Šta je novo?

LG 42LB5610 podesavanja

aleksavl

Poštovan
Učlanjen(a)
13.03.2015
Poena
51
Jel ima neko podesavanja za ovaj model ili eventualno za lb561v posto mislim da su slicni?pozzz

podešavanja čega... slike kanala zvuka....

Napisi neki utisak o Tv-u, razmatram ga za sledecu kupovinu... Posebno me zanima kako cita sa flesa, velicina titla i sl.

Tv mi je stigao danas tako da i ja jos uvek sumiram utiske.Generalno je dobar tv.Slika kod digitalnih kanala je odlicna,osim kod nekoliko pink kanala kod kojih mi ponekad treperi slika u pozadini,kod analognih imam malo snega ali to je verovatno zbog mojih kablova .Zvuk je isto dobar.Probao sam danas neke filmove mkv format.Kod titlova idu velicine very>small>small>big>very big,meni najvise odgovara very big.Imas jos i da im menjas polozaj gore-dole i sync.Kod podesavanja slike just scan nije dostupno a i black lvl takodje.

Poslednja izmena:
Just scan je dostupan kad zakačiš računar/nešto na hdmi, a black lvl mislim da može svuda osim za live tv.

Što se tiče podešavanja, za fullhd izabereš expert i smanjis/povećaš backlight i contras kako bi ti odgovarali.

Za live tv je najbolje izabrati expert, podesiti ga kao što je podešen standard profil i staviti warm2 za white balance. Ovo radiš zato što postprocessing pomaže kod sd kanala, a warm2 ne može da se izabere za standard profil.

Poslednja izmena:
Hvala probacu i to.Probao sam i sa Picture wizard III da podesim sliku i rezultati su zadovoljavajuci uz manje prepravke.Iskljucio sam dynamic cont.,noise,mpeg i eye motion ili kako se vec zove :)

Hvala, to je otprilike sve sto mi treba :) Koliko si platio TV ako nije tajna? I ako te ne mrzi premeri razmak izmedju stopica, da vidim da li ce stati na stocic ili moram da nabavim i nosac. Nigde nisam nasao taj podatak. Izvini ako smaram :D

Poslednja izmena:
Sa postarinom mi je izaslo 340e.A spoljna mera za nozice je 91.5cm.pozz

I ja razmatram ovaj tv...
Zanimaju me 2 stvari, ako zna neko odgovor:

- Da li svi imaju dvb-c tuner zajedno sa dvb-t2 ili su to neke podvarijante pa mora da se gleda na poleđini tv-a. Konkretno, ako sada hoću da ga povežem na Ikom da gledam free dvb-c digitalne kanale, da li to mogu a u isto vreme da gledam i dvbt2 kanale preko spoljne antene? Pretpostavljam da ne može i da je to isti rf ulaz pa se u menijima negde izabere tip tunera?

- Da li ima rca audio out činčeve kako bih zvuk analogni zvuk dobio na stereo pojačalu (znam da ima optical out)? I ako nema, onda da li na scart izlazu sa odgovarajućim jack-om daje izlaz Left+Right audio out? Znam da to neki tv imaju neki ne?

Aleksa, ako može na pp kontakt o prodavcu...

Poslednja izmena:
I ja razmatram ovaj tv...
Zanimaju me 2 stvari, ako zna neko odgovor:

- Da li svi imaju dvb-c tuner zajedno sa dvb-t2 ili su to neke podvarijante pa mora da se gleda na poleđini tv-a. Konkretno, ako sada hoću da ga povežem na Ikom da gledam free dvb-c digitalne kanale, da li to mogu a u isto vreme da gledam i dvbt2 kanale preko spoljne antene? Pretpostavljam da ne može i da je to isti rf ulaz pa se u menijima negde izabere tip tunera?

- Da li ima rca audio out činčeve kako bih zvuk analogni zvuk dobio na stereo pojačalu (znam da ima optical out)? I ako nema, onda da li na scart izlazu sa odgovarajućim jack-om daje izlaz Left+Right audio out? Znam da to neki tv imaju neki ne?

Aleksa, ako može na pp kontakt o prodavcu...
DVB-C ima DVB-T2 nema. LB561V ima i T2 tuner.

Imas dvb-c tuner i to ti je dovoljno da gledas dig i analogne kanale sa kablovske

Nazad
Vrh Dno