Šta je novo?

Uticaj Wi-Fi Signala na zdavlje

Drzite se teme ili cemo morati da je zatvaramo.

On-topic

Gurnuo sam mobilni telefon (Samsung B7330) u mikrotalasnu rernu (Sylvania) i nema signala. Van rerne ima veoma jak signal.

@Dandy

Bombe sa glavom od OU ne postoje, naravno, ali bombe sa OU ojacanjem, svakako. Za tvoju informaciju, i sami vojni avioni proizvedeni u SAD sadrze OU (inace veoma tezak materijal, upotrebljen kao balast). U Americi se jos od 80-tih godina sprovodi dekontaminacija terena od OU na mestima gde su padali (nenaoruzani) vojni avioni.

OU se koristio i u komercijalnim putničkim avionima.
Kad ste vec kod mikrotalasne... Kako izračunati brzinu svetlosti pomoću mikrotalasne i čokolade?

On-topic

Gurnuo sam mobilni telefon (Samsung B7330) u mikrotalasnu rernu (Sylvania) i nema signala. Van rerne ima veoma jak signal.

@Dandy

Bombe sa glavom od OU ne postoje, naravno, ali bombe sa OU ojacanjem, svakako. Za tvoju informaciju, i sami vojni avioni proizvedeni u SAD sadrze OU (inace veoma tezak materijal, upotrebljen kao balast). U Americi se jos od 80-tih godina sprovodi dekontaminacija terena od OU na mestima gde su padali (nenaoruzani) vojni avioni.

OU se koristi i za te vase mikrotalasne :p Taj OU o kojima vi pricate nije onaj OU koji su bacali po nasim glavama na kosovu. Najbolji dokaz su vam oni Talijani koji su otisli posle nas u Djakovicu i koji su pomrli. Ne svi naravno ali momci su zdravi otisli i pomrli posle par godina. Tako da nemojte da budete naivni uopste i da verujete u Americke price.
BTW, ja se vise plasim onoga sto jedemo nego uticaja zracenja od WIFI

Znam neke ljude koji drze kaktus, ili njih nekoliko, pored kompjutera jer "stiti od stetnog zracenja". :d
A tu si oni koji drze male kristalne piramide, iz istog razloga, jer "piramide imaju magicna svojstva"! :p

Kako svaki A-10 nosi 1150 topovskih zrna koje može da ispali za 20-ak sekundi, tih 50.000 je moglo da bude ispaljeno u par desetina misija. Nije to neka preterana količina u odnosu na to koliko je moglo da ih bude.

sa 20grama na zrnu od 20 milimetara... ti racunaj.
na irak je baceno jace of 1000 tona. i ne, ne pricam o pustinjskoj lisici.

Znam neke ljude koji drze kaktus, ili njih nekoliko, pored kompjutera jer "stiti od stetnog zracenja". :d
A tu si oni koji drze male kristalne piramide, iz istog razloga, jer "piramide imaju magicna svojstva"! [emoji14]
Pa ima biljaka koje apsorbuju EM i radijaciju, tako da je sasvim dobra ideja postaviti ih pored izvora radijacije. A stari CRT-ovi baš i nisu bezazleni.

To sa kaktusom je meme... Otprilike kao što CD na retrovizoru može da zezne policijski radar.

Mene nešto zanima, a i sve nas ovde:
Postoji li neko ozbiljno istraživanje, ili više njih, o ne-štetnosti Wi-Fi/ mobilnog na čoveka?

Link neki?

Prvi odgovor u temi je rekao sve sto treba:
Korisno sigurno nije, ali pored svog zracenja koje postoji oko nas wifi je najmanji problem, tako da nemoj ni da razmisljas o tome.
Isto vazi i za mobilne telefone.

Postoji li neko ozbiljno istraživanje, ili više njih, o ne-štetnosti Wi-Fi/ mobilnog na čoveka?

Link neki?
Ne postoji, postoje samo mišljenja i preporuke na osnovu testova na životinjama i procena na test modelima, teorijski malo toga se zna.
Nema long term studija, setimo se da je era pojačanog emitovanja mikrotalasa u etar počela pre oko 25 godina, intenzivno možda pre 15 i manje godina.

Trenutni stav je da je bezbedno izlaganje jačinama zračenja kojem su ljudi obično izloženi. Nisu te snage propisane tek onako, napamet i bez rigoroznih provera i merenja. Ali da teorija i dugoročni efekti nisu dovoljno poznati, to je činjenica.

Pitam se da li su recimo uzeli u obzir brzi porast broja emitera, pogotovo u gusto naseljenim područjima, gde u svakoj tački postoje desetine bežičnih mreža?

Ako imate mogućnost 5GHz je dosta bolja opcija, manje snage, manje smetnji ali i manji biološki efekat. Maksimum rotacionih oscilacija molekula vode je upravo na 2,4 GHz, dok je na 5 zanemarljiv.

Poslednja izmena:
Pa ti zaebi kompjuter, telefon, TV i svaki drugi elektricni uredjaj i odi negde u sumu na nekoj planini daleko od dalekovoda i civilizacije. I na sunce ne izlazi takodje, samo kad je oblacno, za svaki slucaj.

^ako bude u nekom satoru u sumetini morace da pazi nocu da ga neizsexa neki meda na brzaka, sve je rizik :D

Vi stvarno brište postove na ovoj temi?!

Da brisemo.
Napisano je da se ne nastavljate sa uranijumom i nato bombardovanjem.

@weasel
Ubacite i banane u tu listu.

Da nastavimo sa temom.

Pa ti zaebi kompjuter, telefon, TV i svaki drugi elektricni uredjaj i odi negde u sumu na nekoj planini daleko od dalekovoda i civilizacije. I na sunce ne izlazi takodje, samo kad je oblacno, za svaki slucaj.

Ne bi mu ni to mnogo pomoglo. Cak i tamo bi bio izlozen EM talasima koji se emituju preko satelita na jedno 10.000 razlicitih frekvencija.

Pa dobro, krosnje drveca i oblaci bi malo ublazili.
Vazno je da nema smrtonosnog WiFi-a :D

Poslednja izmena:
Pa drvo je opasnije.. mozes da padnes sa drveta, da padne drvo na tebe, da ga udari grom dok lezis ispod drveta, da se obesis, da te obese o drvo, .. Nista od toga nije moguce sa wifi routerom. Čak iako te neko gađa routerom, teško bi ti naneo smrtonosne povrede.

Ok.. ajde da ne mora da se skonča... recimo povreda.. padneš sa drveta i izlomiš se, sapleteš se o koren koji viri iz zemlje, nagutaš se dima ako se nađeš u zapaljenoj šumi... Opet.. ništa od toga router ne može da uradi.

Router je opasan kad ne radi.. čovek se prvo nervira zašto mu ne radi internet, pa zove tehničku podršku, oni maltretiraju da se proba ovo-ono.. digne se pritisak i srčka.

Zaista, da li se ikada u svetu desio slucaj da je neko izgubio zivot ili je bar povređen zbog rada ili nerada wifi routera?

E sad si mi produzio zivot makar 5 minuta (i to sa sve ruterom koji je pola metra od mene). :)

2008. godine na Exit-u je devojka stradala kada je na nju pala grana topole.Teoreticari zavera,mislite o tome.:d

Zaista, da li se ikada u svetu desio slucaj da je neko izgubio zivot ili je bar povređen zbog rada ili nerada wifi routera?

Postoji alergija na elektromagnetne talase, skoro bas bilo na National Geographic-u. Kazu da je jako retko, ali se desava. Prikazali su tipa koji je pobego, upravo :) u sumu zbog toga. Ima malu kucu u potpunosti bez struje. Dobija pomoc drzave, vodi se nesto kao invalid. :D

Ne uspeva mi da nadjem sad, pre 3-4 meseca je bilo. Nadjo sad ovo, slican slucaj.

Dobro.. Dvoje ljudi od 7 milijardi. Koliko ih je alergično na ambroziju, mačke ili vodu?

Pa pitao si da li postoji. :d

Link neki?

Problem je što je to gotovo nemoguće uraditi, jer u današnjem svetu ne postoje uzorci živog tkiva koji nikada i nigde nisu bili izloženi nekom veštačkom EM zračenju. Kako ćeš napraviti kontrolnu grupu, dakle grupu koja nije izložena nikakvom zračenju. EM zračenje WiFi-ja, ako je i štetno, štetno je kumulativno tokom veoma dugog niza godina. I ispoljiće se kao prosečno na određeni broj jedinki. Da utvrdiš štetnost, morao bi imati dve velike grupe, ispitnu i kontrolnu, te eliminisati sve druge štetnosti po zdravlje jednoj grupi, kontrolnoj, a ispitnoj ukinuti sve ostale štetnosti osim eksperimetalnog WiFi-jevskog. Ukinuti u današnjem svetu sve sumnjive štetnosti? Ma da, malo morgen.

EM zračenje jeste štetno u ogromnim dozama. Ali ništa nije dokazano za male doze. Ako su velike doze nečega štetne, ne znači da male jesu. Slično vitmainima, čak i prirodnim. Prevelika količina dovodi do hipervitaminoze, ali se to ne može proporcionalno prepisati na manje količine za koje znamo da su neophodne.

Povećan broj obolelih od koječega u Srbiji je pre posledica veoma loše kontrole hemije u prehrambenoj industriji i poljoprivredi, nego WiFi-ja.

Microwaves—the actual waves produced by these ovens—are a type of electromagnetic radiation. These waves cause water molecules in food to vibrate. These vibrations, in turn, produce the heat that cooks the food.

Zašto da koristim za ishranu nešto što je koji trenutak ranije bilo izloženo radijaciji? Može to biti ne znam kako bezbedno ali ne hvala.

Nevezano za štetnost/neštetnost mikrotalasne pećke, ne ulazim sada u to, ipak treba malo obratiti pažnju na terminologiju.
U srpskom jeziku imamo pojam zračenje, i pojam radijacija. Engleski nema odvojene ove pojmove, već radiation korisiti za obe pojave. Ako nešto zrači, ne znači da je radioaktivno. U srpskom jeziku, radijacija je jednosmisleno nuklearno zračenje. Ali na engleskom ne mora biti. Tako da, i peć bubnjara na drva, mi ćemo reći da zrači toplotu. Ali na engleskom ćemo reći da ona ima heat radiation.

Radiation na srpski prevodimo ili kao zračenje, ili kao radijacija u zavisnosti od konteksta cele rečenice.

Ovo nerazumevanje stranih termina sam i ja primetio. Čuvajte se kad sedite blizu radijatora, ne zove se bez veze tako. :D

Nazad
Vrh Dno