Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Kako moze da se iskljuci fade in/out kada dizes prozore iz task bar-a i gde ga god ima?

Mislim da je Control Panel -> System -> Advanced System Settings -> Performance.

Ljudi koji antivirus mi preporučujete za Win 8.1 pro 64 bit?

Na sedmici, a činimi se i na XP-u, sam koristio Eset NOD32 Smart Security Busines edition v. 4.0.437, njega sam instalirao i na Win 8.1, on radi, update-uje se, upozorava na potencijalne pretenje i sl. Međutim čitao sam na ovom forumu ( ili na nekom drugom ne mogu da se setim) da ta verzija ne radi dobro na Win 8.1, tj. da je prvi antivirus softver koji je u potpunosti kompatibilan sa Win 8.1 Avast. Instalirao sam free verziju Avasta, ali nešto sumnjam u njegovu zaštitu, nisam primetio da se update-uje, ne upozorava me na potencijalne pretnje kao što to čini Nod32.
Zanima me da li je istina da Eset NOD32 Smart Security Busines edition v. 4.0.437 ne radi doboro na Win 8.1, tj da li mogu njega da koristim?

Na windows compatibility centru kaže da je Ok: http://www.microsoft.com/en-us/wind...s+business&Type=Software&tempOsid=Windows 8.1

Poslednja izmena:
Kupi KIS i zavrsi pricu ;)

vec jace od pola godine na defenderu,uz pop upblocker ekstenzije nemam problema,a nije da se paranoicno pazim,regularno koriscenje.win 8.1 i win 10 tp zadnji build su u pitanju.

Kupi KIS i zavrsi pricu ;)
Rizikujem da ispadnem glup, ali sta je KIS? mozda kaspersky?

Meni je defender skroz OK, ali citam da je los, pa ne znam sta da radim, najradije bih koristio gore pomenuti Nod32.
E sada koji je bolji, free verzija Avasta ili Defender?

Da Kaspresky Internet Security a skracenica je KIS ...Probao sam Defender i nije los al za moje potrebe nije dobar .

Cetvorka je bas matora... koristi i dalje Eset, samo nadji noviju verziju - 7 ili 8.

Kad se setim vijanja kljuceva za ESET... I kad ti kljuc bloiraju, pa trazi novi. Ne znam ni sam sto sam to radio, nije mi ni bio potreban. :D 4 ili 5 godina nisam vise u toj prici o antivirusima. Sve je to isto s*anje i nepotrebno. Defender vise mi iskljucen, nego ukljucen. Ali ako neko misli da mu treba antivirus i nije siguran gde surfuje, onda ok. Mada...

Već godinama koristim Avast free verziju i nikada nisam imao nikakvih problema. Kao i kod bioloških virusa, i u IT-u važi pravilo da je prevencija najbolja zaštita, tj. paziš šta radiš i sve će biti OK.

Kad se setim vijanja kljuceva za ESET... I kad ti kljuc bloiraju, pa trazi novi. Ne znam ni sam sto sam to radio, nije mi ni bio potreban. :D 4 ili 5 godina nisam vise u toj prici o antivirusima. Sve je to isto s*anje i nepotrebno. Defender vise mi iskljucen, nego ukljucen. Ali ako neko misli da mu treba antivirus i nije siguran gde surfuje, onda ok. Mada...

Cudo kako nisi naisao na stvaricu koju jednom instaliras i vise nema zezanja oko kljuceva. :D

ta stvarcica vise ne radi nego sto radi,dodavao,ne dodavao hostove,isto je.po meni najpametnije prvo da se proba sa defenderom,pa ako se bas gomila problema onda da se stavi neko provereno resenje.okej,shvatam da klinci,sveca,tetke,roditelji ne mogu da prate i da paze kao mi,ali majku mu,valjda svi koji su na forumu bar neko vreme znaju osnovno pazenje na netu.

Imam za sada ovu free verziju Avasta, poslužiće dok ne nađem "narodnu" verziju ESET Smart Security 7 ili 8 :)

Imam problem sa sistemom. Ipak, nije to neki veliki problem ali hajde. Imam konfiguraciju Intel Quad Core Q6600 2.4 ghz sa 8 mb kesa, graficka gt 9600 nvidia, ram 2 gb kingston, ploca gigabite. Desi mi se da prilikom prvog paljenja u novom danu sve lepo odradi. Pojavi se radna povrsina. Ne prodje minut i pljas, racunar zakuca. Mis nece ni da mrdne, ne radi nista. Prosto se racunar zamrzne. Prinudjen sam da uradim grub restart. Nakon restarta kao da se nije nista desilo. Danas sam povecao virtualnu memoriju,stavio pod prvom stavkom 2046 a pod drugom 4092 pa cu videti sutra kada ga upalim. Na sta vam pada sumnja u ovom problemu?

Imam problem sa sistemom. Ipak, nije to neki veliki problem ali hajde. Imam konfiguraciju Intel Quad Core Q6600 2.4 ghz sa 8 mb kesa, graficka gt 9600 nvidia, ram 2 gb kingston, ploca gigabite. Desi mi se da prilikom prvog paljenja u novom danu sve lepo odradi. Pojavi se radna povrsina. Ne prodje minut i pljas, racunar zakuca. Mis nece ni da mrdne, ne radi nista. Prosto se racunar zamrzne. Prinudjen sam da uradim grub restart. Nakon restarta kao da se nije nista desilo. Danas sam povecao virtualnu memoriju,stavio pod prvom stavkom 2046 a pod drugom 4092 pa cu videti sutra kada ga upalim. Na sta vam pada sumnja u ovom problemu?

Proveri kakve su temperature.

ta stvarcica vise ne radi nego sto radi,dodavao,ne dodavao hostove,isto je.po meni najpametnije prvo da se proba sa defenderom,pa ako se bas gomila problema onda da se stavi neko provereno resenje.okej,shvatam da klinci,sveca,tetke,roditelji ne mogu da prate i da paze kao mi,ali majku mu,valjda svi koji su na forumu bar neko vreme znaju osnovno pazenje na netu.

Verovatno nije to ta stvarcica.
Nema sta da radi i ne radi, nikakvo dodavanje hostova. Jednom se aktivira i to je to. Vec 5-6 godina koristim taj fix (samo novije verzije fixa, kako je islo od ESET 2 do ESET 7), nikakvih problema i naknadnih aktivacija ili dodavanja.

ako može, na pm, vezano za eset? tnx

Imam samo za ESET 7. Jos nisam poceo da koristim ESET 8, a ne verujem da radi i na njemu.
Javi se na pm ako ti treba.

Poslednja izmena:
e ok,nikad stvarno nisam koristio neki permanentni fiks,samo stvarcicu koja se brine o licencama automatski.

drugari desava mi se jedna vrlo cudna stvar u win 8.1

system restore je ugasen na svim diskovima i svuda je alocirani prostor spusten na minimum (1%) ali cim ja izadjem iz system properties-a na c disk win ostavi restore disableovan ali zato alocirani prostor setuje na 50% i krene da pravi restore pointe

jel ima neko ideju o cemu se radi, apsolutno nikada mi se nista slicno nije desilo

drugari desava mi se jedna vrlo cudna stvar u win 8.1

system restore je ugasen na svim diskovima i svuda je alocirani prostor spusten na minimum (1%) ali cim ja izadjem iz system properties-a na c disk win ostavi restore disableovan ali zato alocirani prostor setuje na 50% i krene da pravi restore pointe

jel ima neko ideju o cemu se radi, apsolutno nikada mi se nista slicno nije desilo

u pitanju je avast i neki njegov deo "deepscreen", za slucaj da se jos neko zapita... :)

@DeRadicci, evo i ovde da ti se zahvalim za link :)

Nego čitam ove zanimljivosti oko Avasta i system restore i vidim da svašta može da bude uzrok pojedinih problema. Imam jedna malo čudan problem sa Win 8.1. Naime kada startujem računara, pojavi se Dell logo (u pitanju je Dell laptop), odmah zatim se pojavi Windows logo i one tačkice koje se vrte u krug, međutim posle toga se pojavi crn ekran, sa kursorom, i tako stoji čitavih 75 sekundi, posle toga se pojavi lock screen gde unesem svoju šifru i normalno se ulogujem u Windows. Interesantno je da za tih 75 sekundi koliko računar miruje, ne čuje se HDD, tj. on ne radi, ne svetli lampica koja označava aktivnosti HDD-a. Moj prvi pik je bio neki problem sa HDD , međutim HD Sentinel, kao i
Check Disk kojim proveravam HDD ne pokazuje nikakvu grešku, sve je normalno. Takođe sam porverio Event viewer da li je on detektovao neku grešku, ništa nema. Laptop radi normalno, ali taj preiod čekanja od čitavih minut i 15 sekundi zna poprilično da iritira. Da napomene da mi je čekirana opcija Fast boot u Power options.

Da li je neko imao sličan problem?

Poslednja izmena:
@DeRadicci, evo i ovde da ti se zahvalim za link :)

Nego čitam ove zanimljivosti oko Avasta i system restore i vidim da svašta može da bude uzrok pojedinih problema. Imam jedna malo čudan problem sa Win 8.1. Naime kada startujem računara, pojavi se Dell logo (u pitanju je Dell laptop), odmah zatim se pojavi Windows logo i one tačkice koje se vrte u krug, međutim posle toga se pojavi crn ekran, sa kursorom, i tako stoji čitavih 75 sekundi, posle toga se pojavi lock screen gde unesem svoju šifru i normalno se ulogujem u Windows. Interesantno je da za tih 75 sekundi koliko računar miruje, ne čuje se HDD, tj. on ne radi, ne svetli lampica koja označava aktivnosti HDD-a. Moj prvi pik je bio neki problem sa HDD , međutim HD Sentinel, kao i
Check Disk kojim proveravam HDD ne pokazuje nikakvu grešku, sve je normalno. Takođe sam porverio Event viewer da li je on detektovao neku grešku, ništa nema. Laptop radi normalno, ali taj preiod čekanja od čitavih minut i 15 sekundi zna poprilično da iritira. Da napomene da mi je čekirana opcija Fast boot u Power options.

Da li je neko imao sličan problem?
Local ili MS account ?

MS account.

AeroGlass provereno radi dobro - novije verzije imaju installer i sve je automatizovano. Nažalost, besplatna verzija stavlja watermark u donji desno ugao desktopa, kao što si rekao - ali licenca je jeftinija od dve kutije cigareta.

Zasto se meni nista ne desava kada ga instaliram? Treba li jos neka stvarcica da se odradi? Evo guglam i nikako da ugledam moj problem...

Postoji posebna verzija sa Win 8, a posebna za Win 8.1, proveri da li si skinuo pravu app.

Postoji posebna verzija sa Win 8, a posebna za Win 8.1, proveri da li si skinuo pravu app

Ljudi jedno pitanje...mozda je malo glupo ali :d

Imam win 7 i hteo bih drugi put dati sansu win 8 da ga instaliram pa me zanima da li obe particije moram win 8 ili sadasnja c gde je sistem moze win 8 a d sa programima i filmovima da ostane win 7?
Mada odgovor vec znam verovatno da ne moze,sta predlazete obzirom da sam win 8 imao nekih 1h i odmah ga obrisao jer se nisam nikako snasao a tad jos nije bilo licenciranih na netu pa mi non stop javljalo da registrujem itd...znaci sta mislite za nekog ko obozava win 7 i odlicno se snalazi sa njim,da li da pokusava prelaziti na win i kakvih bi koristi imao i prednosti sem mozda malo lepseg izgleda?
BTW ne igram igre na kompu ako je to bitno...

I meni je bilo u pocetku malo ono, drugacije na oko ali snasao sam se brzo. Ja sam instalirao par update i lepo radi za sada sem sto me hard povremeno prcka ali sistem je okej. Sad sam na win 8.1 64 bit a bio sam na win 7 32 bit i vidi se razlika u svemu. Brze sve radi.

Vrh Dno