Šta je novo?

4770k radi na 50%

core.graphics

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2006
Poena
390
pozdrav,
primetio sam jedan cudan problem, kad udjem u windows nakon 2 minuta precesor radi na 50% i samim temperature su visoke.... ne znam dal je neki virus ili sta je.... u biosu nisam dirao nista!

pumpa od vodenog radi, sve je do nedavno bilo OK!

pomagajte ako imate resenje!

Da ne koristiš možda poslednju verziju uTorrent-a? 🙂

Jesi gledao u task manager-u koji procesi su uključeni? Ima li tu nešto čudno?

Okaci screenshot Task managera gde se vide svi CPU procesi

resio sam, neki svchost je pravio tacno tih 50% zauzeca, cim sam ga iskljucio palo je na 0%, instalirao sam Malwarebytes Anti-Malware nasao je nekih 16 zezancija obrisao sam to, i sad sve sljaka OK! prvi put mi se ovo desilo 🙂 verovatno od nekog krekica 😀

Ja sam saznao iz ove teme da imas 4770k(neki opaki procesor) bez da gledam u moja masina,a problem si mogao bez otvaranja teme resiti 🙂

hahahhaa ma daj, nije bitno neka urednici napisu processor na 50% u idle... nemam ja 4 xeona ili neke extreme verzije procesora ili SLI kartice ili ne znam ni ja shta! 😉
nije 4770k opak procesor, bas je slab za klok dok stega i cekic ne odrade svoje! 2500k je zakon 😀

Poslednja izmena:
🙂 krekic lekic. Preporucujem adw cleaner za skeniranje. Jako brzo traje, dosta toga pronadje.

Od tog posla nema nista reinstaliraj sistem, iz iskustva ne pomaze voda majko....AntiMalware itd

resio sam, neki svchost je pravio tacno tih 50% zauzeca, cim sam ga iskljucio palo je na 0%, instalirao sam Malwarebytes Anti-Malware nasao je nekih 16 zezancija obrisao sam to, i sad sve sljaka OK! prvi put mi se ovo desilo 🙂 verovatno od nekog krekica 😀

Koristim Malwarebytes , dobar je, za sad bez problema 😉

Smrducka na uTorrent, bilo je reci da angazuje korisnicke masine da rudare uz pomoc dodatnog softwera...

Ja ga juce uninstall , epicscale je program kji rudari, ima ga u procesima...

moram jos jednom da kazem da tema nije bezveze kao sto pise clan "Jerry[NS]"
kada sam uninstallirao Malwarebytes "virus" svchost se ponovo pojavio te zauzece precessora, takodje sto je napisao clan 321321 ,"epicscale" prces koji je zlo.... umesto ponovnog instaliranja windowsa odradio sam sistem restore koji je odradio mozda najbolju stvar po meni!!!! tako da to je mozda po meni najbolje resenje, i clan dovlagenja je totalno u pravu sto je napisao kako je tesko iskoreniti virus.....
probao sam 3 resenja, http://helpdeskgeek.com/windows-xp-...igent-transfer-service-bits-missing-services/, ovo http://support.microsoft.com/en-us/kb/940520 i malware koji je bio sjajnan sve dok ga nisam obrisao .....tako da je restore ili ponovna instalacija pravo resenje.

Za ubuduce instalirajte 2.2.1 utorrent i iskljucite autoupdate. U ovim novijim verzijama samo ubacuju reklame, a evo poceli ste i da rudarite besplatno za njih :d.

Kod mene svaka trojka radila kako treba. Ali jeste, uvek sam iskljucivao auto update.

Imam poslednju verziju uTorrent-a, nemam zauzeće procesora niti epicscale proces.

Ja sam prešao na bittorrent, identičan interfejs kao utorrent, a nisam čuo za takve ispade kao utorrent, jes da odoh malo u offtopic ali mislim da može značiti

Imam poslednju verziju uTorrent-a, nemam zauzeće procesora niti epicscale proces.

Zato sto si pratio instalaciju i odstiklirao da ti instalira to cudo. A ko je isao po sistemu next, next, next... taj je dobio ovo cudo.

core.graphics@ mozes da koristis i qBittorrent, radi savrseno.

Što nema veze sa temom, jer je sasvim sigurno bio u pitanju maliciozni svchost.exe, koji se nije bio pokrenut sa svog uobičajenog mesta.

Ukratko, nema veze sa uTorrent-om.

Poslednja izmena:
Ovo najlakse proveriti odlaskom u c:windows/temp ako tamo imate svchost.exe odatle se pokrece ta maliciozna verzija koja blokira procesor. Meni je na athlonu zauzece 100% i problem je naravno do utorenta. Deinstalirajte isti i potom pokrenite adwcleaner koji je neko vec ranije preporucio. Nema potrebe za reinstalacijom windowsa. Ovaj problem sam imao dvaputa na ovoj instalaciji windowsa ali prvi put kada sam resio problem slucajno sam pre toga uklonio utorent pa nisam povezao problem s njim.

Kod mene svaka trojka radila kako treba. Ali jeste, uvek sam iskljucivao auto update.

Kod mene se nekad desi da mi hard ima neko opterecenje koje ne mogu da objasnim odakle dolazi...Usput DeRadicci ajd ocisti inbox da mogu da ti posaljem privatnu poruku...

Nazad
Vrh Dno