Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaposleni u firmi koja radi reciklazu uzimaju komponente i prodaju na KP.
Drugar mi sljaka u HP-u i pricao mi je kada su rashodovali preko 20 konfi, potpuno ispravnih. Jednostavno takva ima je politika da na odredjeno vreme menjaju masine. Posle nesto malo vremena je jedan od zaposlenih slucajno naleteo na oglas na KP gde se prodsje vise takvih masina. Dogovorili su sd kao da ovaj uzme dvadesetak masina, prijavili su policiji i to su bile iste te masine, poklapali se serijski. Ta firma koja radi reciklazu je zestoko naribana jer HP uredno placa raciklazu a ovi ne rade nista. Ja sam 100% ubedjen da tu nista nije reseno i da se sav taj HW vraca preko iste ili slicnih firmi. Treba to prijaviti policiji obavezno i servis treba da ih tereti ako se ispostavi da je ta karta stigla do njih.

sve sto ide na reciklazu dolazi u reciklazni centar u pancevu i odatle radnici kradu pa prodaju dalje...

Mislim da ce oni sprovesti internu istragu jer je njima u prilog da to ne izlazi iz okvira firme. U svojstvu policije ja samo mogu da im pomognem da nadju odgovorne osobe.
Policija je verovatno pomenuta u pogresnom kontekstu.
Meni je jako bitno da neko iz policije uopste uzme slucaj u razmatranje, kapiram da mogu lako da ga pronadju samo ako hoce. No, videcemo :)

nece nista biti. poznajem gazdu. placa radnike 115din radnike po satu nisu prijavljeni boli ga k nek kradu to djubre.

Mislim da ce oni sprovesti internu istragu jer je njima u prilog da to ne izlazi iz okvira firme. U svojstvu policije ja samo mogu da im pomognem da nadju odgovorne osobe.
Policija je verovatno pomenuta u pogresnom kontekstu.
Meni je jako bitno da neko iz policije uopste uzme slucaj u razmatranje, kapiram da mogu lako da ga pronadju samo ako hoce. No, videcemo :)
Mislim da im ti nisi otkrio rupu na saksiji i da treba da traziš zamenu ili servisiranje graficke karte.

Nadam se da ce ti izaci u susret jer je firma najveci krivac u celoj prici (pored lopova i prevaranata sa kp sa kojima jedino policija treba da se petlja)

Nema servisiranja cim su je poslali na reciklazu prvi put. Ako mi vrate karticu, bacam je u rernu i drzim palceve :D

Ma baci je u korpu a dotle od njih trazi da isprave svoju gresku.

Budi uporan.

Bacanje u korpu ne resava, pa ciga neki nadje na otpadu pa u krug. Polomi je macolom pa snimi i stavi na youtube i zaradices za novu.

Kada napisu ovako nepismen oglas, oterao bi me od sebe pa sve da je i tacan.

Ja mu poslao poruku da li salje,
kaze saljem pouzecem,uzet u vipu,mora biti original :)

S4 7000din,kaze u oglasu slaze se imei, ovo, ono, fon original... Meni dosadno pa pustim poruku i pitam jel garantuje da je fon original. Stize odgovor "pa proverili imei i slaze se, drug u radnji mi je rekao da je original, kako da proverim, neznam ja to... A iz aviona se vidi da je kopija

A vi svi dokoni bi s5 za 8000 :) hehehe :)

Pa vidi ovako, niko normalan nemisli da kupi s4 za te pare... Neznam zasto ovako sarkasticno komentarises[emoji12]

Meni lik ponudio pre neki dan sadrzaj svoje it korpe za djubre u zamenu za nesto sto sam prodavao na kp. Ja rekoh ma jok, nisam zainteresiran. On odgovara - ti gubis, ne ja.

Head-Smash-Against-The-Wall-Anime-Reaction-Gif.gif

Juče baš čitam oglase na KP, oglasi su katastrofa, naslov i slike jedno, opis drugo, većina polupismeni, negde u opisu samo ponove naslov ništa drugo...
Ljudi konstantno pominju "pismenu" garanciju! Nije garancija pismena kao što nije ni nepismena već pisana zar je to toliko teško shvatiti?
Isto tako: "dajem radnu garanciju." i to je to! Još jedna nebuloza verovatno smišljena kod nas, gde bi dalje. Radna garancija, verovatno znači da imate garanciju dok uređaj radi a čim rikne nešto nema ni garancije tj. u prevodu nema nikakve garancije... Izraz "radna garancija" nema nikakvog smisla ako se iza njega ne doda nešto tipa "7 dana" ili "6 meseci"...

Čitaš oglase i

Poslednja izmena:
Kad vec zakeras, u kom je to pravopisu "pismena" garancija nepravilno?

@Sirius9
radna garancija je po meni minimum 24h.. i ako nije naznaceno trajanje ne treba ocekivat vise od dan/dva od preuzimaja robe, sa tim da ja nisam zagovornik davanja duze garancije na rec jer to u realnosi uglavnom ne bude tako
Ona sluzi da se proveri da je proizvod stigao u opisanom stanju i to je to, i kad nije navedena kod slanja ocekujem da je ocekivana, pri licnom preuzimanju ista nema smisao ako se roba "testira"

radna garancija je termin koji ne znaci nista u koliko se ne napise koliko dana vazi
ni jedna garancija ne znaci nista bez navodjenja perioda u kojem traje

lepo je rekao sirius9 i to je cinjenica

Te garancije "na reč" ne znače ništa u svakom slučaju. Bez obzira na rok trajanja.

radna garancija je termin koji ne znaci nista u koliko se ne napise koliko dana vazi
ni jedna garancija ne znaci nista bez navodjenja perioda u kojem traje

lepo je rekao sirius9 i to je cinjenica

Ja je ne navodim nikad i kad me pitaju tako je klasifikujem ako traze detaljnije kazem da je do 48h... kad nesto kupujem a salje mi se (znacii na nevidjeno) ocekujem da ako stigne neispravno da imam 24h da reklamiram isto, isto poistovecujem sa radnom garancijom

Kad neko kaze da ne grantuje ista, znaci moze samo licno preuzimanje sa testiranjem robe...
Vec sam rekao zasto mi je davanje usmene ili radne garancije na duzi period pre svega smesno (jer nikom neverujem da ce mi nakon 2 nedelje vratiti pare za polovnu stvar)

Te garancije "na reč" ne znače ništa u svakom slučaju. Bez obzira na rok trajanja.

+1
Iskreno oglase gde daju 30dana vidim kao pokusaj obmane

i kod mene znace, kad tako kazem stojim iza tih reci po svaku cenu i isto to od nekog ocekujem ako to kaze.

Par dana, 4-5 se podrazumeva kao radna garancija. I naravno da znace ljudima, kupcima.

Vecina nas na forumu shvatamo i praktikujeno takav vid prodaje. Ali dosta muljarora na kp kad ih pitas radna garancija? Oni zablenu u tebe.

Nije to nikakva garancija nego obećanje. A obećanje neko ispuni, neko ne, zavisi od prodavca. Pouzdati se u obećanja prodavaca na buvljacima je, pa recimo, naivno...

Pošto fotografije prodavaca nisu obavezne, kupac mora sam da proceni ko nosi rogove. Slatka obećanja i "garancije" mu neće mnogo pomoći.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno