Šta je novo?

iOS 8

Ne sumnjam da je iGo bolji od Here, ali da je za 60€ bolji, nije.

Znam, ali to je cimanje a nemam toliku potrebu za tim. Ja zapravo i ne volim da koristim navigaciju kad putujem po Evropi, nekako bolje upoznam grad a nikad nisam u žurbi (ne putujem službeno). Volim da imam navigaciju čisto da znam rastojanja, vreme i za svaki slučaj. U Beogradu nisam upalio turn by turn navigaciju 3-4 puta za ovih 8 godina koliko ih koristim, eventualno pogledam mapu pre nego što krenem ako imam nedoumicu.

Znam, ali to je cimanje a nemam toliku potrebu za tim. Ja zapravo i ne volim da koristim navigaciju kad putujem po Evropi, nekako bolje upoznam grad a nikad nisam u žurbi (ne putujem službeno). Volim da imam navigaciju čisto da znam rastojanja, vreme i za svaki slučaj. U Beogradu nisam upalio turn by turn navigaciju 3-4 puta za ovih 8 godina koliko ih koristim, eventualno pogledam mapu pre nego što krenem ako imam nedoumicu.

I nije neko cimanje... u temi na jednom drugom forumu napišeš samo hoću i ja :)... to je sve što sam ja uradio. Kad se skupilo pet ljudi za nedelju dana dobio sam PM sa podacima za uplatu i dan kasnije podatke za logovanje.

Hvala na savetu, možda mi i zatreba, ko zna.

Osim ranije objavljene vesti da će beta verzije iOS 8.3 biti dostupne i običnim korisnicima, a ne samo developerima, evo i prvih najava koje promene donosi 8.3:
- performance improvements
- bug fixes
- racially diverse emoji
- Google's 2-step verification
- Apple Pay integration for China UnionPay
- support for the CarPlay platform
- new languages for Siri: English (India, New Zealand), Danish (Denmark), Dutch (Netherlands), Portuguese (Brazil), Russian (Russia), Swedish (Sweden), Thai (Thailand) and Turkish (Turkey)
- messages app in iOS 8.3 will have a feature called “Conversation List Filtering.” Through this feature, you will be able to filter spam messages and separate messages from your actual contacts
http://www.forbes.com/sites/amitchowdhry/2015/03/12/apple-ios-8-3-download/

ne znam da li tripujem,al na lock screenu mi je nekako veci font za naziv mreze,satom...a kad otkljucam se smanji.

Efekat kao kad koristis aplikaciju za iphone 5,na iphoneu 6,samo obrnuto.

hajmo dalje...

upravo nisam uspeo da prekinem vezu,jer ekran nije hteo da se upali nakon mog pomeranja od glave,pritiskanja dugmeta,pritiskanja svega...

Uspeo sam reset nekako da uradim.

Ovo mi se 1.put desilo,naravno ios 82 je u pitanju.

Meni se to nije desilo a koristim cesto telefon...isto ios 8.2 ip6...

update:

beo ekran prilikom poziva,više puta za kratko vreme.Vidi se samo mreža,sat i ovo ostalo gore,podloga je skoro potpuno bela...

Ovaj 8.2 je izgleda teško đubre,jer ovakve stvari mi se nikad nisu dešavale i ostajem pri stavu da je ovaj kompletan ios 8 užasno bugovit.

Za sad koliko sam pratio,nisam imao problema sa "prigušenim notifikacijama".Forsirao sam poruke i viber i nije mi se desilo (za sad) :)

Čekam 8.5...

Poslednja izmena:
Ja uopste nisam imao problema pocev od 8.1.2, preko 8.1.3, pasve do ovog 8.2.
Jedino na sta kukam od kad sam uzeo iP6 jeste iritantni zvuk odlaznih poruka na viberu koji je nemoguce iskljuciti.

Nisam imao ništa slično, takođe. Sećam se da je bilo par bagova na 8.0... ali se više ni ne sećam šta.

Meni 8.2 na iPh 6 radi odlično, ništa više nek ne diraju. Health sam već iskukao da je radio traljavo, sad je ok =)

Mene na 8 nervira ono kašnjenje na javljanje. Mislim da se to vuče od 7 još. Javim se, podignem fon a on mi na uvetu zazvoni i para mozak. Možda oni to vide kao prednost, dok podigneš telefon da sagovornik ne čeka, ali nije me čekao do sada, ovo je baš iritirajuće.

Rečeno je već više puta. To je feature, nije bug.

Bar bi trebalo da uvedu opciju za to javljanje...on/off ili tako nesto...

Rečeno je već više puta. To je feature, nije bug.

Gde je rečeno? Tražim, ali ne nalazim da je apple to predstavio kao feature?
Ne čeka sagovornik dok podigneš fon, sada ja čekam kada će veza da se uspostavi, blenem u displej! *****izam. Da ne čeka sagovornik, ali ja čekam, ili ako ne čekaš i odmah staviš slušalicu na uho onda zvono para mozak. Feature, novo ime za bug.

Sad će te novopečeni apple fanatici ispljuvati i objasniti kako to tako treba da bude...

Ja sam se donekle navikao,mada kapiram da apple to zaista misli da je korisno...

Feature, novo ime za bug.
Genijalno napisano :D

Poslednja izmena:
Gde je rečeno? Tražim, ali ne nalazim da je apple to predstavio kao feature?
Ne čeka sagovornik dok podigneš fon, sada ja čekam kada će veza da se uspostavi, blenem u displej! *****izam. Da ne čeka sagovornik, ali ja čekam, ili ako ne čekaš i odmah staviš slušalicu na uho onda zvono para mozak. Feature, novo ime za bug.

Nije to novo ime :p. Od kada je sveta i veka programeri se koriste ovim trikom :).

Napokon da se neko izjasni po tom pitanju delay-a kod javljanja, uzasno me nervira, blago sam se privikao ali osecam kao da je bug, ajd da je to 1 sec, ali imam osecaj kao da je 5 sekundi
Znaci nema leka tome?

Nema.

Upravo mi se desila najčudnija stvar: vozio sam bajs i ugledao jedan baš lep stari automobil (Rolls Royce Silver Shadow). Zastao sam da ga fotograišem, otvorio kameru iz lock screen-a, opalio 5-6 fotki i nastavio dalje, pošto sam žurio. Kad sam stigao, otvorio Photos da pogledam fotke i nisu bile sačuvane. NI JEDNA JEDINA. Nije ih bilo ni u Recently deleted albumu. Nikad mi se nije desilo tako nešto. Ozbiljan bug. Iphone 5S, iOS 8.2

Pitao sam na komšijskom forumu, premalo odgovora dobio, pa da proverim i ovde za svaki slučaj, citiram samog sebe:

Na Androidu to ide kao pesma, ali hteo bih da osposobim iPhone za istu stvar.
Dakle, potrebno mi je da fajl cccam.cfg (koji se u suštini edituje na kompu pomoću Notepad2, enkoding je ANSI), nekako prebacim u telefon u neki folder. Zatim povremeno pomoću copy-paste editujem fajl u telefonu i putem nekog ftp klijenta/aplikacije, isti fajl direktno sa telefona prebacim u satelitski risiver koji je na istoj mreži, naravno. Verujem da je izvodljivo, kako, čime...? I da, fon je za sada bez JB, IOS 8.1.3.

vec skoro 2 sata mi stoji na 28%,a igram igre,surfujem...i ne mrda.

Vrh Dno