Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Nisi imao "sreće",već ako si imao tolike uređaje,trebao si da znaš da ti za zamenu uređaja ne treba ništa,sem faličnog uređaja ;)

Ni kutija,ni račun...ništa,samo uređaj i da ti neko ide u inostranstvo i vraća se.

Poslednja izmena:
oprosti ondak.Nisam dobro razumeo ;)

Posle dugo godina korišćenja apple proizvoda prvo negativno iskustvo. Telefon posle odlaska u sleep, ne može da se otključa, crn ekran i samo hard restart pomaže. WiFi povremeno prestao da radi (grayed out). Nekoliko puta i plavi ekran pri otključavanju. Uzet je u inostranstvu i nemam račun, tako da sam imao sreće da je skoro otvoren autorizovan servis, koji priznaje internacionalnu garanciju, pa sad čekam nov uređaj. 6 plus je u pitanju.

Poznat mi je ovaj slučaj :)

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Испаде да ми што де жалимо на звецкање или пуцкетање нечега лажемо

Ima dosta telefona koji imaju problem sa tim pucketanjem. Veci deo resi se repozicioniranjem ekrana. Na kameru i zveckanje do sada nije bila ni jedna zalba osim na dve koje imaju problem sa auto fokusom.

Poslednja izmena:
Imam nedoumicu dali da kupim Iphone 6. Tacnije imam galaxy s4 i mnogo je poceo da me nervira. Greje se kao blesav od kada sam ga kupio. Ako pricam sa nekim preko Viber duze od 5 min bukvalno ta strana lica gde mi je telefon pocne da se znoji. Isti problem je i sa surfing, duze od 5 min i pocne da se pregrejava. Skapirao sam da je problem sa androidom. Pre galasy4 imao sam galaxy 2 i galaxy 3. Isti problem je bio i sa predhodna dva modela. Takodje, poceli su mnogo da me smaraju sa update-ima. Bukvalno moram da kupujem novi model telefona, ako hocu novi adroid ili moram da cekam vise od osam meseci na update. Ima tu i drugi stvari sto me nerviraju ali da ne gusim previse.
Dali bi neko od vas korisnika Iphone, mogao da mi kaze dali imate probleme sa pregrejavanjem?
Unapred hvala na odgovoru!

Poslednja izmena:
A da probas mozda neki custom rom na S4? Dosta ce popraviti stvari.

Keglevich, imam isti problem, isto s4 i planiram da kupim ip6, ali se bas nekako lomim

Ako imate kako onda uzmite iP6. Ja sam sa S5 presao na ovaj i niti jednog momenta se nisam pokajao. Posle godina i godina Androida konacno sam prestao da razmisljam o telefonu i telefon radi za mene.
Nema pregrevanja, barem ja nisam primetio. Doduse, igrice ne igram, ali sto se ostalog tice tu ga arcim za sve pare.
Da ne ispadne kako "svaki ciga svog konja hvali", meni smeta to sto nema IR port, ali dobro, mozda i to zadenu u nekom sledecem ;)

A da probas mozda neki custom rom na S4? Dosta ce popraviti stvari.

Probao sam i to ali.... Onda nastaju drugi problemi. Na primer: kamera mi ne radi kako treba, telefon se restartuje, baterija me zeza i drugi bagovi koji se desavaju. A da ne spominjem vreme i smaranje oko root-ovanja telefona. Uz sve to desavalo mi se da mi telefon ispada iz mreze kada sam imao custom rom. A to mi je vec luksuz posto mi telefon potreban za posao.
Bez ikakve uvrede, to sa root-ovanjem telefona je za klince koji imaju vremena za tu vrstu sporta.

Poslednja izmena:
azimuth Hvala na brzom odgovoru! Dali koristis Viber i ako koristis, dali si primetio da se telefon greje tokom razgovora? To mi je bitno iz razloga sto zivim u inostranstvu i cesto koristim Viber zbog mojih u Srbiji.
Mnogo mi se svidja tvoja izjava: "konacno sam prestao da razmisljam o telefonu i telefon radi za mene".

Poslednja izmena:
Hvala na brzom odgovoru! Dali koristis Viber i ako koristis, dali si primetio da se telefon greje tokom razgovora? To mi je bitno iz razloga sto zivim u inostranstvu i cesto koristim Viber zbog mojih u Srbiji.
Mnogo mi se svidja tvoja izjava: "konacno sam prestao da razmisljam o telefonu i telefon radi za mene".

Svaki telefon preko viber-a će se manje ili više grejati zbog aktivne wifi mreže koja konstantno opaljuje i prima signal ali i zbog ne gašenja ekrana u toku razgovora.Probaj pri razgovoru da ugasiš ekran na sleap i vidi koliko će se grejati...

Svaki telefon preko viber-a će se manje ili više grejati zbog aktivne wifi mreže koja konstantno opaljuje i prima signal ali i zbog ne gašenja ekrana u toku razgovora.Probaj pri razgovoru da ugasiš ekran na sleap i vidi koliko će se grejati...

A sto mi to ide na zivce sto se ekran ne gasi kad ga prislonis na uvo.... To je posebna prica. Greje se kad koristim viber i skype na wifi ili na 4g mrezi.

Meni recimo kod iphone smeta sto nema led notifikacija, eto, glupost koja opet dosta znaci

mozes i to imati,al ekran mora da ti bude okrenut ka podlozi.Blic ti je notifikacija

daleko je to od istog, led je mnogo lepse i elegantnije resenje.
i meni to nedostaje, ali nije deal breaker.

Zato imas da ti pisti na 2 min do 10x....

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    218.2 KB · Pregleda: 191
Poslednja izmena:
Z
Imam nedoumicu dali da kupim Iphone 6. Tacnije imam galaxy s4 i mnogo je poceo da me nervira. Greje se kao blesav od kada sam ga kupio. Ako pricam sa nekim preko Viber duze od 5 min bukvalno ta strana lica gde mi je telefon pocne da se znoji. Isti problem je i sa surfing, duze od 5 min i pocne da se pregrejava. Skapirao sam da je problem sa androidom. Pre galasy4 imao sam galaxy 2 i galaxy 3. Isti problem je bio i sa predhodna dva modela. Takodje, poceli su mnogo da me smaraju sa update-ima. Bukvalno moram da kupujem novi model telefona, ako hocu novi adroid ili moram da cekam vise od osam meseci na update. Ima tu i drugi stvari sto me nerviraju ali da ne gusim previse.
Dali bi neko od vas korisnika Iphone, mogao da mi kaze dali imate probleme sa pregrejavanjem?
Unapred hvala na odgovoru!

Najzad da se nadje neko ko opisuje realnu situaciju samsung telefona..svaka cast ;)

Naravno da treba da uzmes iPhone 6 ako hoces da izbegnes sve te probleme koje imas sa S4.
Pitas dali se iPhone 6 greje...NE greje se ni malo sta god da radis sa njim ;)

Care kako se ne greje hahaha greje se ali ne do usijanja... Ali ume da bude bas vruc ppnekad kad ga urnises od koriscenja

Ja jos nisam doziveo na iPhone 6 da mi bude vruc.Mozda se minimalno zagreje kad igram neku igricu kao npr. Asphalt 8,bude onako vise mlak i to je sve...od pregrevanja ni rec.
Koristim isto Viber i nekad znam da pricam i po sat vremena a telefon hladan ko spricer.

Viber mi ga nikad nije zagrejao ali jeste nor update apps+ surf (kad je izasao update ms office) bukvalno je bio bas topao :) ali da mi viber greje to ne vak ni kad pricam( meni gasi ekran) kad telefoniram...

Hvala vam svima na odgovorima! Verovatno cu ovih dana da ga pazarim. A to sto sam opisao je samo jedan deo problema kojih imam. A sto se tice vibera i gasenja ekrana nemam potrebe da lazem. Tacnije, kada nekog pozovem i stavim telefon na uvo, on se ugasi ali se u toku razgovora upali i napravi mi haos. Kamera je takodje losa, stabilizacija slike i druge stvari. Kapiram da ne postoji savrsen telefon ali ovo su ipak neke elementarne stvari gde ne bi trebalo da bug-uje.
Kada pazarim telefon onda cu malo da istrazuje dali se isplati da ga jailbreak-ujem.

Poslednja izmena:
U svakom slucaju progledaces ako budes uzeo iPhone 6 i bices prezadovoljan.

Otišao ip6. Moji razlozi. Nisam oduševljen za tu lovu šta se dobija sa ip6. Telefon jeste odličan, ali ima stvari koje prosto iritiraju, za te pare to ne mogu da prihvatim. Svakako mi je bolji od par top androida, koji isto moraju da se budže.

Izluđuje me bag sa kašnjenjem na javljanje na poziv, vuku to od iOS7. Ne čeka sagovornik dok podigneš fon, sada ja čekam kada će veza da se uspostavi, blenem u displej! Da ne čeka sagovornik, sada ja čekam, ili ako ne čekaš i odmah staviš slušalicu na uho i onda zvono para mozak. Feature, novo ime za bug.

Sledeći problem što nekog sagovornika čujem odlično (moram da smanjim volume), nekog jedva (iste te pre ip sam čuo odlićno, kao i sada na M8), nisam jedini koji se žali na ovaj problem. Može da se reši sa JB, pojača volume, samo mi ne pada napamet da se cimam za te pare. Mene sa ip svi su čuli odlično.

Sledeća stvar koja me užasno izluđuje viber, nema veze sa iphone, ali app za iOS. Taj iritantni zvuk slanja poruke, koji ne može da se ugasi kao na androidu. Kukam na to od prvog dana i čekam update opcije koja na androidu odavno implementirana. Šta se desilo sa iOS app i da su one bolje?

Nisam imao onaj wow efekak kao kada sam uzeo 4s, pa i sa 5s je bilo malo wow.

Otišao ip6. Moji razlozi. Nisam oduševljen za tu lovu šta se dobija sa ip6. Telefon jeste odličan, ali ima stvari koje prosto iritiraju, za te pare to ne mogu da prihvatim. Svakako mi je bolji od par top androida, koji isto moraju da se budže.

Izluđuje me bag sa kašnjenjem na javljanje na poziv, vuku to od iOS7. Ne čeka sagovornik dok podigneš fon, sada ja čekam kada će veza da se uspostavi, blenem u displej! Da ne čeka sagovornik, sada ja čekam, ili ako ne čekaš i odmah staviš slušalicu na uho i onda zvono para mozak. Feature, novo ime za bug.

Sledeći problem što nekog sagovornika čujem odlično (moram da smanjim volume), nekog jedva (iste te pre ip sam čuo odlićno, kao i sada na M8), nisam jedini koji se žali na ovaj problem. Može da se reši sa JB, pojača volume, samo mi ne pada napamet da se cimam za te pare. Mene sa ip svi su čuli odlično.

Sledeća stvar koja me užasno izluđuje viber, nema veze sa iphone, ali app za iOS. Taj iritantni zvuk slanja poruke, koji ne može da se ugasi kao na androidu. Kukam na to od prvog dana i čekam update opcije koja na androidu odavno implementirana. Šta se desilo sa iOS app i da su one bolje?

Nisam imao onaj wow efekak kao kada sam uzeo 4s, pa i sa 5s je bilo malo wow.

Bug sa kašnjenjem imaš i na Androidu ali je mnoogo produžen i ide u paketu sa kočenjem pri ulasku u imenik i pri info-u o pozivima nakon pozivanja pa spuštanja slušalice.Ako moram da biram...ip je pobednik!

Viber ima opciju da se utiša/ugasi notifikacija u delu za chat sa idividualnom brojem..jeste bez veze ali eto i tu ima pomaka :)

Meni fali radio prijemnik.

Ja sam prešao sa g2 koji se grejao i pri dužem surfovanju. Viber ne koristim ali zato Skype veoma često. Primetio sam pri dužem video pozivu, od prilike nekon 5 min počinje da se polako zagreva ali dosta manje od g2.

Po recima apple-a kazu da treba 10+ min da se zagreje cpu a 20da trotluje na 1.169MHz a8 sto je 200mhz vise od trotlovanja a7cpu

Poslednja izmena:
Vrh Dno