Šta je novo?

Cubits - Bitcoin platforma. BTC-RSD

Tric

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2014
Poena
159
Pozdrav ljudi,

Bio sam aktivan ovde pre oko godinu dana. Onda kada se jos kopao Doge preko cloud-a i slicno.
Neki se mozda secaju da sam pisao o Bitcoin-u na Cryptocoinsnews.
Trenutno radim za Cubits.
Imamo kancelarije u Berlinu, Londonu i Beogradu.
Pre 2 meseca smo lansirali menjacnicu i usluge za trgovce.
U pitanju je velik tim programera i ljudi sa pozadinom u finansijama.
Multisig je standard, a kupovina se moze obaviti samo posle registracije telefonskog broja.

Posto sam iz ovih krajeva, na mene je palo da se povezem sa lokalnom zajednicom.

Trenutno planiramo affiliate program za trgovce, i cilj je da omasovimo BTC kao platezni metod.

To znaci naci sto vise trgovaca koji bi prihvatili BTC. U sustini, trudicemo se da budemo BitPay na ovim prostorima.

Ukoliko vas zanima nesto vise, slobodno pitajte.

Nadam se da nisam prekrsio neko pravilo postovanjem ovoga.

Svaka cast na naporima i uslugama koje cete pruzati trgovcima... Vidim registrovana je firma u UK sve po PSu. Samo napred i zatezite security ono bas bas jako jako :D

Radi se bas mnogo na tome... :) Posle ovoga sto se desilo Bitstamp-u danas, svi se unervoze.
Imamo likvidnost i drzimo 100% korisnickih fondova offline. Sve se nadzire na vise nacina, tako da smo dobri sa sigurnoscu.

Inace, ako neki Ruby developer vidi ovo, a radi mu se u Berlinu, neka se javi.
Svaka cast na naporima i uslugama koje cete pruzati trgovcima... Vidim registrovana je firma u UK sve po PSu. Samo napred i zatezite security ono bas bas jako jako :D

Kopao sam preko cloud-a, dinara nisam zaradio na njima... 10 virtuelnih masina... :D

Mene zanima koja zakonska regulativa odgovara opisu delatnosti, tj koliko je to sve legalno.
Kad sam ja tako nesto hteo pre godinu-dve nije moglo ni u pokusaju, zbog NBS.

Ne moze ni sada. Jedino imas pravo da kao firma kupujes kripto kao i druge akcije. Ali to moze da napravi problem, ukoliko cena jako poraste npr krajem godine, ti imas enormnu dobit na koju moras platiti porez, a ako cena nakon toga padne (kao sto bi se desilo da je neko to radio 2013), moze ispasti da porez bude veci nego vrednost celog steka. Porez ti se racuna na saldo krajem godine. Raspitaj se, prica je ista kao i za bilo koje druge akcije. Naravno, placanje robe/usluga kriptom zaboravi, jedino sredstvo placanja u zemlji je dinar.

ako moze preko ovoga da se unovci btc bez problema onda je ok :) ( a koliko sam skontao moze )
napravio sam nalog ali nekako nemam hrabrosti da prebacim btc :D

koji je kurs usd rsd ili btc rsd svejedno... koje provizije da ocekujemo

1 BTC

29845.18 RSD/BTC 29845.18 RSD
Payment fee - 268.61 RSD

ali isplata moze i u eur/usd

Poslednja izmena:
to ne izgleda loshe, ~1% fee....a na shta se vrshi isplata? na neki tekuci?

1 BTC

29845.18 RSD/BTC 29845.18 RSD
Payment fee - 268.61 RSD

ali isplata moze i u eur/usd

ako je tako ja sam in za sledecu isplatu...ko okusa srecu nek javi utiske

kakvo je stanje sa kursom za euro i usd po kom se kursu racuna usd rsd

Poslednja izmena:
untitled.JPG

pa klasika ,valjda...

do duse iskren da budem cudi me da kreator same teme znajuci da cemo svi biti zainteresovani za povlacenje kesa, mogao je to malo podrobnije objasniti :D

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 159406

pa klasika ,valjda...

do duse iskren da budem cudi me da kreator same teme znajuci da cemo svi biti zainteresovani za povlacenje kesa, mogao je to malo podrobnije objasniti :D

Oprosti. Imali smo zanimljivih par dana. Radilo se dan i noc. Stigli smo i na naslovnu stranu r/Bitcoin, pa je bilo i tu dosta posla.
Trudicu se da odgovorim na sva pitanja.

to ne izgleda loshe, ~1% fee....a na shta se vrshi isplata? na neki tekuci?

Isplata se vrsi na RSD/EUR/USD racun koji je otvoren u banci.
Problem je u tome sto se isplata vrsi iz inostranstva. To znaci da treba racunati fiksni trosak od 16 EUR za svaki transfer. SWIFT tako operise, i nije moguce to zaobici.
Razmisljamo o smanjenju tog broja, jer budimo realni, previse je za Srbiju. Sa druge strane, ako isplacujete vecu kolicinu novca, isplati se.
Znaci, fee za razmenu novca je mali, mozete odmah novac slati u RSD ili u EUR. Ali treba platiti SWIFT transfer i to je najveci trosak.
Dodajte fiktivnu banku, i izaberite international withdrawal, i videcete cenu.
Da smo u Hrvatskoj i EU, kostalo bi 50 centi. Ovako je mnogo skuplje...

pa na bitstampu nije 16e nego manje

Da da bi se ovo nama isplatilo moraju biti jeftiniji od bitstamp-a, naravno i ovo je dobra alternativa ako se nesto desi sa bitstampom. Dokle god bitstamp bude radio kao ranije ovo ljudi nece koristiti ne vidim nijedan razlog za prelazak sa bitstampa na ovaj nacin isplate.

Da da bi se ovo nama isplatilo moraju biti jeftiniji od bitstamp-a, naravno i ovo je dobra alternativa ako se nesto desi sa bitstampom. Dokle god bitstamp bude radio kao ranije ovo ljudi nece koristiti ne vidim nijedan razlog za prelazak sa bitstampa na ovaj nacin isplate.

Bitstamp jeste jeftiniji, i potrudicu se da se fee smanji. Vec smo razgovarali o tome.

Naravno, biracete povoljniju varijantu, no, sada imate i drugu legitimnu opciju za povlacenje novca.

Bitstamp jeste jeftiniji, i potrudicu se da se fee smanji. Vec smo razgovarali o tome.

Naravno, biracete povoljniju varijantu, no, sada imate i drugu legitimnu opciju za povlacenje novca.

Super vjest super tema cim bude neki promjena obavjesti nas, radite na tome da budete bar na nivou bitstampa bar sto se tice toga fee-a, meni sa bitstampa stize za otprilike 3 radna dana recimo posaljem u ponedeljak dodje lova u cetvrtak kako je kod vas sto se tice brzine pristizanja love?

Preko Intese 7 dana treba a preko Raifeisen zna da stigne za 1 dan ...

Nisam samo sam preko Stampa ;)

Super vjest super tema cim bude neki promjena obavjesti nas, radite na tome da budete bar na nivou bitstampa bar sto se tice toga fee-a, meni sa bitstampa stize za otprilike 3 radna dana recimo posaljem u ponedeljak dodje lova u cetvrtak kako je kod vas sto se tice brzine pristizanja love?
Vazi, obavestavacu redovno. Tek smo krenuli sa betom, tako da se mogu ocekivati poboljsanja.

Sto se novca tice, od 1 do 5 dana je potrebno da novac stigne.

Vazi, obavestavacu redovno. Tek smo krenuli sa betom, tako da se mogu ocekivati poboljsanja.

Sto se novca tice, od 1 do 5 dana je potrebno da novac stigne.

druze postoji li problem oko nasih licnih karti sto se cirilicnog pisma tice ili mozes da pomogmes oko toga da im objasnis tj da im prevedes

druze postoji li problem oko nasih licnih karti sto se cirilicnog pisma tice ili mozes da pomogmes oko toga da im objasnis tj da im prevedes

Sistem verifikacije je automatizovan, i kontrolisan od strane firme Jumio. Ne radimo verifikaciju licno. Sve je automatizovano.

Preporucujem koriscenje slike pasosa. Kada smo testirali sistem, srpski pasos je prolazio bez problema, cak i sa slikom napravljenom na telefonu sa 5mpx kamerom.

Sistem verifikacije je automatizovan, i kontrolisan od strane firme Jumio. Ne radimo verifikaciju licno. Sve je automatizovano.

Preporucujem koriscenje slike pasosa. Kada smo testirali sistem, srpski pasos je prolazio bez problema, cak i sa slikom napravljenom na telefonu sa 5mpx kamerom.

pasos mi isteko poslao sam fotku licne karte 5mpix kvalitetno slikana sa xperia u

par dana ne dobijam odgovor...dali je proslo ili ne

Vrh Dno