Šta je novo?

Vip Usb Modem Problem!

KingSRB

Poštovan
Učlanjen(a)
25.09.2014
Poena
69
Poz hackeri ;-) jedno strucno pitanje za sve vas forumase.
Naime stvar t.j problem je u sledecem imam VIP-ov usb modem i neki paket neta na njemu medjutim to nije toliko vazno elem, dosad sam ga koristio na laptopu i racunaru kucnom medjutim stvar je sledeca hteo bi da modem upalim u TP Linkov modem koji podrzava 3g usb modeme, ruter je oznake TL-MR3420.
532f4fe4f267b9c179156fbeca230299.jpg

Ono konkretno sto me zeza neznam kako da podesim modem kad upalim taj vipov usb u njega imaju 3g podesavanja zvao sam vip i bio direktno kod njih medjutim oni nece da mi daju podesavanja iz gpupog razloga tipa nemogu da garantuju protok ako ja ukljucim njihov usb modem u ruter nece biti deklarisane brzine koje oni isporucuju ukratko BULSHIT jel kao i sama njihova mreza e sad ako je neko imao iskustva da deli vezu sa usb modema preko rutera i ako zna sta u koje polje da ukucam bio bih mu veoma zahvalan znaci ako jedan android moze da deli net vezu moze i ruter koji je puno kvalitetniji i koji radi samo to ostaje jos samo ta podesavanja da upisem i da probam da li radi mislim da ako neko zna nebi trebalo biti nikakvih problema u pitanju su podesavanja za vipovu mrezu. Unapred hvala svima na bilo kakavoj pomoci.
prilazem sliku koja podesavanja su mi potrebna.
4bb7e9f62bbf600e19ae2a8f799556b9.jpg

Probaj u polje Dial Number da stavis *99#, pa vidi jel hoce...

Da li taj Tp link zvanično podržava taj 3g modem? Ja htedoh ovih dana da kupim takav nekakav ruter za moj Telenor Huawei modem, ali ispostavilo se da nigde nije podržan.

Da li taj Tp link zvanično podržava taj 3g modem? Ja htedoh ovih dana da kupim takav nekakav ruter za moj Telenor Huawei modem, ali ispostavilo se da nigde nije podržan.
Pa MR3420 TPlink zvanično podrzava 3g+ veze znaci DA ! Jedino je stvar u podesavanjima , ima i na njihovom sajtu da se skinu podesavanja za mreze strane naravno ali nema za vip mrezu *** ali ni to nije problem posto kao sto se sa slike vidi ima rucno podesavanje ali neznam koja su valda ce se naci neko da zna [emoji4]
*99***1# to probaj za dial number da ukucas. http://prntscr.com/61mi55
E hvala će da probam cim dodjem kuci ali bi mi trebala i DNS adresa kontam bar "Primary"

Jesi probao Google-ove 8.8.8.8 i 8.8.4.4?:)

Ej nisam te probao trenutno radim cim stignem kuci probavam. Hvala!

Pa MR3420 TPlink zvanično podrzava 3g+ veze znaci DA !
Jeste da ruter podržava 3g, ali jesli li OVDE proverio da li je taj tvoj model USB modema podržan na tom ruteru?
Imao sam taj ruter i lepo je radio sa Vip karticom i Huawei E353 koji je takođe kupljen u Vip. Na mestu Dial number sam stavljao *99#, ostalo sve kao na njihovom sajtu.

Jeste da ruter podržava 3g, ali jesli li OVDE proverio da li je taj tvoj model USB modema podržan na tom ruteru?
E lave hvala ti puno [emoji4] sve sam proverio ruter podrzava taj neki usb modem iz vipa oznaka mu je E3131 ali moram frimware da upgredujem e sad skinuo sam za moj ruter verziju frimware-a al sta sad kako da ga nadogradim sto bi rekli ako moze jos ta pomoc [emoji6] pretpostavljam da nije neka teska , i mukotrpna operacija [emoji4] . Ako jos neko zna neka mi pomogne hvala svima unapred!

Cim dodjem kuci cu da probam nazalost bice kasno al sutra javljam rezultat mislim da nece biti problema nema tu nista poslebno koliko vidim hvala jos jedared stvarno si mi pomogao s vaka cast [emoji4]

Pa trebalo bi u Sytem tools>Firmware upgrade>Choose file, onda odabereš taj koji si skinuo, pa klik na Upgrade.

Ej uradio sam sve i, sve proslo ok kao i na snimku extra i probam medjutim i dalje nece da se konektuje cak sam stavio i Authentication type pod PAP(opciju koju pre updejta nisam imao sad sam dobio [emoji4] ) neznam dal su mi dobri DNS pocinju sa 202 i 211 a, ako neko zna IPv4 di upisujem i na kraju dal mozda rucno da unesem fajl od Usb Modema posto nemam vise ideja ono na Upload modem file ili...!
Sve mi stoji ok ali nece da se konektuje ili da nadjem negde otkljucan taj stariji Usb modem nisam pametan [emoji20]

Auth ne treba da bude nista koliko znam (None) za VIP.

Sta ti kaze konkretno? Kad kliknes Connect na onoj slici izbaci gresku, ili se tu konektuje, ali nemas net, sta znaci nemas net, itd?
Probaj da upises Googleove DNSove u oba polja ako samo nemas net na racunaru/telefonu (sta god se konektuje na ruter)

Meni nije jasno što onda neće. Ja se ne sećam da sam bilo šta upisivao DNS Servers. Ne znam jeli ima neke veze; ne mogu da budem siguran, ali mislim da sam za državu stavljao Austria.

Auth ne treba da bude nista koliko znam (None) za VIP.

Sta ti kaze konkretno? Kad kliknes Connect na onoj slici izbaci gresku, ili se tu konektuje, ali nemas net, sta znaci nemas net, itd?
Probaj da upises Googleove DNSove u oba
Pa na telefonu "Auth" stoji "PAP" pa sam za nedaj boze i to stavio posto sam sa Upgrade-om rutera dobio i tu opciju kontam nemoze da smeta jel..!
Nekaze nista sad kad sam nadogradio freamware uopste kad ukucam rucno podesavanja nedaje ni conect ni disconext u poljima za podesavanje rucno oba polja su mi zamrčena(postoje ali nisu dostupna hebemli ga) kad ukucam rucno ono sve iz predhodnih postova [emoji20] !
Probacu jos te Googlove DNS-ove mada gubim nadu polako mislim sta je to toliko komplikovano!

Meni nije jasno što onda neće. Ja se ne sećam da sam bilo šta upisivao DNS Servers. Ne znam jeli ima neke veze; ne mogu da budem siguran, ali mislim da sam za državu stavljao Austria.
Će da probam i ovako mada hmmm.....

Postaviću scr danas da vidite samo da stignem *** poso pa i nedeljom!

Poslednja izmena:
Danas čovek od posla nemoze ništa stići ali...eo konačn uspeh da snimim scr ekrana dakle situacija je sledeća:
I dalje neprepoznaje modem [emoji20]
081b91d1c4e1fb4aa14df19b47215212.jpg

A ovo je situacija na ekranu i ruter kad kliknem na "save" stalno rifrešuje(svakih 10tak sek) stranicu(kontam pokusava da upali modem)
ali avaj nikako da se konektuje [emoji20]
c032c0fcce90b43d120d5fd56fa2fb03.jpg

Neznam vise kako da ga nateram da proradi !?!?!

Pa MR3420 TPlink zvanično podrzava 3g+ veze znaci DA ! Jedino je stvar u podesavanjima , ima i na njihovom sajtu da se skinu podesavanja za mreze strane naravno ali nema za vip mrezu *** ali ni to nije problem posto kao sto se sa slike vidi ima rucno podesavanje ali neznam koja su valda ce se naci neko da zna [emoji4]

E hvala će da probam cim dodjem kuci ali bi mi trebala i DNS adresa kontam bar "Primary"
Da podržava ali ako taj tvoj 3G modem nije na spisku podržanih uredjaja onda neće raditi. Koja je oznaka 3G modema?
I ako ga nema na zvanicnoj listi podrzanih uredjaja možeš odavde skinuti .bin file za njega ako ga nadjes: http://www.tp-link.com/en/support/3g/

S vaka čast lave evo skinuo sam bin fajl usb modem je bio odma drugi na listi E3131 pa cu sutra odma isprobati jos to mi je ostalo prakticno ili ako i ovo bas neupali a nadam se da ce upaliti ostaje mi da kupim neki stariji tip usb modema ali otkljucanog i onda nema sta vise . Hvala jos jedared nadam se da cu sutra stici pa cu javiti rez... [emoji6]

Poslednja izmena:
E pa lepo da covek odlepi nece ni rucno unosenje :mad: ?!?
Nego ono sto meni vise nije jasno zasto neprepoznaje tacnije nece da identifikuje modem
evo na slici:
modem.jpg
a lepo se vidi da modem postoji u ruteru:
mozda se nekako selektuje il sta vec mada neznam kako evo fotke:
modem-2.jpg
I neznam zasto nisam dobio pod zemljama Hrvatsku i mrezu HR Tmobile sobzirom da je to model i samog USB Modema :wall:
modem-3.jpg
mislim lepo se vidi prosirenje zemalja dobio sam bar oko 15stak zemalja novih sa updejtom freamware-a
ali sa ubacivanjem rucno "BIN" fajla nisam dobio ama bas nista sem sto on kao to izlista ali na prethodnim slikama se vidi situacija ali nista nemogu da uradim sa tim neda ni da se kao selektuje
evo ponovicu sliku:
modem-2.jpg

I za kraj evo pod da uzmemo "Austria" nista ni od tog podesavanja korisno se nije desilo :trust:
evo slike ni sa tim automatskim podesavanjima nece mislim stvarno ?!?!?!
modem-4.jpg
pfffffffff i sta sad?!?!?!? sta da radim ljudi imali jos neko podesavanje ili neka zackoljica koju sam mozda propustio hmmmmm....
i, jos jedna stvar me cudi zasto su mi stalno zamrceni dugmici "conect" i "disconect" nisam pametan mada vidim da vrti on rifresuje stranicu da se konektuje ali badava :(

Pomagajte ljudi da sam malo mladji sad bi izgazio ovaj Vipov USB modem i narucio sebi stariji neki i zavrsio pricu ali vremena se promenula jel para sve manje a i ajd da vidim dal se znanje ipak isplati ;)

Imao sam isti router i Telenor 7.2 mbps modem. Ne secam se modela. Najpre nije mogao da prepozna modem ali posle unošenja bin file prepoznalo ga je i automatski se konektovao preko njega. Uradi reset routera ponovo unesi bin file i sacekaj nekih 5 minuta da prepozna modem.

Na ovoj listi taj model modema nije podržan http://www.tp-link.com/en/support/3g-comp-list/?model=tl-mr3420&location=1963

Jedino rešenje jeste da ubaciš neki drugi firmware u taj ruter, a rešenje je na http://ofmodemsandmen.com/index.html

Takođe pogledaj koja ti je verzija Firmware za model TL-MR3420 MR3420_status_first.jpg i imaš ovde da skineš nanoviju verziju koja ispravlja bagove http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-MR3420

Vodi računa da pročitaš tačnu oznaku sa donje nalepnice jer postoje dve verzije V1 i V2.

Evo i ovde smernice oko Huawei E3131 i kako odraditi podršku https://forum.lowyat.net/topic/2657510/+1080

Poslednja izmena:
Na ovoj listi taj model modema nije podržan

Vodi računa da pročitaš tačnu oznaku sa donje nalepnice jer postoje dve verzije V1 i V2.

Iiiii na kraju sta reci istina ali ne da Mr 4320 nepodrzava taj E3131 nego moj model Mr3420 je hardverske verzije 1 a vec sledeci pod istom oznakom bez 7g i hardverske verzije v2 podrzava taj usb 3131 [emoji20] !
Dakle koji sam baksuz neverujem [emoji6] ostaje mi samo da uzmem(kad i ako bude keša) stariji Usb modul bilo koji sa liste i da zavrsim posao kakva steta mada u svakom slucaju osvezio sam ruter novim freamwer-om(iskreno nebi dalje da ga maltretiram i ubacujem jos u njega nesto) [emoji4] i naucio ponesto ako nista drugo [emoji41] . Hvala vam svima na iscrpnoj pomoci [emoji2] ipak cu skupljati pare za neki stariji otkljucan usb modem sa liste pa kad bude bice sta reci misterija je resena .

Eto ti brdo 7.2 mbps modema u oglasima za 800-1000 din. Pogledaj na kupujem-prodajem.

"Iz Srbije" nije od pomoci ni tebi ni meni. Imam 2. VIP modem, mozda bi on radio na tom krljavom TP Linku. Zato sam i pitao odakle si.

"Iz Srbije" nije od pomoci ni tebi ni meni. Imam 2. VIP
Posalji ponudu u p.m pa cu da vidim dal podrzava i dali mi cena odgovara [emoji6] .
Ajde de derane sto se odma ljutis mozda smo i komsije a nemamo pojma [emoji2] iz vojvodine sam !
mozda bi on radio na tom krljavom TP Linku..
Sto napljuva ruter nije on los brate mili ruter ko ruter pregazilo ga vreme(mada jos je on dobar) nemamo svi za najnoviju mega giga tech ultra novo jel.... [emoji41]

Posalji ponudu u p.m pa cu da vidim dal podrzava i dali mi cena odgovara [emoji6] .
Ajde de derane sto se odma ljutis mozda smo i komsije a nemamo pojma [emoji2] iz vojvodine sam !

Sto napljuva ruter nije on los brate mili ruter ko ruter pregazilo ga vreme(mada jos je on dobar) nemamo svi za najnoviju mega giga tech ultra novo jel.... [emoji41]
Ruter koji ja imam, u stvari adsl ruter, nije uopste nov. Nalazi se u prodaji od 2011., isto kao i taj tp link. Nije uopste probirljiv. Radi sa adsl-om, kablovskim modemom i bilo kojim usb modemom za mobilnu mrezu.
Nemam ponudu, nudio sam 2./svoj modem samo za probu. Jedino sto nismo bas bliske komsije.

Bas steta vidim BG ti pise ma nema veze opusteno evo upravo vijam jedan usb modem starije generacije cekam da lik spusti cenu sa 1500din(poskupeli neopravdano) !
a sto se rutera tice ni moj nije probirljiv sve zive radnje radi(konekcije podrzava cak je u jednom momentu opsluzivao 3 masine i dva wirles uredjaja svi preko komektovani u isto vreme "wan" ) sem te funkcije usb povezivanja jer je iz 2008g(cestitam mu sobzirom da mu je 7godina) i hardverske verzije 1.0 verovatno mu neleze(nije kompatabilan) ovi najnoviji usb modemi za 4g povezivanje ali resenje postoji tako da ako ti naleti neki neki stariji usb modem prijavi u p.m pa ce se dogovorimo ;)

Vrh Dno