Šta je novo?

The Witcher 3

Stvarno brutalna zahtevnost, 6 godina star CPU i 3 godina stara grafička kao minimum :d

nema to veze kolko je nesto staro, ako nije nista bolje izaslo u medjuvremenu... i5 vazi i dalje za drugi najbrzi procesor, posle i7... i to traziti kao minimum?

Uz hardver naveden kao recommended nema šanse da igra izgleda onako kako je predstavljena kroz demoe.

pricas ko da si gledao Division u akciji... W3 izgleda lepo, ali ne toliko impresivno... vidi se da je nadogradjnja dvojke i da bi odokativno, jedan 280x ovo morao da tera u full podesavanjima, ako igra bude dobro optimizovana... jednostavno ne vidim nista ovde sto bi zahtevalo vise od pomenute graficke...

Pa od kad se na sistemske zahteve gleda da je to bukvalno minimum? Probas pa vidis dal i kako radi...

pa taj rad, naravno... radice "nekako" i na necemu slabije, sve zavisi kakav ti je prag tolerancije...
mada mislim da sebi rade medvedju uslugu, trazeci tako jak hardver, koji retko ko moze priustiti, kao minimum... odbice odredjen procenat igraca, sigurno...

Mislim da je vrijeme za upgrade damire, ta 280x ti nece moci sve tjerati na max 1080p 60fps

Zahtevnosti su skroz realne, naspravm AC:Unity koji ne izgleda ništa bolje a zahteva mnogo jaču mašinu.

Uglavnom videćemo kad izađe igra kakav su posao odradili, da li će moći da se igra pristojno na ovom recommended-u.

Sasvim korektna zahtevnost za ono što su prikazali.:) Pri tome mislim na minimum, rekao bih da će za korektni igranje igre u punom sjaju biti potrebna dosta moćnija makina od onoga iz recommended zahteva.:)

Ček STR8, tebi je gore navedena min konfiguracija "jak hardver"?!? :d

Ispod i5 stoji amd cpu btw...

A ako gtx770 gura fhd sve u max na 60+ fps biće super ali mislim da u tom slučaju igra neće izgledati kao na onom gifu animiranom što je ovde kačen pre par strana.

Uostalom potpuno je nebitno, a i videćemo uskoro i sami.

pa zasto su onda napisali minimum i5? napisali bi onda minimum i3...

Da si malo vise upoznat, znao bi da dva navedena procesora kao minimum (i5-2500K i Phenom II X4 940) nikako ne mogu biti u istoj klasi.
Terace to i3 (Sandy, Ivy, Haswell), naravno.

Pa od kad se na sistemske zahteve gleda da je to bukvalno minimum? Probas pa vidis dal i kako radi...

+milion :d

A ako gtx770 gura fhd sve u max na 60+ fps biće super ali mislim da u tom slučaju igra neće izgledati kao na onom gifu animiranom što je ovde kačen pre par strana.

Preporuceni hardver skoro nikad nije definicija masine koja je u stanju da igru vozi na ultra u 60 frejmova. Pre je nesto sto ce omoguciti fluidan gejmplej sa vecinom stavki na max i bez zahtevnih filtera (AA, supersampling,...).

Za ono sto prizeljkujes ce verovatno biti potrebna karta u rangu GTX-a 970 / 980.

ma sa vecinom stavki na medium/high tako je oduvijek bilo tj. solidan balans izmedju kvaliteta slike i performansi a za minimum se zna.

Po minimum sys req ( phenom ii x4 ) W3 ce moci da igraju svi koji imaju c2q OC masine kao i i5/i7 prve generacije.
Phenom II x4 bi trebalo da je tu negde sa C2Q 9550 i e54XX xeon procesorima a svi su nesto losiji u igrama od i3 2/3/4 gen. I5 2500k i phenom II x4 u istom rangu, koji ludak pise ove sys req i da li to neko uopste procita pre nego sto okace na netu?

Jedino sto je gpu minimum 200e nov da bi igra radila normalno...

I to za gpu je diskutabilno...
A Radeon R9 270 je malo manje od 150 evra. ;)

Mislim da je vrijeme za upgrade damire, ta 280x ti nece moci sve tjerati na max 1080p 60fps

ako se meni obracas... mislim da debelo gresis... oces da mi kazes da graficka koju sam uzeo pre pola godine i koja i dan danas drzi cenu od cak 350 evra!!! nije dovoljna da tera ovaj naslov u prevazidjenoj full hd rezoluciji? brale, moja graficka je dovoljno jaka i za 2K, a ne za full hd...

Da si malo vise upoznat, znao bi da dva navedena procesora kao minimum (i5-2500K i Phenom II X4 940) nikako ne mogu biti u istoj klasi.
Terace to i3 (Sandy, Ivy, Haswell), naravno.

ne znam dal su u klasi ili ne, ali ako pomenu da je od Intelovih procesora za minimum potreban i5, onda je tako... amd nema veze sa tim, za amd su posebno napisali koji je procesor potreban...
ako je tako, onda ocigledno za ovaj naslov vise vrednuju amd od intela...

Ja zaista ne znam koji model grafe imas i koja to 280x drzi cenu od cak 350€ = 42.000din (cena nove 970). Naskuplja koju sam video u emmiju sad nabrzaka je 28.999 VaporTriX. Tesko da ces moci high 1080p 60fps sa 280x. :)

Asus R9 280X-DC2T-3GD5 - 38.550 u Monitoru...
tu sam uzeo pre pola godine za oko 36.000

Poslednja izmena:
@STR8
Ajde leba ti, pod ruku sa kelhusom i sa tom tvojom grafickom probaj da igras Unity u 2K rezoluciji. On ionako jedva ceka da se vrati u virtuelni Pariz, koji verovatno nije ni video nego pise radi pisanja, a ti dokazuj svoju muskost tamo sa grafickom.

Inace, ako si ti platio tvoju karticu 350e, mene zanima kako sam ja uspeo da za*ebem lika da mi proda za 140e.

ne znam dal su u klasi ili ne, ali ako pomenu da je od Intelovih procesora za minimum potreban i5, onda je tako... amd nema veze sa tim, za amd su posebno napisali koji je procesor potreban...
ako je tako, onda ocigledno za ovaj naslov vise vrednuju amd od intela...

Ne, nego ne "testiraju" sa svim (Intelovim) slabijim procesorima? A ti slobodno veruj u sve sto napisu. ;)

Super je 280X.

Poslednja izmena:
R9 280x je i dalje ekstra karta ali recimo za 330e(40k dinara)imas MSI GTX 970 OC.Tako da mi ostaje samo da ti cestitam na 36.000 dinara ulozenih u r9 280x:p,pored toliko polovnih na netu,bilo je itekako ponude i onih koje nisu rudarile.

Shimec

Prvo, nemoj da si bezobrazan ako vec zelis da pricas samnom...

Drugo, ja ti kazem kolko kosta Asus 280x tu gde sam na uzeo, verovatno ima negde i nesto jeftinije...

Trece, ako neka igra ne radi na toj zverini kako treba, to znaci da je lose optimizovana... kad mogu neki naslovi koji izgledaju fenomenalno graficki da lete na duplo losijoj kartici koju ima ps4, onda nemamo sta dalje da pricamo...

Stvar je u tome da ne treba da dozvolite da vam mazu tako oci i govore... eeee imas graficku koja je stara tolko i tolko, ne sme biti starija od godinu dana ako oces da teras sve naslove i tako ti fazoni... pa ko ima 350 evra da daje svake godine? malo cenite i svoje pare i svoje graficke, a njima se isplati da prave vestacki zahtevne igre, dok je ljudi koji ce nasedati na tu pricu...
problem je sto je amerikacnima svejedno, jer imaju love svake godine da menjaju graficku, pa nazalost i nas kaci, jer mi prakticno ne postojimo kao trziste, a oni su glavno trziste...

Jedna stvar je sigurna, kad programeri zeleli da to bude tako, ova 280x bi mogla da tera narednih 5 godina progresivno sve graficki bolje igre... kad bi se koristio njen pun potencijal... ovako menjamo graficke, kojima nisu iskorisceni ni 35% potencijala i sve to pod izgovorom, na koji se izgleda cak i [siromasni] Srbi primaju... a to je da im je graficka posle jedne godine zastarela...

pa ta jedna graficka kosta skoro ko jedna nova konzola... a konzola ce sigurno trajati 5 godina...

R9 280x je i dalje ekstra karta ali recimo za 330e(40k dinara)imas MSI GTX 970 OC.Tako da mi ostaje samo da ti cestitam na 36.000 dinara ulozenih u r9 280x:p,pored toliko polovnih na netu,bilo je itekako ponude i onih koje nisu rudarile.

dobro ja sam uzeo pre pola godine, zbog rudarenja... tad nije ni postojala ta gtx 970...

a tad su cene polovnih bile skuplje nego novih u radnjama :D

Sys Req ne znaci nista ali sam uvek voleo po njemu da se ravnam i to ovako.
U odnosu na min ce moci i jos malo slabije,recomended je za mene medium/high. A za ultra se podrazumeva trenutno najaca grafa (nesto kao danas 970) i najbolji procesor (npr. i7 ili i5K). Naravno govorimo o "next gen" naslovima.

Poslednja izmena:
ja cenim da ce bez uber samplinga raditi sasvim dobro

Trece, ako neka igra ne radi na toj zverini kako treba, to znaci da je lose optimizovana... kad mogu neki naslovi koji izgledaju fenomenalno graficki da lete na duplo losijoj kartici koju ima ps4, onda nemamo sta dalje da pricamo...

Stvar je u tome da ne treba da dozvolite da vam mazu tako oci i govore... eeee imas graficku koja je stara tolko i tolko, ne sme biti starija od godinu dana ako oces da teras sve naslove i tako ti fazoni... pa ko ima 350 evra da daje svake godine? malo cenite i svoje pare i svoje graficke, a njima se isplati da prave vestacki zahtevne igre, dok je ljudi koji ce nasedati na tu pricu...
problem je sto je amerikacnima svejedno, jer imaju love svake godine da menjaju graficku, pa nazalost i nas kaci, jer mi prakticno ne postojimo kao trziste, a oni su glavno trziste...

Jedna stvar je sigurna, kad programeri zeleli da to bude tako, ova 280x bi mogla da tera narednih 5 godina progresivno sve graficki bolje igre... kad bi se koristio njen pun potencijal... ovako menjamo graficke, kojima nisu iskorisceni ni 35% potencijala i sve to pod izgovorom, na koji se izgleda cak i [siromasni] Srbi primaju... a to je da im je graficka posle jedne godine zastarela...

pa ta jedna graficka kosta skoro ko jedna nova konzola... a konzola ce sigurno trajati 5 godina...
Za ovo se u potpunosti slazem ali ce tvoja grafa i dalje raditi na 35% kupio ti novu ili ne i to se nece promeniti. Tako da ta prica cenite svoje grafe i ne pije vodu jer nije bas tako jednostavno.

Poslednja izmena:
Ubersampling je i u Witcheru 2 dan-danas ubistvo.Mogu misliti u trojci.Da se osvrnemo,opet,na cene polovnjaka.Meni itekako,opet se ponavlja situacija od sredine prosle godine,da pojedini "mozgovi" prodaju,konkretno sad,gtx 970 sa "garancijama" iz Madjarske,polovne za 20e manje od novih u nasim radnjama.Tu se ne zna ko je blesaviji,onaj sto prodaje,ili onaj koji pljune 330e-360e(zavisno od modela) na to,a svrbi ga jos 20e.

Poslednja izmena:
@STR8
Ajde leba ti, pod ruku sa kelhusom i sa tom tvojom grafickom probaj da igras Unity u 2K rezoluciji. On ionako jedva ceka da se vrati u virtuelni Pariz, koji verovatno nije ni video nego pise radi pisanja, a ti dokazuj svoju muskost tamo sa grafickom.

Inace, ako si ti platio tvoju karticu 350e, mene zanima kako sam ja uspeo da za*ebem lika da mi proda za 140e.

+Ovo

Damiru je 1080p prevazidjena reza, covjek siba sve igre na 2k i to sve u fullu nesto sto nije cak igrivo ni na 980, jedino ako mu ne smeta 20>fpsa,
nego probaj to sto je shimec rekao pa usput krizu 3 i stari metro u 2k pa nam javi kako fercera :d I jedva cekam ovaj witcher 3 da nam okacis kako ti leti na 2k

Drugo, ja ti kazem kolko kosta Asus 280x tu gde sam na uzeo, verovatno ima negde i nesto jeftinije...

Damire ovdje gdje sam ja nova 290x 300eur a ta tvoja 350 xD seems legit,

Au šta napraviste od teme za kratko vreme. Kad će te shavtiti da STR8 troll-uje za desetku.

Damiru je 1080p prevazidjena reza, covjek siba sve igre na 2k i to sve u fullu nesto sto nije cak igrivo ni na 980, jedino ako mu ne smeta 20>fpsa,
nego probaj to sto je shimec rekao pa usput krizu 3 i stari metro u 2k pa nam javi kako fercera :d I jedva cekam ovaj witcher 3 da nam okacis kako ti leti na 2k

Ok, mozes me zvati Damir ako te tolko pali, iako mi to nije ime, ali sam se umorio vise da se raspravljam oko toga...
Igram ja jos uvek below full hd, tj 1680x1050, dok ne uzmem 2K monitor... znam da ova grafa daje oko 30 fps-a u proseku u toj rez u najzahtevnijim naslovima... sto mi nije dovoljno i onda bi verovatno onda isao na taj gtx 970... poenta je da sam amd reklamira tu karticu kao dovoljnu za 2K, a njima dovoljno verovatno znaci 30 fps, dok im je 290x za 4K:

freesync-info.jpg

Damire ovdje gdje sam ja nova 290x 300eur a ta tvoja 350 xD seems legit,

pa tamo gde si ti, Svedska bese... nisu iste cene kao u Srbiji... ako zelis da ti prosledim link sa cenom, javi...

Au šta napraviste od teme za kratko vreme. Kad će te shavtiti da STR8 troll-uje za desetku.

ne, ne trolujem ni najmanje... ako nadjes neku neistinu u mojim postovima, javi slobodno... ja bi pre rekao da vi mene trolujete i lozite, ali nebitno, rekao sam sta sam imao i necu dalje ucestvovati sa vama u rusenju ove teme, gde bi trebalo da se prica o ovoj kvalitetnoj igri.

Za 30fps-a u 1680x1050 će ti biti dovoljna ta 280x nema brige ;)
Nismo se razumeli...

Mogu da mislim koliko bi ta igra ili Order 1886 bili zahtevni ako bi se pojavili za PC.:) Možda je bolje i ne misliti o tome, da nam ne skače pritisak.:)

Nazad
Vrh Dno