Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Niko ne živi/radi u području gde signala trenutno ima da da malo utisaka vezanih za bateriju i realno korišćenje, osim samih testova brzine?

Zamenio juce karticu u Delti, tamo sam i imao signal. Baterija se vise trošila za to vreme mada mi je i signal malo bezao na 3G.

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    191 KB · Pregleda: 304
Opcija koja se ovde nalazi, a biće zanimljiva naročito kada se uvede VoLTE, je da se odabere opcija LTE only.
Interesantno za znati (oko Xperia telefona), ali LTE only je beskoristan can i kada zivis u centru grada koji vec 4 godine ima LTE, a VoLTE vec 3 godine aktivno. Mislim, nema sanse da bude tako dobra pokrivenost da cemo smeti LTE only da izaberemo cak i da se ne krecemo van specificnih delova grada jos uvek.

Na auto putu kod Zmaj pumpe je nakratko uhvacen 4G :) Doduse, jako slab, ali svejedno telefon se odmah prebacio.
Ali -104dBm :D Gori signal sam video jedino kada nisam imao signal ;)

koje tarife imate? znam da je na nekim ogranicena brzina prenosa podataka. npr play+ solo je ogranicen na 21mbps. da li to ogranicenje ostaje i na 4g?

4g signal pokriven i u industriskoj zoni mali bajmok subotica. Ali samo na otvorenom.

Jesu prvi pustili signal ali koja je svrha signala kad od 3 stavke imas 2, imas telefon i signal a nemas USIM koju mozes uzeti tek od 1 aprila :D

^ Sasvim se slažem, no cemu onda busanje u grudi da su prvi? Da istorija pamti a zaboravi da je bilo beskorisno?

Nije im ovo prvi put da trče pred rudu. Dok su se oni busali datumom, Telenor pustio signal i kartice :)

Dovoljno je reći VIP :) Telenor jeste najskuplji ali su još jednom pokazali da kada rade nesto, rade kao svet, nije mi samo jasno zasto je Telekom ulozio pare u 4G a prodaju ga verovatno o5 neka prevara i pranje novca...

Ma za sada 4G kao i da ne postoji kod nas... Videcemo kako ce biti za koji mesec.

Od kad sam zamenio karticu još nisam video 4g na telefonu, ali mi se zato baterija definitivno brže troši..

Koliko sam se do sada šnjurao po gradu mogu reći da mi se čini da mts ima najbolju pokriventost.Uhvatio sam u ovim delovima:novi beograd,vracar,crveni krst,konjarnik i još negde ali se ne sećam tačno gde je to bilo.
Nemam USIM kartu ali sam na nekim mestima uspeo da se konektujem na mts 4g ali bez dobitka protoka jer naravno nemam uključen pristup.

Poslednja izmena:
Slažem se... Isto bih rekao da je mts pokrio najviše lokacija u Beograd, ali očigledno je da kasne sa uSIM karticama. Imaju najviše korisnkorisnika, trebaće mnogo kartica... Možda je to problem...

Telenor zvanično saopštio da su pokrivene lokacije sa 4G: Airport i Delta City,centar grada oko Skadarlije i Cetinjske ulice,deo Zemuna oko Prvomajske,deo Galenike i aerodroma.
Za vikend puštaju (nezvanično) na još nekoliko lokacija. Imam info da će to biti deo oko Vukovog spomenika.

Kakvo je to pustanje :) po 45m2 na par dana :)

Danas je izgleda samo bitno da se kaze da si prvi nesto uradio...

Slažem se... Isto bih rekao da je mts pokrio najviše lokacija u Beograd, ali očigledno je da kasne sa uSIM karticama. Imaju najviše korisnkorisnika, trebaće mnogo kartica... Možda je to problem...
Jeste pitali da li imaju uopste sad usim? Ja razmisljam da pitam danas kad budem prolazio pored mts-a. Mrzi me samo jer je guzva.

ne bi me cudilo ni da u mts imaju usim kartice a da to ne reklamiraju.. ali pre ce biti da salteruse ne znaju sta ih pitas.

Kad sam uzeo microsim cudili su se dok nisam rekao za iphone (meni trebalo za nexus 4, ali ko ce im objasnjavati). Ne kosta me nista da pitam.

Ma garant i mts pušta u "pogon" 4G za korisnike do kraja nedelje. :D

Jedni druge špijuniraju ko gde pušta 4g, pa se trkaju ko će kome da preklopi lokaciju.Ispada je je domet 4g antene u krugu od 100-200 metara.Meni je iskreno cela ta mobilna telefonija pomalo smešna kad pogledam da su im antene na svakoj trećoj zgrad:d.

Mts po mojoj proceni kreće 2 aprila:smash:

Poslednja izmena:
To jeste sve zajedno smejurija. Pustiš signal u tri ćoška. Pa brate mili zar nije logično da dva meseca postavljaš opremu lepo pa pustiš kad pokriješ bar par gradova. Ovo....nemam reči.

MTS neće da pušta poluproizvod. Ljudi su lepo napisali uskoro a rok je negde do maja ali kad puste biće ga svuda a ne ne 5 lokacija u ovolikom gradu. Što se kartica tiče, njih bi mogli pustiti i pre da ljudi zamene i doćekaju spremni, a mogli bi da puste i ovaj apdejt za LG i Samsung.

Svi su oni bili pre nekoliko godina "spremni" za LTE. Vidi se kako su bili spremni...

Meni će Usim najviše značiti da sve telefone prebacim na sigurno mesto a ne ovako kao do sada pri zameni telefona uvek mi neki promakne.

Od telekoma očekujem neku ponudu njihovih TV kanala u varijanti bez ždranja neta,najbolje neki super mega box gde imaš određene kanale i na 4G mreži.Takođe se nadam da će se sa 4g poboljšati ona mesta koja sada rade samo na Edge siromašnom protoku.

Poslednja izmena:
Ja ne razumem sad, jel 4g ustvari isto sto i lte ili je to lte advanced?

@desp: naravno da se niko nije ozbiljno pripremao pre nego sto je dobijanje licence za LTE postalo izvesno. Jesu li trebali da instaliraju po 500 LTE stanica, plate licence za LTE tehnologiju, i onda sednu i cekaju kada ce neko da se smisli da objavi tender za licence za LTE? Moze i tako, ali ako ces ti da finansiras sve to.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno