Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Povukao dolare sa Bitstampa u ponedeljak navecer, jutros podigao, novac u dzepu ;)
Tako da se zna provjereno stize kao i ranije Bitstamp radi bez problema :d

Idemo opet dole... ja sam short sa 220$.

Edit: zatvorio short $206 finex... idem malo long sa leverage, proba.

Poslednja izmena:
Nego videste li ovo za cold walete koja je to sad ujdurma

Prevedi druze ako nije problem?

mislim da to znaci da je rano kupio, pa je jos i pozajmio i dokupio po 206 u cilju da proda za visu cenu.

Idemo opet dole... ja sam short sa 220$.

Edit: zatvorio short $206 finex... idem malo long sa leverage, proba.

pozajmio je btc kada je bio 220$ i prodao, pa ga je kupio za 206$ i vratio; i onda je jos pozajmio $ da kupi po 206$ u cilju da ce da proda po visoj ceni. Razlika koja se postigne je zarada. Na shortu je zaradio, ali ovaj long na 206$ se nije isplatio.

Poslednja izmena:
Tako nešto :).
Zatvorio long i mislim da cu da iskuliram ovaj vikend ;)

Evo procitajte ovo nije mi bas naj jasnije ali moze da ozbiljno zamrsi celu pricu http://www.coindesk.com/research-hackers-install-backdoor-bitcoin-cold-storage/

BTC priču više mrse ovakve i slične stvari. Znam da se i sada dešavaju razne prevare i otimačine ali razlika je što je običan novac široko prihvaćen. Omasovljenje BTC-a se neće desiti dok se sam BTC ne dokaže kao bolji i sigurniji od klasičnog fiata i trenutnog elektronskog plaćanja. Neki kažu da suština BTC-a i nije u tome da zameni klasični novac. U tom slučaju običnom čoveku BTC nije zanimljiv i onda nema omasovljavanja koje je i bilo (bar ja mislim) prvobitni cilj samog BTC-a.

Mnogi od nas se bespotrebno opterećuju "teškim pitanjima" jer je većina ovde da uhvati koji dinar kao dodatni izvor prihoda. Ako BTC zaživi u medjunarodnom plaćanju (umesto $ i bez WW3) onda će ostati i po neki BTC za budućnost ali do tada....opustite se i uživajte u rolerkosteru kad ste već rešili da se vozite, nemojte da "vrištite" svaki put kad se krene na dole. :)

Poslednja izmena:
Ovo je totalno los trip, znaci da nijedan novcic nije siguran. Verujem da je problem resiv ali opet... Dok je ovakvih stvari nista ozbiljno se nece desiti godinama. Sigurnost treba da bude na prvom mestu.

Gde je ovaca biće i šišanja... zašto bi bitcoin bio drugačiji?
Pogledajte šta se preko noći desi sa švajcarcima... celo društvo je spremno za jedan reset.

mislim da ce pod hitno morati da se nadje neko hardwersko resenje za wallet

Pa već imaš, recimo Trezor ali je daleko od savršenog

Kada sam pre ucio i shvatao bitcoin, najveci je strah bio neka ovakva greska.
Ovo moze znaciti kraj btc, a samim tim i kraj kriptovaluta.

Evo procitajte ovo nije mi bas naj jasnije ali moze da ozbiljno zamrsi celu pricu http://www.coindesk.com/research-hackers-install-backdoor-bitcoin-cold-storage/
Hteo da pitam na monero temi na btctalku šta misle o ovome, tj da li to kači i XMR, neko me je preduhitrio, tako sa evo odgovora:
" The paper you're linking is about a malicious implementation of ECDSA. It's nothing really new or scary. You can only steal coins of people that generated their cold wallet using your malicious implementation, not steal any wallet created on a sane implementation a posteriori. Monero is obviously not immune to this kind of exploit either. If you assume some part of the crypto primitives are malicious then every crypto-applications that we know would be exploitable."

470+ miliona $ izgubljeno u hakovanjima menjacnica... lepa suma, nema sta...

Prilozi

• B7kKaxdIQAEQbxh.jpg large.jpg
    B7kKaxdIQAEQbxh.jpg large.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 150
neka lepo zaposle prave ljude i nema problema, ali sve lici da su to vlasnici menjacnica i uradili

Mora da ovaj short nejde cim ovoliko plasiraju reciklirane informacije, naravno ako zarazen klijent generise adresu da se ona kasnije moze hackovat... umesto tako da su lepo rekli, rekli su onako da stvore paniku, samo dokaz da vecina sajtova rade za vece trgovce koji i ovake stvari plasiraju, crtaju grafike, itd........ sve u svom licnom interesu

Mora da ovaj short nejde cim ovoliko plasiraju reciklirane informacije, naravno ako zarazen klijent generise adresu da se ona kasnije moze hackovat... umesto tako da su lepo rekli, rekli su onako da stvore paniku, samo dokaz da vecina sajtova rade za vece trgovce koji i ovake stvari plasiraju, crtaju grafike, itd........ sve u svom licnom interesu

Zar mediji ne služe tome....da pišu ono za šta ih plaćaju....gazda te plati i ti pišeš ono što ti kaže...

Ne verujem da ce kraj BTC-a samo ne znam sto kupujete BTC,jos po 200+ ceni.
SUtra ocekujem BTC solidno ispod 200$
Sve preko 150 je mnogo za kupovinu sad kad BTC moze i da ode u zaborav.
Al opet mislim da ce biti ok,al ce ovog puta trebati dosta vremena za rast osim ako se ne desi neko cudo

ko zna, pre neki dan smo videli snagu (volju) da za 10 min bude 40$+, kazu da ce rast krenuti za nekih 6-7 nedelja

Aha, samo neka pice. Bas je lepo kad ustanes ujutru i vidis da je skocila cena. Mogao bih lako da se naviknem na ovo :d

Nazovi ga kako hoces ali je cena za tacno 10 minuta skocila za $15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno