Šta je novo?

Underworld: Ascendant (Ultima Underworld 3)

đone.papaja

Poštovan
Učlanjen(a)
30.01.2015
Poena
54
http://www.ign.com/articles/2015/02/04/otherside-launches-kickstarter-for-underworld-ascendant
https://www.kickstarter.com/projects/othersidegames/underworld-ascendant
Kickstarter za novi RPG autora Ultima serijala. Već su skupili skoro polovinu tražene sume.

In 1992, Ultima Underworld changed the rules of what a fantasy RPG could be. It introduced the concept of 3D immersion, a player-authored experience, and a richly dynamic world to explore. Its influence led to a whole generation of games such as Thief, Deus Ex, BioShock, Skyrim, and Dragon Age.
Underworld has been hidden away in the deepest vaults of its publisher for two decades. Only now have the original creators unchained the franchise, freeing it to innovate yet again.
Backing the game grants you unprecedented front row access to the creation of the next epoch of this storied masterpiece, Underworld Ascendant. With your help, here's a glimpse at what we can together build:

Exquisitely Realized Underworld – Plunge into The Stygian Abyss: dark, ripe with dangers, full of ancient secrets to discover. A vast subterranean fantasy world made startlingly real and alive.

Dynamic Factions – Become embroiled in an epic plot, as rival factions vie for dominance in struggles that ebb and flow across The Stygian Abyss. Your choices will alter the outcome in subtle and dramatic ways.

Improvisation Engine – Delight in player-authored gameplay taken to a whole new level, with a suite of technologies that empower you to solve challenges with astonishing ingenuity. Be the ‘MacGyver’ of a fantasy world.

Hero to Call Your Own – Jump right in as a Fighter, Thief or Mage. Then as your Avatar grows, freely mix and match across any skills to develop a unique hero, tailored to your style of play.

Pushing Boundaries – Stretch Goals will innovate on co-op play with a friend; letting you build your own corner of The Stygian Abyss; and more.

Richard Garriott je skoro imao neku kickstarter kampanju za Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues, za koju su skupili oko $2 miliona. Ovo veze nema sa njim, ali vidim da se pojavljuju neka imena koja su svojevremeno radila u Looking Glass-u. Ne znam, iskreno, ono malo in game footage-a koje su pustili deluju ocajno.

Looking Glass, zar nisu to oni sto su napravili prva dva Thiefa, toliko losija u svakom pogledu od savrsene cetvorke?

Ovo mi je bio jedan od, ako ne i prvi RPG koji sam igrao tako da sam backovao, mada sam prilično skeptičan po pitanju ovih KS projekata. Ovo mi je deseti prilog, a od toga sam do sada igrao možda 3, a i od toga sve nešto polu-dovršeno. Broken Sword je ja mislim jedini koji je komplet izašao do sada.

2261936-kickstarterpennyarcade.jpg

Svaki novi KS za nastavak/rimejk neke matore video igre sve više liči na ovo.
Ne znam, iskreno, ono malo in game footage-a koje su pustili deluju ocajno.
Iz nekog razloga koriste onaj Unity raspad za first person igru. Bilo bi čudo da ne izgleda očajno.😀

Može stara verzija da se igra preko dosboxa na androidu.

Poslednja izmena:
Arx Fatalis je u sustini duhovni nastavak Ultima Underworlda. Po mom misljenju, uz Gothic 1 & 2, jedna od najboljih rpg igara. Bolje da tvorci Arx Fatalisa prave nastavak :d

Bolje da tvorci Arx Fatalisa prave nastavak
To bi bilo dobro. Ako bi se nastavio odma posle keca jedan deo igre bi se sigurno odvijao na površini...

Poslednja izmena:
Arx Fatalis je u sustini duhovni nastavak Ultima Underworlda. Po mom misljenju, uz Gothic 1 & 2, jedna od najboljih rpg igara. Bolje da tvorci Arx Fatalisa prave nastavak :d

Mnogi Dark Souls smatraju duhovnim naslednikom Arc Fatalisa. 🙂

Rekao bih da se čovek šali na račun cele priče o "duhovnim naslednicima".😀

Pa Arx Fatalis su pravili sa ciljem da bude jedan od Ultima nastavaka, ali nisu dobili licencu ili tako nešto.
Arkane Studios have stated that Arx Fatalis was intended to be Ultima Underworld III, however they could not obtain a license for the UW name.

Poslednja izmena:
*****avam se bre! 😀 Muka mi je vise od termina "duhovni naslednik", "remake pod palicom duhovnog tvorca tog i tog serijala", "revamp kultne igre". ***. godinama vise nista originalno u gaming industriji. Tuzno je sto je jedini nacin da danasnji developeri skupe poene kod publike upravo konstatno pominjanje nekih "starih dobrih vremena" i vracanje "istim", a ovamo gameplay nikad tuplji i jednostavniji...

Ne znam kakve veze to sto si napisao ima sa igrom starom 13 godina koja je pomenuta u kontekstu naslednika igre koja je stara 20 godina.
A pri tome ima i prilicno inovativan gameplay (sistem magija npr).

I Gothic i Arx Fatalis su planirani da budu Ultima nastavci, i pravljeni su po tom kalupu. E sad, da li su jednostavnije igre od Ultime ne mogu da kažem, jer nisam igrao Ultimu, ali od današnjih igara i standarda su eonima daleko kada je reč o kompleksnosti gameplaya.

Za Shroud of the Avatar kažu da je pored stare ekipe iz Ultime okupio i neke likove iz stare Piranha Bytes, kao i Mike Hoga... ali MMO igra ***...

Liči malo na Risen1, engine i grafika.

Poslednja izmena:
Ne znam kakve veze to sto si napisao ima sa igrom starom 13 godina koja je pomenuta u kontekstu naslednika igre koja je stara 20 godina.
A pri tome ima i prilicno inovativan gameplay (sistem magija npr).

Pomenuo sam u kontekstu ove, upravo najavljene, igre. Kreatori ce garantovano da se pozivaju i na Ultimu i na Arx Fatalis i na prva dva Thiefa, ne bi li prodali ovo cudo, a ono sto moze da se vidi u klipu sa kickstarter stranice izgleda, blago receno, tragikomicno.

Sa grafičkog aspekta ovo je meni dovoljno za imerziju, tj. zadovoljavajuće, ionako je to jedan od najmanje bitnih elemenata za ovakvu igru, neke druge stvari su bitnije.

Slazem se. Ja bih npr. bez razmisljanja iskesirao 20 evra za ekspanziju za Gothic 2 sa 20-30 sati gameplaya. Taj endzin mi je i vise nego dovoljan (zapravo je i danas neprevazidjen na nekim poljima) da se uzivim ako su ostali elementi igre na nivou.

Ako pričate o Shroud of The Avatar enginu video sam na jednom klipu da ima i plivanja, a negde sam bio pročitao da će biti ubačeno i slobodno penjanje. Ako se malo bolje pogleda, face i dizajn likova su skoro isti kao i u R1.... trčanje i kako drži štit isto.

Shroud of the Avatar Swimming and Elves

Poslednja izmena:
a ono sto moze da se vidi u klipu sa kickstarter stranice izgleda, blago receno, tragikomicno.
To je samo demonstracija, koristili su gomilu generičkih Unity asseta...
Bolje pročitaj nešto od onoga što su najavili, to je ono što je važno.

Novi update, Warren Spector će učestvovati u razvoju kao savetnik
https://www.kickstarter.com/projects/othersidegames/underworld-ascendant/posts/1128323
Also wanted to introduce you to Warren Spector, who I’ve had the enormous pleasure to collaborate with since the 1980’s. Warren was our Producer on the original Underworlds, and worked at LookingGlass as well. He may be best known as the creative vision behind Deus Ex, and more recently Epic Mickey. Warren has never been timid to challenge conventional thinking about game design, and as a creative advisor to our team he keeps us on our toes.

Nazad
Vrh Dno