Šta je novo?

i5 4440 vs fx8350, ili ipak RAM?

Uf ala preterujete u temi FX jeste već stara arhitektura ali nažalost dovoljna je. Meni je prvom krivo što AMD nije konkurent Intelu ali jednostavno za gaming jeste dovoljan i nemožete to da pišete (neki pišu).
Bio bi realan kolko mogu ukoliko možete da sklopite Intel i5 4xxx za 200eu sa MB uzmite, ukoliko je AMD Fx 8 core jeftinije zašto da ne i ako je 2015god.
Budimo realni taj FX naklokovan može da gura i GTX970 i 290x nemojmo da zbunjujemo ljude naravno i slabije GPU.
Jednostavno FX nema budućnost i to je njegov problem Amd nema planove za novi desktop CPU i Intel je uzeo primat do daljnjeg...

Ja ću biti samo realan i reći ću da meni THUBAN još obavlja posao i nema igre koja mi secka tako da nemojte da preterujete da svima treba 4770K ili 5820K i sl.

Sve preko I5 i FX 8.... za igre je po meni bacanje para ako je u pitanju 1920x1080 gaming .

Uzimanje racunara za igranje igrica je bacanje para :D

Kada smo vec kod bacanja novca, takve radnje nam sve cesce namecu.
Zeleo sam kupiti novu konfiguraciju, licno odabrati komponente, ali, sada to necu uciniti.
I5 procesor 4690k se po najnizoj ceni od 28 i po hiljada dinara moze pronaci u e**ju. Cene iz dana u dan rastu.
Vise mi na pamet ne pada da kupim novi racunar. Umesto da bude suprotno, kod nas je obrnuto.
Pomenucu da je isti taj procesor kostao nepunih 25 hiljada dinara u e**ju kao najjeftinijem.
Mogu zamisliti samo koliko kosta u WW-nu, GGtronu....
Suludost.

Zakljucak glasi: U ovim trenucima je Intel bolji, ali je i skuplji. Skuplji vise nego sto bi trebalo da bude.
AMD je isplativija opcija.
Srbija je zemlja u kojoj vlast ima bezvlasce.

To je nista, U2414h monitor je kostao i 26k, sad kosta 35k u toj istoj radnji na G.
Cene rastu suludo.

Raste dolar ljudi u odnosu na € cjene rastu u nabavci logicno da je u radnjama takvo stanje, nista cudno bice jos skuplje.

Raste dolar, al marze su zelenaske, pa pogledaj cijenu koju je intel preporucio za maloprodaju, racunaj da ga uvoznici dobijaju bar 30% jeftinije, a u prodaju ide 30% skuplje nego sto je preporucena cijena, derikoze.

Ti to ozbiljno pitas? Zagarantovana cena, cena ispod koje ne moze biti? Stvarno imas cudno misljenje o tome kako to ide.

U bosni dobavljac odredjuje najnizu maloprodajnu cijenu ispod koje se ne smije prodavati, jednom te opomene, drugi put zavrsena saradnja, drugar mi drzi maloprodaju 15 godina i cim drasticno spusti cijenu za neki artikal odmah ga prijave drugi prodavci i ovi iz ct npr. dolaze da provjere i traze da se cijena vrati, ovo ti je 100% tacno, e sad kako je u srbiji ne znam.

Hehe, kad drugarima iz srbije kazem Srbija je ipak drzava, oni mi se smiju, a jeste realno, mi smo afrika za vas.

To se zove nelojalna konkurencija. I svuda se reguliše, bolje ili gore. Jer tako može da dođe velika firma, spusti cene toliko da gubi na njima, uništi konkurenciju i dobije monopol, koji se višestruko isplati kasnije. Mada toga naravno ima i ovako, samo suptilnije.

Clipboard01.jpg
1evro = 320 forinti . cena je sa madjarskim pdv-om.

Poslednja izmena:
Dolar je u tom periodu ojacao 15% u odnosu na EUR, tako da ovo ima itekako logike, 15% gore zbog kursa i 5% dole zbog pojeftinjenja tehnologije i eto nas na 10% visoj ceni u eur nego u avgustu 2014.

dakle mi koji smo odradili apgrejd u novembru/decembru sve nogama u gujzicu? :)

Kod nas su prodavci ko benzinske, dok cijena dolara/nafte raste oni se toga drze ko pijani plota, kad pocne da pada godinu dana pricaju kako imaju stare zalihe, a kad je rasla nisu imali :).

Davno nisam pratio cene pa rekoh da bacim pogled, dakle, ploca + CPU + 4gb rama iz potpisa sada kostaju tacno 3000din vise nego kad sam ih kupio u avgustu 2013. godine.. ludilo..

to tako treba :D

monopol intela ?

nema više duge kose, svi sad crnu masku nose.

[youtube]fXAFEY-XQAw[/youtube]

U bosni dobavljac odredjuje najnizu maloprodajnu cijenu ispod koje se ne smije prodavati, jednom te opomene, drugi put zavrsena saradnja, drugar mi drzi maloprodaju 15 godina i cim drasticno spusti cijenu za neki artikal odmah ga prijave drugi prodavci i ovi iz ct npr. dolaze da provjere i traze da se cijena vrati, ovo ti je 100% tacno, e sad kako je u srbiji ne znam.

Ja sam apsolutno za ovaj vid trgovine i načina poslovanja. Ali samo pod jednim uslovom - da dobavljač (uvoznik) ne otvara svoje maloprodaje.
Verujte mi, svima bi bilo bolje i bilo bi regulisanije tržište. Stavi se fiksna marža, svako ima šansu da zaradi i više bi se cenili drugi aspekti koji su, po meni, daleko bitniji kao što su usluga i podrška.
Pa bi se prodavci zbog potencijalno veće zarade potrudili da zaposle stručnije i ljubaznije osoblje a kupac bi znao vrednost robe i mogao da je naručuje od firme sa kojom ima najbolja iskustva.

Ovo iz iskustva govorim. Monopolizam i nelojalna konkurencija su ubili naše tržište. Trka za "dinar manje" je dovela do toga da se uz pad cena sprovodi žrtvovanje svih ostalih stvari.

Clipboard01.jpg
fx-8350 ,155e ,18.350din.

Poslednja izmena:
sumnjam
vise ce da znaci low end quad core procesorima nego FX-u

Izvinite drugari sto nisam citao svih 30 strana, interesuje me samo prakticna razlika izmedju ova dva CPUa. Msm laik sam za ove stvari, i stvar logike kaze da prednost ima AMD (vise jezgra, tredova, kes...), ali opet svi hvale intel, zasto?

Ako kvarim temu slobodno mi prosledite PP

Vrh Dno