Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Oprosti, ali to se ne radi tako, da se logičan primer da potkrebi tu tvrdnju...
Primer!
Iako nekima lepši za oko, viber vs line!
Line promeni boju pločice pored što ti stavi broj na nju...
Momentalno dobiješ obaveštenje, bez obzira na tip veze...
Kako line radi normalno, onako kako treba...?!
:D

Da vidis ti to, mora da Line koristi neki poseban kod od MS-a pa nudi bolji Experience od Vibera.. Viber je to provalio i nece da razvija dalje svoju app za WP :D sala.

Ono za sta mogu MS da krivim to su njihovi servisi a ne third party apps...

Skype cesto zabada, krene na kompu dolazni poziv a na fonu kasni ili obrnuto, notifikacije isto kad rade kad ne... Pa ono nisam online a navodno zvoni a ne registruje dolazni poziv, doduse kvalitet poziva je vrhunski i retko kad puca veza iako nedeljno pricam i par sati..

Poslednja izmena:
Dobro onda pisi MSu da Viber ne radi kako treba na WP-u i to ce biti podjednako smesno kao da si se pozalio na Chrome koji zabada na Win-u... U oba slucaja po tvojoj logici je kriv MS zbog loseg sistema?

U redu je da se zalis, ali ja bi npr pre koristio kvalitetniju app koja radi super nego onu na koju sam navikao sa proslog sistema. Dobro to je vec stvar adaptacije. A nisi napisao nista za Google apps na WP, to ti netreba?

Mene je Google kvalitetno kao korisnika udaljio od sebe posto koristim MS-ov proizvod. Malo im je smesna ta strategija, opametice se, polako ;)

Tolero je mislio verovatno na ove dugmice, oni su interaktivni ;) nisu samo za gledanje.

652815cf98162e882bde2fc8c2103812.jpg

Neću nikom da pišem, dao sam novac, nisu ni oni meni uplatili novac na račun, lakše mi je da promenim telefon i da se ne nerviram. Razmišljao sam o 930, ali sada ne. Baš ću da čekam nekog mesecima nešto da implementira.

Mislim da @Tolero, nije mislio na to što si ti postavo na slici. I tu ima klikova koliko hoćeš. Prvi klik volume, drugi klik na strelicu da se spuste zvona, treći klik na zvono. To definitivno nije jedan klik.

Google nisam spomeno jer mail, imenik, kalendar rade, sinhronizacija radi momentalno. Na svim platformama mi je to bitno, to ovde radi. Gmaps ima alternativa, ubacio sam, daleko da je to to, ali ima here. Za YT sam kupio metro tube.

Poslednja izmena:
Znas li ti koliko smo mi cekali taj Volume centar :D a ti sad izvoljevas dva klika tri klika, more mnogo si ti razmazen IOS user :D

Wp meni je šou, ko ga je pravio, ne razumem, šta reći, treba mu polomiti ruke, zabraniti pristup bilo čemu što ima veze sa tehnikom. Nadam se da će ubaciti malo logike u wp10 (samo da ne krenu ponovo iz početka).

Zamerke za sada na wp 8.1, na modelu 520.

I dalje ne sklanja obaveštenja sa roletne kada sam ih video, stoje skoro 20min od kako sam ih pročitao:

Evo, registrovao sam se posle 2 godine posete ovom sajtu samo da bih ti odgovorio na tvoju konstataciju vezano za obavestenja :p

1) Nije dovoljno spustiti roletnu da bi OS to racunao kao da si procitao, potrebno je i kliknuti na obavestenje (da bi startovao app) ili swipe na desno ili clear all
2) Takodje sa zive plocice ti nece skinuti ako nisi odradio to pod brojem 1)

3) Zasto tako radi? Zato jer ako imas vise obavestenja od razlicitih aplikacija i ti spustis roletnu on ti skine samo malu ikonicu iz sistemske linije (znaci primio si k znaju) ali da li si procitao sve? Nisi. Procitao si samo kratku poruku sa vibera, a ostao ti sms, mejl itd.

Tako da sledeci put kad ti se nesto ne svidja prvo razmisli zasto je tako uradjeno - meni je potpuno logicno.

Primer: Na sastanku sam u firmi, telefon na vibraciji, stigne obavestenje, spustim roletnu i vidim svasta nesto ali ne mogu tada bas da citam... pogledacu posle sastanka.

Kad stigne sa mesendzera vise poruka od jedne osobe ,kad udjes u mesendzer vidis poruke ,al kad se vratis poruke i dalje stoje u action centru .

Opet kazem, zato jer smatra da ih nisi sve procitao... kliknuo si samo na jednu od njih. Ako hoces da ti skine sve odjednom onda moras da kliknes na naslov aplikacije u action centru.

Ako ne verujes, probaj. ,)

Mislim da @Tolero, nije mislio na to što si ti postavo na slici. I tu ima klikova koliko hoćeš. Prvi klik volume, drugi klik na strelicu da se spuste zvona, treći klik na zvono. To definitivno nije jedan klik.

Ajde molim te izbroj koliko klikova tj. tap-a imas na androidu ili iphonu za isto.

Opet kazem, zato jer smatra da ih nisi sve procitao... kliknuo si samo na jednu od njih. Ako hoces da ti skine sve odjednom onda moras da kliknes na naslov aplikacije u action centru.

Ako ne verujes, probaj. ,)
To sve pada u vodu kada se vidi da default sms i email aplikacije ciste live tile kada se skinu iz notifikacija. Znaci imam 4 maila, svi dugacki, nisam ih procitao, skinem iz notifikacija, live tile cist.
Jednostavno kao i data toogle, mogli su da ubace opciju developerima al nisu jer....ms :)
Nervira me jer su dosta stvari odradili polovicno, ili odrade skroz, a zaborave sitnice poput ovih, ko da nikom nije palo na pamet.

1) Nije dovoljno spustiti roletnu da bi OS to racunao kao da si procitao, potrebno je i kliknuti na obavestenje (da bi startovao app) ili swipe na desno ili clear all

Nije tačno. Redovno svajpujem i brisem sve i ponovo izbacuje pojedine poruke. Pojedine u smislu da mi ortak pošalje tri poruke preko Viber-a ili whtsapp-a i kasnije mi se ponovo pojavi jedna od njih. Zašto samo jedna, pitaj Boga...

Heh, pa to se opet vrtimo u krug.
Taj primer koji si naveo je ugradjen u OS (znaci MS je odradio) a ostali su 3rd party app. Primer ti je upravo dao Coni.

Kad stigne sa mesendzera vise poruka od jedne osobe ,kad udjes u mesendzer vidis poruke ,al kad se vratis poruke i dalje stoje u action centru .

Poruke ne stoje u Action Centru, nego notifikacija o istim sa kratkim preview-om (poruke su zapravo u aplikaciji) Viber, WA ...itd

Ljudi nikako da skapiraju da je brdo app nakaradno uradjeno, nije kako treba i to ih odvraca od sistema, izbor je svakako vas ali nije za sve MS kriv niti moze da razvija sve te app mesto developera. Mislim moze a ko je lud da baca pare na tudje app? Zna se kako funkcionisu app trece strane.

Poslednja izmena:
Ja dosad nisam video da je neko rekao da windows phone ne valja, a da to i argumentuje kako treba...Evo recimo sto se tice deljenja fajlova.Imate npr. file attacher i pomocu njega mozete da saljete attachmente preko email-a(pdf, muzika, video, bilo sta).Slike recimo mozete da uploadujete na onedrive, i onda date link pa nek skida ko hoce.Ima jos jedan mnogo laksi nacin:Ukljucite deljenje interneta, ljudi koji hoce da preuzmu te fajlove se povezu preko WIFI na vas telefon.Otvorite pocket file manager(mozda ima jos aplikacija, ja ovu koristim), izaberete fajl(ove), sta god vam padne napamet, onda send using http.Na vasem telefonu se pojavi qr code, onaj ko hoce da skine skenira ili unese url i krece download(ne trosi internet nikome jer ide koristeci wifi).Sve to veoma brzo i jednostavno.
Isto za pojacavanje zvuka...Sve veoma jednostavno...
Sad ko hoce da ima sve moguce aplikacije koje se pojave, ili google chrome,maps itd, on onda nema razlog da kupuje win, vec treba da kupi android.Kao kad bih ja kupio sportski auto, a onda kazem "ne valja, nema veliki gepek..".Pa nema jer nije namenjen za to, za to postoji karavan...
Znaci kome se ne svidja win, neka kupi android ili iPhone ili bilo sta drugo, zato postoji izbor.Ali je problem sto ljudi pljuju windows phone, jer , eto, kao da je to sad "in", a niko nikad nije rekao neki valjani razlog...

Meni npr retardirani tapatalk non stop salje notifikacije kako je neko postavio novu temu sa foruma a u push podesavanju je taj forum iskljucen, to se pre nije desavalo i ko je kriv MS? Ne nego Tapatalk koji i na otvorenom Androidu radi polovicno... Sreca u Action Centru sam iskljucio Tapatalk sada jedino na live tile-u izbacuje brojke ipak manje dosadno..

MS im nije omogucio potpunu slobodu i to je sa razlogom ali treca strana treba da iskoristi maximalno SDK a ne da degradira postojece app, nego da ih usavrsava.

Znači messanger, viber, whatsapp, i Twitter. Sa njima se dešava opisano sa status barom. Dobro nije strašno samo četri najkorišćenije [emoji14]. Možda i još neka ali je nedokumentovano. Ja shvatam da je to do aplikacije ali neće svi širom sveta da shvate i imaju strpljenje. Dali su ljudi pare i hoće da bude kako treba. Dugo se koriste ista opravdanja. Zašto MS ne pošalje mail developerima tih aplikacija i napiše "ljudi niste dobro kod implementirali, ljudi se žale, šta je problem, to treba ovako...". Sad će neko da pita zašto bi MS to radio. Zato što ide preko njegovih leđa!

Pa MS moze jedino iste ili da kupi ili da im da po milionce da rade app u skladu sa aktuelnim SDK a ne kao u slucaju Twittera koji koristi WP8 a ne WP8.1 arhitekturu naravno softversku ;)
Kapiram da vecina tih app je na IOS-u izasla i najduze se razvijala tako je i najstabilnija svaka app, Android otvoren ihaaaaa najveci br usera, a sta za WP da se neko cima sa 5% trzista?

Poslednja izmena:
A da im kaže "*****i ne radite kako treba"? [emoji12]

Meni npr retardirani tapatalk non stop salje notifikacije kako je neko postavio novu temu sa foruma a u push podesavanju je taj forum iskljucen, to se pre nije desavalo i ko je kriv MS? Ne nego Tapatalk koji i na otvorenom Androidu radi polovicno... Sreca u Action Centru sam iskljucio Tapatalk sada jedino na live tile-u izbacuje brojke ipak manje dosadno..

MS im nije omogucio potpunu slobodu i to je sa razlogom ali treca strana treba da iskoristi maximalno SDK a ne da degradira postojece app, nego da ih usavrsava.

Pa imas u samom Tapatalku opciju da ugasis nitifikacije. I mene je to nerviralo pa sam ugasio. Meni se vise ne pojavljuju notifikacije za TT.

Pa imas u samom Tapatalku opciju da ugasis nitifikacije. I mene je to nerviralo pa sam ugasio. Meni se vise ne pojavljuju notifikacije za TT.

Aman pisem da sam ugasio i opet pusta, znaci nije krsteno...
Sve sam probao, poslednji update mi je to poremetio, pre nije imao tih problema.

a sta za WP da se neko cima sa 5% trzista?

Jeste 5% trzista, ali taj udeo bi se povecao kada bi MS agresivnije stis'o ostale kompanije ili dao im neke povlastice, em bi bilo dosta aplikacija, em kvalitetnijih, em bi se uvecao broj korisnika na WP.

Zasto to ne urade? Ne znam. Kao da im je ovo dovoljno? A kome je dovoljno da ima malo para? Nikome.

Ne razumem ih uopste.

Pa vise para im dodje od Googla nego od vlastitog proizvoda (WP) zato je to tako.
Izbace prvo update za Skype na IOsu i Androidu, urade isto po pitanju Office-a (novu verziju) a WP korisnike nekako stave u rezervi. Bolje je bilo dok je bio Nokia/MS deal do kupovine, ovako su razbucali Mobilni sektor Nokie odpustili ili isti pobegli u nove avanture i eto, ocekujemo W10 a firmware cak i na novim modelima kasni plus odkazali gdr2 . Radikalne mere, nazalost posledice su prisutne.
Ako oni sa W10 osvoje 10% trzista bice super, ako bude vise od toga onda je vec fantazija na delu i to ne pre 2016,2017.

Poslednja izmena:
Ponekad pomislim ,da njima bas i nije toliko stalo do wp ,valjda ce se sa w10 to promeniti .

Ponekad pomislim ,da njima bas i nije toliko stalo do wp ,valjda ce se sa w10 to promeniti .

Ako nisi provalio W10 nije nesto sto je toliko drugacije da bi izazvalo boom. Veci je boom bio 8.1 sa 8mice zbog Notification centra i kontrole zvuka, a sta je to sad toliko veliko u W10?
Novi tile-ovi? 3D UI koji su odkazali?
Nadam se samo da u pozadini prave ubicu sa 3D UI-em a namerno su kao sabotirali proizvod, jednostavno je tako uz nov Android ide Novi Nexus, uz Apple ide IP e tako uz nov WP ide top model kompanije.

Windows 10 one experience on every device.
Ako se budu trudili kao sto se trude oko windowsa na pc,bice druga prica ,sad mi ne deluje tako .

Jeste 5% trzista, ali taj udeo bi se povecao kada bi MS agresivnije stis'o ostale kompanije ili dao im neke povlastice, em bi bilo dosta aplikacija, em kvalitetnijih, em bi se uvecao broj korisnika na WP.

Zasto to ne urade? Ne znam. Kao da im je ovo dovoljno? A kome je dovoljno da ima malo para? Nikome.

Ne razumem ih uopste.

Dosta tih firmi i servisa verovatno ucenjuju ms. Evo primer snapchat aplikacije , iskreno me zabole za tu aplikaciju kao i većinu kod nas ali u inostranstvu se veoma koristi.

Snapchat neće da izradi zvaničnu app za windows, koliko god mali udeo korisnika ima wp , nije to baš mali broj ljudi . Oni su otvoreno tražili keš os ms.a da im naprave app . Evo sad blokirali nezvaničnu i tražili da je ms povuče iz store-a. Šta sad svakom može da se digne i ucenjuje na ovaj način ?

Mada vidim da je snapchat imao neke investitore skoro ne bih se začudio da je jedan od njih ms :D Isto instagram i twiter ne apdejtuju svoju app po godinu dana skoro , kako da ih stisnu , jedino da ms postane takvo zlo i da krene da blokira servise preko windows sistema i da udara neka ograničenja ali to je ipak glupost .

Još nešto oko ovih ograničenja i nedostataka wp sistema. Ios takođe ima puno nekih svojih "čudnih" rešenja , dosta ograničenja. Javnost je već upoznata sa tim, do pre nekog vremena su ljudi stalno polemisali o tome ali evo već polako prestaje da se priča o tome , prosto takav je sistem . Wp ne teži da bude android , mislim da više teži tome da bude kao ios samo za širok krug ljudi , ipak je iphone skup za većinu.

Poslednja izmena:
Nije MS zlo kao Google da zabrani svoje app na WP.

Mada vidim da je MS renameovao Scroogle sajt, e sad da ocekujemo reklama aplikacije od Googla na WP? :D

Mozda je MS svo vreme ztvovao korisnike kako bi utvrdio broj svojih sigurnih (lojalnih) korisnika ma sta bilo sa WP platformom.

Ovako stoje stvari na mobilnim sistemima sto se tice aplikacija (razvoj):

IOS : Savrseno

Android: Skoro savrseno

WP: Sedi 1+

BB: Uzalud se trudis...

Poslednja izmena:
Videćemo kako će se rešiti situacija sa universal apps i zajedničkim marketom. Meni lično je odlična stvar što se metro aplikacije sada mogu koristiti u win 1o u okviru prozora . Može to imati solidnu primenu. Kada si za računarom i radiš nešto u nekom programu ili šta već uvek možeš imati otvorene aplikacije za twiter, messenger, fb i druge servise sa ugrađenim sistemom notifikacije, nema potrebe za korišćenjem browsera uvek .

@tolero pricamo o mobilnim telefonima :D

Vrh Dno