Šta je novo?

Radijus Vektor :: Kablovska televizija i internet

Mnogi mladji ljudi imaju taj problem, ne mogu da ubede starije da ga ukinu jer su se ovi emotivno vezali. Zamisli da cekas na nesto godinama i puknes iznos koji bi bio kao sada par hiljada eura, jer je to jedno od najbitnijih stvari, i onda to postane beskorisno. Treba tu vremena da se prihvati takva situacija....
Tu si u pravu ali je totalno glupo vezivati se za stvari pogotovu za fix pa koliko god da si platio nekada neces valjda u grob da poneses fixnu liniju?
Ja nemam problem nisacim svojevremeno sam recimo pukao velike pare da uzmem novi auto koji je posle na prodaji kosta mnogo manje i bio "beskorisan" za ono sto je meni trebalo pojele ga godine, 5 godina nisam imao nijedan problem onda je polako doslo do zamora manje-vise svih materijala i tada sam ga prodao i kupio opet nov auto jer mi sve vise isplatilo da te pare ulozim u nov auto nego non stop da popravljam onaj star 5 godina sad imam Alfu MiTo i prezadovoljan sam ali za 3 god nadam se da cu i njega promeniti jer ce vec tada turbina i sve ostalo polako crkavati.
A platio sam je vise nego tel. liniju gore pomenuti, a ro je samo stvar.
Bar ja tako gledam na stvari.

Tu si u pravu ali je totalno glupo vezivati se za stvari pogotovu za fix pa koliko god da si platio nekada neces valjda u grob da poneses fixnu liniju?
Ja nemam problem nisacim svojevremeno sam recimo pukao velike pare da uzmem novi auto koji je posle na prodaji kosta mnogo manje i bio "beskorisan" za ono sto je meni trebalo pojele ga godine, 5 godina nisam imao nijedan problem onda je polako doslo do zamora manje-vise svih materijala i tada sam ga prodao i kupio opet nov auto jer mi sve vise isplatilo da te pare ulozim u nov auto nego non stop da popravljam onaj star 5 godina sad imam Alfu MiTo i prezadovoljan sam ali za 3 god nadam se da cu i njega promeniti jer ce vec tada turbina i sve ostalo polako crkavati.
A platio sam je vise nego tel. liniju gore pomenuti, a ro je samo stvar.
Bar ja tako gledam na stvari.

"Znaš ti koliko sam ja to platio, a sad prodajem u bescenje" tipična rečenica, aj neću reći kod 90% ljudi ali tu je negde. Uvek postoji "neka" emotivna nota u svemu tome, *** čovek naučio na fiksni i jednostavno neće da koristi mobilni telefon (lakoća, jednostavnost) itd...

Ma neka je nemam problem ja sa tim vec mi para usi njegova recenica ko me je fixni uopste potreban, pa u sledecem postu kaze da je njegovim matorcima potreban i da su ga krvavo platili.
Samo to no nije bitno neka ljudi ne mogu da se odvoje od fixnog nista strasno vec mi malo smesno prva i druga njegova recenica bista vise.
A da ima takvih ljudi ima nazalost 98% ljudi su zavisnici od stvari i emotivno se vezuju za stvari.
Razumem ali ne podrzavam to je to.

Ma ti si haos :D
Citiracu sam sebe ali boldovano ovog puta jer vidim ne razumes srpski :D

Da li im ne treba i da li imaju zelju da ukinu su dve razlicite stvari cisto da znas.

Nego hoce li krenuti ta fiksna, jos ne zovu

Poslednja izmena:
Meni rekose da nece tako brzo imaju problema sa telekomom

Evo da se javim, uveo sam vektorovu digitalnu televiziju 11 januara. Od tad 8 puta sam imao prekid (skroz i na analognu i na digitalnu tv). I slao sam im emailove, odgovorili mi na prvi mail i posle toga kuliraju a svaki put kad mi nestane televizija javim im se, da vidim cisto dal ce da se jave. Evo juce zabola tv, zvao ih, trebalo im 20 minuta da se jave, a zvao sam preko mobilnog telefona, i na kraju sam otisao u korisnicki da vidim u cemu je problem i "poslali" su ekipu jutros kao popravili su, nesto sam potpisao radila tv i evo opet u isto vreme ja nemam televiziju. Neki ljudi su me nagovarali da predjem sa WIFI na kabl jer je stabilnije, a meni za ovih 40ak dana nestajala kablovska televizija cak 8 puta. Srecom pa ne gledam TV uopste, nego moji ukucani presli sa Lelekomovog IPTV-a na vektor. A ne bih verovao da cu to da kazem ali ispade da su ovi iz telekoma brzi i savesniji sto se tice popravljanja...

Poslednja izmena:
Vektor je dobar na NBGD, tu je infrastruktura sva pod zemljom i ja zaista ne pamtim kad je bilo prekida, zato te i pitam ...jedan savet, kad ti nesto treba od vektora nikad nemoj da saljes mail, uvek zovi iskljucivo telefonom oni su ******ska firma koja se bavi internet provajdingom ali mail i bilo koja pisana komunikacija im je strana ;)

Zvao sam ih, isao licno i mail. Najbolje licno. Srecom pa mi usput pa mogu da im se javljam jednom dnevno makar.
Ne znam dal mogu RATELU da se javim cisto? Ili kome vec treba za kablovske opratere?

Poslednja izmena:
Mozes Ratelu, samo sto mislim da ti oni nista nece pomoci ...

Ma ti si haos :D
Citiracu sam sebe ali boldovano ovog puta jer vidim ne razumes srpski :D

Nego hoce li krenuti ta fiksna, jos ne zovu
Ma da ne treba im nego imaju viska para da hrane trulu drzavu.
Koga lazes?
Naravno da im treba krvavo su to platili u proslom veku.
Haos si, no nije ni bitno shvatili smo sve.
Ne treba im fix ali su emotivno vezani za bakar pa nece da odjave...
Ok ja imam malo mnogo godina da verujem u bajke, ti?
Pozdrav.

Da se "pohvalim", kao da su neki radovi ili kao da je neko njasre na nbg, intreneta nije bilo do 8h jutros, sada porekine ponekad a nestajalo je i tv...

Navijam za radove ...

Kod mene od jutros nema dig. signala (analogni radi). Zvao da prijavim i napomenuse mi da ako je greska korisnika da ce mi sve naplatiti....
Sacuvaj boze.

Auuu, al' sam izmalerisao za nbgd :D ... provericu kasnije da l' je i kod mene bilo prekida.

Pozdrav svima.
Imam vec godinama osnovni TV paket Radijusa. Od pre mesec dana imamo Smart LED TV sa DVB-C/T/T2 tunerom koji preko kabla hvata sve digitalne kanale iz paketa 100 plus jos neke test HD kanale.
Ne znam da li je to privremeno/promocija ali gledam i uzivam... :)
Sad me zanima da li bih sa nekim DVB-C risiverom, recimo Amiko STHD-8260+ mogla na drugom TVu koji nema DVB-C da uhvatim digitalne kanale.

Ti verovatno NEMAS kod karticu?
Nemas ni CAM modul koji si utakao u LCD i u koji su uvukao kod karticu?

E onda verovatno nemas 100 plus digitalne kanale vec samo onih 60 NEKODIRANIH koje daju "besplatno" u pretplatu ili ti "odrzavanje" za osnovni paket tv usluge.
Desi se ponekad da na nekoliko dana ili cak na nesto malo duze otkljucaju sve, da narod vidi kako to izgleda pa onda opet pod kljuc i samo se vidi tih 60 dititalnih nekodiranih kanala...

Verovatno bi sa nekim dvb-c uredjajem video te nekodirane digitalne kanale, pretpostavljam (ne tvrdim da znam), nemam pojma kakav je ra prijemnik sto spominjes.
------------
Izgleda da su nesto radili pa je zato bio prekid, od 10h recimo nisam priometio da ima prekida... sve radi normalno, jedino nisam igrao wot a i to cu uskoro...

Poslednja izmena:
Bez cam modula, samo preko dvb-c tunera mozes da gledas sve kanale iz paketa 100 i to vec neko duze vreme ...@ P307 izvadi svoju karticu pa probaj, ljudi ovde pricaju o tome, ali ti i dalje teras svoje :)

btw zzoe je zenskog roda ;)

Tako je, Alister, nemam nikakvu karticu. I hvatam SVE kanale sa spiska paketa 100, stiklirala sam jedan po jedan. I ceo mesec vec tako, a videla sam da su ljudi to jos u decembru prosle godine spominjali.
I da, zensko sam. ;)
Ovaj risiver sto sam spomenula postoji u slobodnoj prodaji, evo deo opisa:

'FullHD satelitski / DVB-T2 digitalni / Kablovski risiver
Ubacite USB fleš ili hard disk i snimajte omiljene emisije ili puštajte filmove/muziku sa USB-a.'

Ako vec kanali nisu kodirani, ne znam sta bi me sprecilo da ih sa ovim gore pohvatam.
Je li neko probao?

Digitalni free signal su pustili jos u junu 2013 ! ...od tada ja gledam tako, bilo je tu uvek preko 60 kanala, pa onda jedno vreme su pustali i 3D kanal, dosta test HD kanala i tako :D

Evo i ja da javim, na 2 tv-a digitalne televizije preko 100 kanala, na analognoj oko 50, auto search, nista specijalno nisam ni trazio.
Inace dva dana za redom mi je nestajala digitalna i jutros su nadam se konacno popravili. Zvali me posle iz call centra, poceo pomalo sarkasticno da ih molim da makar 7 dana sastave bez prekida televiziju lik mi na keca zalupio slusalicu...

Baš sam uvek Vektor pre par dana, nisu imali karticu (srećom) pa su mi doneli neki HD STB, ali na LED TV na kome sam hteo karticu rekli mi da ne treba, jer ga tv već ima u sebi, tako da na oba LED TV-a imam paket od 100 kanala, a taj STB sam iskoristio za CRT TV. Plus sam dobio i bežični ruter TP-Link TL-WR740N, koji je odmah zezao, WiFi se gubio sve dok nisam ubacio poslednju firmware tako da sad radi ok.

Inače do sad sam imao ADSL 5/1 Mbps i IPTV + 2 dodatna STB-a (fizički nisam mogao veću brzinu zbog 3 IPTV-a), tako da mi je mesečna pretplata bila 3600 dinara. Sad mi je na Vektoru net 10/1 Mbps i isto digitalna na 3 TV-a nešto manje od 2400.

Poslednja izmena:
Da nam ne spremaju neko ubrzanje od +5mbit/s ,puno radova u poslednje vreme ? :D

poslednje ubrzanje je bilo : 30. 04. 2014

Poslednja izmena:
Meni taman što su uveli radilo čitavih sat vremena i pafff prekid, nije posle bilo ni neta ni tv-a nekoliko sati i kad sam zvao javi se prvo govorna pošta da je neko isekao optičke kablove i da je ekipa na terenu da saniraju kvar :D

E,napokon da su uveli govornu postu :D Ranije kad se nesto desi ,jedva si mogao da ih dobijes,ako je sad ta posta tu onda je vec mnogo bolje :)

Ja vec 5-6 dana imam problem sa netom (na nbg-u sam), stalno puca, ponekad na svakih 5 minuta, ponekad na pola sata - sat...Ocekujem majstore da stignu, jedva sam uspeo da ih namolim da posalju nekoga...

Je l' moguce dobiti wifi ruter kod Vektora bez potpisivanja ugovora? Uselio sam se u stan gde je ovaj provajder, prijavio da nema signala. Ispostavilo se da je modem poluispravan, kao i neki prastari spliter koji je bio postavljen zezao. Danas dosli zamenili modem, dobio cisco epc3212, nisam bio kod kuce da ih pitam, da li se moze dobiti ruter, umesto ovog ubogog modema. Zvao podrsku da pitam koji paket imam, kazu 25mbit. Odem na speedtest, dw je 8mbit...

Iskreno mislim da ti je pametnije kupiti vlastit malo kvalitetniji ruter i prikaciti ga na njihov modem nego potpisivati ugovor zbog najjeftinijeg TP-LINK rutera koji ce ti oni dati na koriscenje.

Ako je tvoj stan (kupio sebi stan, cestitam) onda ces svakako morati potpisati novi ugovor, da sa starih vlasnika predje na tebe i tada trazi wifi ruter.
Mislim da daju wifi ruter za 25Mb paket i vece.
Ako si podstanar, onda se definitivno ne isplati potpisivati bilo sta.
Proveri to oko brzine, paketa... tu nesto ne stima, oni imaju 4, 10, 25, 50 i 100Mb pakete.
Vodi racuna da ako potpises ugovor imas max brzinu, a bez ugovora imas 1/2 brzine (barem tako bilo, verovatno je i sada tako), takodje se placalo "uvodjenje" tv i interneta bez obzira sto imaju instalacije u stanu...
Vodi racuna da ako je prethodni "vlasnik ugovora" imao potpisan ugovor imace se ta brzina i kad istekne vreme trajanja ugovora bez obaveze da se potpisuje novi ugovor, ali ako promenis nosioca ugovora gubi se povlastica i mora se novi ugovor za max brzinu paketa...

Nazad
Vrh Dno