Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Dovoljan je jedan da otkriju ove glavne bugove, ili bar ova dva najbitnija, kao sto su battery leak i prva rijec razgovora. Dva pomenuta buga su sramota za flagship device, ili generalno telefon od 500+ EUR.

Bilo bi zanimljivo odnijeti uredjaj u servis i reci da se ne cuje prvih 1-2-3 sekundi razgovora, da vidimo kako bi rijesili problem. :D Moj je sa Telekoma, a za njih nemam ni vremena ni zivaca.
Naravno da nije dovoljan 1 telefon jer naponjinjem posto vise modela razlicitih i kod razlicitih operatera. Evo recimo ja nemam problem sa razgovorom, i da su uzeli moj telefon na testiranje ne bi znali da taj bag postoji

Pa dobro, ti imas drugaciji i SW i HW. Ja pricam o G900F. Dovoljan je jedan G900F da se utvrde ova dva problema koje sam naveo kao krucijalne. Na to sam mislio. G900F i G900V nisu isti model, iako su slicni i prodaju se kao S5.

Ne kazem da treba da testiraju jedan uredjaj, nego da je za ova dva problema bilo dovoljno jedan uredjaj koristiti par dana u realnim uslovima, da bi se ovo utvrdilo. A sad za ovih par mjeseci koliko poblem traje, nije moguce da ne znaju za isti. A uz to me smaraju notifikacijom u apdejtu, koju ne mogu da sklonim. To smatram neozbiljnim.

Poslednja izmena:
Long press na nju / app info / odčekiraš show notifications?

Pa dobro, ti imas drugaciji i SW i HW. Ja pricam o G900F. Dovoljan je jedan G900F da se utvrde ova dva problema koje sam naveo kao krucijalne. Na to sam mislio. G900F i G900V nisu isti model, iako su slicni i prodaju se kao S5.

Ne kazem da treba da testiraju jedan uredjaj, nego da je za ova dva problema bilo dovoljno jedan uredjaj koristiti par dana u realnim uslovima, da bi se ovo utvrdilo. A sad za ovih par mjeseci koliko poblem traje, nije moguce da ne znaju za isti. A uz to me smaraju notifikacijom u apdejtu, koju ne mogu da sklonim. To smatram neozbiljnim.
A zamisli da nisu izbacili lolipop 6 meseci, odma bi svi krivili samsung kako ih boli ona stvar za svoje kupce

Verizonov update je toliko funkcinalan da mi ne bi bilo zao da bacim telefon u jezero.
https://community.verizonwireless.com/thread/851032
Samo pogledajte koliko milijardi problema je ovaj lolipop napravio.
Prvo je google zasro
Pa je samsung jos vise zasrao
I onda je dosao Verizon i dokrajcio stvari modifikacijama
Jedva cekam 5.1 update zajedno sa S6

Poslednja izmena:
Ocekuj da ces dobiti 5.1 na leto. Bolje da bacis go**o u jezero :) Samo mu otvori usb poklopac, da se lakse udavi :)

Ne razumem zasto se prokletinja update-uje s 4.4.2 na 5.0 kad sam uncheckirao automatic update. Nije ròotovan, i evo posle onog prvog update od 96MB krece da skida 5.0
Zašto neznam. Imam problem s LP na exchange-u

Da li neko zna zasto se updajtuje

4.4.2 radi bez greške evo par dana.. Baterija sigurno bolja nego na 5.0 čak su mi i dva druga donijela svoje tel da im vratim na 4.4.2

Izašao neki update za UK tržište koji vraća mute opciju...ne znam da li je još nešto ispravljeno na njemu, samo sam video na sammobile-u da su izbacili, još nema OTA update-a...

batalite lizu još 1-2 užuriranja :) ovi sa g900f posebno

ueadite factory reset i stavite Lollypop i nece biti vise problema, barem je meni resilo. Doduse ova za ekram posle poziva prvi put čujem.

ueadite factory reset i stavite Lollypop i nece biti vise problema, barem je meni resilo. Doduse ova za ekram posle poziva prvi put čujem.

Da, da to ce nam vratiti mute? :D
Sistem je crap teski ovakav kakav je.
Pre cu da vratim na 4.4.2 nego da radim factory reset.

Meni baterija duže traje nego na 4.4.2. Jedino što nema mute mi malo smeta. Ostalo je OK barem za sada.

Ja sam generalno skroz zadovoljan Lollipop-om! Koristim onu špansku verziju što je treća izašla ako se ne varam već skoro 2 meseca, BEZ IJEDNOG HARD RESETA (odradio sam reset samo pre i nakon instalacije, čisto da budem 100% siguran da će softver lepo da legne, a 2 meseca nakon toga ni jedan reset do dana danasnjeg), i ovo su moji utisci:
- baterija skroz solidna, nisam uopšte primetio neku razliku u odnosu na KitKat, ni brže pražnjenje, niti duže trajanje baterije, skroz slično
- M$ Exchange ActiveSync aplikaciju ne koristim, tu mi je Gmail, a od skoro i ovaj novi Outlook koji podržavaju sve one meni potrebne servise pa mi ona osnovna e-mail aplikacija nije ni potrebna
- Kod poziva ima malo problema, to da se ne čuje prve 2-3s razgovora nisam primetio ali jesam da postoji problem sa proximity senzorom pa kad odmaknem fon od lica ne pali ekran dobrih 4-5s
- Video player ima problem da se ne pojavljuju kontrole (play, pause, stop itd.) prilikom pritiska na ekran kao pre, nego to tek radi onda kada je aktivan SmartPause, što me recimo nervira ali ni to ne koristim preterano, a čuo sam da takav problem postoji i na Nexus telefonima što znači da je do Google-a a ne do Samsung-a
- Nervira me, ali ne preterano nedostatak MUTE opcije, ali ja, kao student, imam veću potrebu da mi telefon bude na vibraciji dok sam na vežbama ili predavanjima, a mute nisam preterano koristio ni dok sam imao tu opciju, generalno, potrebna je ta opcija, ali ni ovaj prioritetni režim nije loš, barem meni
- Ono što sam primetio je da se aplikacije dooosta duže instaliraju/apdejtuju, verovatno posledica ART-a, to recimo ume da me nervira opasno, ali generalno, to me češće muči kad instaliram/apdejtujem preko APTOIDE-a nego preko PLAY prodavnice
- Telefon dosta brzo i dosta fluidno radi što mi je najvažnije, time sam super zadovoljan
- Mislio sam pre nego što sam instalirao 5.0 da će me ovaj Material Design i ova bela tema nervirati ali evo, navikao sam se i sad mi nekako i lepše izgleda nego KitKat, sve je stvar navike definitivno

Eto, to je to...ja sam, opet ponavljam, zadovoljan. Na osnovu ovoga što sam napisao neko od vas će reći da nisam zahtevan korisnik, ali činjenica je da nemam komp, crkao mi je pre pola godine i da preko telefona radim apsolutno SVE i po čitav dan, bukvalno ne ispuštam fon iz ruku a kao takav korisnik bi mi sigurno masa stvari smetala da pravi neke ozbiljne probleme, a iskreno, nije tako...Lollipop ima bagova i nedostataka, sa tim se apsolutno slažem, ali da je loš, nije...ono što me najviše nervira vezano za ovaj fon je što ima taj glupi Knox i što me je zbog toga strah da ga root-ujem, a i kad bolje pogledam, generalno neću ništa mnogo dobiti root-om ako ne nameravam da ubacujem CustomROM-ove a iskreno nemam neku veliku potrebu za tim, dok sam koristio s3 probao sam sve moguće ROM-ove i tu je imalo svrhe zbog male količine RAM-a, ovde sve radi super sa Touchwiz-om i nema potrebe za root-om i flashovanjem ROM-ova. Eto, toliko...

svi koji se žale imaju g900f
g900h nema problema kao gore pomenuti...srediće se to, ni ios8 nije odma radio "savršeno"

Prilozi

• Screenshot_2015-02-25-10-05-23.png
    Screenshot_2015-02-25-10-05-23.png
    90.4 KB · Pregleda: 179
Može neka preporuka za password manager sa podrškom za čitač otisaka prsta? Free varijanta mi treba.

uploadfromtaptalk1424912497833.png

Odradio sam sinoc update preko Odina na ovaj zadnji BTU rom... Mada mi je ostao XEO csc... Ima mute, ali ima i 4G opciju, do sada nisam ovo imao.... Samo mi fali jos 4G mreža... I na ovom build-u-koliko sam danas mogao da primetim, čuju me kad se javim na prvu, tako da, bih rekao da je taj bug sredjen... Naravno posle flesovanja, odradio wipe, ne prepustam stvari slučaju [emoji4]

Da li je neko imao problema sa serverom medija,nenormalno crpi bateriju i zagreva telefon,i da li neko zna kako se gasi ?

97e4d9247fd172d3734949afe3fad031.jpg

47214a6f474fad3bdb913be99f0e27dc.jpg

Meni je tu pomoglo to što sam izvadio SD card i vratio.
Nešto se tripuje oko nekog fajla verovatno

Mislim da ne možeš da znaš dal je isto sve dok skroz ne napuniš telefon. Onda proveri dal se pojavljuje media server.

Vrh Dno