Šta je novo?

Koji Antivirus preporucujete?

I ja dajem glas za "360", stvarno dobro radi i ne usporava rad.
 
360 je zaista neprikosnoven, ali SVE ima u 1 programu, svaka cas` :)
 
Da li koristi neko od vas comodo av? :)
Jesam li ja lud, ili aplikacije koje on detektuje nikako ne mogu da se instaliraju?
Hoću da instaliram Opera Mobile Simulator /na poslu gde imam eset, nema problema/, a kući nikako.
Ni gašenje real time av niti potpuni exit nisu pomogli. Čak sam instalaciju dodao na whitelist i ništa.
 
Poslednja izmena:
Stavi da manuelno biraš šta da radi s fajlovima. I proveri da li ga izoluje u sandbox.
 
Ja sam ga neko vreme koristio i na kraju obrisao, pobrljavio mi je komp totalno, aj sve radilo kako treba ali kad trebam nesto da obrisem nije mi dozvoljavalo, kao nemam ovlascenje bla bla o_O . Sve zivo cackao i nisam uspeo da sredim, onda sam uspeo nekako i da pokupim neki virus... i na kraju mi dozlogrdilo i obrisem ga totalno, snimim novi win i snimim 360 i tjt.
 
Da li koristi neko od vas comodo av? :)
Jesam li ja lud, ili aplikacije koje on detektuje nikako ne mogu da se instaliraju?
Isključi Auto Sandbox, ja to odmah uradim i posle nema tih problema.

Inače, koristim Comodo na svim kompovima na poslu već godinu dana (WinXP) i za sada nemam nikakve primedbe.
 
Auto-sandbox mu je glavna zaštita, s toga je ne treba generalno isključiti!
 
Nema šta da odluči. Comodo centrira svoju zaštitu oko izolacije i virtuelizacije. Kako ne bi bio zavisan od potpisa, i ima slabije potpise generalno.
 
Nema šta da odluči.
:laugh:
Kako, bre, to misliš? Naravno da svako može sam da odluči koji nivo zaštite mu treba.

Eto, ja ne koristim sandbox (od kad se to pojavilo i u Comodo-u i u Avast-u) i teško da će me nešto naterati da koristim, pošto ja smatram da je zaštita koju ta opcija pruža manja dobit od smaranja. Ti (verovatno i Comodo i Avast) ne smatraš da je tako, i ja to poštujem, ali ipak ne prihvatam :)
 
Za Avast je manje bitna, jer mu to nije osnova zaštite. Za Comodo jeste, shvataš šta hoću da kažem?
 
Naravno da shvatam, ali ipak mislim da je Comodo i bez sandboxa sasvim OK zaštita. Sve što sam mu podmetnuo tokom neke vrste testiranja otkrio je na vreme.
 
Drugari ima jedan mali bug 360, naime, kad idem na full check on mi nakon "popravke" sve odradi kako treba, medjutim kad ocu da odem na bilo koji sajt (fb,yt,google new page ili shta god otvorio) on mi prikaze brljotinu a ne sajt, totalnu papazjaniju (text,slike,nishta nije na realnom mestu de treba da bude) pa onda moram 5x da refreshujem stranu koju hocu da bi se vrnuo u normalu.
Jel ima spasa za to ?
http://www.dodaj.rs/f/G/US/1WwmHXtB/capture.png
 
Poslednja izmena:
Ja msm da to nema veze sa AV, i meni se desavalo ranije i dok nisam koristio 360. Kod mene se tako uglavnom gubio comodo dragon, ostali pretrazivaci su radili kako treba.
 
Mozda je do interneta jer se dosta drugara danas zali da im cak ni na tel nije radio internet a sto se tice provajdera Sbb Ikom dok ja na Telekomu nisma imao problema za sad
 
100% nije do neta, jer cim zavrshi 360 "fixing" to se desi.
UPDATE:
Velika glupost jer nikako ne mogu u speed up da stavim utorrent na recommended ON, samo na off i kad ukljucim i kad iskljucim na manual nece da mi auto startuje kada res win.
 
Poslednja izmena:
kada antivirus ubaci nešto u karantin, a ja ga izbrišem posle iz karantina, da li to znači da se neće pojavljivati više taj virus?...konkretno zanima me za šta služi opcija"izbriši iz karantina"
pitam jer nisam brisao iz karantina, ovaj screenshot pokazuje da mi je nod32 izbacivao stalno notifikaciju...
 

Prilozi

  • virus.jpg
    virus.jpg
    24.5 KB · Pregleda: 120
Da, trajno ga briše. Imaš i opciju da vrati fajl nazad, odnosno da više ne bude u karantinu ako je pogrešno detektovao. Nemoj da pomešaš opcije.
 
hvala...koliko sam izguglo ovo je autokm lek za win 8.1...pošto sam posle telefonski aktiviro, ne treba mi, svakako ću ga obrisati iz karantina
 
Ovih dana bih trebao da predjem na KAV IS 2015 sa NIS 2014 (oba oridji)... Ima li neko iskustva sa Kasperkim tj kako se pokazao do sada i da li je moguce "dovoljno" ocistiti Nortona iz sistema sa onim njihom uninstallerom ili mi pak ne gine reinstalacija?

Pitam posto na 2 Win7 masine koristim NIS 2014 koje nemaju problema, na trecoj Win 8.1 koji je imao McAfee i trenutno je u opstem raspadu i verovatno ce morati da padne reinstall sistema ako ne uspem je ocistim koliko toliko...

Kako inace funkcionise onaj sistem za 3 korisnika/licence kod Kasperskog (KIS 2015) i koliko je kasnije Kasperski povoljan kada se vrsi produzavanje ili apgrejd?
 
U principu je dobar, ali težak pa ako je slabiji računar nije preporučljivo. Norton treba da se čisti lako. Nisam ga koristio par godina, ali tada nije bio problem, ne znam što bi sad bio...
 
Kakav je Microsoft Security Essential ? Jel koristi neko?
 
Kakav je Microsoft Security Essential ? Jel koristi neko?

Najbolji! U Win8 se zove Defender, dolazi preinstaliran, pa ne mora nikakav dodatni antivirus da se instalira. Za razliku od ostalih stoji u pozadini i ne pravi buku.
 
Ja koristim Eset Smart Security 8 I lepo me služi. Tu je i Malware Bytes Anti Malware.
 
Vrh Dno