Šta je novo?

LG G3

pa nije nigde baš od 50 ali pitao je da li drugih 50 traje kraće od prvih, a to jeste tako bilo da krene ubrzano da skida na 10 20 ili 30. baš mi čudno to za OPO :) ali je super

Ni sa 3rd party app ne radi ni metering mode ni ev+-?
A ISO?
Uh, za iso nisam testirao, cim sam video da manual shutter speed ne radi kako treba - testirao sam duze expozicije i skontao da ustvari samo slaze frame-ove od videa i delovi koji su beli umesto da pregore su ostali beli, a tamniji umesto da dobiju vise svetlosti su ostali tamni - jedino su se pokretni objekti mutili zbog slaganja fotki. Ev plus minus radi, metering mode ne bas.

Stock nema koliko ja znam, ali ako nadjes neku koja ima continuous shoot ukljucis to plus timer na tipa 10 sek i eto ti timelapse, ali iskreno sumnjam da ces naci. Ako nadjes javi, ako ne nadjes, javi za mesec dva, mozda budem imao vremena da je napravim :)

Jeste, sad OPO moze da ima 25h SOT za jedan dan... :)

@ChobbyNS: Jel si zadovoljan OPO-m? I zasto imas one+one sliku a imas OPO? :)

@Djilkosh_Ns: Ti pratis i OPO temu??? :D Jel ima neka tema na ovom forimu koju ti aktivno ne pratis, odakle ti vremena i zivaca za to? :)

OPO - One Plus One
Zato Čobi ima tu sliku za avatar ;)

Ni sa 3rd party app ne radi ni metering mode ni ev+-?
A ISO?

Ima ISO ima milion gluposti i vise nego sto mi treba. Sa ProCapture-om i A Better Camerom mogu da napravim fotke kakve mi trebaju bez obzira da li je dan ili noc.
Probaj sam.

Poslednja izmena:
@Djilkosh_Ns: Ti pratis i OPO temu??? :D Jel ima neka tema na ovom forimu koju ti aktivno ne pratis, odakle ti vremena i zivaca za to? :)

Pratim samo telefone. Ostalo ne pratim :) sta cu kada mi je to bio hobi, pa sam i radio u toj branši i tako :)

Xcam od xdabbeb-a koji umnogome poboljsava kvalitet slike,takodje ima ISO podesavanja. Sva podesavanja koji ima G2,ima i na toj aplikaciji za slikanje

Ima ISO ima milion gluposti i vise nego sto mi treba. Sa ProCapture-om i A Better Camerom mogu da napravim fotke kakve mi trebaju bez obzira da li je dan ili noc.
Probaj sam.

Xcam od xdabbeb-a koji umnogome poboljsava kvalitet slike,takodje ima ISO podesavanja. Sva podesavanja koji ima G2,ima i na toj aplikaciji za slikanje
Nemojte ovo shvatiti kao uvredu vec kao savet od nekoga ko se bavi fotografijom - imaju oni tu razna manuelna podesavanja, ali vecina toga je fake - utice na sliku software emulacijom.

@n1tr0,10 godina se bavim fotografijom. Tako da te price padaju u vodu. Evo ti flickr nalog bas sa tom istom aplikacijom (manuelna podesavanja). Nista edit,nista prepravljano

Lik koji radi poboljsanje na G2 uveliko radi i za G3. Ovo su slike sa G2

https://www.flickr.com/photos/119145808@N03/

Znam druze, pratim te na flickr, a i ti mene, ali ti nisi koristio nesto sa pravim manuelnim podesavanjima kao npr. DSLR. Evo ti izazov - napravi fotku cistog nocnog neba - blenda ce ti biti totalno otvorena, a stavi ekspoziciju od 30 sekundi. Ja cu ti reci unapred sta ce se desiti - na fotki se nece videti mlecni put, vec ce se jedva ista videti, zato sto ce software emulirati ekspoziciju sa cupanjem frame-ova sa videa, umesto da otvori senzor na 30sekundi... Isto uradi na dnevnoj svetlosti - stavi ekspoziciju na tipa 10 sekundi i na toj max blendi koja je zakljucana na telefonima bi trebao dobiti totalno belu fotku(bukvalno). Hint - fotka ti nece biti totalno bela, opet zbog emulacije...

Znam ja za to druze. 8 godina sam DSLR koristio.Posle jednog provoda vise ga nije bilo :( I sve je tacno to sto si rekao. Dok se parice za novi ne skupe,malo se fotka sa telefona.
Elem,hteo sam samo da kazem,ukoliko se sa tom aplikacijom poigra sa ISO vrednostima,kao i sa brightness-om mogu vrlo lepi rezultati da ispadnu. Tako da svaka preporuka za Xcam od xdabbeb-a,ali samo za one koji vole manuelno slikanje

Nemojte ovo shvatiti kao uvredu vec kao savet od nekoga ko se bavi fotografijom - imaju oni tu razna manuelna podesavanja, ali vecina toga je fake - utice na sliku software emulacijom.
Ako ti ocekujes da ti telefon pravi fotografije kao dslr fotoaparat, onda treba da ocekujes da na fotoaparatima imas odlicnu telefonsku vezu i slanje poruka :D Nesto mi se cini da bi trziste fotoaparata u tom slucaju nestalo tj niko ih vise ne bi kupovao. A to tesko da ce se desiti.

Poslednja izmena:
Ako ti ocekujes da ti telefon pravi fotografije kao dslr fotoaparat, onda treba da ocekujes da na fotoaparatima imas odlicnu telefonsku vezu i slanje poruka :D
A da procitas malo moj post? Nisam to napisao, vec sam komentarisao da vecina manual kontrola koje su u tim aplikacijama su fake i ne rade, a ovo u vezi ekspozicije sto sam napisao nema veze da li je telefon ili DSLR u pitanju ista stvar se desi. Iz tvog posta se da zakljuciti da ne znas o cemu se radi :)

ixon ti je vec odgovorio. A i iz njegovih fotki se vidi. Mada sam video jos bolje fotke radjene na G3. A vidim valjda i kad sam fotkam da li mi nesto menja sliku ili ne. Ono sto ja koristim u ProCapture mi i te kako menja sliku i bez tih podesavanja neke stvari uopste ne bih mogao da slikam. Bila bi mi samo svetla mrlja. Elem ne pecam se vise na trolovanje.

Citam na nekim portalima da 20h verzija LL ima problem sa auto fokusom.
@n1tr0,pitanje za tebe. Kako se ponasa fokus? Ima li istine da je fokus mnogo sporiji nego na 4.4.2?

Pozdrav .. Je li ikako na verziji 4.4.2 promijeniti precicu kad prevucem home button na gore, upale se 3 aplikacije, google now, voice mate i quickmemo ??

Recimo umesto navedenih aplikacija bih da ubacim neke po zelji .. Gledao sam u TweaksBox ali nisam nasao nista , mozda ima ali ne mogu da nadjem :d

Ako moze pomoc/savet u vezi ove stvarcice ?? :wave:

Znam druze, pratim te na flickr, a i ti mene, ali ti nisi koristio nesto sa pravim manuelnim podesavanjima kao npr. DSLR. Evo ti izazov - napravi fotku cistog nocnog neba - blenda ce ti biti totalno otvorena, a stavi ekspoziciju od 30 sekundi. Ja cu ti reci unapred sta ce se desiti - na fotki se nece videti mlecni put, vec ce se jedva ista videti, zato sto ce software emulirati ekspoziciju sa cupanjem frame-ova sa videa, umesto da otvori senzor na 30sekundi... Isto uradi na dnevnoj svetlosti - stavi ekspoziciju na tipa 10 sekundi i na toj max blendi koja je zakljucana na telefonima bi trebao dobiti totalno belu fotku(bukvalno). Hint - fotka ti nece biti totalno bela, opet zbog emulacije...
Aj uzmi bilo koji digitalac i napravi sliku mlecnog puta :) kad ti zacrni, hoces li i tad misliti da je iso fake ili jednostavno nije za uporedjivati dve razlicite vrste senzora :)

Jel ti citas sta pisem? 10 sekundi na F2.4 napolju po dnevnom svetlu nece dati belu fotku? Pa jesi ti koristio nekad manual mode na nekom fotoaparatu?
A sto se tice mog lupanja - izvoli:
https://flic.kr/p/c9j8Gf
Imas jos gomilu primera po netu, samo moras nauciti kako se koristi fotoaparat da bi dobio fotku kakvu zelis.
Stoji da je telefon losiji od dosta kompakt aparata, ali poenta price da te manuelne kontrole za koji neki tvrde sa rade, ne rade.

Ručne kontrole su širok pojam, mislim da je svima jasno da npr podešavanje dužine ekspozicije ne radi na ovom tel :) zato sam i pitao za ona ostala podešavanja, mene najviše zanima ISO, može li se podešavati sa 3rd party aplikacijama tipa a better camera ili fv5?
I koliko najviše njegova automatika rasteže ekspoziciju? Znači neka fotka u mrklom mraku bez veze kad se okine, koliki je tu shutter speed bio? Ili kada se jednostavno rukom prekrije kamera i opali.

Poslednja izmena:
Jel probao neko da ostvari garanciju u vezi pucanja plastike na telefonu? (pricalo se o tome, poznat problem na G3)
Ako jeste, da li prihvataju da zamene kuciste posto je LG priznao problem ili to kod nas u Srbiji ne vazi?

Pa probaj ti da ostvaris garanciju pa javi ovde na forumu kako je proslo.
Mislim da jos niko odavde nije imao dodira sa tom temom

Uzeo danas telefon,model 16gb,ali mi telefon ne nudi nikakav OTA update. Kada ga poveze na Lg PC Cuite nudi mi 20h verziju. Kada povezem telefon na komp,nigde nema da se izabere LG software,vec MTP

Jel probao neko da ostvari garanciju u vezi pucanja plastike na telefonu? (pricalo se o tome, poznat problem na G3)
Ako jeste, da li prihvataju da zamene kuciste posto je LG priznao problem ili to kod nas u Srbiji ne vazi?
Meni se sjebala plastika al nisam ga reklamirao jer mi to ne smeta tolko,veci mi je problem pregrejavanje jer mi cesto temperatura prelazi preko 70 stepeni,da li je to slucaj jos kod nekog?

Meni se sjebala plastika al nisam ga reklamirao jer mi to ne smeta tolko,veci mi je problem pregrejavanje jer mi cesto temperatura prelazi preko 70 stepeni,da li je to slucaj jos kod nekog?
Meni nije presao 42 stepena najvisa zabelezena, pisao sam vec par puta, osvetljenje je 60% auto i pri normalnom koriscenju do 35 stepeni ta najvisa mi je bila pri osvetljenu 100% manual, igrao Asphalt i punio telefon...lajsna ti je pukla bas zbog tog pregrevanja, do sad ni jednom nisam imao thermal throtle
c43bd62903e2723e37a211a17c26bd52.jpg

Čekaj, jel se misli na temperaturu baterije, što je Prisic stavio, ili cpu-a, prilična je razlika.

Poslednja izmena:
Vrh Dno