Šta je novo?

Dva pitanja u vezi 42LB561V

nagard

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
755
Dvoumim se oko ovog TV-a. Piše da ima dvb-t2 i dvb-c tuner. Ako neko zna, koristili bi mi odgovori na ova 2 pitanja:

http://www.lg.com/rs/televizori/lg-42LB561V-led-tv

1. Sada bih ga povezao na IKOM gde bi se gledali free dvb-c kanali. Da li u isto vreme mogu da gledam i RTSHD preko dvb-t2 ili ne? Ili moram da izvučem jedan RF kabl pa da ubacim drugi? Vidim da ima 2 RF ulaza pa zato pitam...

2. Ovo mi je jako važno, ako neko zna. Možda važi za celu seriju tih LG-jeva. Hoću da imam zvuk na stereo pojačalu. Pošto znam da nema audio out rca (već samo optical out), da li kod ovog modela mogu da dobijem audio out L+R na scart izlazu? Neki to mogu, neki ne.

Ima li neku manu :) ? Piše da ima LAN ulaz, šta će mu?

Poslednja izmena:
Nema LAN. Ja imam taj model, ali ne znam da ti odgovorim na pitanja. Televizor je odlican. Nisam mu nasao za ovo kratko vreme neku manu, a koristim ga za igre i za gledanje TV(kablovksa).

Za gledanje koje kablovske, jel' preko dvb-c ili analogno?
Kako radi snimanje na usb?
Hvala.

p.s. prihvatam i preporuke za prodavce na pp :)

Ja ne znam kako vi ne vidite mane? Imam LG iste veličine, full HD, model LA 660s, 3D i mane su da analogija i digitalni SD jednostavno nije za takve televizore. Ako već ulažete pare, obezbedite ljudi sebi gledanje HD programa, to je onda bez mane, a ovo ostalo, može ladno i dallje preko CRT televizora.

Za gledanje koje kablovske, jel' preko dvb-c ili analogno?
Kako radi snimanje na usb?
Hvala.

p.s. prihvatam i preporuke za prodavce na pp :)

Snimanje nisao probao, ali mislim da ne moze na usb, vec treba eksterni hard.
Digitalne kanali su mi, ne analogni. Istina je da je HD sadrzaj fantastican na njemu, ali kad ga nema, sta je tu je. Sa nekih 3m daljine mi je OK.

1. Sada bih ga povezao na IKOM gde bi se gledali free dvb-c kanali. Da li u isto vreme mogu da gledam i RTSHD preko dvb-t2 ili ne? Ili moram da izvučem jedan RF kabl pa da ubacim drugi? Vidim da ima 2 RF ulaza pa zato pitam...

Ima dva RF ulaza, ali je jedan za analognu/DVB-T2/DVB-C, a drugi (onaj koji se šrafi) za satelit DVB-S2. Za tu tvoju zamisao bi morao da imaš jednu antenu koja će iz etra da hvata RTS HD i da onda menjaš kablove od KTV/antene po potrebi na tom jednom RF ulazu. Jeftinije i elegantnije rešenje je da uzmeš paket kod IKOMa.

2. Ovo mi je jako važno, ako neko zna. Možda važi za celu seriju tih LG-jeva. Hoću da imam zvuk na stereo pojačalu. Pošto znam da nema audio out rca (već samo optical out), da li kod ovog modela mogu da dobijem audio out L+R na scart izlazu? Neki to mogu, neki ne.

Zar ne možeš da ga povežeš sa pojačalom preko izlaza za slušalice? Mislim da bi ti to radilo, a ukoliko se koristi taj izlaz TV gasi njegove ugrađene zvučnike, bar je tako kod mene na LG-u starom 4 godine...

Ja ne znam kako vi ne vidite mane? Imam LG iste veličine, full HD, model LA 660s, 3D i mane su da analogija i digitalni SD jednostavno nije za takve televizore. Ako već ulažete pare, obezbedite ljudi sebi gledanje HD programa, to je onda bez mane, a ovo ostalo, može ladno i dallje preko CRT televizora.

Pretera ga čoveče. To je kao kad bi rekao posle kupovine Volvoa (namerno on jer ga obožavam :D) da više nikada nećeš sesti u Yugo kog si prethodno vozio jer je krš.
Pa svi znaju da je slika neuporedivo bolja na FULL HD, verovatno je još bolja na 4K, ali moše slika da se gleda i na analognoj i SD televiziji. Slika jeste loša i postoji pikselizacija, ali kada se malo odaljiš od TVa sasvim upotrebljiva. To što ti navodiš je nedostatak tehnologije televizije i nema veze sa konkretnim modelom TVa.

Poslednja izmena:
Ja napisah svoje, ti to vidiš drugačije, ok, ali primer koji si dao, nešto ne štima. Primer bi ti bio, da u taj Volvo(pandam HD u ovoj priči) koji obožavaš, sipaš loše gorivo(analognia ili SD) i tvrdiš kako Volvo radi super, a on trza, ne vuče i gasi se. E, pa neće da može. Volvo(HD televizori) traži vrhunsko gorivo(HD sliku) da bi uživao u njemu.

Apsolutno skrećemo sa teme, zato samo želim da te ispravim jer si to naveo kao manu konkretnom modelu TVa što nije tačno. Tehnologija televizije mnogo kasni za tehnologijom proizvodnje i napretkom samih aparata i to je ovde problem. Ovako kako si to ti napisao ispada da čoveka odvraćaš od konkretnog modela.

Poslednja izmena:
Ma ne odvraćam ja nikoga, pišem da i ja imam istu marku i slažem se da mogu da se porede sa Volvo autima. Samo sam komentarisao Gerix-a u segmentu da nije video neku manu. Ali, dobro, ja sam možda zahtevniji korisnik i zato je prikaz SD slike za mene mana. ne zato što je televizor loš, nego zato što je predviđen za finije stvari.

Ma ne odvraćam ja nikoga, pišem da i ja imam istu marku i slažem se da mogu da se porede sa Volvo autima. Samo sam komentarisao Gerix-a u segmentu da nije video neku manu. Ali, dobro, ja sam možda zahtevniji korisnik i zato je prikaz SD slike za mene mana. ne zato što je televizor loš, nego zato što je predviđen za finije stvari.
Znam da je predvidjen za bolje stvari, ali sta da radimo kada imamo SD kanale? Televizor kada gledam HD sadrzaj nema manu, bar je ja nisam nasao. To sto nemamo HD kanale je mana operatera, ne TVa.

Tačno, drago mi je da si ti odmah svatio poentu moje priče. :wave:

Vrh Dno