Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S6 se ne puni od 0-100% za sat vremena vec od 15-100%.
Takve marketinske trikove treba osuditi.
0-15 je sigurno 20-30 minuta, jer za tih prvih 15 i zadnjih 10% uvek treba najvise vremena.
Note 4 od samougašenog do 50% puni za 30 min sa orginalnim punjačem. Posle mu do full charge treba još nešto preko 1h.

Pretpostavljam da će i S6 manju bateriju sa istim punjačem moći da puni brže.

ubr, brza punjenja su sada moguća na svim novim SoC-ovima.

Šteta za autonomiju, GS4 je imao praktično identične brojke na gsmarena testu, a on kod mene skoro nikad ne može da prebaci 3,5h sot.

Možda je ona testirala i9505 verziju, on nema Wolfson i navodno ima primetno lošiji zvuk od i9500

Ne naravno exynos sa Wolfsonom 🙂

Nije baš identičan kao S4, video da, ali pogledaj browsing i pozivi koliko su bolji na S6...

Koliko sam gledao na onom ruskom review kamera je skoro pa identična kao na note... Jedino low light fotke gde treba da dođe do izražaja ta veća blenda nije lepo odradio tamo (na note je imao uključen night mode) pa nisu bili za poređenje.

Poslednja izmena:
Pa browsing je 2 minuta bolji na GS6, a video samo 8 minuta. Jeste da su oni njihovi rezultati nebulozni, ali valjda sve telefone isto testiraju, pa će najverovatnije autonomija biti ista

Kako bre?

Ja sam našao ove rezultate
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=4141047

Koje ti brojke imaš?

Evo sad gledam i qualcomm verziju S4, talk tame sličan kao S6 što je i normalno, ali browsing 7:24, i dalje dosta lošije od S6.

Video je bolji na obe verzije S4.

Poslednja izmena:
Koga briga za gsmarena test baterije. Ocajan je u najmanju ruku.
Cak i phonearena sada ima bolje testove baterija. Cenim da ce oni do ponedeljka da izbace test.
Edit: jedina mana phonearene sto nisu gadljivi na novce pa mozda rez ne budu realni.

Poslednja izmena:
Ma vi nemate pojma, Samsung menja zakone fizike!!! Njihova baterija (li) iako je manja ima veci kapacitet od akumulatora na fap-u. Osam jezgra trose manje nego digitron, a baterija se puni pogledom.
Dok je ovaca...

Ja razumem odusevljenje brzim punjenjem, ali ne treba vrsiti zamenu teza i losiju autonomiju baterije potkrepljivati cinjenicom da eto puni se brze..pa kako ce neko da napuni telefon na sred ulice ili gde vec? Ja nisam navikao da nosim punjac sa sobom osim ako ne idem negde na put..nekako se podrazumeva 24h da traje baterija na telefonu sa malo jacim koriscenjem...***e, kad se setim samo onih 6h sot-a na S2 😀

Zar je moguce da S6, telefon 4 generacije mladji ne moze da postigne ovo 🙁

Aplikacije su postale gladne druže zechs 🙂

Ja sam isto 7-8 sati sot-a imao na ics-u 4.0.4 🙂

Drugačije je pre bilo. Nisi imao ovaj Play services i rešena stvar + ostale aplikacije i sistem nije toliko trošio...

Aplikacije su postale gladne druže zechs 🙂

Ja sam isto 7-8 sati sot-a imao na ics-u 4.0.4 🙂

Drugačije je pre bilo. Nisi imao ovaj Play services i rešena stvar + ostale aplikacije i sistem nije toliko trošio...

Slazem se...tacno, ali kada vec ne mogu ni bacacem plamena da nateraju devove da optimizuju svoje aplikacije maksimalno, mogu bar da ubace vecu bateriju..nju moze sam proizvodjac da optimizuje 😀 Ne treba im Google...

Ja i danas ima između 6 i 7 sati na Note 3.

Note 3 je phablet...na zalost ne spada u kategoriju telefona

Da, ali ovde se porede s5 i s6. Da ima isti tw, sa boljim hw ce biti brzi. Kao kad u komp dodas ram, ubrza se a nisi menjao sistem.

Gledam taj klip i bogami nisam tako lako prepoznao koji je S6, morao sam da proverim S6 na gsm areni da bih bio siguran. I odmah sam se setio se koliko se kuka na to sto je M9 isti M8, posebno prednja strana telefona (u prevodu sam vrh dizajna danas) a u isto vreme razlike izmedju prednje strane kucista S5 i S6 su minimalne a dizajn je iz 2012 tj malo izmenjen S3.

Cudno je to sto su u g-arena testu pomenuli da je zvucnik malo slabiji od S5 tacnije kazu da je zvuk kvalitetniji ali malo tisi. A setite se ovog klipa:

[YOUTUBE]258qh9CidKA[/YOUTUBE]

Dosta glasnije od S5, mada ovo je S6 Edge. E sad, da li je to nesto softverski promenjeno pa je njihov primerak tisi ili ima razlike u jacini zvuka izmedju S6 i Edge.. ko zna.

Kamera je stvarno odlicna a panorame kidaju, definitivno najbolje od svih telefona osim mozda 1020/cm1 panasonic-a mada i to treba uporediti.

http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsimg/galaxy-s6-second-encounter/pano/gsmarena_003.jpg
http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-galaxy-s6/panorama/gsmarena_001.jpg
http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-galaxy-s6/panorama/gsmarena_002.jpg

Poslednja izmena:
^^ Ne mogu da otvaram ovaj klip ,ali zar to nije onaj klip logike bez, gde testira zvucnik koji stoji pozadi na ledjima tako sto je mob na stolu ?

Na 1:15 je okrenuo S5 ali nije to mnogo pomoglo 🙂 E jedino moze da se desi da je slucajno ili namerno zvuk na S5 ostao malo utisan a na Edge pojacan na max.
I ja sam prvo dobro zagledao koji je koji, i provalio sam po donjoj ivici od S6

I ja sam po tome prepoznao ali sam ipak proverio na gsm areni, onaj raspored senzora i prednje kamere je najveca razlika.

Poslednja izmena:
Pa da, iphone baš i nije poznat po impresivnom screen to body ratio 🙂

Jos jedan review:

Testing the Samsung Galaxy S6 Android 5.0 Lollipop

Kazu da se baterija pokazala dosta bolje od S5:

In fact, I have noticed a greater autonomy Galaxy S5 in most uses. I never had any problems to hold the average day use, while a more intensive use generally kept me going about 14 hours. Battery tests performed with Geekbench 3 also confirm this impression, he actually took about 8:30 to overcome the battery of the Galaxy S6 high CPU usage, while it took only 5 hours for S5 Android Lollipop turns off under the same conditions. The improvement is significant at this level.

Samsung-Galaxy-S5-Battery-Test.jpg
Samsung-Galaxy-S6-Battery-Test.jpg

Imate i 2 nocne S6 vs S5.

Izgleda da necu moci da se odlucim izmedju kamere (S6) ili zvucnika (M9) 🙁
Ne bi hteo da izdvojim jedno od drugog iako mozda M9 tek treba da se "sredi" ako je to uopste moguce....

Nazad
Vrh Dno