Šta je novo?

spor ssd

haro1987

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.08.2008
Poena
154
imam hdd wd black odlicno radi ali me nervira krljanje,pa sam juce kupio kingston v300 ssd od 120gb instalirao sam vindows i sve je radilo ok dok nisam instalirao drajvere i sve ostalo spor je ko puz pretrazivaci uzasno laguju sve sporije odradjuje od westerna znaci puko sam..3 razlicite verzije windowsa sam instalirao i nece,jel treba neki poseban format za njega ili nesto?kako da proverim dal je ispravan?zakacen je na sata 2 mislim da to nema veze i wd je sata 3 i radi duplo brze od ssd-a..

Prvo proveri u BIOS-u da li ti je ssd u IDE ili AHCI modu pa se javni da vidimo sta i kako dalje...:D

Instaliraj Crystalmark i postuj ovde screenshot pa da vidimo te brzine koje te muce

da msi ka790gx,Capture.PNGevo i od wd test duplo je sporiji a radi brze od ssd-a..stvarno neznam u cemu je fora?znam ja da nemoze da radi ko na sata3 ali i ovako bi trebalo da bude brzi od obicnog hdd,ceo komp mi koci wd je sve otvarao sve skoro trenutno a ovo radi ko da je neki maxtor iz 2001..

Pa po ovome sto si okacio trebalo bi da bude sve u redu obzirom da je sata 2 plojka...Pukni ovde screen od onog AS SSD programceta...nije mi bas najjasnije zasto to tako sporo otvara...moguce je da je do drivera za plocu nesto(izvinite ako sam izlupetao sada)

Posle instalacije drivera uspori, znaci driveri. Prikazi konfiguraciju da znamo bolje situaciju, u koji port tacno je uboden hard, koje drivere stavljas ( sa diska ili sajta proizvodjaca), posle kojih drivera uspori (chipset, acpi, ahci....) koji win je u pitanju?

ploca msi ka790gx 6 gb rama kingston hyperx na 1066 grafa gigabyte 6850,instalirani su drajveri samo za grafu i amd cipset ahci drajver avg malwarebytes i chrome,treci sistem sam vec probao instaliran preko usb i rufusa,ssd je uboden u 1 port,system win 7 x64 znaci sve je isto odradjeno ko i pre na obicnom hdd..

Poslednja izmena:
Ako si stavio ahci drivere sa diska prvo probaj najnovije sa sajta. A ako svo vreme koristis najnovije drivere idi u device manager i uninstaliraj ahci drivere, win7 ima svoje pa probaj tako.

Za AMD drajvere je inače poznato da daju gore performanse za SSD, nedavno se ovde na forumu diskutovalo.
Zašto je to tako, ne znam.

windows ima neke log fajlove, u controlpanelu ili tako nesto.
pogledaj tamo dal ima nekih gresaka.

Ja bi taj ssd lepo vratio u uzeo neki drugi, poznato je da je kingston brljavio sa firmware-om i time usporio v300...

ne znam ni sam sta da mu jos radim..vec mi istruleo mozak od njega :mad:

Ako si ga uzeo u radnji vrati ga i uzmi samsung 840 evo i tjt, neces se pokajati.

Ako je 506 brljav sto ne brljavi pre instalacije drivera?

Mnogo puta receno NEMOJTE kupovati v300... sad se kajte polako ili idite i menjajte za neki drugi, kome sa FW nisu osakacene performanse...
Na AMD plocama su brtine manje nego za Intel, sata2.0 sporiji jos dodatno... zakaciti na nativni amd sata konektor a nena "one dodatne" ... to su neka od pravila ...

Poslednja izmena:
gde se gleda taj fw?znam da sam ga ispusio s ovim *****m sta je tu je..a da mi daju drugi tesko on je u principu ispravan,uzeo sam ga da mi ne zveci wd a mislio sam da ce i brze malo da radi ali nista od toga mozda ploca nije kompaktibilna ili cipset polako ide do mojega :smoke:

Piše i na samom disku, dole u desnom ćošku.
PCF275.w_rev7.kingston_ssd-900-80.jpg
Ja sa mojim (FW505) nemam nikakvih problema, radi isto i sa 14.2 drajverima, samo na samom početku je bilo nešto sporije sa M$ drajverom uz standardnu 7micu.

Poslednja izmena od urednika:
izvadio sam bateriju na ploci pa grafu i ddr sve sam vratio upalio komp bez diska pa sam vratio ssd sad kao malo brze radi..

Nazad
Vrh Dno