Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

To još niko ne zna.

Možda više rama znači brži restart ili brže šaltanje,ulazak ,izlazak iz menija.Možda je slika nešto bolja,možda CEC radi bolje,možda DHCP radi bolje.Mnogo možda a nijedno sigurno -DA-

STiH207 set-top box IC family for price-sensitive markets

The STiH207 family of set-top box application processors is geared to offer a high level of entertainment and content services, while reducing platform costs. Manufactured in 40 nm process technology, the heart of this SoC family is an enhanced processing engine with integrated on-chip features that simplify set-top-box design, enable operators to take advantage of lower-cost memories and meet the latest low-power objectives.

Drugim rečima,krš risiver za krš trište,ali svakako brži od starog 800 vs 1200DMIPS,ali to treba proveriti u praksi.

novi

http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/data_brief/DM00039526.pdf

vs stari

http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/data_brief/CD00209329.pdf

Poslednja izmena:
To još niko ne zna.

Možda više rama znači brži restart ili brže šaltanje,ulazak ,izlazak iz menija.Možda je slika nešto bolja,možda CEC radi bolje,možda DHCP radi bolje.Mnogo možda a nijedno sigurno -DA-

STiH207 set-top box IC family for price-sensitive markets

The STiH207 family of set-top box application processors is geared to offer a high level of entertainment and content services, while reducing platform costs. Manufactured in 40 nm process technology, the heart of this SoC family is an enhanced processing engine with integrated on-chip features that simplify set-top-box design, enable operators to take advantage of lower-cost memories and meet the latest low-power objectives.

Drugim rečima,krš risiver za krš trište,ali svakako brži od starog 800 vs 1200DMIPS,ali to treba proveriti u praksi.

novi

http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/data_brief/DM00039526.pdf

vs stari

http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/data_brief/CD00209329.pdf

Da, stari je njesra, dok je novi malo manje njesra. U svakom slucaju, makar se trude, kol'ko tol'ko!

Nije u pitanju trud,nego se stari model više ne proizvodi.Rado bi oni još 10 godina uzimali najeftinije da može.Igrom slučaju znam neke firme gde su tražili ponude za boksove pa iz prve ruke mogu da potvrdim da traže isključivo najeftinije rešenje,da nema ništa jeftinije od toga.

Nije u pitanju trud,nego se stari model više ne proizvodi.Rado bi oni još 10 godina uzimali najeftinije da može.Igrom slučaju znam neke firme gde su tražili ponude za boksove pa iz prve ruke mogu da potvrdim da traže isključivo najeftinije rešenje,da nema ništa jeftinije od toga.

O Sunce li im..... sta da ti kazem, jedino nam preostaje da trpimo tako kako je :shock:, ili da promenimo drzavu :zgran:

Meni se već 10ti put u zadnja 2 meseca dešava da mi u toku gledanja nestanu kanali PRVA, PRVA Plus, RTS2, RTS Digital, RTV1, RTV2, Cinemania i možda još poneki, samo piše pozovite onaj broj da biste se pretplatili. I tako stoji dok ne ugasim dekoder ili ga ne restartujem, što traje i nervira.
Svi ostali kanali rade normalno. Jel imao neko sličan problem?

Ja sam imao takve iste problem ali samo na D3GO.

Al daljinski koliko bolje radi. Novo je novo.

Pošto sam korisnik D3i kuća usluge, igrom slučaja imam oba recivera i stari i novi. Moj utisak je da nema neke prevelike razlike u radu, ni u brzini ni u nečemu drugom jedino je novi da-
ljinski malo utegnutiji tj dugmići su malo tvrdji. Vizuelno se razlikuju sa prednje strane na starom uredjaju je logo D3 u desnom gornjem uglu iznad USB porta, a na novom u levom gornjem uglu piše Albis technologies bez logo-a D3 na suprotnoj strani. Sa zadnje strane nema vidljivih razlika.

Brzina otvaranje menija i listanje menija i podešavanja?
Brzina menjanja kanala?

Brzina otvaranje menija i listanje menija i podešavanja?
Brzina menjanja kanala?

Ništa naročito da bi moglo da se oceni kao značajno poboljšanje i napredak. Ne znam kod drugih ali kod mene ni stari uredjaj ne radi sporo. Za korisnike bi bio veći benefit ako bi SBB
poradio na stabilnosti softvera kao takvog. Uredjaj je takav kakav jeste, i bar meni ne doprinosi značajno zadovoljstvu ili ne zadovoljstvu dobijenom uslugom.

Možda nov model dođe do izražaja kada uvedu snimanje na usb?

Možda dođe do izražaja kad (nikada xD) dignu bitrate svim kanalima i fps na sportskim kanalima :p

Poslednja izmena:
A što si pesimista ? Evo sad hd kida. :)

Ma daj bre to veze nema sa HD. Ajd ovi Fox-ovi kao liče na nešto (kao mogu se uporediti sa ripovima filmova od nekih 2.5 GB) ali na SportKlub kanalima ubi motion blur. Za AVC enkodovan 720p snimak da bi bio koliko toliko transparentan treba prosečan bitrate od bar 10-12 Mbps. Za MPEG2 enkodovan 480p treba 8 Mbps, a nek priča ko šta hoće AVC definitivno osim za proste scene i stvari tipa anime-a nije baš bukvalno duplo efikasniji.
Ovo sve izgleda prilično tužno na 40" 1080p TV-u.

Koji hd kanali su tuzni na 40"tv-u?
Nema svaki hd dogadjaj isti kvalitet snimka.

Poslednja izmena:
Ma daj bre to veze nema sa HD. Ajd ovi Fox-ovi kao liče na nešto (kao mogu se uporediti sa ripovima filmova od nekih 2.5 GB) ali na SportKlub kanalima ubi motion blur. Za AVC enkodovan 720p snimak da bi bio koliko toliko transparentan treba prosečan bitrate od bar 10-12 Mbps. Za MPEG2 enkodovan 480p treba 8 Mbps, a nek priča ko šta hoće AVC definitivno osim za proste scene i stvari tipa anime-a nije baš bukvalno duplo efikasniji.
Ovo sve izgleda prilično tužno na 40" 1080p TV-u.

Neznam, jedino da cekas 4k

@shamanNS

Ti protoci nisu realno ostvarivi ni na kablovskim dvb-c buketima, i tamo su dosta nizi od ovoga sto si napisao ali da treba za SK kanale da se odvoji malo vise protoka, treba. Potrebno je da sto vise ljudi pocne da cima i smara SBB u vezi ovoga pa ce mozda nesto i poboljsati. Bar bi SportKlubovi kao perjanica ove platforme trebalo da izgledaju malo bolje. Cak su i na Totalu zaista smesno prekompresovani sto je tuzno.

Poslednja izmena:
Shamane,da li si probao netflix?

Koliko je meni poznato, sk hd nema alternativu u smislu da je negde bolja slika.

Poslednja izmena:
Šta fali recimo ovome što sada ide na SK1 HD ili na SK HD? Ne znam kako je na 40" ali na 32" FHD je odlična slika.

I kod mene slika je super

Maltene ista kao na fox sport 2 hd kanalu,mozda fali samo malko vise ostrine.Gledam oba kanala na 50"pana plazma tv-u.
Za 1.440,00 dinara slika je neprocenjiva a u odnosu na sk ptt slika zakiva[emoji12]

Poslednja izmena:
Ja to sve vreme pricam. Nije idealno sve naravno ali kad pogledas sta se nudi kod drugih, za 1440din ovo je mozda i najbolja televizija koja trenutno moze kod nas da se dobije.

I ja imam i stari i novi d3i uredjaj i ne primecujem nikakvu funkcionalnu razliku. I jedan i drugi daljinac malne trenutno reaguju pa ja pre mislim da je kod vas kojima daljinac kasni to u direktnoj vezi sa (preostalim) bandwidthom a ne u vezi kvaliteta samog uredjaja. Inace razlika u pakovanju novog uredjaja u odnosu na stari je i ta sto se ne dobijajju cincevi i scart adapter a umesto krstenog mreznog kabla se dobija nekakav smesni flet kablic koji bi se, cini mi se, raspao vec ako malo glasnije slusas tv.

ja ne znam meni je SK odlican na NBA,tenisu,premier liga,primera. kod mene je na 50" LED i nemam nikakvih zamerki osim tog "motion blur-a" koji nije toliko ni primetan... Generalno ceo HD paket je super. Obicni kanali su tanani.
Znam da IPTV nije nista bolji i nema ovaj izbor kanala. Za ostalu ponudu nisam siguran.

@Sky Uk: Nisam gledao ništa sa Netflix-a tj baš tamo na sajtu, gledam obično ove 720p Web ripove koje je neko snimao sa Netflix-a. Al svakako ne mogu se porediti materijal tipa serija i filmova sa sportom koji zahteva veći bitrate i koji je obično i interlaced.
@Dodatak: Naravno idealnu varijantu treba prilagoditi uslovima i ograničenjima tehnologije za isporuku sadržaja, ali svakako postoji i mnogo mesta za napredak i par načina da se to sve lepo odradi. VBR encoding, da su im svi kanali MPEG4 a ne MPEG2, da kanali koji emituju sadržaj koji može da prođe sa znatno nižim bitrate (tipa ovih dečijih kanala) se enkoduju tako sa nižim a taj višak da se iskoristi na kanal tipa SportKlub, da se bolje iskoristi maximalno dostupan bitrate po mux-u.

U krajnjem slučaju ako bih morao da biram 40 kvalitetnih SD kanala + 5 kvalitetnih HD kanala ili 90 1.5 Mbps SD kanalima + 15/20 HD kanala sa premalim bitrate-om (koji pokušavaju da zamaskiraju sa "edge enhancement" i još gomilom filtera) definitivno bih izabrao ovu varijantu sa manje kanala.

Šta npr sprečava ove digitalne terestrijalne kanale da budu u znatno boljem kvalitetu nego što se trenutno emituju? Na stranu to što pola njih sadržaj snima krš zastarelom opremom i još nestručnije dalje kompresuje, ali oni ne koriste uopšte dostupan bitrate.

Jedina mala mana hd kanala je pulsiranje slike(cas je ostrija,cas se vrati u predjasnje stanje) na staticnim scenama u pravilnim vremenskim razmacima.Obicno se vidi kod tenis prenosa i to samo ako si blizu tv-a.
Nema u celoj evrpi ovakve ponude kanala za tu cenu,negde mora da se ustine.Mora se biti objektivan i realan.Divlji iptv servisi sa pet puta gorom slikom su skuplji.

Poslednja izmena:
I ja imam i stari i novi d3i uredjaj i ne primecujem nikakvu funkcionalnu razliku. I jedan i drugi daljinac malne trenutno reaguju pa ja pre mislim da je kod vas kojima daljinac kasni to u direktnoj vezi sa (preostalim) bandwidthom a ne u vezi kvaliteta samog uredjaja. Inace razlika u pakovanju novog uredjaja u odnosu na stari je i ta sto se ne dobijajju cincevi i scart adapter a umesto krstenog mreznog kabla se dobija nekakav smesni flet kablic koji bi se, cini mi se, raspao vec ako malo glasnije slusas tv.

Ja dobio cinceve i scart mada nisu mi potrebni

Poslednja izmena:
e57dc585e08e3ce4733eeb0137ea26b0.jpg

Vrh Dno