Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Da, mislio sam da njihov koristis samo ako adsl modem, a na njega povezes naknadno wifi ruter. Nebitno, mozes i adsl wifi ruter. Ja imam TD-W8901G i nije los.
Ovako trebas da podesis:

Trazis odgovarajuci VC, u mom slucaju je VC4 (obicno je tako). Ne moras da stavis njihov dns, ja koristim google-ov (8.8.8.8 i 8.8.4.4).

Ti imas isti ADSl WI FI ruter kao ja ali ja taj moram vratiti beotelnetu. :(
Sad ja sam danas kupio ovo cudo
http://www.winwin.rs/bezicni-ruter-...n-4xlan-2x5dbi-izmenljive-antene-1181106.html
i izgleda da taj uredjaj ne moze da koristi isto kao w8901g valjda nema adsl prijemnik ali sta vec ne razumem se bas.
Sutra cu ici da ga zamenim u win win pa ne znam koji uredjaj da trzim? Hteo bih istih karakteristika kao w8901g znaci da mi sve ide preko njega. Pomoc :(

Moraš kupiti adsl wifi ruter, ovo što si ti kupio ne može na adsl.

Ni to nije adsl ruter. Otkači u pretrazi na ww da ruter ima adsl i što ti izbaci to je to. Iskreno ti preporučujem da pregledaš i bench shop.

Ni to nije adsl ruter. Otkači u pretrazi na ww da ruter ima adsl i što ti izbaci to je to. Iskreno ti preporučujem da pregledaš i bench shop.

Jel to neki prodajni sajt ovde? Rado druze ali sam vec dao tamo 4000din i sad moram tamo uzeti nesto. Ako te ne mrzi pogledaj na win win pa mi prosledi molim te.
Evo ja kad cekiram adsl meni izbaci ove:
1.
http://www.winwin.rs/mreze-sigurnos...uter-4xutp-lan-10-100mbps-annexb-1183385.html
2.
http://www.winwin.rs/mreze-sigurnos...ter-modem-sa-4-x-utp-lan-10-100m-1191452.html
3.
http://www.winwin.rs/mreze-sigurnos...l2-ruter-modem-4xutp-lan-annex-b-1156168.html
4.
http://www.winwin.rs/mreze-sigurnos...uter-modem-sa-4-x-utp-lan-10-100-1168738.html
Stim sto ovaj cetvrti pise Ruter je ANNEX B - što znači da je predviđen za ISDN telefonske priključke (da ne bude i da taj ne radi)
Malo mi nije jasno kako tako mali izbor ima... Cemu sluze onda ovi skupi uredjaji da dalis wi fi, hvatas wi fi koja glupost...

Poslednja izmena:
Ti si se druže malo zaleteo. Trebao si da sačekaš da se prvo prebaciš na total, pa da isprobaš uređaj koji dobiješ, pa tek ako on ne radi kako tebi odgovara da kupiš drugi.

Ja bih ti reko da ti lepo vratiš taj i uzmeš pare nazad.

Ti si se druže malo zaleteo. Trebao si da sačekaš da se prvo prebaciš na total, pa da isprobaš uređaj koji dobiješ, pa tek ako on ne radi kako tebi odgovara da kupiš drugi.

Ja bih ti reko da ti lepo vratiš taj i uzmeš pare nazad.

Slažem se. Prethodni rutera koje su delili su bili loši, ovi sad rade ok.

Slažem se. Prethodni rutera koje su delili su bili loši, ovi sad rade ok.

Koliko sam citao ovu temu svi se zale na uredjaje.
Problem je sto se bavim takvim poslom da ne mogu bez interneta 7dana a kamoli 2,3nedelje kao sto su neki pisali.
Znaci hocu imati svoj uredjaj barem kao ovaj sto sam imao da mi pokriva celu kucu najvise lokal zbog musterija. Pare nisu problem...

Da li neki od ponudjenih uredjaja jeste adsl ruter koji moze primiti signal???
Ako nekad i crkne opet cu odmah imati totalov ruter da prikljucim odmah :).

Poslednja izmena:
Prva dva su za tebe ali takve deli i Total.

Ok hvala puno...
Koliko vidim i ovaj treci je skoro isti kao prvi tako da cu i njega staviti u opticaj, osim ako ne gresim...
Znam da sam malo pozurio ali sta cu cekao sam 2dana da se neko javi na temu i onda morao sam kupiti i trazio sam im uredjaj za tu namenu ali kao i u svakoj radnji zaposleni sve bih ti tvrdili da radi za sve slobodno kupite. :)

Vratili mi ljudi pare jer nemaju ni jedan adsl prijemnik. Nisam mogao da verujem da neko vraca u Srbiji pare :).
Sad posto kazete da se sad dobija dobra oprema onda necu kupovati nista skupo vec ako neko ima od vas da proda neki jeftin samo da me izvuce ovih 2nedelje. Neko spomenu neki bencmark shop prrdpostavljam da je to ovde na forumu. Jos jednom hvaala vam puno. Javljam se kad uzmem total mix i prve utiske ako gura 15mb bice ekstra :)

Cekaj da razjasnimo nesto,

Napisao si da imas ugovor do 19. marta sa beotelom. U medjuvremenu mozes da odes do njih i uzmes MIK, sa kojim odes u total, potpises ugovor za total mix i cekas. Prvo dolazi serviser da ti namontira antenu i satelitski prijemnik (ako vec to imas onda samo cekas da ti stigne ruter). To traje 1-2 nedelje dok ne stigne ruter. Kad ti stigne ruter, povezes njega i nakon toga proveris da li ti je aktivan total net, ako jeste, vratis lepo opremu beotelnetu i kraj.

Ne vracas im opremu kad uzimas MIK. Ovo pisem iz licnog iskustva. Dva puta sam menjao provajdera i nikad nisam ostao bez interneta. Kad sam prelazio sa Beotela na Total, malo su bili neljubazni i besni sto necu da produzim ugovor ali nisam ostao bez interneta. Ako imas ugovor do 19. marta ili kog vec, najnormalnije mozes da koristis do tada, ionako si platio, ne mogu da te iskljuce pre isteka ugovora bez obzora sto ti menjas provajdera.

Kad sam prelazio sa Telekoma na Beotel, koristio sam njihovu opremu sve dok nisam dobio Beotelovu. Posle toga sam normalno vratio opremu i platio za onoliko dana koliko sam koristio.

P. S. Ja sam dobio od Totala TP-Link TD-854W. To je bilo pre skoro dve godine.

Poslednja izmena:
Da imam uplaceno do 19.3
U ponedeljak sam hteo da idem do sbb da im odnesem mic cod i potpisem ugovor na 2god za total mix uslugu.
Znao sam beotel net ,bio do njih i kazu kad nam donesete opremu dobijate istog momenta mic cod. Jedino da se svadjam sa njima i da pretim nekom ali nisam takav tip.
Kolega je bio juce i uzeo mic cod ali je vratio svu opremu i potpisao raskid.
Tako da ne znammna koju foru da uzmem mic cod , jedino da se svadjam. :) Jednostavno sam hteo da kupim svoj modem i da imam net a ne da se raspravljam sa nekim. Predpostavljam da si bio drzak sa njima pa su popustili :).

Nisam bio drzak, nisam koristio njihovu opremu, pa su mogli samo da se busaju. DObio sam MIK i koristio net sve dok mi je trajao ugovor, jer sam platio do tad i tad. Sad sto kod njih rade nepismene tetke (sva cast pismenim) to je druga stvar.
Ja bih se svadjao, mozes cak i da ih prijavis RRA ili kome vec. Opremu trebas da vratis kad ti istekne ugovor, nikakav raskid nisam potpisivao, samo jednostavno nisam hteo da produzim ugovor. Sta mi mogu? To sto oni teraju ljude da potpisu raskid ugovora, vrate opremu, to vise govori o njima i njihovoj poslovnoj politici. Nije isto raskid ugovora i kad ne produzis isti.

Samo setim tek nesto,
Ja sam otiso, trazio MIK, nije im bilo svejedno, bili su izuzetno bezobrazni i neljubazni, kao ja cu da ostanem bez interneta ako to uradim trt-mrt. Ja sam se samo smejao i rekao da nije to tako kako oni zamisljaju i da MIK ne sluzi za to. Ja imam vazeci ugovor do tad i tad, do tad cu i da koristim, posle radite sta hocete, a probajte da mi iskljucite net koji sam platio pre isteka(tako nekako, ne secam se). Nasmejao se jos jednom, reko do vidjenja i toliko.

Poslednja izmena:
Iz mog iskustva, a menjao sam 4 puta adsl provajdera, UVEK sam morao da im vratim opremu da bi mi dali MIK (a u pitanju su bili Beotel, Telekom, Verat i PTT). Tacno je da nastavljas da koristis adsl i posle uzimanja mik-a ali moras da imas svoju opremu. Nem a potrebe da se svadjas, tako je kako je ne odlucuje o tome onaj sto radi na salteru.
Sto ne pogledas na Limundo/Kupindo/KupujemProdajem i uzmes neki polovan ADSL ruter? Ako bas oces novo, uzmi TD-W8901N, meni se licno puno bolje pokazao nego npr 8951.

Verovatno je kod njega mogla biti oprema jer je jos bio pod ugovorom (predpostavljam da mu je bio poslednji mesec.)
Ja nisam u nikakvom ugovoru jer mi je istekao jos pre 12meseci tako da placam mesec po mesec.
Slabo sam se razumeo u tu tehniku ja vidim ima antene ulaze za telefon mrezu ja reko to sve isto, pa sam hteo i sa tri antene :). Pogledacu svuda pa ce se nadje nesto polovno ,samo da ne pogresim opet pa uzmem nesto pogresno :). Koliko sam shvatio treba na njega da pise adsl2+ .

Da. treba ti adsl2+ annex a ruter (vodi racuna da ne bude annex b, to je za ISDN liniju koju pretpostavljam nemas). Svaki ADSL ruter ima medju konektorima i telefonski prikljucak (malo je manji od ostalih - mreznih). Ako nema, to nije adsl modem. Dalje, moguce je da nadjes ADSL ruter koji nema wireless deo, takvi su cesto i dosta jeftiniji, pa ako ti za sada ne treba wireless, tj ako ces pc da povezes na ruter kablom, mozda ti to privremeno odradi posao(a naknadno uvek mozes da dodas neki drugi ruter sa wirelessom koji u tom slucaju ne mora da ima ADSl). ne zaboravi da uz adsl ruter moras da imas i spliter koji ce ti odvojiti ruter od telefona.

E to ne znam sta je anex a a sta anex b.
Ja imam liniju takvu da su telefonski kablovi su sprovedeni pod zemljom. Na samom ulazu ispred vrata na zidu imam mali stubic i iz njega idu kablovi kroz zid do unutrasnje uticnice gde ima 2 prikljucka. Na jedno prikljucku mi ide kabal pa spliter i iz splitera kabal do telefona. Za drugi fiksni ide kabal ,spliter ,pa fiksni i adsl. Mozda sam ja i aneks B :).
Po naselju na svakih 200m mozda i manje imamo neke stubice sa oznakom ptt visine oko 80cm pojma nemam cemu sluze.
Samo znam da su pre dve godine cigani kopali nocu rupu i sa kamionom pokrali sve zice pa smo bili bez fix 2,3 nedelje. Nadam se da su tad dobro spojili moju linuju da ne bih puno gubio na brzini. Inace 4mb mi radilo 2god bez prekida ,resera ili pada brzine.

Poslednja izmena:
Ne, ti si anex A, sigurno. Kad kupiš anex A adsl ruter, moraćeš da uđeš u njegova podešavanja i uneseš korisničko ime i šifru koju si dobio od provajdera.

Ne, ti si anex A, sigurno. Kad kupiš anex A adsl ruter, moraćeš da uđeš u njegova podešavanja i uneseš korisničko ime i šifru koju si dobio od provajdera.

Trazio sam po netu detaljni opis razlike Anex A i B ali nigde nisam nasao bas adekvatan opis i slikovito.
Mnogi kazu vidi se na racunu za telefon , ja procitao sve sto pise ali nisam nasao.
Kako sam ja razumeo Anex A je analogna telefonija ,dok Anex B je digitalna i kao idu valjda dva kabla tako nesto.
Da imam svoj user name i pass i dns server provajdera. Trazio sam ima dosta polovnjaka pr huawei echolife hg520 od telekoma oko 800din.

Ja imam isdn liniju, za nju sam podnela poseban zahtev telekomu i dobila uređaj koji su montirali njihovi radnici. Kada imaš isdn liniju ustvari dobiješ dve linije, tako kad pričam sa nekim linija nije zaizeta već neko drugi može da razgovara drugim telefonom
http://open.telekom.rs/business/Content.aspx?temp=0&sid=236&id=240
Ovako izgleda urđaj za isdn
http://arhiva.elitesecurity.org/t453894-podesavanja-huawei-hgi-na-orion-telekom
negde na sredini stranice post " Slobodan Milivojevic @ 10.08.2012. 09:58 ] @"

Poslednja izmena:
Resio sam problem interneta sa huawei 520c.
Sad nije mi jasno odakle ovom rutetu moji parametri? Ja sam ga samo nakacio i usao u podesavanja i pokusavao da nadjem opciju wan ali je nije bilo. Posle sam namestao wi fi i neke opcije tamo prebacivao LAN 1 na LAN 2 i on se tad sam od sebe resetovao i posle se sam nakacio na net. Nista mi sad nije jasno, mozda neka magija ili neki operater moze da vidi da ja stavljam nov ruter pa mi je on namestio??? :).

Sve u svemu ovaj uredjaj mnogo bolje radi od tp linka i daje drasticno vecu brzinu sto mi je za ne poverovati. Predpostavljam da jedino nema jaci wi fi signal od tp linka ali izdrazucu dok ne stigne oprema od total neta.

Telekomova podešavanja su u njemu, zato radi.

Telekomova podešavanja su u njemu, zato radi.[/QUOT
Kad sam ga povezao nije radio ali kad sam ga resetovao na reset drzao 10sek i izgubio je sva podesavanja posle toga je proradio. Ne znam sto ali on nema opciju za manuelno podesavanje.
Jel ce mi sad raditi internet sutra kad raskinem ugovor?
Opet malo mi nije jasno kako moze raditi na telekomova podesavanka kad sam ja kod beotelneta.

Jos nesto da dodam sa ovim ruterom izvlacim primetno veci download i upload i ping , cak mi je i wi fi signal jaci nzm samo kako kad ovu cudo nema spoljnu antenu ali imam i jaci sognal po kuci i vecu brzinu :).

Moguce da ti radi jer kada si ga resetovao, postavio je neke default username i sifre za adsl (racunar da je to telekomov ruter sa prilagodjenim firmwerom) koji su nekim cudom aktivni.
To je i razlog zasto ti brze radi, stari (beotel) nalog ti je limitiran na brzinu koju si imao po ugovoru a ovaj telekom nalog je verovatno na vecoj brzini.
Udji u podesenja sa username:admin pass:ztonpk i podesi adsl sa svojim podacima.

Poslednja izmena:
Kad odeš na speed test ispiše ti preko kog provajdera se kačiš na net i koja ti je ip adresa, pa tako možeš videti dali su to telekom ili beotel podešavanja, mada i ja mislim da je u pitanju telekom

I posle reseta rutera logujem se u ruter na telekom telekom.
Gledao sam na netu kako se podesava taj ruter i kod mene kao da su zakljucane neke opcije i ne mogu da ga podesim po svojim parametrima mozda je nekako zakljucan.
Sa ovim ruterom imam brzinu 5mb a sa beotelovim 4mb :).
Speed test net kaze da se kacim na telekom srbija.
Sad beotelov ruter nema vise parametre kad ga nakacim a nisam ga resetovao, samo ugasio na off dugme. :)

Probaj da se loguješ sa admin i šifra ztonpk

Svaka ti cast... Ladno je usao i sad imas opciju da uneses svoje parametre.
Nista ja idem sad vratiti opremu beotelnetu i potpisati ugovor sa totalom.
Bitno mi da za sad imam net i ostacu ulogovan na telekomovim podesavanjima jer bas primetno mnogo bolje radi.
Bitno mi da sad znam uci i u njegova celokupna podesavanja.
Ladno da sam ranije nakacio ovaj ruter mogao sam stalno koristiti 5mb a placati 4mb. :) Da mi neko pricao ne bih mu verovao.

Vrh Dno