Šta je novo?

Sony Xperia Z4

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa osnovni i najveci izvor prihoda su im osiguranje i muzika/filmovi.

I ja mislim,navijam za njega 🙂

In the states, the device will come with 4GB of RAM; in Europe and Asia, the phone will feature 3GB of the stuff.

Ako im je ovo taktika da privuku Amere onda imam da im pozelim sve najgore.

Gore od trenutnog ne može ;-)

Mislim da će biti fora qhd ekran uz 4gb a 1080p uz 3gb. Što nije loše ako razlika u ceni bude oko 100e i ako to budu "jedine" razlike

Ne vidim ovakvu vest kod drugih bugara 🙂 tesko da ce predstaviti Z4 U i C na mwc.

Izbacuju flagship modele na svakih 6 meseci i baš sada kada je najpotrebnije njih nema, malo mi nisu jasni ali dobro. 😀

Da,lepo si to napisao. Sada kada se lomi trziste u martu njih nema 🙂

Bas los tajming imaju...

Nije to do njih toliko koliko je do toga da je SD810 tezak fail od procesora i nikako ne radi kako treba u ovom trenutku kada je vreme vec polako da se stancuju ti telefoni. 🙂
Cak sam procitao vest negde da ce Qualcomm da modifikuje SD810 za S6, a takodje vest da ce Samsung da ide na Exynos potvrdjuje to da je SD810 propast. 🙂

Poslednja izmena:
Videcemo sta ce htc uraditi. Ja licno u ove price ne verujem, za opo je ionako pre 2 meseca receno da izlazi u q3 a samsung moguce da to prica ne bi li skroz opravdao prelazak na exynos.

Cak sta vise ovi na pocketnow sajtu su rekli da nista cudno kod g flex 2 nisu primetili. A dosta su ga drndali.

Zna se odavno da su za sve sony modele od XZ informacije curele samo tako a sto se Z4 tice postoje samo nagadjanja specifikacije i par onih rendera/slika sumnjive verodostojnosti tako da mi je bilo malo sumnjivo. Posle onog hakerskog napada navodno se video Z4, ko zna mozda i jeste ali je pitanje kada ce biti predstavljen i sa kojim cipsetom.

Za S810 se odavno prica da ima neke probleme, pa onda od skoro da ce biti modifikovan za S6 itd tako da je sve moguce.

Ali i pored toga sony mobile menadzment je prilicno diskutabilan (dobrim delom i retardiran :d) pa im predstoji jos tezi period ako ne izbace Z4 na mwc.

Ako se ispostavi da je S810 polu-fail to ce biti potvrda da je potreban jos jedan jak igrac na tom polju, nije mi jasno zasto samsung ne prodaje exynose drugim proizvodjacima, na taj nacin bi zaradili dosta a i xda exy. zajednica bi se povecala sto je svima u interesu (osim qualcomm-u 😉) Nije sad exynos nesto specijalno bolji od zmaja ali glupo je da sve zavisi od tog cipseta i (ne)sposobnosti qualcomm-a.

G Flex 2 ima FHD ekran i mozda ima neki limit sto se CPU/GPU usage tice, Samsung ima dobru saradnju sa Qualcomm-om i ne znam zasto bi opravdavali prelazak na Exynos kad je vec bilo dogovoreno da ce da koriste 810, Samsung im je najveci potrosac a s obzirom da Samsung radi cipove i za druge posebno sad za Apple mislim da nece ni moci da proizvedu dovoljnu kolicinu Exynos-a.

Mozda stvarno sve to ima veze sa rezolucijom displeja jer htc (za sada) sigurno izbacuje M9 sa S810 i 1080p ekranom a za oppo/sony/samsung se pominju odlaganja/verzije sa exynos-om a najavljeni su sa 2k ekranima.

Poznato je da jos na G3 kad se telefon malo vise ugrije, ne dozvoljava brigtness da ide do 100% i smanjuje se automatski.
Takodje mnogi kazu da se desava i throttling kod visokih temperatura.

Pa zmaj je poznat po throttlingu ,to im nije nista strano 🙂

I s600,s800 i s801 pate od toga. Iako su u njima njihova krait jezgra.

U prevodu q'comm nije sposoban za trendove nebulozne 2k rezolucije.

Ili ako se oni izbace iz price - 2k rezolucija je NAJVECA glupost ikada na smart telefonima. Na uredjajima sa ekranima preko 6'' ima smisla, na manjim displejima ne.

Slazem se. Jedna od najvecih lazi i gluposti u mobilnoj industriji.

Vrlo je moguce da ce sony sad morati da izbaci osvezenu verziju Z3 da bi ostali koliko-toliko u igri, npr sa S805 i 1080p ekranom i vecom baterijom uz malo noviji senzor i jos neke promenjene sitnice samo sto takav telefon ne bi smeo da se zove Z4 vec da se doda S na naziv aktuelnog modela.

I eto, taj telefon bi bio munjevito brz sa lajt skinom, s805 i 1080p ekranom, mogli bi da odigraju na kartu nekih boljih mikrofona, zvucnika, dual led blica itd + bi autonomija bila brutalna ali bi u svakom slucaju doziveli fail jer:

1- to nije telefon sa S810
2- nema 2K rezoluciju, omg why?! :S:🙁 rofl fail :laugh:

:d :d

U svakom slucaju uopste mi se ne svidja situacija sa tim zmaj cipsetom i bagovotim android 5.0+ apdejtom. Nije ni cudo sto se apple razbija od prodaje sa telefonima koji hw nisu bolji od vodecih androida a jos imaju i baterije iz 2013. Da je WP krsteniji OS ovo bi im bila velika sansa ali mislim da nece moci da ugroze android u nekoj vecoj meri.

Poslednja izmena:
Koji ms te spopao.. 🙂 izbace verziju 10 koja je identicna kao 8.1.. Oni su tek u teskom bunilu..

Def ce ova i kraj prosle godine biti u znaku jabuke..

Prema onome sto se do sada videlo taj apdejt opusteno moze da nosi oznaku 8.3, plafon 🙂

Ja bih pre 8.1.1 :d

Cisto da se nadovezem na HSV-a...

Qualcomm trenutno gura na "brute force" proizvodnju svojih "Zmajcek" procesora bez nekih drasticno velikih poboljsanja performansi i imaju ozbiljnih problema sa svakom sledecom generacijom procesora (hence one "osvezene" verzija s800-801)-doduse oni cak rade samo dizajn dok im cipove izradjuju/proizvode Sammy/TSMC/Global nesto.

Trenutno Sammy i TSMC imaju problema sa proizvodnjom u 16nm tehnologiji... Skoro sam bas procitao (jos uvek su glasine) da Intel trenutno jedini ima mogucnosti da proizvodi u 14nm ili 16nm (mozda i 10nm, nisam bas u toku) tehnologiji sa drasticnim povecanjem performansi i jos vecim smanjenjem potrosnje (ujedno i grejanja) i da postoji mogucnost da ce 2016/2017 (ako se odluce da da udju na trziste, mozda cak i sa 7nm tada) bukvalno pocistiti Qualcomm i ostale proizvodjace na trzistu jer su/ce biti u stanju da proizvode 2 noda (nanometra) ispred svih ostalih proizvodjaca u tom trenutku.

Vec je bilo nekog suskanja da pazljivo razmatraju situaciju na mobilnom trzistu, da su spremni da udju/vrate se u igru i da je vrlo verovatno da ce uskoro poceti da proizvode cipove za sledecu Jabuku (navodno su vec u pregovorima), tako da ako se to obistini Intel ce vrlo verovatno postati glavni igrac na trzistu sto se proizvodnje cipova/procesora za smartfonove tice... A ne treba pricati koliki veliki deo kolaca Jabuka donosi+ sto ce verovatno i drugi OEM-ovi morati da povuku potez da koriste Intelove cipove jer ne smeju da dozvole da njihovi uredjaji koriste inferiorniji cip od konkurencije odnosno da nije najaktuelniji na trzistu...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno