Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ljudi jedno pitanje...mozda je malo glupo ali :d

Imam win 7 i hteo bih drugi put dati sansu win 8 da ga instaliram pa me zanima da li obe particije moram win 8 ili sadasnja c gde je sistem moze win 8 a d sa programima i filmovima da ostane win 7?
Mada odgovor vec znam verovatno da ne moze,sta predlazete obzirom da sam win 8 imao nekih 1h i odmah ga obrisao jer se nisam nikako snasao a tad jos nije bilo licenciranih na netu pa mi non stop javljalo da registrujem itd...znaci sta mislite za nekog ko obozava win 7 i odlicno se snalazi sa njim,da li da pokusava prelaziti na win i kakvih bi koristi imao i prednosti sem mozda malo lepseg izgleda?
BTW ne igram igre na kompu ako je to bitno...
Moze bez problema, dual boot.
Win 8 je nesto brzi, mozda bi ti win 10 vise legao?

Zasto se meni nista ne desava kada ga instaliram? Treba li jos neka stvarcica da se odradi? Evo guglam i nikako da ugledam moj problem...
Pošto je free varijanta - moraš sam da skineš neophodne simbole za dwmcore.dll i udwm.dll sa Microsoft servera. Mada, bilo je skriptova koji to odrade sami za ranije verzije.

Da li su driveri za Win8 kompatibilni sa Win8.1?

Uglavnom jesu.

Ljudi treba mi vasa pomoc!!!

Pa kolega mi je doneo jedan lap top da mu reinstaliram windows i da mu stavim isti Win 8 jer za njega ima legalnu licencu a kako je cuo da ce windows 10 da bude besplatan sada je poblenavio i hoce da vidi jel sada moze ovaj win 8 da prebaci na 8.1 sa istom lincencom a da nista ne plati. Tipa da se uradi update sistema posto on je to sve iskljucio u windowsu da mu se negomilaju nepotrebne stvari.

Jel ima tu neke pomoci ili proso voz?

EDIT:

Nego jel mozda moze da se skine sa neta 8.1 win a da se iskoristi ova licenca koju vec ima?

Poslednja izmena:
na svako pitanje je odgovor: da,moze.win skines sa msdn-a i iskoristis licencu.

Imam jedan problem, primetio sam da mi u Event Viewer-u pod Aplication stoji često Error sa sledećom sadržinom: "The program backgroundTaskHost.exe version 6.3.9600.16384 stopped interacting with Windows and was closed."

Dalje u tom error prozoru stoji sledeća poruka: "Faulting package full name: Facebook.Facebook_1.4.0.9_x64__8xx8rvfyw5nnt
Faulting package-relative application ID: App"

S tim što se deo posle znaka " : " često menja, nekada je to Facebook, nekada Tapatalk i sl.

Takođe sam primetio i sledeću grešku (error) ali dosta ređe od gore nevedne, ona glasi:

"The program wwahost.exe version 6.3.9600.17031 stopped interacting with Windows and was closed"

Samo da napomenem da imam instalirane metro app za Facebook i Tapatalk i da laptop nije stalno konektovan na net, već po potrebi.

Laptop radi normalno, nisam primetio nikakav problem.

Da li ima razloga za brigu ?

@M@jkl, ne, sve radi normalno, nikakav force close. FB metro app uredno šalje notifikacije, tapatalk radi besprekorno, u samom radu kako tih app tako i računara ništa nisam primetio, sve radi normalno, ali eto ovaj error se često pojavljuje u event vivewr-u.

Postoji jedan problem na jednom laptopu od druga,ima HP 255 sa w 8.1 os,ali od danas neće da se uključi tj izbacuje poruku "Faliure configuring windows updates.Dont turn off computer",do čega je problem,vadio sam mu bateriju ulazio u BIOS,ali ništa..Hitno pomoć

Malopre sam uradio master reset ili kako se to već naziva windowsu :). Prilikom instalacije drajvera za štampač stane na computing space requirements. Da li je neko mozda imao slicnih problema?

Tako stoji već vise od sat vremena.

Pre resetovanja na fab instalirao sam bez problema. ImageUploadedByTapatalk1423163642.088473.jpg

Kakve veze ima nije piraterija podici system restore sa Windows 8.1 fleskom , piraterija je kada se aktivira sa kmspico i slicno...

Kakve veze ima nije piraterija podici system restore sa Windows 8.1 fleskom , piraterija je kada se aktivira sa kmspico i slicno...
Znaci jedini je nacin da skinem sa neta windows 8.1 i odradim system restore.Uzgred kada sam izasao iz BIOSA dobio sam meni u metro stilu sa ponudjenim opcijama Continue Boot,to sam probao,ali nista,Troubleshoot,Restart Windows i clear and instal windows,nesto u tom fazonu za ovo poslednje

Moras naci restore point sa datumom pre nego nego sto je nastao problem sa windows update , posto ne mozes uci u Windows onda na taj nacin udji u system restore...

Valjda je u troubleshoot ne mogu da se setim:

fixedbyvonnie-windows-8-advanced-startup.png

11879d1353866589-system-restore-how-do-windows-8-a-advanced-options.jpg

Desni klik na M1400_WIN_DRV_v058.exe pa properties i stavi na compitability Windows vista service pack 2!

I dalje se isto desava. Probao sam i druge ali isto. Posto je prvi put prošla instalacija pretpostavljam da fali neka biblioteka.

Instaliraj manuelno u device manager driver evo uploadovao sam ti: http://www74.zippyshare.com/v/PIKT3PNO/file.html sehr4a64.inf je bitan za instalaciju , valjda znas kako se instalira preko device manager?

Znam kako se instalira. Video sam da nakon otpakivanja postoji folder driver. Hvala u svakom slučaju.

Uspeo sam da instaliram a evo i kako. ugasio sam sve procese koji nisu sistemski i uspešno je instalirao. Jedan od programa koji dolazi uz uređaj je pravio zbrku.

Upitanju je uređaj Lenovo miix 2 ako još nekom zatreba.

Ima li preporuka koji clean tool da stavim na 8.1? (Ne mislim na malware clean, nego na ono kao ccleaner itd...)

Poslednja izmena:
Vrh Dno