Citaj temu na kojoj pises pa neces imati potrebu da od drugoga ocekujes da ti sazima hiljade postova.
@Darko1290 ti pricas o svidjanju i nesvidjanju a ja npr. o kvalitativnim razlicitostima, o funkcionalnom zaostajanju jedne aplikacije u odnosu na drugu.
Koliko se razlikuju PaintBrush i Photoshop toliko se razlikuju i Here maps i iGO. Nekome su potrebne osnovne funkcije pa bira Paint ili Here, a nekome su potrebne prosirene funkcije pa zato bira Photoshop ili iGO.
Evo samo jednog primera razlicitosti koja je vec sama po sebi dovoljna da pokaze zasto je jedna aplikacija "konj" a druga "magarac":
- Here maps nude izbor proracuna rute na osnovu 2 nacina kretanja, dakle uzimajuci u obzir pravila i propise koji se odnose samo na pesaka i na putnicko vozilo...
- za razliku od njega, iGO pored ta dva standardna nacina proracuna rute nudi proracune ruta i za vozila hitne pomoci, za autobuse, za taxi vozila, za kamione razlicitih nosivosti, vozila sa prikolicama, vozila za prevoz specijalnih vrsta tereta, vozila nestandardnih dimenzija ...i pri proracunu postuje zakonske norme zemlje u kojoj se nalazis a po pitanju vremenskog ogranicenja prava upravljanja vozilom i drugih obaveza vozaca...
Je li samo ovaj jedan segment koji sam naveo dovoljan za uporedjivanje ova dva softvera i sposobnosti njihovih programera ili mozda ipak postoji mogucnost da neko kaze da vec ovo nije ogromna razlika u korist iGO-a?
Da se vratim na onaj deo gde kvalitativnu razliku izmedju Here maps i iGO-a pokusavas da umanjis koristeci termine "svidjati" i "ne svidjati" i da te podsetim da sam na ovoj temi visestruko puta napisao da mi se najvise SVIDJA izgled Sygic aplikacije ali da sam takodje napisao da zbog fatalnih gresaka njegovih programera tu aplikaciju ne bi trebalo dozivljavati kao aplikaciju koja vam pomaze da pronadjete cilj vec kao onu koja vam pomaze da se izgubite ...cak i onda kad mapa ima unet vas cilj. Dakle, ne pricamo o svidjanju ili nesvidjanju vec o funkcionalnim razlikama koje su nekome mozda bitne a nekome mozda i nisu ...ali koje niko nema prava da umanjuje, jer zato smo tu, da ukazemo jedni drugima na mogucnosti, bagove itd.