Šta je novo?

strimovanje popcorn-a

fakir

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2012
Poena
154
Daklem, prilikom odabira filma i određivanja rezolucije u donjem desnom uglu postoji opcija za strimovanje na home network, u mom slučaju u pitanju je sony 40w605, učitavanje dođe do 99% i... ništa, tu stane. U podešavanju tv-a imam sve normalno u ponudi šta je sharing sa kompa ali ništa konkretno za ovaj striming. Ima li ko iskustva sa ovim?

Strimovao sam na LG lb650V. Lako se podesi, za veoma kratko vreme moze da se pusti sadrzaj. Jedini problem je sto je dolazilo do pucanja konekcije. Pogledao sam mozda 4,5 filmova, a konekcija je pukla na 2,3. E sad koji je razlog pucanja, mrzelo me da cackam, smor je premotavanje nakon pucanja, pa sam odustao od toga u zadnje vreme. Kada ne bi dolazilo do pucanja konekcije svakako bi koristio ovaj nacin za gledanje filmova.

Sto se tice podesavanja, ne secam se napamet, neka opcija je trebala da se otkaci ili promeni u podesavanjima PopCorna i u samom programu imas opciju da strimujes na tv, a na TV sam video folder preko smart share, valjda. Jednostavno je podesavanje, malo proguglaj verujem da ces naci resenje.

Poslednja izmena:
Hvala banezi, naći ću nešto već... mislim, kao da mi je falilo nešto do sada kad bacim film na fleš i sa uživanjem gledam... preko leba pogača :)

Htedoh da pitam da li koristete verzije popcorna sa https://popcorntime.io/ ili http://getpopcornti.me/ i sada vidim da je projekat na .me obustavljen. :((( Taj popcorn mi je bolje radio, nije mi seckao film na početku (nema veze sa protokom, jednostavno se tako dešavalo). Valjda neće ugasiti i ovaj drugi sajt...

da,i meni 3.2.7-"the car wont start" beta bolje radi,ima vise podesavanja od 5,2 verzije.5,2 ili nece uopste da pusti film/seriju,ili i ako pusti zvuk prekida,iako video ide kako treba.sa druge strane,5,2 ima veci izbor.nadam se da ce uskoro bolja verzija da izadje sa vecom kontrolom,do tad sam na klasicnom skidanju,jer PT ima prosto previse problema.

Konzumiranje ove aplikacije (.io) je krenulo od drugara... jedva sam nagovorio sebe da je instaliram. Obavezno secka na početku fajla, bilo da je 480p ili 720p. Protok je u principu stabilan 9.5-10 mbps i posle par minuta filma radi normalno ali...

Deo problema rešen... dobio sliku ali bez titla. Kako su mi objasnili na forumu PCT-a teško da će u skorije vreme biti rešen problem subtitle preko dlna mreže. Zaista izgleda nerešivo... :). Sve u svemu, vraćam se starom dobrom usb-u.

danas izasla nova beta na .se sajtu,meni resila staterovanje audia,sad sve radi kako treba.i dalje nema ljudi na serijama,ali bar filmovi rade kako treba.

Ne desava ti se pucanje konekcije? Na koji tv strimujes? Bezicna ili zicna konekcija i kolika ti je brzina neta?
Kada bi uspeo da ga poteram bez pucanja konekcije bilo bi mi ok, pogotovo za matorce, al jednostavno ne uspevam, pukne konekcija na svakom drugom, trecem filmu. Moz biti da je problem do brzine neta SBB 10 Mb/s, rutera, TV-a, jos necega? Ne kupuje mi se 20m mreznog kabla cisto probe radi, a da ne znam da je do toga problem.

Meni dogura do 99% i ni makac..... Imali resenja za ovo.... Tv je lg 740s.... sljaka ko blesav serviio ali rekoh da probam i popcorn jer vizuelno izgleda super na tv-u preko kabla..

ja sam sad probao da saljem sa Popcorn-a na ChromeCast i na XBMC/Kodi,i nema seckanja,i Titlovi mi rade savrseno na Chromecast,dok na XBMC/Kody i jos neke DLNA uredjaje nisu isli.....

Poslednja izmena:
Meni radi ok ,u startu ima malog seckanja ,ali kasnije je sve u redu .Kako da povecam velicinu titla ,jel ima nesto u podesavanjima ili samo ono u osnovnom ekranu.

ja sam meni stavio za svaki slucaj filmove na 720p i zuta slova,i stvarno mi ok za gledanje...Tv 107cm....

Meni dogura do 99% i ni makac..... Imali resenja za ovo.... Tv je lg 740s.... sljaka ko blesav serviio ali rekoh da probam i popcorn jer vizuelno izgleda super na tv-u preko kabla..

Na lg-u još uvek ne radi kako treba. Jedini način je da temp folder (gde popcorn skida film) od popcorna dodas u share listu tvog dlna servera (serviia). Zatim pokrenes popcorn ideš stream na tv i kad dođe do 99% pustiš ga preko tv iz tog foldera.

meni zadnje vreme radi kao blesav,doduse filmovi,situacija na serijama je i dalje tuzna.

dobro,treba da se slozimo da ne radi sa svim Protokolima isto,i sa svim Televizorima....ja imam Smart TV Philips,koji PopCorn i ne vidi,ali zato sa ChromeCast saradjuje odlicno...

Pre dva dana sam instalirao Popcorn i moram da kažem da sam zaista oduševljen, radi savršeno, Samsung Smart Tv ga je preko DLNA odmah prepoznao, slika je fenomenalna, Full HD 1080p, srpski titlovi, izbor filmova odličan, sve ono što se trenutno prikazuje u bioskopima. Čitam ovde da nekima secka i prekida, meni se to nijednom nije desilo a odgledao sam desetak filmova za dva dana, ne znam da li ima veze sa brzinom neta, ja sam na Ikomu na 100Mb i sve je fenomenalno, film se učita za par sekundi. Odavno me nije nešto ovako oduševilo, ranije sam koristio Moviebox na Ipadu, ali to je ništa u odnosu na gledanje na tv-u. Zvuk je takođe savršen, Dolby Surround, veličina titlova može da se podešava, takođe sasvim normalno se prikazuju naša slova kada se odabere Central Europe encoding. Filmovi mogu normalno da se premotavaju napred i nazad, pauziraju i sl. Zahvaljujem momcima koji su pokrenuli ovu temu i postavili link za preuzimanje.

gde podesavas encoding?i jel' moguce da se povecaju jos slova,ili je "extra large" maksimum?zadnja 5.2.2 beta je u pitanju,na win 10 TP-u.

ja koristim na Mac-u Version 0.3.7-2...i takodje nemam problema sa seckanjem...slova su mi sva kako treba,stavio sam da budu Zuta....velicina na skali za podesavanje 28px,a vidim da moze do 60px,i stiklirana stavka 'sa senkama'..tako je bilo...TV 107 cm...
a jos me veseli aplikacija za Android...kao daljinski,pa ne moram da prilazim kompu:)
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.se_bastiaan.popcorntimeremote

Poslednja izmena:
nemam Win,ali vidi pod podesavanja,da li imas opciju da stikliras stavku'Napredna Podesavanja'onda se pojavi jos par opcija...
am30v6.png

toga nema na 5.2.2,vratio bi se na 3.7 ali ovde ima nekih stvari koje nameravam da gledam kojih nema na 3.7.

eve slika,to je to sto ima kod mene:

capture.jpg

Poslednja izmena:
@umart...probao sam sad ovu tvoju ver 5.2.2 na Mac-u,i tu nemam podesavanja,a takodje nemam ni opciju da odaberem gde ide video,sto je na 3.7 sve savrseno...i na 5-ci se smorim dok mi krene film,na 3-ci,bas brzo krece....
@zojape...ja film saljem na ChromeCast,a ne na DLNA od Tv-a...i sve mi radi savrseno,sva nasa slova,nemam potrebu nista da budzim u opcijama od Tv-a....

ja koristim na Mac-u Version 0.3.7-2...i takodje nemam problema sa seckanjem...slova su mi sva kako treba,stavio sam da budu Zuta....velicina na skali za podesavanje 28px,a vidim da moze do 60px,i stiklirana stavka 'sa senkama'..tako je bilo...TV 107 cm...
a jos me veseli aplikacija za Android...kao daljinski,pa ne moram da prilazim kompu:)
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.se_bastiaan.popcorntimeremote

Hvala druze,u istom minutu smo poslali p[oruku pa nisam video .

Pre dva dana sam instalirao Popcorn i moram da kažem da sam zaista oduševljen, radi savršeno, Samsung Smart Tv ga je preko DLNA odmah prepoznao, slika je fenomenalna, Full HD 1080p, srpski titlovi, izbor filmova odličan, sve ono što se trenutno prikazuje u bioskopima. Čitam ovde da nekima secka i prekida, meni se to nijednom nije desilo a odgledao sam desetak filmova za dva dana, ne znam da li ima veze sa brzinom neta, ja sam na Ikomu na 100Mb i sve je fenomenalno, film se učita za par sekundi. Odavno me nije nešto ovako oduševilo, ranije sam koristio Moviebox na Ipadu, ali to je ništa u odnosu na gledanje na tv-u. Zvuk je takođe savršen, Dolby Surround, veličina titlova može da se podešava, takođe sasvim normalno se prikazuju naša slova kada se odabere Central Europe encoding. Filmovi mogu normalno da se premotavaju napred i nazad, pauziraju i sl. Zahvaljujem momcima koji su pokrenuli ovu temu i postavili link za preuzimanje.

Instalirao si ga na kompu pa ga tv vidi?

Ili neka druga varijanta preko DLNA?

Malo sam zbunjen, da li treba da na kompu instaliram popcorn pa sa kompa puštam film na TV ili mogu da na TV direktno instaliram popcorn? Imam LG 42 650lb

na kompu,pa komp treba da vidi TV(ako ga uopste Vidi)....saljes video....

Nazad
Vrh Dno