvari produzila dalje, kao uostalom i ja, ali ipak nije bilo sve tako bajno. Da se razumemo, tu ne krivim toliko organizatore koliko nasu dragu miliciju koja nije htela da odradi pratnju za prvobitnu rutu. Drugo, mogli su da lepo ovu drugu traku ka banji podele za oba pravca a ne da se iza biciklista stvori kolona vozila od 300m koja besomucno trubi :/ Malo neozbiljno...
Inace, da, podrzacu i dalje slicne skupove :)

Mislim da je vise puta pisano o tome u temi. Ja konkretno imam "solarstorm" sa alija i zadovoljan sam intenzitetom svetla, jedino bi autonomija mogla da bude (dosta) bolja. Realno, za tu cifru (20-30e) je i besmisleno ocekivati da pored solidne diode i lepog, cnc alu, kucista, jos i kvalitetne baterije. Medjutim i pored toga, za ovu cenu svakako preporucujem ovu kupovinu...

Uh braco nismo se mi izgleda razumeli :p Za te pare mogu da kupim ovde i to dve.

Prosle godine, sretim lika po mraku (mesecina bila pa se solidno video put ), ja naravno bez svetla kada u susret meni ide lik sa bajsom, a svetlo bije kao na motoru :). I nista zastadosmo tu sto ides bez svetla pita itd itd... A njegova lampa znaci baca 50m snop vidi se ko po danu bukvalno, i ja da ga malo pitam tu, odakle ti tako dobra lampa itd, kaze kupio kod kineza 1000 dinara, punjiva je kaze drzi dosta, ima neke modove sta ja znam ono da blica, onda stedljivi mod, puni mod, suzeni, rasireni... I nista tu se mi rastanemo, i ja zaboravim za to jer vozim bez lampe stalno.

Medjutim sada imam jedan deo kroz koji prolazim ne vidi se bela macka, jer je suma sve okolo nadvijena i kao kada udjes u ozidan prostor bez prozora i sa zatvorenim vratima mrkli mrak ne mozes da vidis nista pa mi treba neka lampa. Inace ta njegova je najvise licila na one sto se prodaju po Limundu itd Police lapme, pa sam kontao ako je on to ovde kupio kod Kineza za 1000 din da sigurno ima jeftinije preko da se naruci uz besplatnu postarinu.

@animal Eh... Ako je tebe odusevila i tako svetli lampa pd 1000 dinara onda bi se verovatno raspametio kada bi video kako radi ove koju ti je mirza preporucio (imao sam je pre solarstrorma) a tek kada bi video kako svetli ova moja... Ja kod nasih kineza nisam video nista u tom cenovnom rangu, samo ono djubre od 200+ din. Kako hoces ali stojim iza toga da od ove dve tesko imas isplativiju :)

Pitanje za vas znalce. Pošto sam totalni amater i kupio bih mtb da vozim sa klincem po gradu i okolini jel dobar ovaj nakamura sto se prodaje u jednoj prodavnici. Ako mozete preporucite bolji. Limitiran sam do 40000.

Cikloberza i gledaj one od 400 evrica :)

Pitanje za vas znalce. Pošto sam totalni amater i kupio bih mtb da vozim sa klincem po gradu i okolini jel dobar ovaj nakamura sto se prodaje u jednoj prodavnici. Ako mozete preporucite bolji. Limitiran sam do 40000.

40000 u keshu ili planiras da koristis pika karticu/cekove ili nesto slicno? Ako je kesh u pitanju onda kao sto ti rekose, cikloberza (2bike) i gledaj oglase u tom cenovnom rangu ali gledaj da izbegnes prodavce poput bogibasketa, delboya i slicnih preprodavaca koji nemaju pojma o biciklama ili se bar tako ponasaju...

Bas zbog toga sto ne poznajem materiju izbegavam oglase. U kešu i pravac radnja. Verovatno si u pravu za oglase ali ne smem a i treba mi garancija.

Ok, postujem, ali znaj da ono sto mozes za te pare da nadjes na oglasima, novo ni pribliznog kvaliteta neces naci. Uostalom, napisi koliko si visok, tezak, gde bi najvise vozio (asfalt, offroad itd...) pa mozemo da ti pomognemo malo oko izbora. A mozes i link sa oglasa ako ti nesto zapadne za oko pa ces dobiti i misljenje da li vredi te pare.

EDIT : Za novo u tom rangu ja bih se mozda odlucio za ovo, jos ako nahvatas planetbike popuste (ne znam kada su ali znam da imaju svake godine, mozda i po dva puta) bude skroz ok cena za nov bajs. Jim9 sa foruma moze samo da ti potvrdi izbor jer ga evo skoro godinu dana besomucno vozi :D

http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Bicikli/MTB bicikli/9809/

Poslednja izmena:
@animal Eh... Ako je tebe odusevila i tako svetli lampa pd 1000 dinara onda bi se verovatno raspametio kada bi video kako radi ove koju ti je mirza preporucio (imao sam je pre solarstrorma) a tek kada bi video kako svetli ova moja... Ja kod nasih kineza nisam video nista u tom cenovnom rangu, samo ono djubre od 200+ din. Kako hoces ali stojim iza toga da od ove dve tesko imas isplativiju :)

Sve ok, koliko para toliko muzike, ali meni bas ne treba reflektor :d, a ne bih ni da budu one obicne sto nema nikake koristi tipa :

5_LED_Bicycle_Bike_Front_and_Rear_Flash_Light_Bicycle_Lamp_led_bicycle_lamp_bike.jpg

Malo sam gledao veceras i skontao sta je on najverovatnije uradio, on je kupio ovu police lampu i imao ili kupio dodatni nosac za tu lampu koju je montirao lepo i nakacio je, inace te police nisu namenjene kao svetla za bajseve da budu koliko znam, jer nisam ih vidjao sa tim nosacima, medjutim ako se nadje odgovarajuci nosac i lepo se montira to je onda prava stvar, te lampe su ubice, imaju ''razoran'' snop.

Ovako nesto : http://www.limundo.com/kupovina/Spo...LICE-lampa-25000W-4200mAh-RASPRODAJA/33750173

Taman se uklapa u tih 1000 din, nije ovo losa opcija ako se lepo namesti, jeftina je a ima da odradi odlican posao.

Da, svetli solidno ali po meni ima smisla jedino ako ces da je koristis i van bicikle. Zamisli ovu dzamutku na bajsu gde pritom neki custom nosac mora da bude bas kvalitetno napravljen jer u suprotnom prvi ivicnjak/rupa i cao. Ona u sebi nosi baterije sto znaci da je mnogo teza od ovih "nasih" :)
Srecno sa pravljenjem :)

@Animal
Pravio sam ja nesto slicno tome sto si opisao i mogu ti reci da nije vredno truda, kad tad ces naleteti na rupu i raspasce se sve jer je to dosta tesko sto zbog masivnog alu kucista sto zbog teskih baterija. Preporucujem ti da ides ka "solar storm x2" sa ali express-a, lampa je apsolutno bez konkurencije u svakom pogledu.

Ne znam da li sam pisao ranije, ali napisacu opet. Ujedno, izvinjavam se sto prekidam diskusiju o rasveti.

Izbegavajte u sirokom luku Kruzni put kod Resnika. Mislim da ne vredi vise diskutovati o toj deonici puta.
Cim dodje malo lepse vreme tamo uvek neko pogine. Ljudi se opuste i ne shvataju da tom deonicu ide na stotine umornih vozaca teretnih vozila.
Stalno vidjam da kolege biciklisti idu u tom pravcu ka Avali. Mislim da je to igranje sa zivotom, pogotovo u zadnje vreme kada je taj put postao vrlo prometan.
Idite kroz donji deo Resnika(delove), pa kroz Pinosavu do Avale. Put je relaksirajuci i nema buke i toliko saobracaja.

Ja sam jednom, ne znam zašto, vozio Kružnim putem od Resnika do Avale, i nije bilo lepo, kamioni su prolazili baš blizu, mesta za sklanjanje nema, a uglavnom je uzbrdica. I ja isto uvek do Avale idem kroz njive ka Pinosavi. A ako idem do Bubanj potoka, onda se spustim sa Avale raskrsnice avalskog i kružnog puta, odatle je nizbrdo do Bubanj potoka i brzo se pređe.

Jel može neka mapica za nas vizuelno orijentisane? :)

^moze npr. nakon manastira u Rakovici prvo iskljucenje desno ovako (prebaciti se u Street mode) ide malo jaca uzbrdica na pocetku, posle je ravno s'tim da deo puta od otprilike gde se nalazi Unnamed Road zemljani utabani zemljani put sa na par mesta velikim usecima od traktorskih guma tako da treba oprezno voziti a kad se dodje do Instituta Jaroslav Cerni ide kocka umesto asfalta- prosao pre par dana tuda. Prednost ove rute malo saobracaja a mana kvalitet podloge

Druga mogucnost je ici do semafora na skretanju za Resnik pa desno uzbrdo - ovako

Ko hoce da pedalira samo po asfaltu moze da ide npr.ovako Prednost rute asfalt svuda a mana ima par dobrih uspona.

ps
Cini mi se da Cane ima video trase od Resnika do Avale,

Poslednja izmena:

Vidim na slici da viri kabl iz lampe. Da li to moze da se skine? Isto pitanje i za Solarstorm.
Meni ne pada na pamet da se vozim a da mi oko kormana landara nesto.:D
Nemoguce da ne postoji baterijska lampa u koju ide npr. 3 AA/AAA baterije i da ima solidnu jacinu i autonomiju.
2-3 sata sa ovim reflektorima mi je malo.

@polossan

Hvala! Mislio sam da se vidi koji deo je za izbegavanje, ali izgleda jasno sa ovih mapa. U suštini taj deo obilaznice od Resnika do auto puta je za izbegavanje, jel to ideja?

@Matthias

Pa landaraju ti i sajle! :d Teško da može takva lampa sa približnom kombinacijom jačine i autonomije, a još teže za te pare. Fora i jeste da teške baterije staviš negde niže na biciklu i da bude čvrsto, a ne da celu stvar balansiraš na kormanu. Ja imam ovu, a igrom slučaja i ovu lampu. Mislim da je druga slična kao SolarStorm, ali, da prostite, beskonačno lepša. :d Fora je što ima slabu autonomiju, samo ~1/2h na najjačem, a mislim da sam provalio i zašto. Tada vuče cela 2A, što ne prija osrednjim baterijama koje idu uz nju. Ali je zgodnija za proširivanje snopa od prve. Tako da sam u fazonu da kupim neka šira sočiva za drugu, eventualno sklepam neki bolji akumulator, a na drugu da turim crveni filter (već imam šire sočivo) i stavim je pozadi. Računam da bi sa dobro podešenim uglom mogao da idem čak i na taj notorni Kružni put. :)

Po meni je opasam deo puta od Resnika do 1000 ruža (mini petlja). Odatle do auto-puta i može nekako da se prođe, jer je solidna nizbrdica. I tu isto nema mesta za sklanjanje, ali ako nemaš vetar u lice možeš da ga nagariš nizbrdo dovoljno da vozači neće hteti da te obilaze, ili su dovoljno daleko nazad pa će ceniti da ne mogu da te stignu do prve krivine, naravno to neće biti uvek, tako da bih ja ocenio da šanse da taj deo izvezeš bez vožnje na ivici zavise od doba dana, dana u nedelji i doba godine. Mada ne viidm na mapi nikakvu alternativu da se stigne do Bubanj potoka.

Jedan prijateljski savet: ne razmisljajte u smeru sta je logicno da uradi vozac u kolima, jer je dovoljno da naidjete na jednog nelogicnog koji ce vam zakomplikovati zivot.

Poslednja izmena:
Otvorio sam sezonu danas. Gubio neka predavanja I ajde da iskoristim da ocistim biciklu, posle kod majstora I malo provozao :)

Lepo vreme za voznju. :)
Elem, sta vise preferirate, brzinomer ili telefon sa nekom app koja belezi sve?

Nazad
Vrh Dno