Šta je novo?

Mobilni do 450e

Requiem

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2010
Poena
159
Do 450e, nov, ništa preko toga.

Telefon bih koristio najviše za pozive, poruke kao i surfovanje, umereno korišćenje dok nešto da menjam, modujem, custom rom i ostala 'customizacija' niti znam da radim niti me zanima.

Iako kažem umereno korišćenje podrazumevam da telefon većinu vremena bude priključen na internet, osvetljenje da bude na nekih 50% sve vreme, tako da mi je bitna baterija. Poređenja radi, ja trenutno imam iPhone 5 na kojem nisam zadovoljan baterijom koju moram puniti minimum jednom dnevno.

Nije mi bitan ni preteran broj aplikacija, u smislu da skidam svašta i isprobavam, bitne su mi aplikacije kao što su one za vesti ( Blic, b92 itd. ) , YouTube, Viber, Skype ( bitna je prednja kamera kao i kvalitet zvučnika na mobilnom ), dok igrice ne igram - naravno da ću probati neku ali u suštini ne igram igrice.

Što se tiče poziva tu mi je bitan kvalitet prijema zvuka prilikom razgovora koji je kod iPhone 5 srednja žalost.

Tako da sumirano sve to, bitan je kvalitet prijema, dobro optimizovan brauzer ( kod prethodnog androida se često dešavalo da 'zakuca' prilikom pretrage ), baterija , kamera mi nije najbitniji faktor ali naravno da je bitna - osnovne funkcije koje će što bolje funkcionisati u lepom obliku ( znači izgled je bitna stavka ).

Od telefona koje sam ja gledao zapazio sam Htc One m8 i čini mi se da je to najbolji telefon za ove pare, prema specifikacijama ( ne razumem ultrapiksele ali gledao sam neke fotografije slikane pomoću njega i to mi je sasvim dovoljno što se kamere tiče, zvučnici su odlični, kvalitet prijema ne mogu znati, izrada je takođe fantastična ( mada mi se čini lepša kod m7 ) za razliku od Samsungovih telefona koji mi deluju kao plastične igračke ( nemam ništa protiv proizvođača ali mi se izgled ne sviđa ) tako da ne bih voleo da kupim S4, S5 ili koji već Galaxy spada u 450e ).

Tu je i G3 za koji mi kratko kažu da ima bolju kameru i bolji ekran od G2 ( koji sam koristio ) ali zato manju bateriju. Pa sad ako je razlika samo u tome onda ispada bolje uzeti G2 nego G3, a ne verujem da je tako ?

Lumia telefone nisam gledao ( tj jesam ali ima ih mnogo tako da teško mogu da propratim jer inače ne pratim tržište telefona ) ali naravno mogu i one doći u obzir, taj Windows market ima manje aplikacija ali verujem da ima one osnovne koje meni trebaju tako da to ne bi predstavljao problem kao ni to da se taj sistem ne može mnogo modifikovati ali opet ja to ne radim. Jedino što oni jeftiniji modeli takođe deluju kao plastične igračkice.

Hvala unapred svima na predlozima 🙂

Zašto bi mi čekanje bilo teško ? Nije mi neophodan novi telefon da bi udarao selfije i slike onoga što jedem, već je došlo vreme da menjam trenutni mobilni za neki funkcionalniji . Ja još uvek imam mobilni, menjanje telefona je danas, u Srbiji ipak luksuz, tako da mi nije teško da sačekam i dobro procenim šta ću kupiti, nije tih 450e palo sa neba ... Bilo bi teško da trenutno uopšte nemam mobilni.
Vidiš kako filozofiram 😀

Za LG G Flex 2 će prosečni serbski konzument sa preteranim ukusom za elegantnost pomisliti da mi se iskrivio u džepu, a ipak mi je najbitnije šta će misliti okolina, zar ne ? 😀

Lepo izgleda ( generalno nismo naviknuti na zakrivljene modele ali lepo izgleda ) specifikacije su dobre, moraću da se informišem više o ovom modelu. Piše da će izaći krajem februara / početkom marta, nije to daleko.

Samo da ne bude ovih problema kao za G3 i slično, gde moram da sam modujem i svašta nešto čačkam da bi sve radilo, treba meni nešto skroz funkcionalno čim ga izvadim iz kutije.

Skoro sam siguran da ce u pocetku biti skuplji od 450e...mada mozes i da sacekas da mu padne cena, mada onda mozes opet da sacekas i neki flex 3 i tako u krug 😉

Mani se LG-a. Čak i taj flex 2 koji ima najnoviji i najbolji cpu stuca, sve ti jasno kakav je LG i njihov softver. Mislim ako hoćeš da se nerviras što stuca ili ako hoćeš kamera da ti radi, pa onda root, pa onda mod, pa onda fix, pa onda podešavanje.

Mislim prelaziš sa iPhone-a gde sve radi kako bog zapoveda. Zato si i dobio ove rezultate koje si dobio M8 ili Z3.

Naravno, oni su tu još uvek kao prve dve opcije, s tim što sam našao druga koji ima Z3 pa ćemo se videti za nekoliko dana da isprobam i njega. Mada sve su to androidi, plašim se da ne bude kucanja kao na LG.

Da, prelazim sa iPhone, možda bih ostao pri iPhone odnosno šestici da ne preteruju sa cenom a za manje pare ima boljih telefona. Nisam zavisnik od jabučice pa da samo to guram, bez obzira što je jabučica simbol imanja a većina koji imaju šesticu rade na poslovima gde im je plata trećina cene tog telefona, dižu kredite za isti i ostali ograničeni postpuci ... to ja kažem za moje okruženje, i nije relevantno za temu ali eto.

Čisto rekoh da sagledam i taj Flex, ali eto bagovaće i on a i biće cena verovatno veća od 450e, kako mi kažete, tako da i dalje ostajem pri M8 / Z3.

Poslednja izmena:
Nece kostati previse najavkjena cena oko 699 dolara,kod nas ce mu jako brzo pasti cena
To o bagovima ,ne znam sta bih rekao a da nekoga ne uvredim.....
Tako da moj savet ostaje da sacekas,jer ce gore dva navedena modela pokidati u svakom smislu

Mani se LG-a. Čak i taj flex 2 koji ima najnoviji i najbolji cpu stuca, sve ti jasno kakav je LG i njihov softver. Mislim ako hoćeš da se nerviras što stuca ili ako hoćeš kamera da ti radi, pa onda root, pa onda mod, pa onda fix, pa onda podešavanje.

Mislim prelaziš sa iPhone-a gde sve radi kako bog zapoveda. Zato si i dobio ove rezultate koje si dobio M8 ili Z3.
Ma ne pali ljude sa tom pričom 🙂
LG je izmislio softver za Samsung + što ti ostane garancija kada rutuješ telefon...

Poslednja izmena:
^ svako ko je ''neutralan'' i ko u poslednjih 15 god prati taj deo IT-a zna da je LG samo bleda kopija Samsunga, posebno u softverskom smislu :d nasli su koga ce da kopiraju :d

A ko se lozi da je LG ''inovator'' ili HQ proizvodjac :d :d :zgran:.. e taj je u zescoj zabludi ili je ''juce'' kupio prvi iole bolji fon, verovatno zaslepljen minimal bezelima koji su uz nebuloznu 2k rez. najvise sto je LG uradio u poslednjih par godina a u isto vreme ti min. bezeli i 2l rez. su korisni kao sibica u sahari :d

Poslednja izmena:
Aj sada. Jeste lg truba ali isto tako se moze prozvati sony..

Od xperie z do sada( z3 a verovatno i z4) imaju isti android skin i izgled telefona. Meni to nije normalno.. Lg se makar trudi.
I licno po meni lg g3 je jedan od najlepsih plastikanera na trzistu.

Poslednja izmena:
^ sve zavisi ko kako gleda na to, za dete koje se lozi na min bezele i 2k rez. LG je inovator :smoke: a sony i samsung stagnatori :d :d a obe kompanije su institucija za tostere iz LG

I da, LG se ''trudi'' pa napravi losiji fon od G2 :d :d a sony sa svakom novom generacijom kida prethodnu 😉

Poslednja izmena:
Aj sada. Jeste lg truba ali isto tako se moze prozvati sony..
Od xperie z do sada( z3 a verovatno i z4) imaju isti android skin i izgled telefona. Meni to nije normalno.. Lg se makar trudi.
Meni nije normalno da se odlican telefon zbog skina i oblika/dizajna proglasava losim/nenormalnim!?? Hej, zbog skina i oblika!?? :d
Meni je normalno da se brzina, kolicina memorije, sjajan ekran i baterija ko nuklearni reaktor smatraju presudnim karakteristikama.

Istina. Ali je ovo bio odgovor na inovacije kopiranje itd itd.

Peglaju jedan isti dizajn vec 2 ipo godine.. Ostali se makar trude da promene nesto,pa i taj lg( dugmici pozadi,laser fokus,dupli tap itd)

Ne kazem da je z3 los telefon,cak mislim da je jedan od boljih. Ali neki ljudi nikada nekim kompanijama ne nadju manu a neke konstantno pljuju.. Kao da su zamenece direktora sonija,samsung itd itd

Poslednja izmena:
@ marti ^ dobrodosao na forum 21. veka gde je inovacija 1mm bezel i 500ppi pa makar telefon radio kao android iz 2012 :d :d

digmici posadi,laser fokus,dupli tap itd)

Ma idi bre, ne zna se sta je veca i korisnija inovacija 🙂

Poslednja izmena:
Koja je to inovacija sonija od prve z do ovamo ?

Edit: ipak ne moras da odgovoris ,ne bih opet sa tobom u raspravu. 🙂 Fanboizam je bolest

Poslednja izmena:
Ako je fanbojizam bolest (a jeste) a sta je to KORISNO LG uradio? :d :d nemoj samo da napises 1mm bezel i 2k rez, molim te, ipak smo na IT a ne na kurir forumu 😉 Pa lg-u vodeci model 2014 radi losije od G2 i ima losiju autonomiju, o cemu mi pricamo uopste!? :d

A sta je sony inovacija pitaj martija koji nije bench klinac i koji koristi dslr u kombinaciji sa tim Z3 😉 sony inovacije ce cuti/videti korisnici sa kvalitenim slusalicama i foto/video, PS4 opremom, za pocetak 🙂 Naravno to se danas ne ceni, zato i imamo samsung kao No1 🙂 kao sto ljudi kupuju fiat/alfu/daciu a ne hondu/subaru koji ih jedu za dorucak :d

Peglaju jedan isti dizajn vec 2 ipo godine.. Ostali se makar trude da promene nesto,

Tacno, sony cigla dizajn smara. Ali bar je premium i uspesan od samog pocetka pa i nema mnogo toga da se menja, za razliku od nekih koji dalje lutaju i kopiraju druge u tom dizajnerskom beznadju 🙂 pa je onda i htc ruzan a samsung alpha/note vrh :d

Poslednja izmena:
A onda je covpa zavio cokoladu u 2k foliju i 1mm bezel. Nachi Inovacija b'ate :d

Volim ja Soni samo ne kao proizvođača mobilnih telefona 😀

Što se tiče LG softvera - kao neko ko je imao G2 telefon (sa G3 softverom), a sada ima Samsung Note 4 tvrdim da je LG softver ( od G3 modela) mnogo-mnogo bolji od glavnog konkurenta.

Funkcionalniji, lepši + nema KNOX buđavi - pa ne izgubiš garanciju ako rutuješ telefon!!!

Osim softvera i podrška je bolja, npr G3 model je među prvima dobio Lolipop update dok npr duplo skuplji Note 4 ni da čuje...
Tako da zaboravite predrasude i napamet naučene pesmice već gledajte stvari realno 🙂

LG od G2/G3 modela je jedno (što i pokazuje prodaja i profit), a neki stariji modeli su drugo.

ps. Evo sad videh da je počeo da stiže Lollipop na LG G2 (nov sa garancijom 230 €) - identičan softver kao G3 model 🙂
Šta dalje da pričamo!

Poslednja izmena:
Pa i S4 ima Lollipop i to isti kao novi modeli. I još nema memory leak kao LG 😀
Pa valjda je normalno da je isti sw, neće valjda dva razvijati?!

Pa da, ja bih pre kupio S4 Exynos nego G2 tacnije pre bih kupio alcatel za 100e nego G2 jer bar mogu da razgovaram ko coek a da me cuju jasno i glasno :d

Poslednja izmena:
Koja je to inovacija sonija od prve z do ovamo? Edit: ipak ne moras da odgovoris ,ne bih opet sa tobom u raspravu. 🙂 Fanboizam je bolest
Pise se, a i cita se, fanbojizam! Nadam se da ne govoris finansiski, memoria, Srbia i slicno.
Ja sam toliko brendova telefona u zivotu promenio, toliko brendova foto opreme (celih sistema, ako uopste znas sta to znaci, trenutno u kuci 3 sistema) da je fanbojizam definitivno poslednja stvar koja se za mene moze reci. Uzimam i koristim samo ono sto je best bang for buck a meni, u mom poslu/hobiju to trenutno radi i zavrsava Z3. Iskreno, za razliku od vecine dece, dokolichara i tehnomasturbatora, ja korstim telefon za nesto vise od qrchenja po kaficima i fasciniranja mikroletnica po seoskim vasharima!
Osecam jak bol u predelu prepona za UI, za ugao vidljivosti, za faking dizajn, za inovacije, za firme i sta god a ti pricas. Kakve bre inovacije, kakav sw, sta treba mobilni da radi? Da kontrolise lansiranje na Mars. Gde su granice tehnomasturbacije a gde stvarne i realne primene tehnologije. Svako koristi ono sto mu odgovara ili za sta ima para. Reci kako je jedan truba a drugi do jaja govori samo o mladosti, emocijama, visku testosterona i manjku iskustva/pameti. Jel o tome mi pricamo ovde, jel ima pameti molicu lepo.

Čuj, G2 i S4 ne smeju da budu u istoj rečenici 😀
Pa kad je S4 bolji već skoro 15 dana kako je izašao LP, a za G2? 🙂

A i kamera radi out of the box, ne moras da hakujes i fixeve ubacujes da bi nešto radilo.

Jeste svakako S4 i G2 ne mogu u istoj rečenici,jer jedan telefon radi, dok drugi kad kupiš moraš da fixujes, pa tek onda da radi 😀

Mnogo je grdan + dolazi sa kilo smeća + čuveni knox da sredi garanciju 😀

Evo sad dolaskom lollipop-a na G2 ne treba potrošiti ni tih 10 minuta na instaliranje jedne aplikacije za kameru jer je isti softver kao na G3-i...

Bez zezanja svojevremeno više njih mi je nudilo zamenu za G2 + njihovu doplatu i normalno nisam pristao.

E da zaboravih bateriju da spomenem 😀

Kad dodje zvaničan lollipop za G2 možemo da pričamo, a ne Korejski port 🙂 tako da još nije stigao za G2 😉

Širis dezinformacije, ccc 🙂

Nazad
Vrh Dno