Šta je novo?

Smart TV, HDD i mreza

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
665
Mozda je bilo vec reci o ovome, ali ne uspeh da nadjem.
Da li je moguce pristupiti kroz mrezu HDD-u nakacenom na smart tv preko USB?
Znaci da li neki od novijih smart tv moze da kazem sharuje HDD na mrezi?
poz

To niko ne može da ti kaže ovako napamet, zavisi od televizora, tj implementacije njegovog softvera. Tehnički je moguće, a mislim i da ih ima koji to mogu. Moj BD plejer ima DLNA server koji vide i TV i PC, a mislim i da ga ima moj TV (Panasonik Viera) ali tu funkcionalnost nisam koristio.

Poslednja izmena:
DLNA je protokol. Za ostvarivanje veze potrebno je imati DLNA server, koji servira medija fajlove, i DLNA klijent koji povlači od servera željeni sadržaj. Kada se u specifikaciji smart televizora spominje podrška za DLNA pod tim se uglavnom podrazumeva da TV poseduje DLNA klijent. Da li neki TV i koji ima DLNA server to moraš da vidiš sa prodajom.

Čak i da nađeš TV sa takvom funkcionalnošću, ugrađeni DLNA server će biti oskudnih mogućnosti i slabe kompatibilnosti, tako da ne vidim neku poentu u tome. Šta ti zapravo pokušavaš da uradiš? Ako si zamislio da ti televizor strimuje tv program preko DLNA odmah zaboravi, to ne radi tako.

Poslednja izmena:
Da napravim fileserver na TV. AKo vec budem imao smart TV i na njega nakacim USB HDD, zasto ne bi bio i fileserver (tacnije slike i filmovi) kao najcesce ukljuceni uredjaj.

morao bi taj TV da radi sa Sambom ili bar FTP,sto cisto sumnjam da ces moci...

A kome ćeš to da serviraš?! Ideš u drugu sobu da upališ TV da bi gledao slike na mobilnom telefonu?!
confused0074.gif

Da li si ti svestan da DLNA server i USB port danas imaju i WiFi ruteri? O kućnim NAS-ovima da i ne govorim. Malo si "zastranio". :d

znam ja da DLNA nema veze ni sa SMB ni sa FTP....kolko citam ,covek hoce da mu TV bude Server,a ne klient,pa da sa nakacenog Harda na TV,vuce fajlove na druge uredjaje....mislim da to ne moze,jer je u TV opcija da TV bude klient,pa da on vidi DLNA servere na kompu.NAS-u...
mozda na Samsung TV uz pomoc SamyGO....kazem mozda:)

Poslednja izmena:
Ne vidim zašto bi moglo, odnosno ko bi i zašto tako nešto implementirao? Svaki Android uređaj i noviji WiFi ruter sa USB portom ima DLNA server koji je dostupan u celoj lokalnoj mreži. Zašto bi neko morao da upali TV da bi pogledao nešto na tabletu?!

pa naravno da je nelogicno....
ja sam svojevremeno imao neki Mrezni Hard,koji je bio nakacen na TV,ali preko USB-a(tada nisam imao SmartTV,vec Obican neki LG lcd)..i imao sam zamisao da filmove koje skinem sa neta,posaljem na taj mrezni hard....nije imalo sanse u isto vreme da bude i u Lan modu,i u USB modu...odustao sam od igre...i onda je dosao prvi AndroidTv....i zavrsena prica..:)

Nazad
Vrh Dno