Šta je novo?

1155 ili 1150?

Independent

Cenjen
Učlanjen(a)
11.07.2012
Poena
152
Da li se isplati uzeti neku jeftinu 1155 ploču i naći polovan i5 za oko 100e ili da gledam samo 1150 i Haswell procesore? Koliko vidim i nije neka razlika izmedju starijih i novijih generacija.

Cilj mi je da prodjem što jeftinije a da opet imam bolje perfomanse od trenutnog sklopa (otključan Athlon II x3 i AM3 (ne +) ploča).

Naravno u performansama nema bitne razlike, Ivy isto zavrsava posao.
Haswell nemas ispod 130e polovan, a za te pare mozes da uzmes Ivy i maticnu.

Zasto da ne. Razlika je samo u radnom taktu. Najbolje je da uzmes K varijantu, ali je to skupo i dalje, secam se da sam 2011/12-te pazario 2500K za 13hiljada tada polovan! A danas ga neces naci ispod 15-16K polovan. :)
Koji god da uzmes, bices miran, ako vec neces K varijantu, onda bolje da imas malo veci radni takt procesora.

koje igre planiras da igras?jer za neke ne bi bilo razlike izmedju g3258 i najnamunjenijeg i7,negde i athloni mogu da zavrse pos'o,negde stvarno treba bar sendi/ajvi i5...

@umart
Ne igram se mnogo, planiram i to da svedem na minimum, ali jednostavno hoću nešto bolje i brže.
Nisam ništa menjao godinama. :d Treba ovo prodati na vreme, posle od toga nema velike vajde.

Ako vi već tako mislite, da uzmem za početak jedan g3258 pa kasnije na i5. Druga solucija su polovnjaci 1155.

Poslednja izmena:
vijaj polovan 1155 za smesne pare ispadnu.

...evo da se i ja upisem ovde.Imadoh socket 1150, do skoro sa Celeronom G1840.
Plojka je umrla pa sam uzeo komplet Socket 1155 sa takodje Celeronom G550.
Samo da napisem da nikakve razlike u radu nema,potpuno su identicni,mislim i na brzinu i na temperature.
Eto...

Nazad
Vrh Dno