Izgleda da firmware update nije resio problem:
http://www.guru3d.com/news-story/sa...till-suffering-from-read-speed-slowdowns.html
Kod mene takođe nema problema sa performansama.
Kod NAND-a je generalno problem sa tim da ćelije gube napon (charge) tokom vremena, pa kontroler ima više problema da iščita podatke kaji dugo stoje.
Problem koji su imali ovde na ovom linku koji si ti dao je da su podaci upisani na SSD, koji je posle isključen i stojao više od 3 meseca van računara, nije uključivan i van napajanja. SSD generalno, pogotovu TLC, nije baš idealan medij za cold storage, ali se ovi problemi ne bi trebali javljati tokom normalne upotrebe.
Pogledajte prilog 161333 sve ok kod mene, stavio sam taj update zadnji odavno i od tad nemam problema..
Jel to kaci samo 840 EVO?
Onda je valjda ok uzeti 850 EVO.
To san i pretpostavio, inace planiram igre kad instaliram da namestim da budu na hdd ne na ssd, na ssd buce samo windows i programa drugo nista moze i jedna igra drugo nista torente kad spustam idu hdd ne na ssdboot je brzi kao i ulazak u windows , instalacije igara/programa je brza. Mada 120 gb je za mene malo prostora - sad igra zna da uzme 50gb.
Neko moje prvo iskustvo sa 120gb, pa bilo mi je skoro pa isto kao i hdd iz jednostavnog razloga jer nisam obracao paznju, posle sam prodao ssd i ostao na hdd - ubi me drljanje po hdd ubrzo uzeh 250-tku![]()
Hvala to mi jw i trebalo otamu si mi rekle da si ga upgredovali na najnovi firmware inace mi jw u bios hdd standard staveno na achiVerovatno ce trebati i nov firmware za 840-tku zbog ranijih problema, ako si pratio znas o cemu je rec. (tako da to ne bi bilo lose odraditi dok ti je sistem na hdd-u)
A posle toga skini hdd :
U bios stavi ACHI, instaliraj sistem, ako imas intel - obavezno instaliraj IRST(intel rapid storage technology), takodje instaliraj samsung magacian - tu imas vise opcija za os optimization - dovoljno jedan klik misa![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari