Šta je novo?

Industrija igara

Pojavio se na Stimčetu Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered za 9e
Iskreno meni se na prvi pogled ne svidja šta su uradili sa igraom, i dalje deluje da je to nešto matoro, tj na prvo oko nije privlačno(na telefonima ima daleko lepših naslova), što je veoma bitno kod kupivine....ne računam na one koji su to igrali kad je bilo aktuelno

Poslednja izmena:
Fahrenheit je go qrac od igre, koja postaje sve lošija kako se radnja odmotava. Zašto bi iko to želeo da igra ponovo is beyond me. jedino da uveća svoj pseudointelektulani status u društvu.

Kakav remaster, kakvi bakraci... meni izgleda skoro pa isto, kontam da su iskoristili cinjenicu da izbacuju igru za mobilne platforme, kao pa aj da uzemo koju kintu i od ostalih. Kontam da se zato i saznalo za pojavljivanje remastera 2-3 dana pre releasa.

Teksture su daleko veće razolucije nego kod originala, ako je to nekome bitno.

Poslednja izmena:
Evo bas sam pogledao comparison, dva razlicita klipa jedan iz 2012 (dakle original IP) i ovaj release gameplay od 50 i kusur minuta i neke SS-ove. Nije sad da bas nista nisu uradili, ali iz moje tacke gledista onaj ko poseduje originalnu kopiju nema potrebe da daje novac na kupovinu ovog izdanja.
Kao sto sam i izveo zakljucak po pitanju handheld uredjaja, tako i oni navode:

"Key Upgrades

• High-definition Graphics — Nearly all of the in-game textures have been meticulously recreated in HD for mobile and desktop.
• Elegant Touch Controls — An intuitive control scheme has been implemented that works on both phone and tablets, and brings the player closer to the narrative.
• Controller Support — Support for MFi hardware controllers on iOS
• Live Graphics Comparison — Players can switch between the updated visuals and the original art assets with the touch of a button."

Dakle 3 od 4 key featuresa je vezano iskljucivo za HH.

Jos kad bi moglo dinamicko osvetljenje u tih 25 fps da se ubaci a ne prebaked... da ne pricam o velicini "mape", aktorima, AI, fizickim proracunima itd. Lepo za videti ali se ne moze uzeti u obzir kao pokatelj napredka grafike u igrama.

Zasto svi kacite na pogresnom mestu, imamo Unreal Engine 4 temu.

Upravo sam prosetao ovim stanom u Parizu, jos skupljam vilicu sa poda. Izgleda vise nego fenomenalno, preporucujem da skinete i probate sami.

Probao pariz , strasno i radi fantasticno, ovaj unreal je najbolji engine uvek lepo radio...

Ovo je... pa ovo postaje komično:

EA Exec: "Our Games Are Too Hard To Learn"

"Our games are actually still too hard to learn," Hilleman said during during an on-stage interview with other developers. "The average player probably spends two hours to learn how to play the most basic game."

"And asking for two hours of somebody's time--most of our customers, between their normal family lives...to find two contiguous hours to concentrate on learning how to play a video game is a big ask," he added.

Lik priča ovo... a njega kompanija objavljuje kako su igrači potrošili godine svojih života u DA:I, SWTOR, ME3 MP itd.

http://www.gamespot.com/articles/ea-exec-our-games-are-too-hard-to-learn/1100-6425141/

Ovakve izjave su samo na zalost pokazatelj koliko se kljucni ljudi u industriji uopste ne razumeju u proizvod koji prodaju. Doduse, sta ocekivati od jednog Direktora Finansija. Taj verovatno nije ukljucio igru u zivotu ni na konzoli ni na tabletu. Ali je jako dobro ovladao retorikom i izrazima kao sto su "opportunity, experience, immersive". :S:

Poenta je u ovome:

Ti kupuješ konzolu, gaming PC DA bi na njima igrao igre.

A tablet kupuješ jer... retko ko zna zašto dok ga kupi. Onda počne da koristi dok mu ne nadje najkonforniju upotrebu. Što znači da će tablet za još par godina imati MASIVAN deo populacije (u bogatim zemljama), koji će biti potencijalni kupac igre.

Igre, čiji razvoj košta bar 20 puta manje ako ne i 50 puta manje, a cena može da bude 3,4,5 puta manja. = PROFIT

2018 je dosta daleko, ali tableti su drasticno napredovali pa ih jos siju PS2 igre kao sto je God of War, dakle pricamo o hardveru koji je star 15 godina! Sa rezolucijom danasnjih tableta i fokusom na sto veci dpi, trebace im bar duplo jaci hardver nego u konzolama da izguraju isti fps (sto se nece desiti do 2018, ni blizu). Jedinu sansu za tablete vidim ako zazive servisi za strimovanje. Ali ostaje podjednako veliki problem zavisnost od internet konekcije i kontrole, cinjenica je da je tablet, kako god okrenes lose profilisan uredjaj za gaming, na kome dobro prolaze samo vrlo specificne igre prilagodjene za touch kontrole. Fifa koja je na slici za clanak dobar je primer, touch kontrole su apsolutno nemoguce za ozbiljno igranje. Masivan deo populacije sigurno nece kupovati igre za 60$, a inicijalne prodaje u prvih nekoliko meseci cine ogroman deo profita danasnje industrije. A ako budu stigli konzole, nece biti jeftinije za razvoj. Kako god okrenes tablet ostaje media consuming gimmick, a ne esencijalan za gaming ili bilo sta drugo.

Poslednja izmena:
Ne pecajte se na te izjave ljudi koji mešaju babe i žabe. Tabletima će uvek biti problem što će igre koje se prave za njih da budu optimizovane za kontrolu preko ekrana na dodir, ma kakva da im je hardverska snaga, a osim toga finansijski model igara koje se nude na tabletima je drastično drugačiji. Nije da to tržište treba potceniti, ali to prosto nisu igre koje mi igramo i ja lično kada bi se sve pretvorilo u igre sa tableta se jednostavno ne bih igrao. Te priče smo toliko puta slušali, i stalno pomeraju rokove na godinama.

Poslednja izmena:

Intervju mrgud Dzoa sa CEO-om i VP-jem Paradoxa... Jedna od tema/pitanje je famozni DLC sistem koji praktikuju i fijasko koji su imali sa SotS II... Toliko BS-a i mazanja ociju da je prosto komicno sta ovi iz Paradoxa rade i kakve odgovore daju...

Ovaj klip i nije po meni toliko bitan sto se tice samog Paradoxa vec zbod Dzoa koji je mozda najzad sazreo ka osoba i kao novinar
i koji sad ima smelosti da postavlja nezgodna pitanja.
Naravno ovo je sve posledica onog rockpapershutgun intervjua sa Molineom koji sam postovao gore.

Lako je udariti na little fish... sta je Paradox u izdavačkom svetu. Što nije udario po SEGI zvog DLC gluposti... blood DLC anyone? Ili Rome 2 fijaska?

Bah...

Jel me *****avas?

Vrh Dno